Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222039 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline safiron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #555 dnia: Grudnia 29, 2010, 21:29:34 »
    A właśnie mam pytanie o Strategusa.
    Jak można wejść na ten serwer w którym porusza się po mapie?

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #556 dnia: Grudnia 29, 2010, 22:17:07 »
    na c-rpg.net klikasz na ikonkę "strategus" ;-) Na wątku klanowym o GO dowiesz się więcej.

A tak w ogóle koniecznie odwiedźcie tę stronkę: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,141715.0.html i zainstalujcie ten dodatek, świetnie wygląda i jest bardzo użyteczny.

Offline Zib

• Użytkownik
    « Odpowiedź #557 dnia: Grudnia 30, 2010, 12:39:57 »
    Ponawiam:
    Ja kolejna seria nubskich pytań.
    Co to jest za typ ten tincan?
    Obrażenia kłute zadają więcej obrażeń niż cięte tak? I czy ta różnica jest dosyć znacząca czy tylko taka jaką pokazuje ten kalkulator?
    Yo.

I dodaje jeszcze zapytanie, które lance są lepsze te cięższe czy lżejsze, czy zależy od tego jak komu leży?I która kusza ta zwykła średnia pozwala na oddawanie strzałów ze grzbietu konia?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #558 dnia: Grudnia 30, 2010, 12:58:08 »
    Mi się wydaje, że obrażenia kłute, mają większe przebicie pancerza i powodują obniżenie "armoru" rzeciwnika np. 0 15 i jeżeli miał on na tors pancerz 50 to ma 35, i otrzymuje obrażenia zgodne z tymi jakie masz podane na charakterystyce przedmiotu.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #559 dnia: Grudnia 30, 2010, 15:29:50 »
    Leuthen,
    No, wszystko ślicznie, pięknie, ale pod Operą ten bajer nie odpala, niestety(pokazuje się tylko jakaś strona z tajemniczymi krzaczkami/skryptem  i eta wsjo).

_______________________________________ _______________________________________ ________________

Zib,

Z obrażeniami kłutymi jest mniej więcej tak, jak to napisał Wesch96- krótko mówiąc, np takim Balanced Tears'em (pierce 37), zdarzało mi się, z obustronnego nabiegu(co też jest ważne, jesli chodzi o wielkość obrażeń) świeżego/nienaruszonego tincana uziemnić jednym dziobnięciem.
    A co/kto to jest tincan?
    Ano to facet,  co wyglada jak puszka od konserw, którą należy w dowolny sposób otworzyć;)
    Najczęściej odnosi się to do panów w full plate armor+topowe dodatki(hełm/buty/rękawice)+ tarcza+1h.
    Ja czasami używam określenia tank, ale tak po prawdzie to bardziej pasuje do tych samych gości w formie zmotoryzowanej/na siodle chargera.

EDIT: Większość ludzi używa heavy lance,a na kuszach, niestety, się nie znam.

_______________________________________ _______________________________________ _________
    Trynithy

Ja przy instalacji moda miałem problemy-problemy się skończyły, kiedy zrezygnowałem z bugfixa i zainstalowałem czystego moda.
    Natomiast jest podstawowe pytanie, czy twoja wyszukiwarka serwerów kiedykolwiek i jakkolwiek wykrywała serwery z tym modem ?
    Jeśli nie, to masz big problem, bo to, raczej, nie kwestia moda, tylko ,ekhm... autoryzacji WB.
    W innym przypadku(np aktualizacji-zerknij czy nie masz odhaczonej opcji "pokaż tylko serwery zgodne z moją wersją gry") ściągnąłbym(na twoim miejscu) najnowszą wersję gry przez steam i spróbował jeszcze raz powalczyć z modem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 16:00:52 wysłana przez Liveon »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #560 dnia: Grudnia 30, 2010, 17:35:08 »
    Trynithy musisz wejść do jakiejkolwiek gry z tym modułem na kilka chwil. Jak ci się wczyta możesz wyłączyć.
    Potem wchodzisz na tą stronę i wpisujesz swój login z gry oraz hasło którego będziesz używać.

W MP nie wykrywa mi żadnych serwerów z modułem cRPG 1.134

Wiem że to pytanie jest głupie ale czy ty na pewno masz oryginalną wersję gry?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #561 dnia: Grudnia 30, 2010, 19:46:27 »
    Nie sądzę by miał oryginała.

Ja z innej beczki:

Mój archer ma 9 siły i w tej chwili 15 agi.

Ze skilli to ma po 5 w weapon master i athletics.

Aktualnie 140 WPP w łucznictwie.

