Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 221933 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #570 dnia: Grudnia 31, 2010, 15:36:09 »
    A jaką broń sobie jako drugą dobrać? Na razie działam z longswordem, ale ostatnio wpadła mi w łapy Iron Staff i ogólnie szybko waliłem nawet z 0 wpp, a przewracanie tincanow i dobijanie lezacych - bezcenne :)

Post może będzie krótki: tylko Bar Mace!

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #571 dnia: Grudnia 31, 2010, 15:44:40 »
    Poza tym:

IRON STAFF

weight 4
    difficulty 9
    spd rtng 97
    weapon length 130
    swing damage 23 blunt
    thrust damage 24 blunt
    1,795 gold

BAR MACE

weight 4.5
    difficulty 13
    spd rtng 93
    weapon length 96
    swing damage 35 blunt
    thrust damage 0 blunt
    2,317 gold

Po 1, iron staff mniej kosztuje. Po 2, jest szybsza. Po 3, jest dłuższa. Po 4, też potrafi przewrócić, chociaż nie przebija bloku. Po 5, ma 4 ataki, podczas gdy bar mace ma tylko 3, i dlatego łatwiej iron staff robić zmyłki. Po 6, cena. Dla mnie każdy gold się liczy. Po 7, waga. Po 8, difficulty - mógłbym mieć na razie tylko 12 str, więc bar mace nie użyje.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #572 dnia: Grudnia 31, 2010, 18:00:03 »
    Dravic,

Po pierwsze (i po szóste), różnica w cenie 522 g to  jest małe wuwu, tym bardziej, że  przekładając to na koszty napraw,  ta różnica skurczy się do ~100 g.
    Po drugie, fakt.
    Po trzecie, obie bronie efektywnie mają bardzo zbliżony zasięg(spójrz, gdzie trzymasz ten kij- 1/3 dł odpada na uchwyt).
    Po czwarte, bar mace potrafi jednym czystym hitem załatwić tincana, staffem tego raczej nie zrobisz.
    Po piąte, fakt, ale w gruncie rzeczy, przy broniach obuchowych, pierwszorzędne znaczenie ma atak z góry, pozostałe kierunki ataków już nie są tak skuteczne.
    Po siódme , fakt, ale o niewielkim znaczeniu.
    Po ósme, pytasz się o optymalną/docelową broń dla łucznika, to Argaleb Ci ją wskazał(StrongBow+Bar Mace) i pod czym ja też się podpisuje(zwłaszcza po wprowadzeniu patcha).
    Po... 2010 i przed 2011, Sylwestra Zabawnego  i Roku Nowego  Szczęśliwego życzę Wszystkim.

PS Aha, jeszcze jedno-przecież teraz(przed patchem)  nie musisz się liczyć z żadnym ograniczeniem levelowym. A po patchu i redukcji leveli i tak będziesz budował swoją postać od nowa i od nowa rozdysponowywał przysługujące Ci skillpointy.

« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2010, 18:15:35 wysłana przez Liveon »

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    • Zwycięsto okupione jest krwią.
    « Odpowiedź #573 dnia: Stycznia 01, 2011, 01:48:11 »
    Witam w Nowym Roku i chciałbym się doradzić jakiego polearmsa najlepiej kupić bo nie moge szastać kasą (przepraszam za ewentualne błedy, butla szampana robi swoje:).

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #574 dnia: Stycznia 01, 2011, 02:02:53 »
    A ile masz kasy? bo bez tego nie ma opcji, by Ci pomóc

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #575 dnia: Stycznia 01, 2011, 02:06:43 »
    Aktualnie mam 8322 złota ale w razie czego moge sprzedać jeszcze swoja stara glewie.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #576 dnia: Stycznia 01, 2011, 02:18:09 »
    Osobiście na twoim miejscu kupił albo elegant poleaxe, albo bec de corbina, ponieważ są to dwie najlepsze bronie z polearmów.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #577 dnia: Stycznia 01, 2011, 12:25:05 »
    Z nowym rokiem, nowy gen.
    Żegnaj Liveon Noevil, witaj Liveon Ennea.
    Z bólem serca się z Noevilem żegnałem, bo raz, że coraz fajniej się strzelało z Warbowa na 41 lvl-u, a dwa, że (najprawdopodobniej) będę zaczynał grę, po wprowadzeniu patcha, praktycznie od zera, i z kasy też będę raczej wyzerowany(skończy się pewnie wyprzedażą rodowych pamiątek i dóbr,a zacznę od stajni).
    Ale... wszystko wskazuje na to, że ulepszenie broni nie będzie podnosiło wymagań/difficulty(poza xbow), i że masterworki  będą teraz rzeczywiście mistrzowsko wykonane i to się odnosi również do łuków(będą podnoszone obrażenia i szybkość naciągu o 1p, sumarycznie da to +3 u mastera).
    Czyli, o ironio losu, Ci którzy porobili błędy, IMHO(dotyczy to zwłaszcza łuczników), i poszli w masterworkowanie, po patchu będą potrójnie wygrani.
    Zacząłem ulepszać oczywiście strongbowa(co ciekawe, można by się pokusić o apgrejd łuku khergickiego i z poziomu 4PD dałoby się zrobić w miarę sensownego HA, ale to może kiedyś tam, poza tym nie cierpię tego łuku).
    Teraz się zaczął wyścig z czasem i patchem...
    PS W tym genie robię HA, bo później już przez dłuższy czas(o ile w ogóle to będzie możliwe) nie popykam Sobie z siodła...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2011, 12:46:40 wysłana przez Liveon »

