Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cRPG&Strategus  (Przeczytany 223488 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dravic

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: cRPG MOD
    « Odpowiedź #300 dnia: Października 18, 2010, 17:05:18 »
    Z tego, co kojarzę, to ctrl + x po odblokowaniu oszustw w opcjach przed włączeniem gry daje kasę, jeśli jesteś w oknie ekwipunku lub sklepu. Aha, no i ta sama kombinacja daje XP dla twojej postaci, jesli masz otwartą karte postaci, a z kolei z otwartym oknem oddziału i zaznaczoną jednostką daje ona tej jednostce XP. Czy jakoś tak...
    -i oczywiście saga Sienkiewicza- Wiedźmin

Offline Ozwan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #301 dnia: Października 18, 2010, 21:15:10 »
    PS2 Znacie jakieś kody do singla na kasę? Chcę sprawdzić jak w praktyce wyglądają różne zbroje, a nie chce mi się farmić kasy w singlu, żeby móc przymierzyć jakąś zbroję. Ewentualnie coś na odblokowanie itemków w singlu. Edit, już nieważne ;-)

Tak informacyjnie, ściągamy program OpenBRF, szukamy plików z armorami i przeglądamy. W singlu nie będziesz miał dostępu do zbroi będących tylko w cRPG.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Października 18, 2010, 21:39:24 »
    Dzięki za odpowiedzi ;-)

Dravic
    już to znalazłem ;)

Ozwan
    "W singlu nie będziesz miał dostępu do zbroi będących tylko w cRPG." - właśnie się tak zastanawiałem gdzie się niektóre podziały... :(

PS Dziś byłem świadkiem jak obrońcy obronili zamek - pierwszy raz widziałem coś takiego odkąd zacząłem grać w cRPG. Jako obrońca dostałem... 40 golda ;-D
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2010, 00:22:08 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Października 19, 2010, 08:56:05 »
    Leuthen,

Coś mi tu nie pasi(czyżby to dalszy ciąg 'jajków' z naliczaniem ?), bo chyba aż taka różnica w g/xp nie wynika z tego, że ty jesteś w 2gen. , a ja w 3gen.
    O co mi chodzi?
    Ano o to , że:
    Ja za obronę zamku zgarniam ok 120g  i ok 11k xp , to samo w drugą stronę( i co się zdarza o wiele częściej, fakt) kiedy są dobrzy raszerzy w drużynie atakującej i dochodzi do blitzkriegu(zdobycie zamku w czasie poniżej 2 min).
    I z drugiej beczki; grałem przedwczoraj na  nowej czwórce- i szok, pyk-300 g, pyk-15k xp spływa na konto za  wygraną rundkę-no to myślę Sobie" bye, bye Siege", ale wchodzę tam wczoraj wieczorem/nocą i totalna kaszana.
    Nawet doszło do tego, że za wyjątkowo udaną i fartowną rundę(na battle  jeszcze  nigdy takiej nie miałem), w której ubiłem dziesięciu kolesi( i to rundę wygraną przez mój team), dostałem marne 76g i ~1400xp.
    Oczywiście w pozostałych rundach było jeszcze gorzej(zwłaszcza mizeria z goldem, zdarzało się też wiele rund zupełnie bez żadnego uzysku).
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2010, 09:10:56 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Października 19, 2010, 13:38:04 »
    Liveon;
    120 golda??? W życiu tyle na siege nie dostałem... Najwięcej zdobyłem równo 70 za zdobycie zamku w czasie bodajże poniżej 1 minuty (!!!). Na pełnym serwerze oczywiście. Za dotrwanie do ostatnich 2 minut jako obrońca potrafię dostać 30 golda... Często ludzie rzucają ile dostali złota za ostatnią rundę - mimo tej samej drużyny i lepszego wyniku potrafię dostać 2 razy mniej kasy. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. A co do battle to Ty chyba grasz jako łucznik? Zatem dużo trudniej Ci expić, jako szturmowiec jeżeli tylko kawaleria i strzelcy nie zabiją mnie na podejściu pod pole bitwy dostaję min 100 golda choćbym zginął w pierwszym starciu - jeśli oczywiście jestem po stronie wygrywających. Ale gdyby nie to, że trochę się spłukałem na nowy pancerz - czerwony kirys, piękny :-D - na zakup którego musiałem poświęcić konia, hełm, buty, elegant poleaxe, tarczę i stary pancerz na EU4 bym nie wchodził. Co 2 mapa jest dla kawalerii, shields wall, łucznicy, mimo pingu poniżej 50 niesamowite lagi - dość średnio mi się tam gra.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2010, 13:41:21 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Października 19, 2010, 14:38:36 »
    Eh, to ja już nic nie kumam, jak to wszystko zostało pokalkulowane
    U mnie przelicznik na Siege jest prosty: złoto to 1% z sumy xp.
    (click to show/hide)
    A Battle(i nie tylko:), fakt, jestem łucznikiem, ale w sumie lubię(na Siege to nawet musowo trzeba, imho) też trochę poraszować, co na ogół tragicznie się dla mnie kończy.
    Z drugiej strony, nie tak łatwo mnie już ubić.
    (click to show/hide)
    Zauważ ile strzałek zarobiłem w lajtowej lamelce, a i tak padłem dopiero od wrażego miecza:)