Moje bronie to nomad bow, do tego dwa kołczany arrows i longsword. Tu się pojawia pytanie. Jak mam tylko 9 siły, to czy opłaca mi się pakować skille w power strike? Powiedzmy ze pakujac tylko w atletyke i mistrzostwo broni co trzeci lvl pakowania atrybutow zostaje mi 1 punkt skilla. Dotychczas co 6 lvli konwertowalem te nadwyzki w atrybuty. Od teraz moglbym zebrac i dopakowac PS do 3 (mam tylko 9 sily). Pytanie, czy to cokolwiek zmieni w walce longswordem? Na razie WPP w 2handedy nie mam zamiaru, moze pozniej :P
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #562 dnia: Grudnia 30, 2010, 20:15:54 »
    Dravic,
    Jeszcze tylko 2p do archery(142) a przy wadze ubrania poniżej/równej 5 mógłbyś korzystać ze Strongbowa bez obniżki formy/archery(do znudzenia będę powtarzał , że to najlepszy/najefektywniejszy łuk w cRPG).
    Przy okazji, to też przyczynek do tego, co pisałem wcześniej, odnośnie punktów granicznych w przyroście/przewyższeniu archery i w ogóle punktów WPF.
    Ja na twoim miejscu  zrobiłbym jeszcze jeden punkt Weapon Master i dalej już jechał z siłka/strength aż na poziom 15(wymagany dla Strongbowa=5 PowerDraw)
    Przy okazji wrzuć Sobie punktów w PowerStrike(nawet 3p to mało, by skutecznie powalczyć z tincanami, chyba że masz profi-block).
    No i  w Ironflesh, bo to najlepsza zbroja dla łucznika;).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 20:20:13 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #563 dnia: Grudnia 30, 2010, 20:29:02 »
    profi-block? acoto? :P

Ogólnie dzisiaj jeden gość chciał mi na EU 6 (siege) zasadzić teamkilla, ale się zorientowałem i wyglądał dziwnie, nie mogąc przebić się przez mój manual. Ja używałem longsworda, a on flamberge :P

Tylko blokowałem, nie kontrowałem, bo nie chciałem wyjść na teamkillera (w takich sytuacjach niewinny zawsze obrywa).

Znudził się po minucie :P

EDIT

Od razu: ile daje 1pkt ironflesha zycia i czy sila daje zycie, a jesli tak, to ile?

EDIT 2

Na kalkulatorze [http://infinitum.dyndns.org/crpg/calc.htm] wyszło mi, że w obecnym eq mam: Archery WPF: 145 -> 216 o.0

A przy strong bowie i eq, jakie mam zamiar kupić (sturden leather armor czy coś takiego i leather boots, żadnych rękawiczek czy hełmów) oraz 145 WPF, miałbym tylko 146. Sporo mniej :/
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 20:50:20 wysłana przez Dravic »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #564 dnia: Grudnia 30, 2010, 21:06:57 »
    Profi-block, to coś takiego, czego ja nie mam;)
    -------------------------------
    Siłka dodaje(o ile dobrze pamiętam) 1p, a IF 2p do życia, ale w tym przypadku nie ma co się kierować statystykami, dość powiedzieć, że przy ironfleshu na poziomie 6 udawało mi się przeżyć po naszpikowaniu 5 strzałkami(wkleiłem nawet screena w tym wątku uwieczniający ten fakt)
    -------------------------------
    Co do twoich planów łuczniczych...dlatego doradziłem Ci nabicie jeszcze jednego punktu WM przed przesiadką na Stronga.
    Serio, NomadBow i Strong to są dwa światy- jak już postrzelasz z tego drugiego , to zrozumiesz dlaczego tak go zachwalałem.

EDIT: znalazłem nawet ten link-jak widać, z tekstu wynika, iż zginałem z całkiem innej przyczyny niż to Sobie wykoncypowali uparci, i nielubiani przez elity, plebejscy fagarcherzy;)

(click to show/hide)

_______________________________________ _______________________________________ ________________

EDIT1 @down
    : Nie no... uzgodnijmy jedno-NomadBow to dla mnie łuk treningowy(na upartego dla HA-do strzelania z najbliższego dystansu), StrongBow to łuk elitarny(w pojedynkach łuczniczych wręcz boski-spytaj się  Argaleba , jeśli mi nie wierzysz;)- dla każdego łucznika ten łuk jest nieuniknionym przeznaczeniem, zwłaszcza po wprowadzeniu patcha.
    I nie sugeruj się tym , że ja obecnie strzelam z WarBowa , a nawet z Longa:)- te łuki są wyśmienite, zwłaszcza LongBow jako snajpa na dużych mapach- ale to luksus, na który bardzo niewielu może Sobie pozwolić(np dla LongBowa  minimalne wymagania to 200~220 archery,IMHO), a po drugie; strzelam Sobie z nich, bo wiem , że po patchu już neva, neva, neva...
    Mistrzowskie Strzelanie z Stronga zaczyna się bodajże od poziomu 183 archery(przy wadze mojego  przyodziewku 10.26)-nie ma łatwo, więc na cuda-wianki-niewidki z celownikiem nie licz(choć uważam, że można już pykać zdecydowanie celnie na  odległość do 100 m wirtualnych, a dłuższego czasu na przymierzenie/przytrzymanie cięciwy, zwłaszcza w duelach, i tak nie będziesz miał), natomiast szybkość  już jest jak najbardziej porównywalna( bo nomad ma bardzo wysoką i powolną trajektorię lotu).
    Oczywiście jak pierwszy raz  zrobiłem 150p arch(dla Stronga) to myślałem wtedy , że Pana Boga za nogi złapałem:D
    W 2h to ja tylko resztówki wrzucam, które się  już nie łapią na archery- obecnie uzbierało mi się tego raptem 80p(biegłość 2h podbija mi b.wysokie Agility).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2010, 08:42:54 wysłana przez Liveon »

