Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 223293 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline leuthen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #285 dnia: Października 11, 2010, 20:35:24 »
    -jeszcze jeden wrobiony/zrobiony w Dziób Kruka;)
    Powiedziałbym, że dorwę Cię na serwerze, ale obawiam się, że w obecnej formie to tylko bym się zbłaźnił... ;) Również bawię się jako wolny strzelec, w żadne klany czy insze tego typu sprawy nie wchodzę, ale w strategusie moja rola ogranicza się jedynie do przekazywania kasy i rekruta , ewentualnie w jakieś bitwie wystąpię jak takowa będzie, czyli 3 minuty aktywności raz na 3 dni ;) no i oczywiście kibicowanie "naszym" ;) Z zasady nie chciałoby mi się nawet tyle zrobić, ale spodobała mi się ich "prezentacja", że tak to ujmę, na TW, całkiem... stylowa ;)

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #286 dnia: Października 12, 2010, 08:56:42 »
    Leuthen,
    Spoko, ja też bogiem wojny nie jestem i Dziób Kruka w zupełności na mnie wystarczy, więc wirtualna krew lałaby się pewnie równo z obu stron(ostatnio  też widzę jakoś zero postępów w swojej grze).

Przy okazji, fajny wątek( character builds)  jest na Taleworlds.
    Jakich odlotowych wojowników niektórzy zrobili to bańka wielka:)

Np gościu wpakował 13 w Atletykę  i chciał "kłusować" z pochyloną lancą, hehe
    Inny kolo zrobił 12 ironflesh'a i 12 power strike'a, czyli praktycznie może biegać z gołą klatą i rąbać widłami jak całkiem nieżle dozbrojony/opancerzony wojak.
    Ogólnie króluje wąska specjalizacja- ludzie ładują np 221 wpp w 2H- więc ja  już się nie dziwię, że kompletnie za niektórymi nie nadążam- ani w ataku, ani w obronie.
     Nawet po cudem wyprowadzonym bloku  taki specjalista i tak już mnie ma z innej mańki, zanim ja przeprowadzę atak.

PS Przy okazji, porównanie celownika przeciętnej(chyba) kuszy  Light Crossbow 1 WPF vs. topowy(po  pierwszej modyfikacji) długi łuk 7PD 100 WPF Strong Longbow

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 12, 2010, 14:07:59 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Października 12, 2010, 20:28:13 »
    Mam nadzieję, że komuś się to przyda:
    Wanted there to be a thread with all the hierloom info gathered in one post, and figured it might not happen unless I start it. (cba to spell heir properly btw)

Important heirloom facts:
    1. you cannot hierloom an item unless your character retiring can wield it.
    2. you can find out hierloom info without actually completing the retirement process and help me get info for this post.
    3. if item has 0 requirement the requirement does not increase as usual.

1st gen modifiers
    Bows "strong" +1 damage -3 speed + 1 power draw req (varric says they will sort these eventually)
    1h and 2h swords "balanced"+3 speed +3 damage +2 str req
    2h mauls and axes "heavy" +2 damage -2 speed +2 str req
    polearms "balanced" +1 speed +2 damage +2 str req
    Shields "thick" +2 body armour + 47 hp +1 req
    heavy armour "thick" +2 armour + 2 str req
    light armour "sturdy" +1 armour +1
    Arrows "large" +3 ammo count
    Bolts "Large: +ammo count (2 for steel 3 for normal)
    crossbows +2 Dmg +1 speed +2 Str Req (+1str on hunting)
    Throwing knives "heavy" +2 damage -2 speed rating
    Throwing axes "Balanced" +3 speed, +3 damage, +1PT req

Future generation modifers from cRPG in single player (ty skurcey)
    Polearm "tempered" +4 damage +3 speed +4 requirement
    bow "masterwork" +3 damage +1 speed rating +2 pd req
    xbow "masterwork" +5 damage +2 speed +4 req
    2h sword "tempered" +4 damage +4 req

Anomalies
    Nodachi is "heavy" even though its a sword (way to nerf this underpowered weapon even more  :roll:)

please post me more info and I will update this.

