Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Minecraft  (Przeczytany 95495 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Minecraft
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 15, 2011, 15:10:10 »
    Ja prowadzę Akopultę Sory inco za nazwę(Romanian Private Server Hosting) i chcących zagrać z nami w RP z modami zapraszam, pojutrze tj. w sobotę, na ts`a WD wszystko wytłumaczę.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 15, 2011, 15:25:17 »
    Aj tam aj tam. Czy wam też się wydaje, że mocarnie przesadzili z ilością opuszczonych kopalni, oraz z jakością i ilością itemów tam znajdowanych? Nie budując siedziby, nie mając prawie nic oprócz drewnianych narzędzi i pochodni, zdobyłem żelazny kilof, 7 lazurytu, 2 diamenty, 8 żelaza, 4 złota. Bo znalazłem wejście do starego szybu na dnie górskiego jeziora, gdzie było od zarąbania skrzyń :d Ale ogólnie bardzo mi się podoba głód, opcja sprintu, nowe strefy klimatyczne, nowe moby, rośliny. Jeden z najlepszych patchy. :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline tympod123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 15, 2011, 15:48:37 »
    W oficjalnej wersji 1.8 zmniejszono gęstość kopalń o 50% w porównaniu do wersji pre-release. A loot jaki wymieniłeś wcale nie jest jakiś imponujący :P  Tyle samo surowców (więcej!!! ;P ) zdobyć można było w 1.7, szwendając się po jaskiniach.

Ja tam czekam na wersję 1.9 albo nawet oficjalną premierę :P  Wioski bez NPC jakoś mnie nie kręcą, a zanim Mojang je porządnie dopieści minie jeszcze trochę czasu ;)
    Cogito ergo zoom - myślę, więc jezdem :)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 15, 2011, 15:52:36 »
    A loot jaki wymieniłeś wcale nie jest jakiś imponujący :P

Zebranie takich surowców po prostu pracując w kopalni, zabrałoby z pół godziny (nie liczę robienia narzędzi, szukania jaskini etc), a tutaj zdobyłem to, będąc na golasa, w 4 minuty po zejściu pod ziemię. Niby fajnie, że jest łatwiej, ale nie podoba mi się to.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 15, 2011, 16:02:59 »
    Zebranie takich surowców po prostu pracując w kopalni, zabrałoby z pół godziny (nie liczę robienia narzędzi, szukania jaskini etc), a tutaj zdobyłem to, będąc na golasa, w 4 minuty po zejściu pod ziemię. Niby fajnie, że jest łatwiej, ale nie podoba mi się to.

No to teraz nie ma żadnej różnicy przecież... już to napisałem - chodząc po jaskiniach można było się obłowić dość szybko już w starszych wersjach MC... A kopalnie jak były czasochłonne tak są. Zaletą kopalń jest ich bezpieczeństwo - raczej nie spadniesz w przepaść ani nie zajdzie cię od tyłu creeper ;) A w jaskiniach, to kto wie ;) A po najnowszym patchu jaskinie są jeszcze bardziej niebezpieczne - zwiększony spawn potworków i nowe rodzaje tychże...

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 15, 2011, 16:12:21 »
    A kopalnie jak były czasochłonne tak są. Zaletą kopalń jest ich bezpieczeństwo - raczej nie spadniesz w przepaść ani nie zajdzie cię od tyłu creeper ;) A w jaskiniach, to kto wie ;) A po najnowszym patchu jaskinie są jeszcze bardziej niebezpieczne - zwiększony spawn potworków i nowe rodzaje tychże...

Przecież mi właśnie o to chodzi... dzięki kopalniom jest zdecydowanie za łatwo, niemal bez żadnego niebezpieczeństwa, bez zapasu pochodni, ba, nawet bez żadnych narzędzi, bez potrzeby kopania chodnika, można sobie od tak zdobyć całe naręcze drogocennych minerałów, i zwykłych surowców przy okazji. To ciekawe, a nawet bardzo ciekawe urozmaicenie, ale kopalni jest za dużo, i znalezienie ich powinno być prawie taką gratką, jak znalezienie podwójnego dungeona.