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #565 dnia: Grudnia 30, 2010, 21:20:39 »
    A jak z wielkością celownika w Strong bowie przy takim WPP? A szybkość? Pewnie będzie się dużo trudniej i wolniej strzelało? A dmg nie wygląda na boski, więc nie wiem :D

A gdybym poszedł za twoją radą, to spokojnie mogę potem już walić WPP w dwuręczniaki i dać sobie siana z archery czy nadal pakować w archery a z dwuręczniakami stać na 1?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Grudnia 31, 2010, 00:49:56 »
    A jak z wielkością celownika w Strong bowie przy takim WPP? A szybkość? Pewnie będzie się dużo trudniej i wolniej strzelało? A dmg nie wygląda na boski, więc nie wiem :D

A gdybym poszedł za twoją radą, to spokojnie mogę potem już walić WPP w dwuręczniaki i dać sobie siana z archery czy nadal pakować w archery a z dwuręczniakami stać na 1?

Jako użytkownik "boskiego" łuku wtrącę się nieco:) Jeżeli masz 216 z lekką jak podejrzewam zbroją to jak dla mnie jest to nieco za mało. Ja samych czystych punktów archery mam 219 tak więc jest to całkiem sporo w porównaniu z tobą. Mając na sobie 9 kilową zbroję punktów miałem bodajże 311 tak więc o wiele więcej od ciebie. Nawet z 24 kilową zbroją jakiej używam obecnie mam 260 więc o niebo więcej. Do czego zmierzam...otóż przy moim obecnym archery celownik zatrzymuje się na 3-4 sekundy co pozwala na spokojne wycelowanie i wyelminowanie potencjalnego celu. Tak więc polecam ci inwestowanie w archery. Dzięki temu będziesz może i wolno machać dwuręczną bronią ale ubierzesz się w puszkę i będziesz bezpieczny a do tego będzie ci się wygodnie strzelało:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #567 dnia: Grudnia 31, 2010, 12:26:39 »
    Argalebie, a jakiego łuku używasz? Strong bowa? A ile masz weapon mastery oraz jaki lvl postaci? Bo pamiętaj, że ja muszę się liczyć z ograniczeniem do 30 lvla. Jak 3 punkty atrybutów wpakuję w agi i dobiję do weapon mastery 6, to stracę szansę na PD 5 - no chyba ze kosztem skill pointow w power strike i ironflesh.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #568 dnia: Grudnia 31, 2010, 14:47:21 »
    Argalebie, a jakiego łuku używasz? Strong bowa? A ile masz weapon mastery oraz jaki lvl postaci? Bo pamiętaj, że ja muszę się liczyć z ograniczeniem do 30 lvla. Jak 3 punkty atrybutów wpakuję w agi i dobiję do weapon mastery 6, to stracę szansę na PD 5 - no chyba ze kosztem skill pointow w power strike i ironflesh.

Tak używam Strong Bowa. Mam 36 lvl więc coś z tym patchem może być na rzeczy. Natomiast po jego wyjściu planuję wstawić tu moim zdaniem najlepsze ułożenie i rozłożenie skilli, WPP, i punktów atrybutów dla typowego łucznika z strong bowem...

Co do mojego weapon mastery to mam go 9 i wkrótce (po kolejnym lvl) wpakuję 10 punkcik...Natomiast mam 0 ironflescha dzięki temu mogłem sobie pozwolić na łucznika konnego (którego po patchu będę musiał zlikwidować) a to przy moim lvl jest 10 punktów skilla.

Offline Dravic

• Użytkownik
    « Odpowiedź #569 dnia: Grudnia 31, 2010, 15:24:44 »
    A jaką broń sobie jako drugą dobrać? Na razie działam z longswordem, ale ostatnio wpadła mi w łapy Iron Staff i ogólnie szybko waliłem nawet z 0 wpp, a przewracanie tincanow i dobijanie lezacych - bezcenne :)