Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Minecraft  (Przeczytany 95502 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Minecraft
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 14, 2012, 22:04:34 »
    Nie da się opuścić Końca nie wysłuchawszy tej epickiej filozoficznej dysputy :p To jedyna droga z powrotem do pierwszego wymiaru.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 14, 2012, 22:38:28 »
    Wiesz jak rozwija się ten skrót? A wiesz może co regulamin mówi odnośnie wulgaryzmów?
    Shut the freak up?

Hofik: Zabicie smoka to ostateczny quest, ale gra jest "ołpen-ended". Tak więc....

Edit: @ Down: Nie mam pojęcia o jakie "morze" Ci chodzi, więc daję zdjęcie morza martwego:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2012, 23:24:25 wysłana przez EMOsek »

Offline Avation

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 14, 2012, 23:00:21 »
    Shut the freak up?

Hofik: Zabicie smoka to ostateczny quest, ale gra jest "ołpen-ended". Tak więc....

Angielskie rozwinięcie akronimu: Shut The Fuck Up.
    W wolnym tłumaczeniu: Zamknij, kurwa, ryj!, Zamknij się Kurwa!

Morze o to chodziło.

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 14, 2012, 23:25:07 »
    I po co tu spamujesz ?  Jakby ktoś chciał wiedzieć co to te bluzgi znaczył to by sobie w pisał w googlach i by miał . Co do minecrafta to grałem tylko w demo , ale nie rozumiem fenomenu tej gry . I pisze się może/./
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 15, 2012, 00:37:24 »
    Co Ty mi tu ołpen-endedem ciśniesz? Koniec to koniec, włączanie go do sandboxa to wyraz braku ambicji. To tak jakbyś mówił, że po zdobyciu świata w M&B można grać dalej, i jest wszystko super. Taki koniec daje do zrozumienia, że w tej grze nic trudniejszego już nie będzie, że osiągnąłeś wszystko i możesz deinstalować mc. :p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 15, 2012, 08:15:45 »
    Wiesz jak rozwija się ten skrót? A wiesz może co regulamin mówi odnośnie wulgaryzmów?
    Może po prostu chciał go opluć? Takie STFU.

Tylko mi minecraft sie crashuje po 10 minutach gry? Jak to zniwelować :<?
    (click to show/hide)

Offline T_o_M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 15, 2012, 11:31:44 »
    Proponuję uruchomić minecraft'a jako administrator i jako service pack 2 lub 3(jeśli masz W7) i oczywiście zainstalować najnowszą javę, jeśli to nie pomoże to trzeba zmniejszyć widoczność postaci z dalekiej do średniej.
    Co do końca gry w minecraft, uważam, że dobrze, że takie coś jest ponieważ gdy ktoś gra normalnie w minecraft, kiedyś mu się znudzi to zaatakuje na tego smoczka i "koniec gry", po którym i tak można masowo grać w minecraft'a ;)

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 15, 2012, 11:40:57 »
    Co Ty mi tu ołpen-endedem ciśniesz? Koniec to koniec, włączanie go do sandboxa to wyraz braku ambicji. To tak jakbyś mówił, że po zdobyciu świata w M&B można grać dalej, i jest wszystko super. Taki koniec daje do zrozumienia, że w tej grze nic trudniejszego już nie będzie, że osiągnąłeś wszystko i możesz deinstalować mc. :p
    Nie sądzę. Jeśli ktoś nie wybudował wieży Eiffla, Partenonu, pałacu kultury lub dirt housa przed zabiciem smoka, to ma jeszcze masę ciekawych rzeczy do zrobienia i nie musi wywalać gry. Ta gra jest o kreatywności, budowaniu tego, co ci się zachce, nie jest po to, by ja przechodzić. To jest taki "bajer" którym tylko niektórzy mogą być zainteresowani. Poza tym, przygotowania do zabicia smoka mogą trwać naprawdę długo, bo dotarcie do portalu, otwarcie go, a potem ubicie gada jest trudne. Zwłaszcza, za pierwszym razem, gdy nie wie się o tych kamulcach regenerujących chamowi życie.
    Tak więc nie mów mi tutaj, że po zabiciu smoka nie ma się nic do roboty, bo gadasz głupoty. :x

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 15, 2012, 11:45:05 »
    Mówi mi to sporo o planach twórców gry na przyszłość. Pisałem to parę postów temu: nie żywię już nadziei na jakieś większe updaty w kierunku nowych wymiarów, bossów etc. Sama nazwa wymiaru, w którym jest smok, jest sugestywna: Koniec... Taka podpowiedź, żeby prości gracze mogli się domyślić: ,,zapłaciliście, już was nie potrzebujemy''. :>

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 15, 2012, 14:23:28 »
    Z tego, co pamiętam, to Notch sam oficjalnie powiedział, że gra już(za darmo) rozwijana nie będzie. Albo Mojang skupi się na jakimś innym projekcie, albo zrobią dodatek/drugą część minecrafta, którą będzie trzeba zakupić oddzielnie.

Offline Rabciks

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 15, 2012, 14:32:07 »
    Takie gadanie jest bezsensu. Musisz to robić? Nie. Po prostu graj na tym samym Minecrafcie ale bez elementów, które zostały wprowadzone w kolejnych update-ach. To takie trudne? Szczerze powiedziawszy nienawidzę takich komentarzy.Po za tym, w ogóle wiesz po co levelowanie? Bo czytając twój post mam wrażenie, że nie. To tylko dodatek służący do zaklinania przedmiotów, nie dodaje nic więcej.
    Wiem, że levelowanie służy do zaklinania i o to chodzi. Zamiast tego mogli dać chociażby pasek many, bo levele i skille do zaklinania nie mają sensu. Jakby naprawdę dali jakieś umiejętności np. szybsze kopanie o 5% to wtedy miało by to sens. A co do mojego wcześniejszego posta to może jednak za bardzo najechałem na Minecrafta, ale no cóż te nowe zmiany jakoś mi się nie podobają. A już na pewno nie toleruje Zagrajmy w Minecraft, które ma 0% jakości. Nie mówie, że wszystkie są słabe, bo niektóre są naprawdę dobre.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 15, 2012, 15:38:07 »
    Kilka dni temu zrobiłem update minecrafta i mam problem. Po kilku minutach gry wyskakuje mi błąd "out of memory" i wywala z gry. To jakaś kpina, żeby na kompie, na którym w nowości gram na wysokich detalach w minecrafcie mi pamięci brakowało O_o...

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 15, 2012, 15:51:06 »
    Kilka dni temu zrobiłem update minecrafta i mam problem. Po kilku minutach gry wyskakuje mi błąd "out of memory" i wywala z gry. To jakaś kpina, żeby na kompie, na którym w nowości gram na wysokich detalach w minecrafcie mi pamięci brakowało O_o...
    A używałeś wcześniej texturepacków hd? Jeśli tak to przyczyna problemu jest rozwiązana, wystarczy znowu użyć mc patcher. Innego pomysłu w tej chwili nie mam. A przynajmniej u mnie tak jest.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 15, 2012, 16:45:22 »
    (...)

Tylko mi minecraft sie crashuje po 10 minutach gry? Jak to zniwelować :<?

Same here.
    Jeśli ktoś coś wie to dajcie znać.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 15, 2012, 17:16:27 »
    W pełni zgadzam się z Hofiko, to tak samo jakby do takeigo Strandet 2 (gra freeware o rozbitku, polecam!) dodać smoki, regularną pracę rodem z theSims i robienie potomstwa.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii