Minecraft jest dalej w świetnej formie i mam nadzieje, że tak pozostanie, aż do czasu wyjścia kolejnej ważnej wersji lub pełniaka. Oczywiste jednak było, że na przeciw Minecraftowi wyjdzie produkcja konkurencyjna, gdyż Notch zbił już tyle kasy, że głowa mała, więc czemu po prostu nie zrobić czegoś podobnego ? Tak powstała Terraria czyli dla niektórych Minecraft w 2D. W pewnym stopniu jest o prawda, a w pewnym kłamstwo. Prawda, gdyż tak jak w Minecrafcie mamy elementy buildu, craftu itd, itd (nie ma się co rozpisywać, bo każdy wie co mam na myśli). Kłamstwo, ponieważ Terraria nastawiona jest bardziej na craft i explore niż build, Jest o wiele więcej do zwiedzenia, znalezienia zabicia (bossy). Dla osób, które lubią build polecam Minecrafta, a dla osób, które lubią bardziej walkę i wspólną przygodę polecam Terrarie. Obie gry są świetne nie można im tego zarzucić i każda z pewnością zaczerpnęła coś z innych produkcji (Dwarf Fortress-Minecraft, Minecraft-Terraria). Ja pozostaje przy Minecrafcie, bo na razie muszę wyskrobać 10 euro na pełniaka, a piracącym żydkiem nie jestem :E. Jak rozwinę skrzydła w nowej wersji Bety to zarzucę jakieś screenshoty albo filmik, bo na razie mój świat świeci pustkami :D.