Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 223714 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 09, 2010, 20:31:56 »
    Czyli znowu przeinstalowywać moda? Szczerze, to niektóre postacie są przepakowane. Przykładowo taki SUN_Njord chodzi w zbroi lamelkowej, maską vaegirską, war bowem itd. Wszyscy mówią, że to Vincenzo, czy to prawda?

Nope. Natomiast nie widzę wielkiej różnicy między obecną postacią Njorda i byłą sztucznie "podpakowaną" postacią Vincenza. Łucznictwo w tym modzie jest kompletnie niezbalansowane.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 09, 2010, 20:49:47 »
    Nie, ja nie sugeruję, że Vincenzo ma coś wspólnego z ekwipunkiem Njorda. Wkurzają mnie po prostu przepakowani kolesie, którzy zabijają wszystkich na hita, nawet jak masz dobrą zbrojkę ;(

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 09, 2010, 20:51:42 »
    Nie sugeruję, że sugerujesz. Możliwości samej postaci miałem na myśli. ;)

Zresztą - Njord ma dokładnie taki sam ekwipunek jak miał Vincenzo. Bo to po prostu najlepszy możliwy setup dla łucznika.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 09, 2010, 21:15:18 »
    Jakby to kogoś interesowało, dzisiaj była zmiana dotycząca drużyn. Mianowicie, teamu już nie można wybrać i jest się przydzielanym do tego teamu, który potrzebuje więcej ludzi.

No ciekawy pomysł :D
    Teraz możliwe jest tak że jedna drużyna wygra 5 czy 6 razy z rzędu bo najlepsi są tylko w jednej drużynie :D hehehe
    Dziś tak dużo kasy zbiłem... wystarczyło się dostać do odpowiedniego teamu :D (jak próbowałem przejść do słabszego to mi nie pozwalało przejść :D )

Dziś na chwilę była gra na flagi...
    Ja nie rozumiem tego, ani jak to działa wyjaśni ktoś ?
    Po jakimś czasie odejmuje kase i exsp ?! pomijając że nic się nie zdobywa ?
    Fail według mnie... Chaz chyba nie przemyślał sobie capture the flag oraz siege.
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 16, 2010, 20:10:29 »
    Dobra wiadomość jest taka, że wprowadzony został commander. W końcu gra będzie miała, przynajmniej powinna, ręce i nogi i mniej chaosu.

Zła wiadomość jest taka, że z powodu update native cRPG nie będzie przez tydzień albo dwa, chyba, że wam się chce przywracać Warbanda do 1.113.

Update: już wszystko działa jak należy na nowym patchu.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2010, 01:21:28 wysłana przez Ozwan »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 17, 2010, 15:25:03 »
    Choć moda przeinstalowałem, to wywala mi grę, jak wejdę na serwer...O co kaman?

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 24, 2010, 20:23:23 »
    Reset postaci w trakcie. Jakby ktoś chciał zacząć z cRPG to teraz jest dobry moment. ;)

Offline Cadhi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 25, 2010, 21:45:55 »
    ja wczoraj zacząłem. ale dzisiaj ląduje jako golas (bez broni i zbroi). mimo reinstalacji i stworzenie nowej postaci (tak, kopiowałem od nowa presentation.txt) cały czas tak mam.
    edit: już działa, ale niektórych postaci nie widzę, tzn. stoją jakby w miejscu, a w rzeczywistości gdzieś biegają, stąd czasami zabijają mnie duchy. poza tym, co bym nie zakupił to i tak nie mogę wybrać, mam tylko podstawowe rzeczy do wyboru. nawet nie mam kamienia!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 12:37:05 wysłana przez Cadhi »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 29, 2010, 12:43:01 »
    Lol? Ten cRPG Mod to teraz porażka...Ozwan mówi, że jest reset postaci, a ja wchodzę na serwa i cały czas ten sam ekwipunek co kiedyś. Wszystko to samo, a nagle patrzę na stronce Kheregickie Buty Strażnika, które kupiłem za ok. 650 golda, kosztowały 5 tys. ! Teraz nie ma co grać - dla mnie o wiele fajniejszy jest mod 1866.

