Profi-block, to coś takiego, czego ja nie mam;)
-------------------------------
Siłka dodaje(o ile dobrze pamiętam) 1p, a IF 2p do
życia, ale w tym przypadku nie ma co się kierować statystykami, dość powiedzieć, że przy
ironfleshu na poziomie 6 udawało mi się przeżyć po naszpikowaniu 5 strzałkami(wkleiłem nawet screena w tym wątku uwieczniający ten fakt)
-------------------------------
Co do twoich planów łuczniczych...dlatego doradziłem Ci nabicie jeszcze jednego punktu WM przed przesiadką na Stronga.
Serio,
NomadBow i Strong to są dwa światy- jak już postrzelasz z tego drugiego , to zrozumiesz dlaczego tak go zachwalałem.
EDIT: znalazłem nawet ten link-jak widać, z
tekstu wynika, iż zginałem z całkiem innej przyczyny niż to Sobie wykoncypowali uparci, i nielubiani przez elity, plebejscy
fagarcherzy;)
EDIT1 @down: Nie no... uzgodnijmy jedno-NomadBow to dla mnie łuk treningowy(na upartego dla HA-do strzelania z najbliższego dystansu), StrongBow to łuk elitarny(w pojedynkach łuczniczych wręcz boski-spytaj się
Argaleba , jeśli mi nie wierzysz;)- dla każdego łucznika ten łuk jest nieuniknionym
przeznaczeniem, zwłaszcza po wprowadzeniu patcha.
I nie sugeruj się tym , że ja obecnie strzelam z
WarBowa , a nawet z
Longa:)- te łuki są wyśmienite, zwłaszcza
LongBow jako snajpa na dużych mapach- ale to luksus, na który bardzo niewielu może Sobie pozwolić(np dla
LongBowa minimalne wymagania to 200~220 archery,IMHO), a po drugie; strzelam Sobie z nich, bo wiem , że po patchu już
neva, neva, neva...
Mistrzowskie Strzelanie z Stronga zaczyna się bodajże od poziomu 183 archery(przy wadze mojego
przyodziewku 10.26)-nie ma łatwo, więc na cuda-wianki-niewidki z celownikiem nie licz(choć uważam, że można już pykać zdecydowanie celnie na odległość do 100 m wirtualnych, a dłuższego czasu na
przymierzenie/przytrzymanie cięciwy, zwłaszcza w duelach, i tak nie będziesz miał), natomiast szybkość już jest jak najbardziej porównywalna( bo
nomad ma bardzo wysoką i powolną trajektorię lotu).
Oczywiście jak pierwszy raz zrobiłem 150p arch(dla Stronga) to myślałem wtedy , że Pana Boga za nogi złapałem:D
W 2h to ja tylko
resztówki wrzucam, które się już nie łapią na
archery- obecnie uzbierało mi się tego raptem 80p(biegłość 2h podbija mi b.wysokie Agility).