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #578 dnia: Stycznia 01, 2011, 13:03:30 »
    Osobiście na twoim miejscu kupił albo elegant poleaxe, albo bec de corbina, ponieważ są to dwie najlepsze bronie z polearmów.

Kupiłem elegant poleaxe i jest nawet dobry, zadaje duże obrażenia ale jak na halabarde wydaje mi się trochę za krótki. Mimo wszystko zostane przy tej broni.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #579 dnia: Stycznia 01, 2011, 18:23:25 »
    A ja po zrobieniu Strong Strong Bowa(trochę z cylindra ta nazwa), chciałem sobie kupić zwykłego strongbowa, że mieć z czego teraz strzelać, no i się okazuje, że do wyjścia patcha już Sobie ze Stronga nie postrzelam- nie mogę już go kupić, niezłe jajeczka...
    W ten oto sposób jestem skazany na znienawidzonego khergitbow'a,  bo już zainwestowałem skillpointy w HA, więc nie opłaca mi się robić pieszego łucznika z Warbowem/Longiem.
    No nic, jakoś ten tydzień przetrzymam, przy okazji sprawdzę jak by wygladał HA(z powerdraw 4) po patchu.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2011, 18:36:08 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #580 dnia: Stycznia 01, 2011, 18:43:41 »
    wszystko wskazuje na to, że ulepszenie broni nie będzie podnosiło wymagań/difficulty
    Ciekaw jestem czy tak faktycznie będzie... Gdyby ten news się potwierdził zrobiłbym sobie masterwork tears, ale jeśli to tylko takie trolololo to byłaby bieda, bo siły do 20 nie mam zamiaru nabijać. Najlepiej by było gdyby chadz udostępnił jakieś info na ten temat, ale chyba nie ma co na to liczyć ;-)

PS Genialny filmik: http://www.youtube.com/watch?v=mEq4D1tnsho
    i trailer cRPG, również wart obejrzenia: http://www.youtube.com/watch?v=CneUatAHPAo

PS2 Liveon, czy nie obił Ci się o oczy taki news, że po patchu będzie można wymieniać się z innymi graczami upgradowanymi itemami?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2011, 18:48:50 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #581 dnia: Stycznia 01, 2011, 19:50:53 »
    Leuthen,

No tak, to trochę loteria, natomiast  w testach betapatcha tak własnie to wygląda, zerknij też w ten wątek:
    Ja postawiłem wszystko na jedną kartę, jak się okaże, że to był podłożony fake przez chadza, to sprzedaję wszystkie graty z heirlooma, kupuję kałacha i jadę do Hameryki, szukać największego trolla świata;)

PS W tym trailerze  w jednej ze scenek(od ~1:21 min) w roli głównej występuje Harpag:), natomiast ten pierwszy filmik jakoś mnie nie powalił na kolana- bo widziałem zdecydowanie lepszych fachmenów od blocku, którzy jechali chamber za chamberem, a od strony artystowskiej, no to, jak dla mnie, filmiki sniffero są nie do pobicia, małe arcydzieła.

PS O wymianie barterowej nie słyszałem, i wątpię , żeby coś takiego było możliwe, poza tym, na dobrą sprawę,  kilka osób  by mogło jechać na jednym ekskluzywnym secie, wspólnie ponosząc koszty napraw...

« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2011, 19:59:44 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #582 dnia: Stycznia 01, 2011, 20:07:08 »
    Filmik spodobał mi się głównie od strony muzycznej, aranżacyjnej, ale gusta są różne ;) Bitwę od sniffero już kiedyś widziałem, faktycznie daje radę ;) A jeśli chodzi o skill to filmiki od reapy'ego na yt są naprawdę fajne :)

A co do broni to chyba zrobię sobie balanced tears i najwyżej po patchu (który może nigdy nie wyjdzie ;-F ), gdy się potwierdzą te wieści przerobię go na masterwork.

Offline MeXicaN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #583 dnia: Stycznia 01, 2011, 23:33:56 »
    Mam dwa pytania.
    1. Może jestem tępy i głupi ale co to znaczy przejść w następny gen?
    2. Do jakiej broni służą te naboje za prawie 70000 złota?

Offline Zib

• Użytkownik
    « Odpowiedź #584 dnia: Stycznia 02, 2011, 02:34:23 »
    1.Przejść na następną generację.Masz możliwość zrobienia swej postaci od nowa z pewnymi bonusami.
    2.(Chyba)To są kule podejrzewam że pod jakiś inny mod z prochem.