Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222649 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Unsuccesfool
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #585 dnia: Stycznia 02, 2011, 15:31:31 »
    To są kule dla admina :)
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #586 dnia: Stycznia 02, 2011, 22:37:11 »
    1.Przejść na następną generację.Masz możliwość zrobienia swej postaci od nowa z pewnymi bonusami.
    2.(Chyba)To są kule podejrzewam że pod jakiś inny mod z prochem.

Te bonusy to, przede wszystkim/obecnie, udoskonalanie broni/ekwipunku + plus progresywny mnożnik exp i dziedziczenie punktów WPF( progresywne procentowo).
    Przykładowo; w IX genie robię ~25lvl w jeden dzień i dziedziczę ok 100p archery i 40p 2h(mógłbym mieć więcej, sensowniej rozkładając siły/punkty, ale  ponieważ to zniknie po patchu, nie przykładam do tego już  tak wielkiego znaczenia).

_______________________________________ _______________________________________ _____

Cartridges to pułapka trolla chadza na największych frajerów w historii cRPG;)

PS Ten łuk khergicki to jest tragedia, za jakie grzechy... Najgorsze jest to, że obrażenia jakie on zadaje, to (+/-)  poziom realnych obrażeń, jakie będzie zadawał Warbow lub Masterwork Strongbow po patchu, a zdarza się, że wieśniaka muszę poprawić drugą strzałką, koszmar...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2011, 22:48:08 wysłana przez Liveon »

Offline Fasher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #587 dnia: Stycznia 03, 2011, 17:52:15 »
    Mam takie pytanko, mianowicie, co lepiej kupić, Tears czy Cookies? Chciałbym kupić jakiś 2h miecz, bo aktualnie gram młotem, i jakoś mi się to znudziło.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Stycznia 03, 2011, 18:46:39 »
    Mam takie pytanko, mianowicie, co lepiej kupić, Tears czy Cookies? Chciałbym kupić jakiś 2h miecz, bo aktualnie gram młotem, i jakoś mi się to znudziło.

Teraz jest lepszy Tears(ze względu na najwyższy thrust damage z wszystkich 2h), po patchu, jeśli wierzyć statom z betapatcha i jeśli w ogóle ten patch wyjdzie,Tears zostanie znerfiony i mocniejszą(niewiele, ale jednak...) bronią będzie Cookies.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2011, 18:52:58 wysłana przez Liveon »

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #589 dnia: Stycznia 03, 2011, 19:33:08 »
    Witam wszystkich :D
    Mam takie pytanie, projektuje sobie build, myślę nad powrotem do crpg, z powodu naprawy (tak słyszałem) siega.
    Waham się pomiędzy buildem kusznika i łucznika, który jest lepszy w crpg i dlaczego? Z tego co słyszałem, to jedynym łukiem którym można cokolwiek zakutego w puszkę ustrzelić jest strong bow.
    Jak na razie patrzę na poziom 20 jako, że można go dosyć szybko zdobyć, chciałbym już móc na tym levelu czerpać przyjemność z gry, co łączy się z w miarę dobrym buildem.
    Więc tak jeżeli mam mieć strong bowa, to:
    Siła 15
    Zwinność 12
    Mocny cios 4
    Silny naciąg 5
    Atletyka 4
    Mistrzostwo broni 4

Bronie 2h 92
    Łuk 100

Niestety w tym buildzie wychodzi mi realne punkty łucznicze 51... 
    Jeżeli wezmę sobie tylko łucznictwo i strong bowa (5 naciągu), to otrzymuję 129 realnych punktów strzelania.
    Dlatego mam pytanie, czy z łukiem nomadzki nie da się zestrzeliwywac ludzi na crpg?
    Gdybym wziął sobie nomada, to, są trzy opcje:
    1) Miał bym 154 realnych punktów strzelania, 90 w walce 2h (bar mace)
    2) Miał bym ! 225 ! realnych punktów strzelania, ale zero w walce wręcz.
    3) Miał bym 182 realnych punktów strzelania i 70 w walce 2h.