Rzeczywiście, chyba przefajnowałem, najlepsze wyniki przy ataku , są w czasie 1 minuty.
    « Ostatnia zmiana: Października 19, 2010, 14:41:52 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Października 19, 2010, 22:14:52 »
    Na battle przed chwilą miałem 137 golda i 9000 xp, na siege 31 golda, 5000 xp i 19 g, 3000 xp. W przybliżeniu. Nie wiem jak to się liczy.

Ciebie pewnie trudniej zabić niż mnie ;) 16 siły, 0 skilla w IronFlesh - odkąd sprzedałem pancerne buciki jedna strzała w nogę potrafi mnie zabić ;-) 

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Października 20, 2010, 08:24:14 »
    Leuthen,

No tak, w siłce dużej różnicy między nami nie ma, raptem +2 na moją  korzyść, ale  w ironflesha włożyłem 6p, co daje w sumie 65 zdrowia

Dotarłem do 31 lvl i po 5 dniach zacząłem sobie liczyć. No i wyliczyłem, że pojutrze przechodzę do IV gena:)
    Nie ma bata- 34lvl nabiłbym dopiero za jakieś 4 tygodnie przy mojej aktywności i  obecnej dynamice przyrostu xp na serwach(średnia ok 100k xp dziennie i to jest max)
    Martwią mnie tylko trochę koszty przechodzenia w następne geny , bo nabijać od 15k do 25k golda tygodniowo  to już nie w kij dmuchał, musowo kilka zabawek trafi pod młotek.

A to moja postać(z którą czas się pożegnać) , a właściwie przedfinalna faza żołnierza uniwersalnego:)

Age   46 [31]
    Experience   5853257
    Level up at   6373214
    Kills   412
    Death   346
    Gold   6649
    Generation   3
    Attribute Points   0
    Skill Points   0
    Weapon Proficiency Points   0

You are currently ranked #663 - you need 2893 XP for the next rank.
    Strength 18   
    Agility    18   

Two Handed   65   [2 WPF cost]

Archery   169   [7 WPF cost]

Ironflesh   6   
    Power Strike   6   
    Shield   0   
    Athletics   5   
    Riding   3   
    Horse Archery   0   
    Power Draw   6   
    Power Throw   0   
    Weapon master  6

Następne punkty poszłyby w Horse Archery(tu trzeba mieć podobno 4, żeby w pełnym cwale odstrzeliwać hedy) i ,rzecz jasna, w WM.