PS: the modifers in native are different, this is a list of only the ones found and confirmed in cRPG.

oraz

im not sure if anyone has already post this~~ but just 4 those who not sure wat the heirloom will become~~

Single/Double hand sword (every time modifer need +2 Str) : Balanced +3 dmg, +3 Spd              Temper  +4 dmg             Masterwork   +5 dmg, +1 spd

Polearms(every time modifer need +2 Str):                           Balanced   +2 dmg, +1 spd             Temper  +4 dmg,  +3 spd

Maul / Mace or Axe(every time modifer need +2 Str):            Hevay: +2 dmg, -2 spd                   Scary: +5dmg, -2 spd

Bows(every time modifer need +1 PD):                                Strong: +1 dmg,  -3 spd                   Balanced:     +2 dmg, +1 spd            Masterwork:     +3dmg,  -1 spd

Xbow(every time modifer need +2 Str):                                Balanced   +2dmg, +1spd                Masterwork:   +5 dmg, +1spd

Throwing wp(every time modifer need +1 PT):                     Heavy: +2 dmg                               Balanced or lots:  +3 dmg or +1 max ammo

Armor(every time modifer need +2 Str):                               Thick:     +2 Def         Strong: +2Def        Luxery:  +2 Def

Horse(every time modifer need +1 Riding):                               Heavy +3 Def   +4 Charge

PS gdzieś widziałem - na TW - rozpiskę z wszelkimi broniami, która ma jakie cechy itd, widział ją gdzieś ktoś? Nie mogę teraz znaleźć a chciałem ją przejrzeć.

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Października 12, 2010, 21:33:27 »
    gdzieś widziałem - na TW - rozpiskę z wszelkimi broniami, która ma jakie cechy itd, widział ją gdzieś ktoś? Nie mogę teraz znaleźć a chciałem ją przejrzeć.

Domyślam się ,że  o to Ci chodzi:

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #289 dnia: Października 13, 2010, 15:33:13 »
    Wielkie dzięki, tego właśnie szukałem ;-) A różnica faktycznie jest duża, ale i tak nie przesadzałbym z tą celnością kusz, nawet tych snajperskich. Wczoraj kupiłem snajperkę mając 3 wpp w kuszy i stwierdzam, że trafienie w człowieka oddalonego o więcej niż 10 metrów jest dużą sztuką, a właściwie wymaga dużo szczęścia. Bełty lecą gdzie chcą. I w pełni zgadzam się z SirSalvadin, snajperka jest za wolna, gdy jest się pełnoprawnym kusznikiem, przez całą bitwę oddasz nią 3 strzały, ulepszony - najlepiej dwukrotnie - Crossbow albo Light Crossbow wydaje się być najlepszym wyborem. Albo Heavy, ale z ulepszeniami wymagać będzie dużo siły. Ja swoją snajperkę po godzinie sprzedałem i 2000 w plecy jestem ;)

PS A Dziób kruka nawet, nawet :-D

Offline sevi121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #290 dnia: Października 15, 2010, 12:35:02 »
    Elo a ja mam otóż taki problem wszystko zrobiłem zgodnie z poleceniami i gdy chce wbic na jakiś serwer crpg to podczas ładowania ekran się zmniejsza robi sie czarny i wywala błąd bugfixa zrobiłem bo jeśli nie zrobię bugfixa to podczas ładowania gry słyszę tylko dźwięk błędu i stoi w miejscu 

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #291 dnia: Października 15, 2010, 23:32:01 »
    Elo a ja mam otóż taki problem wszystko zrobiłem zgodnie z poleceniami i gdy chce wbic na jakiś serwer crpg to podczas ładowania ekran się zmniejsza robi sie czarny i wywala błąd bugfixa zrobiłem bo jeśli nie zrobię bugfixa to podczas ładowania gry słyszę tylko dźwięk błędu i stoi w miejscu 

Ja bym na twoim miejscu wywalił całego moda i zainstalował go jeszcze raz , bez żadnych bugfixów(jak wspominałem- ja właśnie przez niego miałem problemy z wchodzeniem na serwery).

Offline sevi121

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Października 16, 2010, 00:12:44 »
    otóż robiłem z bugfixem i bez odinstalowałem i instalowałem i nic jeśli ktoś może to niech napisz dokładnie jak zainstalować tego moda bo się już męczę z tym z 4 godziny