Gratuluje wszystkim, którzy przebrneli przez mój post :P
    Duczek

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #590 dnia: Stycznia 03, 2011, 20:00:20 »
    Duczek,

Ja Ci odradzam robienie łucznika( przy takich złożeniach , jak zaprezentowałeś), Strongbow potrzebuje minimum ~145p archery(przy wadze ubrania=5), natomiast z łuku nomadzkiego/khergickiego(to są łuki, stricte, HA, na najkrótszych dystansach) , oczywiście , można każdego ubić, nawet tincana(z nienaruszonym HP;), tyle że tych strzałek musiałbyś władować ok 6.
    Krótko mówiąc, musiałbyś nabić dużo więcej punktów  Weapon Master(minimum 6) żeby mieć frajdę z gry, a to by oznaczało zrobienie co najmniej 18 agi i 15 str(to jest, IMHO, minimum dla łucznika ze Strongiem)

PS Oczywiście, to nie Strongbow zadaje największe obrażenia, tylko Longbow, no i Warbow- zalety Stronga, opierają się na optymalnym zbalansowaniu wszystkich jego cech.

EDIT: Sięgnąłem pamięcia do zamierzchłych czasów, kiedy sam zaczynałem łucznikować w cRPG, i wprowadzam korektę: da się zrobić minimum builda(pure archer) poczynając od 20lvl(rezygnując z PS/IF/Atl, nawet 18 lvl wchodzi w rachubę).
     Ergo, 15agi i 15str(oczywiście trzeba konwertować skillpointy), co się przekłada na 5 PD, 5WM(daje to 150 archery WPF) i np 4 PS/ lub IF/Atl
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2011, 21:03:10 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #591 dnia: Stycznia 04, 2011, 15:45:14 »
    Gdyby ktoś się zastanawiał czy trudno jest nabijać fragi jako konny:

Tia...

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #592 dnia: Stycznia 04, 2011, 17:16:16 »
    Leuthen,
    Hehe, no co Ty chcesz, piękna szarża:)
    Ja teraz ,z racji tego, że w tym genie(przynajmniej  teoretycznie) robię builda HA, sporo jeżdzę konikami, więc zaczynam czaić bluesa.
    Zwykłym destrierem mam ok 5% fragów z rozdeptywania na Battle, i to, ekhm, bezpremedytacyjnie, bo raczej dbam/obawiam się o formę zdrowotną swojej chabety.
    No to nietrudno sobie wyobrazić jak te staty wyglądają przy Abramsie/Plate Chargerze.
    Ja obstawiam okolice 20%...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 18:50:18 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #593 dnia: Stycznia 04, 2011, 19:25:37 »
    To że od czasu do czasu ktoś padnie od samego uderzenia koniem to nie jest problem, gorzej, że na tankach często specjalnie, raz za razem rozjeżdżają piechurów. A to już jest beznadziejne po prostu. Pograłem chwilę na battle i nie za bardzo mi się spodobało. O wiele więcej tego wszystkiego co w cRPG najgorsze - dla mnie! ;-)

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Stycznia 04, 2011, 22:02:49 »
    Jako kawalerzysta pozwolę się krótko wypowiedzieć w tej sprawie - osobiście także nie lubię i nie uznaję rozjeżdżania/rozdeptywania z premedytacją, staram się tego nie robić wcale, a jeśli już to się przydarzy to staję się tak za sprawą zbyt małej zwrotności mojej chabety bądź po prostu ze zwykłego chaosu walki. Zdecydowanie wolę ciąć przeciwnika niż "cwaniacko" wjechać po prostu na niego.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #595 dnia: Stycznia 04, 2011, 22:58:22 »
    chadz:
    you might not be able to retire for some time, so if you feel you just HAVE to - do it now. Although I'm not saying I recommend retiring now, but not the opposite, either.

strona nie działa, jest tylko:
    are you waiting for something?

a na forum cRPG:
    OMG OMG OMG OH MY FUCKING GOD YES! PATCH TIME! :D:D:D:D:D:D God I`have waited for this! Please let this not be a troll from Chadz!
    Się zobaczy...

