Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Minecraft  (Przeczytany 95629 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Minecraft
    « Odpowiedź #90 dnia: Września 18, 2011, 22:35:26 »
    Wiki robią fani, a nie Notch. Jeżeli nie był im powiedział, to o tym nie wiedzą. ;p

EDIT: Oj tam oj tam. Jest kupa możliwych wyjaśnień, pograj dłużej to Ci się rozjaśni.
    « Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 22:52:22 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    « Odpowiedź #91 dnia: Września 18, 2011, 22:42:05 »
    Myślisz, że fani by czegoś tak oczywistego nie zauważyli? Poza tym, nad wiki nadzór sprawuje jeden z pracowników Mojangu, więc treści powinny być dość wiarygodne. Zwłaszcza, gdy dot. nowych ficzerów.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #92 dnia: Września 21, 2011, 22:52:46 »
    Skoś drzewa, postaw pochodnie, czekaj. Powinno zadziałać, chyba, że ja o czymś nie wiem :P
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Września 22, 2011, 14:33:17 »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Michael1205

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Mikel/ Michael1205/ Samborski
    « Odpowiedź #94 dnia: Września 22, 2011, 14:37:46 »
    Co to kuffa jest??? :D
    Jak jesteśmy w temacie muzyki :
    http://www.youtube.com/watch?v=k2rDbRUDkds ;)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2011, 14:51:59 wysłana przez Hofiko »

Offline Yoda

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #96 dnia: Września 22, 2011, 20:11:59 »
    Kawałki JJayJokera kompletnie mi się nie podobają. Podobnie jak jego Lets Playe. Generalnie nie jestem zwolennikiem takowych (trochę CTSG oglądałem).

Węgiel metal i handbanging creepera niszczy wszystko. Absolutnie.

EDIT:

To jest jeszcze niszczące http://www.youtube.com/watch?v=cPJUBQd-PNM&feature=player_detailpage :D

A, zapomniałbym o pierwszej piosence jaką usłyszałem o MC http://www.youtube.com/watch?v=M_FkfrbsEMI&feature=player_detailpage ^^
    « Ostatnia zmiana: Września 22, 2011, 20:16:44 wysłana przez Yoda »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Września 22, 2011, 20:30:23 »
    Jeśli mam być szczery, to mi też, bo ogólnie nie trawię rapu i nie umiem powiedzieć, czy jest dobry, czy nie. Ale tu chodzi o minecraftowy folklor ;)

A Revenge już było :P

InTopic: Widzieliście prerelease 1.9? Masakra :D Notchowi się kończą pomysły na moby, Bałwany i GrzyboKrowy to przesada.

Offline Michael1205

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Mikel/ Michael1205/ Samborski
    « Odpowiedź #98 dnia: Września 22, 2011, 21:15:04 »
    Słyszałem ale nie widziałem
    mógłbyś  dać linka
    co do grzybowych krów to będzie epic ale rzeczywiście lekko przesadza
    może się zupy halucynacyjnej ojadł i teraz ma jakieś zakręęęęcone pomysły

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Września 22, 2011, 21:37:19 »
    Linka podać nie mogę, bo oglądałem livestream z tej wersji. Bałwan to mob craftowalny, stawiamy blok śniegu, na nim kolejny blok śniegu, a gdy postawimy na szczycie dynię, konstrukcja zmienia się w bałwana, i zaczyna zapieprzać po okolicy generując śnieg :D Zachowuje się jak każdy pasywny mob, to znaczy nie umie walczyć, i ucieka, gdy jest zaatakowany. Oprócz niego widziałem Magmowe Slimy. Jest to odmiana Slima, z tym że występuje tylko w piekle. Ma inną barwę i nie rani jej lawa, ale we wszystkich innych kwestiach jest to Slim.

Dodatkowo, będzie potężne podrasowanie bagien. Dodane zostaną grążele, a woda w tej strefie klimatycznej będzie brudniejsza, mniej przejrzysta, to samo tyczy się trawy. Ogólnie - ledwie wydali nowy, wypasiony patch, a ja już się nie mogę doczekać następnego ;)

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Września 22, 2011, 21:46:05 »
    Zachowuje się jak każdy pasywny mob, to znaczy nie umie walczyć, i ucieka, gdy jest zaatakowany. O
    To akurat musiałeś sobie wymyślić, lub pomyliło Ci się z mieszkańcami wiosek, którzy tez się pojawili. Bałwan (śniezny golem) jest sojuszniczym mobem(jak pies) który rzuca śniegiem w każdą wrogą istotę, która pojawi się w zasięgu. Śnieg nie zadaje obrażeń, ale spowalnia/odrzuca wroga. 4 bałwany wystarczą, by zupełnie zatrzymać zombie.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Września 22, 2011, 21:49:35 »
    Bynajmniej mi się z niczym nie pomyliło, bo widziałem na własne oczy, jak facet zbudował sobie bałwana i testował jego zachowania. Może są dwa typy, lub coś w tym stylu, ale wiem, co widziałem.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #102 dnia: Września 23, 2011, 17:34:07 »
    Pracuję nad kalkulatorem, który będzie potrafił:

obliczyć ilość klocków i ich rodzaj, potrzebnych do wykończenia danej budowli.

obliczyć ilość drewna potrzebnego do spalenia w piecach (jak ktoś pali drewnem) i ilość drzewek potrzebnych by taką ilość uzbierać.

obliczyć pole lasu, który trzeba będzie wyciąć by taką liczbę uzbierać.

Liczbę i rodzaj narzędzi, które trzeba będzie zurzyć przy konstrukcji i zbieraniu materiałów.

Przykład:
     Chcę zbudować domek z kamienia. Wklepuje odpowiednie cyferki.
     Kalkulator liczy powyższe.

Rzucajcie pomysły jakie macie i co chcielibyście w takowym kalkulatorze zobaczyć.

Offline Askorti

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Września 23, 2011, 17:52:36 »
    Nie szkoda Ci czasu? Bo moim zdaniem taki kalkulator jest zbędny. Ja tam lubię, gdy w połowie budowy superowego domku kończą mi się materiały... Czuje się wtedy jak prawdziwie polski budowlaniec. :D

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #104 dnia: Września 23, 2011, 17:54:52 »
    Nie szkoda Ci czasu? Bo moim zdaniem taki kalkulator jest zbędny. Ja tam lubię, gdy w połowie budowy superowego domku kończą mi się materiały... Czuje się wtedy jak prawdziwie polski budowlaniec. :D

Może Cię to bawi ale mnie nie ;-) Poza tym to nie jest dużo pracy.