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #293 dnia: Października 16, 2010, 09:43:39 »
    Może korzystasz ze starych instrukcji instalowania? Jest w nich że folder cRPG trzeba nałożyć na kopię folderu native o zmienionej nazwie. A sposób instalacji na nowszą wersje jest standardowy jak dla większości modów. Wypakowujesz po prostu do /modules i grasz.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #294 dnia: Października 16, 2010, 10:33:06 »
    Spróbuj wchodzić na serwery tak:
    Odpalaj grę na Native i wejdź z nim na serwer cRPG, gra zapyta się, czy zmienić moduł na cRPG, potwierdź i powinieneś bez problemu wejść. U mnie tylko tak działa.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #295 dnia: Października 16, 2010, 19:31:22 »
    chadz wydał ostatnio "mini update before the big patch". W związku z powyższym - a może i bez związku, nie wiem - pojawiły się głosy, że wkrótce czeka nas... restart!!! Gdyby ktoś zobaczył jakiegoś wiarygodnego newsa na ten temat byłbym wdzięczny gdyby o tym wspomniał w tym wątku, nie chciałbym pewnego pięknego dnia zostać zaskoczonym zlikwidowaniem mojej postaci, jeśli ma zginąć wolę się na to psychicznie przygotować ;-)
    Pozdro

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #296 dnia: Października 17, 2010, 18:51:57 »
    Witam!

Wiadomo coś więcej na temat wielkiego patchu? Dodadzą jakieś nowe przedmioty, mapy, dźwięki? A Restart będzie dotyczył Strategusa?

Proszę o odpowiedź i pozdrawiam!

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #297 dnia: Października 17, 2010, 19:30:04 »
    @up
    o mini updacie wiadomo tyle:
    - added strategus scaling for battles,
    - added a strategus check if all people of one side left the server,
    - some tk penalty changes,
    - you now have always one troop when being attacked,
    - a few nerfs

it's important to download the update.zip if you plan on playing strategus, otherwise the ticket and item counter is screwed in big battles.
    http://www.c-rpg.net/cRPG_update.zip
    O patchu nie wiadomo chyba nic, na pewno nic chadz o nim nie napisał.

edit: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,141755.0.html?PHPSESSID=u7266ua8s00drh0msi7ojcr7a6

Ciekawy post ukazujący jak kolejne generację wpływają na zmniejszenie liczy pkt doświadczenia wymaganych do zdobycia kolejnych leveli. Jak ktoś chce osiągnąć jakieś naprawdę wysokie poziomy najwyraźniej opłaca mu się jak najczęściej przechodzić na emeryturę. Może kogoś zainteresuje.

PS Sorry za zdublowane posty, bym usunął, ale jakoś nie widzę takiej opcji...
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 12:46:32 wysłana przez proud »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #298 dnia: Października 18, 2010, 12:45:38 »
    Leuthen,
    Ha, specjalnie po to się zalogowałem, żeby o tym napisać, ale mnie uprzedziłeś:)
    Rzeczywiście pokusa niesamowita... aż się nie chce wierzyć, kiedy facet pisze, iż w V generacji w 5 dni  zrobił 33lvl

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Października 18, 2010, 13:56:45 »
    Liveon,
    na nowym serwerze EU_4 myślę, że i w pierwszej generacji dałoby radę zrobić 33 lvl w 5 dni ;-) Wczoraj tam było po 180 osób, a już przy 140 udało mi się zebrać 350 golda i odpowiednią do tego ilość xpeków, a teraz może i 450, 500 golda można by dostać Z JEDNEJ RUNDY. Problem jest tylko taki, że te bitwy zupełnie przestały mnie bawić, za dużo łuczników, za dużo gości rzucających czym popadnie. A na siege limit jest 80 ludzi i maksymalnie 60 golda można zebrać, a i to tylko wtedy gdy serwer jest pełen. Bez sensu. Nie wiem dlaczego siege jest tak dyskryminowany pod względem kasy i xp.

A wracając do tematu to jakby się komuś czytać nie chciało wątku na TW powiem tylko, że gdy w 1 generacji zdobywasz 25 000 xp, to tak jakbyś w generacji 11 zdobył około 70 000 xp... Mniej więcej. Jest to chyba nieco bardziej skomplikowane, ale jako tako oddaje istotę sprawy.

Aha, jeszcze jedno, po updacie za udział w strategusowych bitwach nie dostaje się golda na "swoje-swoje" konto, a tylko na konto strategusowe. Bo, jak rozumiem, wcześniej ta kasa którą szef frakcji płacił za walkę szła na oba konta. Chyba.

PS Dzięki Proud ;-)

PS2 Znacie jakieś kody do singla na kasę? Chcę sprawdzić jak w praktyce wyglądają różne zbroje, a nie chce mi się farmić kasy w singlu, żeby móc przymierzyć jakąś zbroję. Ewentualnie coś na odblokowanie itemków w singlu. Edit, już nieważne ;-)
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 16:52:21 wysłana przez leuthen »