PS Do 31 lvl da się zrobić speca w jednej dziedzinie niewątpliwie, ale dla mnie to za bardzo ogranicza zabawę. W tej postaci , którą budowałem, jak widać, od biedy, już  w tej chwili mogłem się pobawić na 3 frontach/formacjach.

PS Obiło Ci(lub komuś kto też gra) się o oczy, która lanca jest napopularniejsza/najskuteczniejsza wśród jeźdźców?
    PS Zrobię co najmniej jeszcze 2 generacje(jak się okazuje, teraz mogę ulepszać wszystko, co kupuję nawet na bieżąco- a z pewnością wykuję jedno arcydzieło z polearms)
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2010, 09:15:54 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Października 20, 2010, 15:00:15 »
    Ja też przeszedłem do 3 generacji ;) W 2 generacji za dużo pkt skilla konwertowałem i potem mi brakowało, żeby te braki nadrobić musiałbym awansować jeszcze hohoho razy ;) A uniwersalność mnie na szczęście nie interesuje, z łuku nie umiem strzelać, kusza jest dla mnie nuuudna, jazda konno raz że jest nudna, a dwa że sens ma jedynie z konikami od łowcy w górę, te mniejsze giną na jeden strzał, a tyle skila nie będę w to wkładać. Stwierdzam także, że walka tincanem też jest nudna ;) jak walczyłem w brygantynie to z 6 pkt w atletyce mogłem obejść gościa z tarczą nim ten zdążył się obrócić i walnąć go w plecy, w kirysie byłem woooolny, do tego nawet płotka nie mogłem przeskoczyć. Stąd kirys sprzedałem i kupiłem znowu brygantynę, którą wybrałem na dziedzictwo. A wcześniej kupiłem vegirski elite armour i też sprzedałem, łącznie z 15000 straciłem na tych operacjach ;) Jaka lanca jest dobra w cRPG nie mam pojęcia, koniarzem bawiłem się jedynie w native. great lance i lance of compensation będą chyba jednak za wolne jeśli nie zamierzasz wbić w polearms więcej niż 100, w takim razie chyba heavy lance. Ja zresztą nigdy niczego innego nie używałem.

PS Odkąd jest nowa 4 na siege rzadko kiedy jest 40 i więcej osób. A jak jest mniej to się nie da grać. Battle mam szczerze dosyć, jak nic się nie zmieni to czuję, że z cRPG się rozstaniemy. Może chadz zwiększy kasę i xpki na siege, bo jak nadal na battle za 2 minuty walki bedzie 300 golda, a na siege za 10 min 30 to sorry, ale ludzie w siege grać nie będą :(
    « Ostatnia zmiana: Października 20, 2010, 23:09:21 wysłana przez leuthen »

Offline Liveon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Października 21, 2010, 09:05:58 »
    W tej chwili to nigdzie się nie opłaca grać, a tym samym przechodzenie w następne geny traci swój sens.
    Wczoraj grałem ok 4 godzin(IMHO, sporo) na battle i nabiłem ok 35k xp i ok 550g, heh.
    Przy takiej dynamice to ja bym musiał swój build rozplanować na całą następną dekadę.
    Siege jest niezłe(w większym stopniu wymusza działanie zespołowe), i nadal uważam, że jeśli chodzi o stabilny przyrost xp jest konkurencją dla  Battle, ale fakt, od postawienia nowych serwerów frekwencja zdechła.
    Jest jeszcze jedna sprawa, mnie się  już te 5 map zamkowych przejadło, i pod tym względem battle to dla mnie ożywczy powiew, tym bardziej, że pierwszy raz, odkąd gram w multi, mam fun z gry lansjerem.
    Mimo, że to chyba najsłabszy mój punkt, to tym razem świetnie się bawiłem.
    Przy okazji,moim zdaniem, do lancy(jeśli ktoś używa tylko jej z polearms) nie trzeba nic dodawać Sobie z WPF, tu właściwie liczy się głównie timing.

