Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222024 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jabko

• Użytkownik
    • Piwa: 0
      • MyYouTube
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #855 dnia: Lutego 13, 2011, 16:41:49 »
    Widać, że autobalans w cRPG jest dopracowany :)
    (click to show/hide)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #856 dnia: Lutego 13, 2011, 19:39:51 »
    Widać, że autobalans w cRPG jest dopracowany :)
    (click to show/hide)

E tam,  zwykły autobalans wg siły skilla;)

PS Przyznaj się, było ciężko, ale na te swoje x5 dałeś radę wyciągnąć...

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #857 dnia: Lutego 15, 2011, 16:43:40 »
    Mam pytanko chlopaki. Dzisiaj przeszedlem na 31 level, kolejna generacja, masterwork kusza...Rozdalem sobie poczatkowe skile,itp, nicka swojego nie zmienilem jak poprzednio, wchodze do gry jako ten sam SB_ObiWan a tutaj zonk!!! Biegam na golasa,nalicza mi 900 expa, nie mam nic w ekwipunku, calkowicie nowa postac, o co kaman? Z gory dzieki za pomoc.

Edit: Wrocilem do domu i jest ok. Nie wiem co sie stalo,ze po przejsciu byl problem.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 17:58:27 wysłana przez Obi Wan »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #858 dnia: Lutego 15, 2011, 17:33:22 »
    Zmieniałeś płeć swej postaci? Jak zmieniasz płeć to jest coś nie teges. Choć nie jestem pewien. Ale radziłbym wrócić do poprzedniej ewentualnie. Na nowym forum cRPG gdzieś

A tak swoją drogą to odzyskałem postać! Juhu! Chwała niech będzie chadzowi ;-)

I jeszcze jedno. Przy wyborze ekwipunku warto zwrócić uwagę na jedną rzecz poruszoną na TW. Szansa na popsucie rzeczy wynosi 4% i jest naliczana co minutę - oddzielnie do każdego zajętego slotu. W efekcie im więcej zajętych slotów tym większa szansa, że coś się złamie. Po 5 minutach gry mając zajętych 5 slotów jest 100% szansa, że coś się złamie. Myślę, że stąd głównie bierze się różnica w tym ile kto jest w stanie utrzymać - ja mam na dobrą sprawę tylko 3 sloty zajęte przez miecz za 12, rękawice za 11 i zbroje za 7 tysięcy. Butów i hełmu nie liczę, bo koszt ich naprawy to grosze. I ja zarabiam mnóstwo kasy. Ktoś zaś kto będzie miał zajętych 8 slotów, każdy za mniej więcej 4 000 mimo podobnej ceny ekwipunku w praktyce będzie płacił o wieeeele więcej na utrzymanie.

« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2011, 17:51:36 wysłana przez leuthen »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #859 dnia: Lutego 15, 2011, 18:32:01 »
    Edit: Wrocilem do domu i jest ok. Nie wiem co sie stalo,ze po przejsciu byl problem

Pamiętaj, że postać cRPG zależy od CD-Keya (serialu gry), na którym postac stworzyłeś, i ta sama postac nie bedzie działać na innym cdkeyu, a przynajmniej nie będzie zapisywać statystyk na stronie.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #860 dnia: Lutego 16, 2011, 08:49:04 »
    Może to pytanie już było, ale nie chce przeszukiwać 60 stron tematu.
    Otóż, gdy oglądam sobie miecze 2h to wtedy mają one dziwnie niskie obrażenia (35-40), ale mają jakąś drugąfunkcję (secondery mode). Czy mógłby mi ktośwyjaśnić co to za "druga funkcja"?

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #861 dnia: Lutego 16, 2011, 09:22:35 »
    Jest to przejście na polearmy :D

Zdziwiłbyś się jak fajnie się nimi macha na drugim trybie...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 10:21:19 wysłana przez Corleone »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #862 dnia: Lutego 16, 2011, 10:06:52 »
    Miecz jako polearm? Ciekawe...