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 29, 2010, 15:11:36 »
    Lol? Ten cRPG Mod to teraz porażka...Ozwan mówi, że jest reset postaci, a ja wchodzę na serwa i cały czas ten sam ekwipunek co kiedyś. Wszystko to samo, a nagle patrzę na stronce Kheregickie Buty Strażnika, które kupiłem za ok. 650 golda, kosztowały 5 tys. ! Teraz nie ma co grać - dla mnie o wiele fajniejszy jest mod 1866.

1. Masz błędy z ekwipunkiem bo nie przeinstalowałeś moda i presentations. Nie mógłbyś i tak używać starego sprzętu, tj. zespawnowałbyś się goły.
    2. Ceny wszystkich pancerzy poszły w górę. Co ma sens bo przed resetem za dużo ludzi biegało w ciężkich zbrojach.
    3. Nikt cię tu za rękę nie trzyma ani płakać nie będzie. A jeśli dla ciebie ceny przedmiotów są elementem krytycznie odrzucającym to naprawdę niewiele w cRPG grałeś. Spore ilości koszmarnych bugów nadal mają się dobrze.
    4. Gratuluję porównywanie cRPG z 1866. Dokładnie ten sam gatunek i cel moda.

Aha, i 5. To jest beta. W to się gra przede wszystkim po to, żeby wynajdywać błędy i je korygować a nie żeby sobie pograć. Niestety większość z was tego nie rozumie.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 15:15:29 wysłana przez Ozwan »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 29, 2010, 16:50:54 »
    Może trochę spokojniej? Czy ja porównałem 1866 z cRPG jako ten sam gatunek? Wydaje mi się, że nie...Po prostu nie dość, że 1866 też jest betą, a jest o wiele bardziej grywalne. Każdy ma swoje zdanie, ale zapewne tego nie rozumiesz. Ja Cię nie będę za rękę trzymał, ani nie będę płakał. Może dla Ciebie strzelby są elementem krytycznie odrzucającym to naprawdę niewiele w 1866 grałeś. Małe ilości bugów nadal mają się dobrze. Tak wogóle to przeinstalowywałem moda...Zrespiłem się w moim starym ekwipunku, ale i tak nie mam zamiaru ciągnąć tego wszystkiego - od dawna nie gram w tego moda...

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 29, 2010, 22:14:19 »
    Teraz nie ma co grać - dla mnie o wiele fajniejszy jest mod 1866.

Chyba jednak tak.

Zresztą 1866 pewnie też będzie dla ciebie "porażką" za parę dni bo jakiś karabin dostanie nerfa or smth więc nie widzę sensu rozmowy. Bawi mnie po prostu fakt, że dla ciebie najważniejsze jest to, że jakieś buty podrożały i dlatego mod jest beznadziejny. :D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 23:09:14 wysłana przez Ozwan »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 30, 2010, 08:31:43 »
    ...Nie bedę tego komentował...Czyli uważasz, że mod mi się przestał podobać, bo buty podrożały? Niestety muszę, Cię rozczarować. Może i 1866 mi się znudzi, ale na razie w niego gram i tyle - nic Ci do tego. To, że jakieś buty podrożały to pestka...Sam te buty miałem w ekwipunku na stronie i mogłem je sprzedać za 2k. Przeinstalowywałem moda, ale i tak miałem cały czas tą samą postać...Jeszcze bardziej denerwują mnie ludzie, którzy machają młotem na lewo i prawo (domyśl się Ozwan...). 

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 30, 2010, 13:32:16 »
    A w jaki sposób zapisują się dane ekwipunku?Na jakimś serwerze?I czy jest możliwość zhakowania kasy czy ekwipunku.Nie żebym chciał tylko ,tak się pytam czy jest sens w to grac)

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 30, 2010, 15:23:13 »
    Tak, nie, tak.