Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 222816 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Liveon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #615 dnia: Stycznia 06, 2011, 11:22:43 »
    No właśnie, wiecie już, jak rozwiązać problem z blue fog na Siege
    W tych oparach absurdu nie da się grać(zwłaszcza jako łucznik).

PS Na weterynarza dla Destriera wydałem, w sumie, wczoraj ok ...20k g.
    Największe tyły jakie miałem  z kasą to minus 10k g(względem stanu posiadania sprzed patcha).
    Trafi się 3 razy z rzędu do słabszej ekipy  i już sakiewka pustoszeje w zastraszającym tempie.
    Ewidentnie działa prawo serii i to z gatunku gier hazardowych, za którymś razem(w ciągu miesiąca ?) ,  można się spłukać dokumentnie.
    Tyle było narzekania na grindowanie, ale teraz dopiero zaczął się wyścig szczurów na poważnie, bezpowrotnie zniknęła atmosfera lekkiego luzactwa  w stosunku do wygram/przegram, ludzie walczą o być albo nie być, heh...Wczoraj skikowano z serwera  kolesia, który normalnie walczył do końca i nie dał się ubić przeważającym siłom wroga przed upływem czasu. Dawno, o ile w ogóle, tak wściekłych komentarzy nie czytałem...

PS 1 Zastanawiam się dla kogo właściwie wydano tego patcha, bo z pewnościa nie dla nowych graczy.
    Oni tylko mogą pomarzyć o tym , żeby zgromadzić kasę na topowy sprzęt(nawet z tym średniej klasy już chyba byłby problem), a zwłaszcza na jego utrzymanie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 11:26:13 wysłana przez Liveon »

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #616 dnia: Stycznia 06, 2011, 11:23:06 »
    Chadz napisał około godziny 8:00, że wyda "ninja patcha".

Już się boję...  :>

Ach, i jeszcze jedno. Proszono, żeby wszystkie zażalenia i płacze kierować tu http://forum.c-rpg.net.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 11:34:35 wysłana przez Verinen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #617 dnia: Stycznia 06, 2011, 11:33:45 »
    Chadz napisał około godziny 8:00, że wyda "ninja patcha".

Już się boję...  :>

Hehe, ja chyba jeszcze bardziej, wczoraj jakoś tak się złożyło , że najbardziej jechałem kolesi z  klanu ninja i to na ich serwerze.
    A zwłaszcza admina, ninja Thomuka, heh.
    No niestety, skończyły się dla nich wojaże  po flankach i na tyłach wroga, i w dodatku bez tarcz, przy tej ilości konnicy(teraz widać dopiero jak wielu ludzi, podobnie jak ja, odczytało konsekwencje wprowadzenia tego patcha, pokupowało Sobie chabety(choćby i z II ligi), jeszcze przed wejściem patcha, i porobili teraz horse-buildy).
    Notabene, to ninja Thomuk był jednym z najgorętszych orędowników wprowadzenia tego patcha i znerfienia wszystkich(poza rzucaczami;), a zwłaszcza łuczników i konnicy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 11:49:52 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #618 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:27:59 »
    Eh, coś czuję, że chadzowi udało się osiągnąć to czego sam osiągnąć nie mogłem - przestanę grać w cRPG :)) Jakoś mi się to wszystko nie podoba... Tak ogólnie. Siege pomijając nawet blue fog jest teraz bezsensowny - atakujący im dłużej atakują tym więcej kasy dostają... ???? Rozumie to ktoś? Sorry, ale teraz to jest TDM a nie siege, bo wręcz nie ma sensu za szybko zdobywać zamek, bo trzeba będzie zapłacić za naprawę, lepiej dłużej siedzieć na jednej mapie, zwłaszcza jeżeli to jest 3 czy 4 wygrana z rzędu, wtedy w ogóle nie opłaca się wygrywać szybko. Bezsensu. Grind też miał swój urok - ja nigdy nie dobiłem do 30 lvl, ale fajnie było powalczyć z koksami z lvlem 40+, to było osiągnięcie wygrać z nimi, a teraz jest trochę śmiesznie jak się spotyka uber graczy na golasa. Limit wpf gdzieś na poziomie 160 to też trochę głupie. Jak ktoś napisał cRPG stracił swą duszę ;-) I w sumie to dobrze, wreszcie może uda mi się go na stałe porzucić ;-) Ale jednak mogliby dać wybór i zrobić 2 serwery na starych, przed patchowych zasadach ;) Oczywiście nic takiego się nie stanie, ale pomarzyć wolno ;)

