Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Persistent World  (Przeczytany 65539 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Persistent World
    « Odpowiedź #45 dnia: Lutego 12, 2011, 20:04:29 »
    Takie coś jest nazywane "chamstwem". Jeśli gościu nie podał okoliczności tego, jak go zabiłeś, wtedy admin powinien przepuścić takie oskarżenie mimo uszu. Ja raz jednego gościa (z zemsty) zabiłem, on zaczął mnie oskarżać, ja napisałem ze 4 wiadomości, w których oznajmiłem wszystkim jakim on jest debilem i serwer nic nie zrobił. Podejrzewam, że ty nic nie zrobiłeś, albo nie zdążyłeś zrobić. Następnym razem (wiadomo, jeśli ten ban nie jest trwały), po prostu ty pierwszy go oskarż i będziesz miał spokój duszy.

A tak w ogóle, wie ktoś czy planowany jest jakiś serwer bez zasad bana za randoming? Bo dla mnie taka gra jest strasznie nudna.

Offline Sopel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #46 dnia: Lutego 12, 2011, 20:19:09 »
    Matim007 dzięki że mnie w sprawie "randomingu" oświeciłeś;].Jednakże nadal poszukuje odpowiedzi na ile jest ten ban;).

Edit:I czy dałoby się mnie u kogoś przez te nieporozumienie  mnie odbanować ?(edit;2)np.na TW(tale worlds nie town watch;]

Z góry dzięki wszystkim ,którzy zechcą mi pomoc;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2011, 14:08:29 wysłana przez Sopel »

Offline Drakkanien

• Użytkownik
    Odp: PWMOD v35B
    « Odpowiedź #47 dnia: Lutego 14, 2011, 17:58:44 »
    Musisz kupić kilof lub Siekierę w mieście, jest w budce nieopodal banku.

Offline Jagielon

• Użytkownik
    • I tak Cie dopadnę!
    Odp: PWMOD v35B
    « Odpowiedź #48 dnia: Lutego 21, 2011, 12:48:42 »
    gram troche w tego moda i nadal go nie rozumie, po co sie zarabia kase tylko na uzbrojenie czy jeszcze na cos. i czy sa np jakies ustawki miedzy jedna gruba ludzi a druga.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #49 dnia: Lutego 25, 2011, 14:58:28 »
    A ja mam problem z tym modem:/ Przy odpalaniu gry, nawet nie zdążyła się załadować, a tu wyskakuje błąd, że nie może odpalić pliku .dds a dokładnie chodzi mi o plik pod nazwą skyboxes.
    Czy wiesz o co chodzi i czemu nie chce działać?
    Bardzo mi zależy, by jeszcze dziś zagrać sobie w tego moda. Proszę o szybką odpowiedź.
    Dziękuję.
    Pozdrawiam
    Theoden.

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 05, 2011, 19:12:29 »
    hej. Gram w nowy pw 4 alfa. Bylem rozbojnikiem i nie wiem jak zostac commonerem. Prosze o pomoc.
    Native: Hektor

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 05, 2011, 19:39:35 »
    Przestań teamkillować i mordować kogo popadnie.

EDIT: A właściwie jak już piszę, to powiem co nieco o tej wersji:

(click to show/hide)

Klęska na całej linii. Już nawet nie można wybrać klasy jaką chce się grać, randomerstwo kwitnie, bugów masa, a żeby cokolwiek ugrać (COKOLWIEK!!!!), trzeba grać kilka godzin. Cofnęli się o epoki w stosunku do poprzednich wersji. Szafują dennymi skryptami, np. pływanie statkiem (nie wiedziałem że w jednej akcji może być tyle błędów....), wchodzenie do lokacji (pustych) itp. Włączyłem raz, wyłączyłem po 20 minutach, i prędko go nie włączę, Laszlo zawalił sprawę. Przerzucam się na inego moda RP który jest w budowie, traktującego o dzikim zachodzie. Info na PW, albo znajdźcie na TaleWords jak się wam chce. :>
    « Ostatnia zmiana: Marca 05, 2011, 19:44:51 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 05, 2011, 19:52:47 »
    Chyba przesadzasz, mi się gra świetnie. Szczególnie grupą z Grey Orderem :)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Hector