EDIT
    Mam pytanie do ludzi rzucających różnymi śmieciami :) czy 114 Wpp i 8 PT, wystarczy, aby dobrze rzucać (ma to być jedynie broń dodatkowa), czy lepiej kupić sobie kuszę i mieć w niej 126 punktów?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 12:30:52 wysłana przez Duczek »

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #863 dnia: Lutego 16, 2011, 14:02:31 »
    8 PT? Śmierdzi hybrydą, a nie lubię hybryd - miotaczy dlatego, że jak ktoś narzeka na nadmierną siłę rzutek, to powinno chodzić tylko o tak zwane pure buildy, bo w nich ktoś taki jak moja siostra poświęca całe agi i wszystkie skille na rzecz PT i siły. Owocuje to w 120 WPF w rzucaniu (rzuca się nieźle), ale jest to mały szczegół, bo celność dużo bardziej zwiększa power throw. 13 PT (14, gdyby wbiła 31 lvl, ale nie dokonała tego czynu grając równy miesiąc [nauka i te sprawy]) jest wystarczające, by snajpić z kamieni, a przy tym zdobywać kille. [Niestety] 8 PT wystarcza, by zabić 1-2 rzutami javelinów niemal każdego, ale celność już nie ta.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Duczek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #864 dnia: Lutego 16, 2011, 16:42:49 »
    Zdecydowałem się na kusznika, zamierzam miec 100 punktów w kuszy, którą kuszę polecacie? Najlżejsza i najcięższa nie wchodzą w grę.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #865 dnia: Lutego 16, 2011, 16:55:42 »
    Duczek,
    jeden z najlepszych kuszników w grze, Ronald Meliosandro, ma sniper xbow, 150 wpf w xbow i 76 w 2h. I zarówno na siege jak i na battle potrafi robić wyniki w okolicach 20-2. Same headshoty pakuje. Do tego czasami gra bez kuszy i ze swoim longswordem mimo niewielkiej ilości pkt w 2h też potrafi być w topie. Dlatego ja bym polecał taki build:
    (click to show/hide)
    I snajperkę jednak, Gnjus i DaveUKR też grają ze snajperkami.

Offline Duczek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #866 dnia: Lutego 16, 2011, 17:11:32 »
    :) Dzięki, ale ta kusza jest dodatkiem do mojej postaci 2h (:
    To jest build który chcę wypróbowac, może w przyszłości sprawdzę twój.

Mam taki o to build
        * Strength: 24
        * Agility: 15
        * Hit points: 73 (coś koło tego)

* Converted: 6

Iron Flesh 7
        * Power Strike: 8
        * Athletics: 5
    Shield 1
        * Weapon Master: 5

* Two Handed: 125
        * Crossbow: 100

Mam jak na razię 20 level, więc nic straconego, stąd moje pytanie, lepiej pójśc w kuszę - 125 i 2h - 100, czy na odwrót. Od Sniperki odstrasza mnie jej cena. Nie mam problemu z zarabianiem kasy, ale jednak jest to 10 000 golda różnicy.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #867 dnia: Lutego 16, 2011, 18:31:30 »
    A tak swoją drogą to odzyskałem postać! Juhu! Chwała niech będzie chadzowi ;-)

Chadz, save princessa Falka!;)

Duczek,

Tu masz deczko o kusznictwie:
    , zwróć uwagę na  pierwszą tabelę- komfortowe granie/ celowanie kuszą zapewnia już 125p WPF( różnica w domykaniu się celownika, w stosunku do 145p WPF jest znikoma)
    Erasmas i Harapag strzelają z Heavy, i mocno chwalą tę kuszę(zwłaszcza Harpag, po jej{kuszy} zmodyfikowaniu;).
    Jeśli nie jest za późno(ewentualnie w kolejnym genie) , to ja bym Ci proponował taki build:

Str: 18
    Agi: 21

IF:5
    PS:6
    Ath:5
    WM:7

2h: 130p WPF
    xbow:123p WPF

lub:

2h:145 WPF
    xbow:102 WPF

, jeśli byś traktował kuszę  jak shotgun.