PS Dlatego też myślałem(w związku z urozmaiceniem Sobie gry) o wejściu w Strategusa, ale sam wiesz jak to się potoczyło.
    Niezbyt fajnie.
    Być może zostanę tam psem wojny:)(edit: tam tzn w Strategusie, a nie ,że konkretnie  tam;)
    PS 1 Jednej rzeczy nadal nie kumam, nie mam ani jednego wojaka wygenerowanego w Strategusie, choć kasa normalnie przyrasta na koncie.
    PS Swoich strat ,odnośnie kup, żeby sprzedać nawet nie liczę- raz, że bardzo dużo broni testowałem, a dwa, że sporo rzeczy sprzedawałem, żeby po jakimś czasie ponownie je kupić(u mnie to to było  głównie związane z chęcią szybkiego  przechodzenia w następne geny)
    « Ostatnia zmiana: Października 21, 2010, 14:20:24 wysłana przez Liveon »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Października 21, 2010, 18:31:10 »
    W strategusie wojsko ot tak nie przyrasta, musisz wejść do wioski i rozpocząć rekrutację, co jednak w obcych wioskach kosztuje - z reguły 100 golda za godzinę. A dostajesz max 1 żołnierza na godzinę, z reguły chyba mniej. Generalnie bez frakcji gra średnio ma sens. Ja dałem sobie spokój ze strategusem, jakby ktoś z Polaków założył frakcję może bym go wspomógł, ale na dzień dzisiejszy GO jest chyba jedyną grupą bawiącą się u nas w strategusa.

A serwerów to teraz jest aż za dużo ;) I sytuacja jest taka, że po 15 osób na 5 różnych serwerach jest :(

Offline Sarkall

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Października 22, 2010, 19:07:54 »
    Mam pytanko. Ten link z którego, że niby mam wypakować pliki po prostu nie działa. wchodzę tam i nic, nie ma tam żadnych zakładek "crpg", nic. Pomóżcie proszę.
    A zapomniałem dodać, że od razu mi przeskakuje na taką stronkę http://searchportal.information.com/?o_id=94081&domainname=chadz.no-ip.org
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2010, 19:12:40 wysłana przez Sarkall »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Października 22, 2010, 20:33:42 »
    @up
    Tu jest instrukcja: http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=116868.0
    Link do download z powyższego wątku faktycznie nie działa, ale tu masz inny: http://www.mbrepository.com/file.php?id=2247
    Powinno być wszystko ok.

Aha, na oblężeniach w cRPG jest błąd, prawdopodobnie będziesz miał niebieską mgłę, rozwiązanie jest na forum TW, żeby je znaleźć wpisz w gugla "warband blue fog" czy coś takiego.

Offline isKra_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Października 23, 2010, 09:43:01 »
    Witam!

Gram w cRPG od wakacji i mam już nieco rozwiniętą postać i noszę nick "JZ_PlagueiS" ...I to jest właśnie mój problem... JZ zostało rozwiązane, a ja nie wiem jak zmienić nick postaci bez utraty całego ekwipunku. Po prostu chciałbym nazwać się inaczej i nadal grać tą postacią. Czy ktoś wie jak to zrobić? Zalezy mi na tym a nie chcę nosić tego tagu. Proszę was o instrukcję (jeśli się da zmienić nazwę). Będę bardzo wdzięczny jeśli mi się uda, z góry dziękuję ;).

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #314 dnia: Października 23, 2010, 09:57:02 »
    Zakładasz nową postać w grze z takim nickiem, na jaki chcesz zmienić, i wchodzisz na byle jaki serwer cRPG. Następnie spróbuj się zalogować na tę postać przez stronę cRPG, jeśli uda Ci się, zaloguj się na tą, której chcesz zmienić nick. Przesuń trochę w dół i będzie tam przycisk "Change your name to:", obok wybierasz z rozwijanej listy nick postaci, którą założyłeś przed chwilą, klikasz Change your name to:, i to wszystko. ;)