No i już pograłem trochę...
Na początek sprawa techniczna- trzeba ściągnąć najnowszą,
opatchowaną wersję moda, np stąd:
Na TW też gdzieś jest, ale nie skopiowałem
linki.
-Wystarczy
nadgrać nowe pliki.
-Podczas gry wciśnijcie
C i
Q(tu by się przydało parę tekstów na Siege), to akurat świetne patenty.
EDIT-Są horrendalne przeliczniki WPF np mając obecnie
148 archery, każdy kolejny punkt mnie kosztuje już
9p!
WPP(
EDIT: od 150 nalicza , co 10 WPP:)( dawniej tak naliczało w okolicach 200 archery), to ma chyba preferować
buildy hybrydowe, zastanawiam się co dalej, bo celność/szybkość/przymierzenie- wszystko to jest teraz takie Sobie, a już niewiele więcej nabiję WPF(max to obecnie na moim buildzie byłby chyba 165p, lub mniej). No cóż, jeszcze jeden level i będę mógł korzystać ze
Very Strong Bow(zmienili nazwę z tautologicznie trochę głupawej(Strong Strong) na koszmarnie infantylną) i wszystko już będzie jasne...bo teraz to:
Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę....
Dalej to wyglądało tak: z 28lvl skasowało mnie na 21lvl,uff, czyli nie tak źle;)
Zrobiłem z tego delikatnego łucznika(4PD ,5WM), z planami na HA(no , niestety, zaraziłem się bakcylem poczucia wolności, jaką daje hasanie na koniku po bezkresnych polach, łąkach i pagórkach{na battle}), czyli już poszło 4 punkty w
Riding i jeden w HA.
I tu już zaczynają się schody, i mój pierwszy błąd.Bo ,na dziś, uważam, że optymalnym konikiem, zwłaszcza dla łucznika, jest Palfrey(3 diff).Wszystko , co powyżej, jest raczej nie do utrzymania finansowo.Niestety, balans zysków i strat jest, imho, zjechany, chyba że takie są założenia, by ludzie ogarniali swój budżet na poziomie góra 20k golda za cały ekwipunek.EDIT: Korzystam obecnie z
Destriera (przy wyższym levelu) i daję radę to jakoś ogarnąć, a nawet jestem na plusie(ale dalej jeżdżę w lajtowych ciuchach{ komplet
light leather} )tyle że to już ze względu na
penalty:) Cena mojego
eq to jakieś 35k golda. Tyle że uwaga- znów miałem świetną passę i nawet indywidualnie całkiem nieźle to wyglądało:) Jednak Strong+ 3HA już
daje rade.
Większość rund drałowałem, ostrożnie, na piechotę, w szmatkach pielgrzyma, żeby wyczuć sytuację(cały sprzęt za jakieś 12 tys tzn
strój pielgrzyma, balanced katana, łuk khergicki i large pack bodkin arrows), no i na początek miałem niefart, 6 rund w plecy i ponad 3k golda poszłooo...- większość pochłoneła naprawa
Katany, której notabene, prawie w ogóle nie używałem. Blady strach padł na mnie i szybko wziąłem
Bar Mace, który mimo że podrożał, to i tak jest o połowę tańszy od
Balanced Katany.
No i... zaczęło mi się farcić:) siedem kolejnych rund wygranych,prawie 3 levele nabite i 2k golda zarobione na czysto( czyli
summa summarum 1k golda i tak w plecy, blee)
A jak przegrałem/śmy to w szpagatach się zwinąłem z serva, żeby znów
prawo serii nie zadziałało.
Edit:Jeśli pomyliłem się w wyliczeniach, to sorrki za wprowadzenie w błąd(bo zaczynam mieć wątpliwości czy jednak nie jestem na+1k golda, a podobno max jest g/exp x5), zbyt wiele spraw było do ogarnięcia, zrozumcie i wybaczcie:)
------------------------------------------
Leveluje się błyskawicznie(grałem teraz z rańca może 1,5h), przynajmnie do tego poziomu(prawie 24lvl), być może jednak mój
IX gen tu zadziałał, nie wiem jeszcze....
Łuki... nowa animacja, obrażenia, wszystko jest tak, jak się spodziewałem, czyli... tragicznie, a nawet gorzej niż tragicznie, heh.
Animacja to normalnie koszmar- klikam/naciągam cięciwę
khergita i... nic, normalnie
katatonia( przez jakąś sekundę czy dłużej), potem następuje atak choroby
Św. Wita( to ma być chyba sięganie po strzałę z kołczana), a następnie ni z tego , ni z owego, błyskawicznie składam się do strzału(w stanie jakiegoś nienaturalnego przygarbienia i wychylenia).
Normalnie cyrk...
Do tego dochodzi podwyższona niecelność, strzałki diabeł nosi...czyli jest zabawnie, bardzo zabawnie:)
Na mój gust za jakiś czas , może miesiąc(jak się ludzie wyzerują z kasy i sprzętu), będą musiały nastąpić nieuchronne zmiany w tym modzie, jeśli ma on przetrwać.
Aha, jednak jest tak jak się spodziewałem, kto zainwestował kasę, zwłaszcza w 2h i polearmsy, ma spore przody, ja niestety, tylko trochę zrobiłem zakupów
na zaś, a przykładowo na
Cookies(obecnie nazywa się
Danish Greatsword) , zarobię na czysto ~2k golda.
No i to by było na tyle pierwszych wrażeń, jak mi się coś przypomni, to tu dokleję/
edytnę, zresztą sami pogracie, to co będę tu klawę
damedżował, a wiadomo, teraz każdy
gold na wagę złota:)
PS Teraz już się nie certolę, bez skrupułów strzelam i
szarżuję. Wdepczę, to wdepczę- trudno, płakać i rozczulać się nie będę, bo drugiego
podjazdu i szansy ataku mogę już nie mieć:)
Przy okazji; sprawdziłem-
TheFinn ma/miał np 24%
horseimpactów na
4-tych serwerach.
Resume:Ten patch , tak, jak to się domyślałem i tu pisałem, faworyzuje jeszcze mocniej
kawalerię(na
battle). Może już nie tak pancerną, ale zdecydowanie
jazda ma wielkie przody(piesi łucznicy prawie zupełnie nie nadążają za akcją i z reakcją;).
Ciekawe , co z
Siege... obecnie wszystkie serwery pozamykane, czyżby brak pomysłu na system zysków i strat?