PS. Właśnie znalazłem kanion, a na jego dnie widzę zniszczoną trakcję i skrzynie... A z ostatnio znalezionej kopalni wyszedłem 2 minuty temu... Co to ma być, zrespiłem się na Śląsku czy co? ;p

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 15, 2011, 16:37:10 »
    Widoki, ach, te widoki, panowie! Latam cały dzień na Creative i się napatrzeć nie mogę! Jakie piękne niektóre góry są, no po prostu cuda! Takie duże, że miasto by się w nich zmieściło - mam nawet takie miasto w planach. A w przerwie od latania eksperymentuję z TNT (pierwszy raz w zyciu, bo nie gram w singla praktycznie, a na serwerze tnt jest zablokowane) A kopalnie mi nie przeszkadzają, bo gram głównie w multiplayer, konkretnie na serwerze Strefy Gier (zgooglujcie sobie, jeśli was to ciekawi) i generalnie jak wyjdą nowe wersje wszystkich pluginów z serwera, to administracja wytnie wszystkie większe budowle i wklei je na nowo wygenerowaną mapę - czyli po prostu moje marzenia się ziszczą: będę mógł zlokalizować w pobliżu mojej "wsi" najbliższą górę i w jej wnętrzu wywiercić podziemne miasto :)
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Michael1205

• Użytkownik
    • Mikel/ Michael1205/ Samborski
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 15, 2011, 17:21:40 »
    Ty też tak masz ???
    Zespawnowałem się u podnóża trzech gór na creativie nie mogę się doczekać kiedy zaczne coś tam budować
    it will be epic D
    BTW. jest już 1.81 z tego co wiem poprawiono kilka błędów
    BTW2. 1.8 to największy update od przejścia z alphy na bete

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 15, 2011, 17:23:45 »
    A czemu tak wszyscy lali w gacie przed edkami? Biłem sie na pre relase z nim i jakoś wygrałem..
    (click to show/hide)

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 15, 2011, 20:17:47 »
    Hofiko, mówię o kopalniach własnej roboty...

A Endermani jakoś mnie nie straszą... ;)  W ogóle Minecraft już mnie nie straszy :)  Chyba za dobrze go znam ;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 15, 2011, 20:22:11 »
    No to co to ma do rzeczy.... Przecież kopalnie można było robić od zawsze... Logika - Twoja wypowiedź właśnie za nią tęskni. Albo nie umiem czytać. :o

Offline tympod123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Września 15, 2011, 20:57:50 »
    Nie umiesz czytać... a przynajmniej ze zrozumieniem.

Zacznijmy od początku - stwierdziłeś, że poprzez dodanie opuszczonych kopalni gra staje się zbyt łatwa - można "obłowić się" zbyt szybko.

Przeczytaj teraz moją odpowiedź - stwierdziłem, że już wcześniej, chodząc po jaskiniach (nie kopiąc!) można było szybko znaleźć dużo złota i diamentów...

A Ty wyjechałeś nagle z kopalniami tworzonymi własnoręcznie, czyli zupełnie nie zrozumiałeś mojej odpowiedzi... No ale odpowiedziałem, wyjaśniłem różnicę między zwykłą (WŁASNĄ!) kopalnią, a kopalnio - jaskinią, tworzoną przez komputer...

A potem zarzucasz mi, że to JA zaczynam z kopalniami... XD I wspominasz jeszcze o logice. :P

No ludzie, czy naprawdę tak ciężko trochę pomyśleć przy czytaniu? To nie boli, obiecuję.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Września 15, 2011, 21:18:01 »
    To temat o Minecrafcie, ale zadam ostatnie OT pytanie: w którym miejscu wspominam o robieniu własnej kopalni? Bo coś takiego widzę tylko i wyłącznie w Twoim poście.

Hofiko, mówię o kopalniach własnej roboty...

Nigdy nie miałem na tym forum nicku tympod123.

EDIT: Lol, właśnie zauważyłem, że w jednym w swoich postów stwierdziłeś, że opuszczone kopalnie były w 1.7. Ja powiedziałem że zdobyłem jakiśtam loot chodząc po opuszczonych kopalniach na golasa, a Ty, że tak to już było w 1.7.

(click to show/hide)

DOWN: Mój point był bardzo prosty: w tych nowych kopalniach znajduje się za dużo itemków, i są one renderowane ze zbyt dużą częstotliwością. Tylko tyle. :)
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2011, 21:46:35 wysłana przez Hofiko »

Offline Michael1205

• Użytkownik
    • Mikel/ Michael1205/ Samborski
    « Odpowiedź #73 dnia: Września 15, 2011, 21:42:39 »
    Nie wiem po co w ogóle się kłócicie tympod wyraźił swoją opinię Hofiko swoją(rozwaliłeś mnie tym obrazkiem D)
    Podsumowując nie kapuję waszego powodu oprócz tego że chodzi o kopalnie w MC 1.7 i te w nowej becie

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Września 16, 2011, 15:46:24 »
    Hm.... Zjeść? ;) Ale nie polecam, bo chociaż na moment zabija głód, to w gruncie rzeczy jesz na wpół rozłożone zwłoki, więc zdrowe to nie jest, i zabiera HP. :p