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #596 dnia: Stycznia 04, 2011, 23:07:44 »
    I nadszedł dzień sądu...
    Działa strona betapatchowa
    (click to show/hide)
    I się okazuje, że z 28lvl awansowałem na 4lvl, więc nic dziwnego, że muszę biegać na waleta, heh...
    Pewnie z tej strony korzystają Ci, którzy się wbijają na serwery z ekwipunkiem.
    Ja poczekam z buildem, bo mam nadzieję, że to jakiś żart/fake z tą redukcją leveli.

EDIT: Pacz pan jaki chitrus, znaczy się, jaki troll;)
    Na kilka godzin przed godziną 0, daje gdzieś chyłkiem cynki...

« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 00:00:23 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Stycznia 04, 2011, 23:14:15 »
    :D na stronie do której podałeś link mam 2 lvl :D Chyba z 21... i tak teraz nie gram i grać nie powinienem, więc spokoloko. Może za jakiś tydzień się coś wyklaruje. Może ;-) I faktycznie nie zmieniają się wymagania po upgradzie, więc zupełnie inny build będę robił jeśli się to potwierdzi.

PS Aha, jakby kogoś ciekawiło to masterwork do longsworda daje bonus: +2 speed, + 3 thrust smg, +4 swing dmg. Nie tak źle.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 23:21:26 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #598 dnia: Stycznia 05, 2011, 07:31:09 »
    No i już pograłem trochę...
    Na początek sprawa techniczna- trzeba ściągnąć najnowszą, opatchowaną wersję moda, np stąd:
    Na TW też gdzieś jest, ale nie skopiowałem linki.
    -Wystarczy nadgrać nowe pliki.
    -Podczas gry wciśnijcie C i  Q(tu by się przydało parę tekstów na Siege), to akurat świetne patenty.
    EDIT-Są horrendalne przeliczniki WPF np mając obecnie 148 archery, każdy kolejny punkt mnie kosztuje  już 9p! WPP(EDIT: od 150 nalicza , co 10 WPP:)( dawniej tak naliczało w okolicach 200 archery), to ma chyba preferować buildy hybrydowe, zastanawiam się co dalej, bo celność/szybkość/przymierzenie- wszystko to jest teraz takie Sobie, a już niewiele więcej nabiję WPF(max to obecnie na moim buildzie byłby chyba 165p, lub mniej). No cóż, jeszcze jeden level i będę mógł korzystać ze Very Strong Bow(zmienili nazwę z  tautologicznie trochę głupawej(Strong Strong) na koszmarnie infantylną) i wszystko już będzie jasne...bo teraz to: Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę....