PS Animacja pchnięcia jest naprawdę zabawna, ciekaw jestem czy ktoś ją testował w walce, bo mam wrażenie, że nie. Próbowałem zabić pchnięciem kolesia z drużyny i to jest niemal niemożliwe przy obecnej animacji. A najśmieszniejsze, że udało się ludziom przegłosować bana dla mnie - pierwszy mój ban :)

PS2 A na battle faktycznie są kawaleryjskie bitwy i to niemal non stop chyba, bo gdy mapa zmieniła się na piechociarską admin natychmiast zmienił ją na kawaleryjską. Tak jak Liveon pisałeś, cRPG na battle będzie tylko dla konnicy i masochistów, szczególnie, że najcięższe pancerze, które zapewniały jakąś tam ochronę stały się w dużej mierze "nieużywalne".
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 13:38:22 wysłana przez leuthen »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #619 dnia: Stycznia 06, 2011, 13:50:27 »
    Problemy z mgiełką? Włączcie grę na DX 7.

Co do Siege to chadz gdzieś pisał że będą jeszcze balansowane.

EDIT: Wkrótce wyjdzie bug fix. Niebieska mgła będzie usunięta.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 15:33:33 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #620 dnia: Stycznia 06, 2011, 15:18:11 »
    Kuzba jak tak to czytam to w ogole mi sie nie chce instalowac tego patcha. Czy na tego Chadza nikt nie ma wplywu? Dla kogo on to zrobil, sam bedzie w to grac?

Offline Skuzik

• Użytkownik
    • Wiek nie ogranicza ...
    « Odpowiedź #621 dnia: Stycznia 06, 2011, 15:41:52 »
    Czy teraz nie mozna zmienic generacji bo nie moge znalezc ... jesli jest to prosze o potwierdzenie :)

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #622 dnia: Stycznia 06, 2011, 15:41:59 »
    Chadz będzie grał z osłami...dla mnie cRPG powinien pozostać(oprócz itemów i fixów)taki jaki był przed patchem.
    Np. dzisiaj grałem 3h i miałem 4 lvl więcej i 19k golda(grałem na siege) gdy tylko byłem w obrońcach to zmieniałem set na ten do 1k golda i w ten sposób nie traciłem lecz zarabiałem. W drużynie atakujących byłem puszką(lamelkową) i zarabiałem jeszcze więcej.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #623 dnia: Stycznia 06, 2011, 16:21:34 »
    Chadz będzie grał z osłami...dla mnie cRPG powinien pozostać(oprócz itemów i fixów)taki jaki był przed patchem.

Stary system zarabiania golda był żenujący, twórcy zachęcali do rzezi w kupie.
    Teraz można pójść gdzie się chce i zarobisz tyle samo. Fakt, że siege jest kompletnie zrąbany= w 2-3 godziny zarobiłem jakieś 12k golda ... ale tylko 3 levele :D.

Anyway wcale nie gra mniej osób, a i ja nie zamierzam tego porzucać, bo jedyne co mi nie pasuje, to zbyt wysokie ceny napraw. Jednak w patchu, który ma wyjść (podobno) dziś naprawa ma być zredukowana do 5% podstawowej ceny itemu, zamiast 20% jak to było wcześniej.
    I wszstko git. Nie ma się czego bać.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #624 dnia: Stycznia 06, 2011, 17:57:09 »
    @up
    Na battle może rzeczywiście system nie był najlepszy, ale jakiś był, teraz systemu nie ma żadnego. Sorry, ale dostawanie golda za upływający czas to zachęta do najgłupszego rodzaju grindu. A siege już pisałem. Poza tym upkeep chyba nie do końca działa tak jak twórcy zakładali, mam bowiem wrażenie, że ludzie zamiast grać w lżejszym/tańszym odzieniu grają w dwóch: zwykłym/drogim albo nago ;-) Kiedyś grind był przy okazji, w zasadzie poza pierwszymi 15 lvlami nigdy nie czułem, że gram dla nabicia kasy albo xpeków, grałem dla zabawy zarabiając niejako przy okazji. Teraz część ludzi, żeby pograć przez chwilę dla zabawy najpierw musi nagrindować kasy :) To trochę głupie jest. Osobiście mnie ten problem raczej nie dotyczy, bo mam tani sprzęt, a kasę potrzebowałem tylko na retirement, którego i tak obecnie nie nie ma. Joł :)