PS:No i do znudzenia przypominam, że każdy punkt Agility  przyspiesza twój atak o 0.5 %, a  wysoki WPF, to nie tylko szybkie/łatwe swingowanie, ale też wyższe prawdopodobieństwo zadawania większych obrażeń(co rekompensuje brak dodatkowych punktów PS, w przypadku posługiwania się 2-handerem).
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 18:44:50 wysłana przez Liveon »

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #868 dnia: Lutego 16, 2011, 20:44:29 »
    Hej kamraci.
    Dawno tu nie pisałem, a niedługo przechodzę na generację (dopiero 5) - pasowało by opisać swój "build".

Jako kusznik mam build troszkę zagmatwany. Każdą moją postacią w cRPG'u grało mi się znakomicie, bez żadnych większych planów co do budowy mojego bohatera. Może najpierw przedstawię swój build:

Mam level 30.

(click to show/hide)

Na lvl'u 31 będzie to wyglądało praktycznie tak samo, tyle że Athletics i Weapon Master wzrosną o 1 (mam jeszcze jeden punkt umiejętności w zapasie).
    Praktycznie postać sprawdza się doskonale. Moim Longswordem jadę większość ludzi - jestem szybki, a samo PS mówi za siebie :P
    Strzelanie kuszą też wygląda całkiem nieźle. Zadaję dosyć duży damage zwykłą snajperką. Gdy nabije te 4 miliony expa (wtf?), zrobię dziedzica, ulepszę snajperkę i jazda!
    Gra kusznikiem wygląda naprawdę ciekawie.

Ps. Zapomniałem dodać, że na wypadek bliskich starć mam jeszcze dobrze znanego Great Maula. :P
    (click to show/hide)

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #869 dnia: Lutego 16, 2011, 22:00:41 »
    Mam level 30.

Str: 21
    Agi: 17
    Jeżeli masz zamiar przechodzić w kolejne geny rozsądniej jest budować postać pod 30 lvl, skoro z chwilą gdy osiągniesz lvl 31 i tak przechodzisz na emeryturę.

Erasmas i Harapag strzelają z Heavy, i mocno chwalą tę kuszę(zwłaszcza Harpag
    Z całym szacunkiem do kuszniczych umiejętności wyżej wymienionych to top kuszników stanowią jednak ci przeze mnie wymienieni, o ile Erasmasa w ogóle nie kojarzę z serwerów, to Harpag jako kusznik chyba nie ma takich wyników jak Dave, Gnjus i Ronald. Dlatego polecałbym jednak snajperkę ;-) Ale to oczywście kwestia gustu w dużej mierze. Sam zdania na ten temat nie mam, bo i doświadczenie w strzelaniu z kuszy niewielkie i umiejętności żadne. Co zaś się tyczy ceny kusz to w średnim/dość tanim pancerzu nie powinieneś chyba mieś problemu z utrzymaniem sprzętu ze snajperką. Jeśli w moim dotychczasowym wyposażenia (za 30 000) zarabiam tyle kasy to myślę, że w sprzęcie za ~20 000 + snajperka i bełty dałbym radę wyjść w okolice zera w dłuższej perspektywie.

lepiej pójśc w kuszę - 125 i 2h - 100, czy na odwrót
    Jeśli zamierzasz walczyć którymś z półtoraków to 100 w 2 h jest zupełnie wystarczające, jeśli czymś "czysto" dwuręcznym przydałoby się więcej w 2h. A przynajmniej tak mi się wydaje ;)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 16, 2011, 22:07:07 wysłana przez leuthen »