Dalej to wyglądało tak: z 28lvl skasowało mnie na 21lvl,uff, czyli nie tak źle;)
    Zrobiłem z tego delikatnego łucznika(4PD ,5WM), z planami na HA(no , niestety, zaraziłem się bakcylem  poczucia wolności, jaką daje hasanie na koniku po bezkresnych polach, łąkach i pagórkach{na battle}), czyli już poszło 4 punkty w Riding i jeden w HA.
    I tu już zaczynają się schody, i mój pierwszy błąd.
    Bo ,na dziś, uważam, że optymalnym konikiem, zwłaszcza dla łucznika, jest Palfrey(3 diff).
    Wszystko , co powyżej, jest raczej nie do utrzymania finansowo.
    Niestety, balans zysków i strat  jest, imho, zjechany, chyba że takie są założenia, by ludzie ogarniali swój budżet na poziomie  góra 20k golda za cały ekwipunek.
    EDIT: Korzystam obecnie zDestriera (przy wyższym levelu) i daję radę to jakoś ogarnąć, a nawet jestem na plusie(ale dalej jeżdżę w lajtowych ciuchach{ komplet light leather} )tyle że to już ze względu na penalty:) Cena mojego eq to jakieś 35k golda. Tyle że uwaga- znów miałem świetną passę i nawet indywidualnie całkiem nieźle to wyglądało:) Jednak Strong+ 3HA już daje rade.
    Większość rund drałowałem, ostrożnie, na piechotę, w szmatkach pielgrzyma, żeby wyczuć sytuację(cały sprzęt za jakieś 12 tys tzn strój pielgrzyma, balanced katana, łuk khergicki i large pack bodkin arrows),  no i na początek miałem niefart, 6 rund w plecy i ponad  3k golda poszłooo...- większość pochłoneła naprawa Katany, której notabene, prawie w ogóle nie używałem.  Blady strach padł na mnie i szybko wziąłem Bar  Mace, który mimo że podrożał, to i tak jest o połowę tańszy od Balanced Katany.
    No i... zaczęło mi się farcić:) siedem kolejnych rund wygranych,prawie 3 levele nabite i 2k golda zarobione na czysto( czyli summa summarum 1k golda i tak w plecy, blee)
    A jak przegrałem/śmy to w szpagatach się zwinąłem z serva, żeby znów prawo serii nie zadziałało.
    Edit:Jeśli pomyliłem się w wyliczeniach, to sorrki za wprowadzenie w błąd(bo zaczynam mieć wątpliwości czy jednak nie jestem na+1k golda, a podobno max jest g/exp x5), zbyt wiele spraw było do ogarnięcia, zrozumcie i wybaczcie:)
    ------------------------------------------
    Leveluje się błyskawicznie(grałem teraz z rańca może 1,5h), przynajmnie do tego poziomu(prawie 24lvl), być może jednak mój IX gen tu zadziałał, nie wiem jeszcze....
    Łuki... nowa animacja, obrażenia, wszystko jest tak, jak się spodziewałem, czyli... tragicznie, a nawet gorzej niż tragicznie, heh.
    Animacja to normalnie koszmar- klikam/naciągam cięciwę khergita i... nic, normalnie katatonia( przez jakąś sekundę czy dłużej), potem następuje atak  choroby Św. Wita( to ma być chyba sięganie po strzałę z kołczana), a następnie ni z tego , ni z owego, błyskawicznie składam się do strzału(w stanie jakiegoś nienaturalnego  przygarbienia i wychylenia).
    Normalnie cyrk...
    Do tego dochodzi  podwyższona niecelność, strzałki diabeł nosi...czyli jest zabawnie, bardzo zabawnie:)
    Na mój gust za jakiś czas , może miesiąc(jak się ludzie wyzerują z kasy i sprzętu), będą musiały nastąpić nieuchronne zmiany w tym modzie, jeśli ma on przetrwać.
    Aha, jednak jest tak jak się spodziewałem, kto zainwestował kasę, zwłaszcza w  2h i polearmsy,  ma spore przody, ja niestety, tylko trochę zrobiłem zakupów na zaś, a przykładowo na Cookies(obecnie nazywa się Danish Greatsword) , zarobię na czysto  ~2k golda.
    No i to by było na tyle pierwszych wrażeń, jak mi się coś przypomni, to tu  dokleję/edytnę, zresztą sami pogracie, to co będę tu klawę damedżował, a wiadomo, teraz każdy gold na wagę złota:)

PS Teraz już się nie certolę, bez skrupułów strzelam i  szarżuję. Wdepczę, to wdepczę- trudno, płakać i rozczulać się nie będę, bo drugiego podjazdu i szansy ataku mogę już nie mieć:)
    Przy okazji; sprawdziłem-TheFinn ma/miał np 24% horseimpactów na 4-tych serwerach.

Resume:Ten patch , tak, jak to się domyślałem i tu pisałem,  faworyzuje jeszcze mocniej kawalerię(na battle). Może już nie tak pancerną, ale zdecydowanie jazda ma wielkie przody(piesi łucznicy prawie zupełnie  nie nadążają za akcją i z reakcją;).
    Ciekawe , co z Siege... obecnie wszystkie serwery pozamykane, czyżby brak pomysłu na system zysków i strat?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2011, 12:22:21 wysłana przez Liveon »

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #599 dnia: Stycznia 05, 2011, 13:38:05 »
    Z tego co piszesz to jakas masakra jest. U mnie z tego co patrzylem w ekwipunek zamiast masterwork sniper crossbow pojawila sie jakas inna kusza z obnizonymi obrazeniami, bodajze 83!!! Z tego co zauwazylem belty stalowe nie zadaja dodatkowych obrazen. Na razie odeszla mi ochota do gry, poczekam na rozwoj sytuacji...dobrze,ze uzbieralem 112 tys. zlota.