Offline Verinen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #625 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:16:39 »
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=2247

Właśnie ukazał się patch 0.201
    usprawnił parę ważnych rzeczy ;-)
    Niestety trzeba ściągnąć cały mod.

changelog:

"you have 60 seconds to leave after the match started
    you can join in the first 60 seconds
    break chance: from 3% to 4%
    repair cost: from 20% to 5%
    repair dice roll: does not matter if you are on the winning or losing team.
    fixing no heirloomed items bug ingame
    changed xp from 1500 to 1000 per minute
    siege - blue fog removed
    some other minor stuff"

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #626 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:30:07 »
    Przy okazji, przy takim buildzie jak ja zrobiłem/robię i jaki ma np Argaleb(inne akcenty, ale rozkład sił/skillpointów proporcjonalnie taki sam), punkt oporu dla WPF to 172.
    Dla pure archera(tzn wszystko  idzie w PD i WM) limit  wynosi 201p.
    Levelowanie jest aż absurdalnie/banalnie szybkie/proste(przynajmniej w moim przypadku) w 2 dni dobiłem do 29 lvl, a dziś(mimo, że jeszcze w ogóle nie grałem) bez problemu zrobię 30lvl.
    Mój finalny build HA będzie wyglądał tak:

Strength 15   
    Agility   24

Riding 6
    Horse Archery 4
    Power Draw 5
    Weapon Master 8

Archery 172

Ekwipunek:Very Strong Bow, Deadly Light Lance lub Bar Mace  2x Large Pack Bodkin Arrows, komplet light leather(nie przepadam za nim wizualnie, choć do Destriera pasuje, ale jest optymalny pod względem penalty) lub komplet szturmowy Khergit Elite Armor+megadodatki;), no i oczywiście Stajnia:Palfrey+wszystkie konie z diff 4 +Cataphract:) Z czasem, jeśli będzie tak możliwość, pomyślę o chargerze.

Na dobrą sprawę mógłbym sobie darować 1p, a nawet 2p wpakowane w Riding, i włożyć to np w Ironflesha, ale w trakcie gry zorientowałem się , że to mi może wielokrotnie uratować tyłek, kiedy mój koń zostanie uziemniony, a w okolicy będzie się kręcił jakiś bezpański charger

PS Warto zerknąć na uaktualnioną stronę(czasami b. wolno odpala):

=======================================================
    @down Obi Wan
    Chyba jeszcze nie wyszedł fix/patch  do patcha? Dopiero są na etapie odgrażania się, że to jeszcze dziś nastąpi.
    (click to show/hide)
    Starego/nowego patcha wgrywasz do katalogu modules i nadgrywasz pliki z foldera cRPG, ewentualnie (chyba) można skasować cały folder z modem i wkleić nowy(bo to jest raczej kompletna/spatchowana wersja moda).
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 19:28:23 wysłana przez Liveon »

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #627 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:33:15 »
    Czy ktos mogly napisac jak mam teraz tego patcha zainstalowac? Chialbym dodac,ze nie instalowalem patcha poprzedniego, mam czysta wersje.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #628 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:37:18 »
    Nadpisz stare cRPG. W sensie: wypakuj i zawartość skopiuj a następnie wklej do ...Modules\cRPG i nadpisz.
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Obi Wan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #629 dnia: Stycznia 06, 2011, 18:40:15 »
    A tego pierwszego zj...go nie musze instalowac?

Edit: Juz sobie poradzilem. Zaczalem grac i powiem szczerze,ze jestem mile zaskoczony. Wzialem sobie ciezka kusze bo na moja snajperska nie mam jeszcze umiejetnosci i powiem Wam,ze przy 118pkt. celownik mam bardziej zsuniety niz przed patchem na 155!!! Bardzo fajnie sie gra. Kolejne punkty pojda w 2h, 118 spokojnie wystarczy!!!
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 20:35:15 wysłana przez Obi Wan »