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 06, 2011, 08:52:00 »
    tzn jestem outlanderem, bo sokol zabijal teamkillerow ze swojego teamu. Probowalem zabiac outlanderow, ale to nic nie daje. Nie moge nawet awansu u nich wykupic. W grupie zajebiscie sie gra pod warunkiem ze straz zamku nie wpuszcza randomerow.
    Native: Hektor

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 06, 2011, 09:32:41 »
    Jeśli nie spawnisz się w pobliżu cmentarza/kościoła, to musisz iść do drewnianego zamku i stamtąd udać się na cmentarz/do kościoła. Wchodzisz do kościoła i zostawiasz postać na jakiś czas, aż twój poziom outlawa zmaleje do zera. Powiedzmy, że będzie to trwać 10 minut. Wtedy wychodzisz z kościoła i obchodzisz cmentarz dookoła, aż znajdziesz kij. Podchodzisz i za chyba 50 golda zmieniasz się znowu w wieśniaka. Od tego momentu powinieneś już dać radę.

PS Jeśli nie masz 50 golda, upoluj kilka osób i zabierz im woreczki z pieniędzmi, po czym "uderz" nimi by wydobyć kasę. Będziesz musiał po prostu poczekać w kościele jakąś minutkę dłużej.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 06, 2011, 09:33:42 »
    Dravic. Ten PW nie może się równać do poprzednich. v35 było również kijowe, lecz jeszcze poprzednie były po prostu fajne. A tutaj, jeżeli nie mam 3 godzin czasu i sporej drużyny, to mogę nawet nie zaczynać. Przesadzili z tym RP, a blokady na randomerów są po prostu tragicznie pomyślane (no, pomyślane może jeszcze jako tako, ale wykonane beznadziejnie). A szkoda, bo na ogół RP jest fajne i wciągające.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Wambo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Marca 06, 2011, 10:23:36 »
    To jest dopiero alpha naprawią pewnie parę rzeczy po za tym rozwiązanie klasowe mi się podoba, aby zmienić klasę trzeba dołączyć do jakiegoś królestwa za pomocą nauki na tą klasę (jak np widły dla chłopa) i jak wyjdziemy zapisuje się ona. Pieniądze chyba też się zapisują ale pewności nie mam.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #57 dnia: Marca 06, 2011, 10:34:30 »
    Tak pieniądze zapisują się, lecz po wyjściu z gry twoja postać popełnia samobójstwo(tracisz trochę kasy oraz sprzęt).
    Poza tym randomy są tylko na RCC.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Marca 07, 2011, 09:44:51 »
    Mod jest naprawde interesujący... i wciąga, ale faktycznie ze trzeba grać grupą zeby wyciagac z niego maksimum przyjemności. Szkoda ze pare rzeczy nie działa, czyli kończy sie żelazo i nie odrasta poprawnie, nie działa wóz na towary a szkoda...

Mi sie maży rozwój ekonomi w tym modzie, czyli przydałoby sie zeby produkowano zywność, która co jakis czas trzeba by było jeść...oraz handal towarami jak w poprzenich modach, do tego mogli by zrobic cos zeby sie dalo naomralniei wozić towary statkami, wzglednie zrobic cos w rodzaju kufra który by targał delikwent zeby w nim miec wiecej slotów na towary czy przedmioty (dzwiganie kufra powinno spowalniać postać oczywiscie, no chyba ze jedzie konno). Smiem zauważyć ze można mape modyfikować... oraz jest do tego od razu dedykowany serwer, poki co nie udało mi sie go odpalić... ale to kwestia czasu.

Offline |Swordsman|

• Użytkownik
    • Po prostu Jędruś
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 03, 2011, 08:51:59 »
    A nie wiecie może kiedy mają zamiar naprawić wózki i taczki? Trochę to wnerwiające gdy bierzesz taczkę w nadziei, że będziesz mieć 3 sloty więcej, a tu nie możesz nic na nią załadować.
    W grze o tron wygrywasz, albo dostajesz 2-8.