Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46539 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #165 dnia: Sierpnia 06, 2010, 19:35:51 »
    Jak to nie ma o.O?
    (click to show/hide)

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #166 dnia: Sierpnia 06, 2010, 19:44:56 »
    Eeee mam dowód ;)

http://img291.imageshack.us/i/mbwarband20100806194120.jpg/

Proszę ss zrobiony przezemnie  ;D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #167 dnia: Sierpnia 06, 2010, 20:57:00 »
    Masz tylko jedną wioske więc nie może być nieskutecznych podatków :)
    (click to show/hide)

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Sierpnia 06, 2010, 22:27:53 »
    Jak nie ma jak ja gram na 1.127 ;] 15k w plecy tygodniowo o_O. Może to jakiś system, który ma zabezpieczać przed zbieraniem przez gracza większości posiadłości? Miałoby to jaki taki sens w momencie kiedy jesteśmy królem i takie straty zachęcałyby gracza do oddania posiadłości. Czekam nadal na pomoc^^

Offline TheSpikeMam

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Sierpnia 07, 2010, 00:12:11 »
    Potwierdzam. Także mam tę stratę z nieskutecznych podatków. A mam najnowszą wersję.

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Sierpnia 07, 2010, 09:59:55 »
    A no sorry mam 1 wioskę nie zauważyłem...

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #171 dnia: Sierpnia 09, 2010, 23:18:13 »
    To teraz z nieco innej beczki:

Mógłby mi ktoś wypisać bądź wyliczyć ile jest wszystkich poematów, których można się nauczyć? Poznałem kilka, wszystkie powiedziałem swojej Lady i.. nie bardzo mam co robić na spotkaniach z nią. Co spotkam trubadura czy innego apsika, to mi mówią, że niczego więcej mnie nie nauczą.

Offline Drwalu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Sierpnia 09, 2010, 23:42:41 »
    No ja znam 5, dalej już żaden mnie nie chce uczyć. A jak Lady wysyła ci zaproszenie, to tylko ją odwiedzaj, zawsze trochę relacji się "naładuje".

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #173 dnia: Sierpnia 10, 2010, 11:19:03 »
    Trochę, czyli +1 xd Dość żmudne to będzie zajęcie.. Kurcze, szczerze mówiąc liczyłem, że tych poematów będzie co najmniej 10.. Może 15? Ale żeby 5? Nauczyłem się ich na samym początku gry..

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #174 dnia: Sierpnia 10, 2010, 15:44:41 »
    Musisz znaleźć nowych!
    Ashik, trubadur itp.jeżeli chociaż raz jeden Ciebie uczył to już żaden inny cię niczego nie nauczy teraz szukaj np. ministrela o ile takowy Cię nie uczył. Musisz szukać "wędrownych" ale zawsze z inną nazwą jeżeli znalazłeś ministrela to chyba trzeba teraz pieśniarza (chyba) więc szukajcie a znajdziecie. Możesz włączyć cheaty teleportować się do wszystkich miast i poszukać potem wczytać i dojechać uczciwie (mimo, iż tego nie popieram), ale jeżeli chcesz...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Sierpnia 10, 2010, 15:54:04 »
    Hmm.. Ja nawet nie pamiętam, kogo już odwiedzałem i kto mnie uczył. Jak skończę walkę, to edytuję posta i wpiszę ile mam aktualnie znanych poematów.

A tak z jeszcze innej beczki:

1. Da się w jakiś sposób na samym początku rozmowy z wrogim lordem, doprowadzić do jego poddania?
    2. Co dają dobre relacje z oberżystami? (w Sargoth chyba już z 10 pijaczków zabiłem i za każdym razem dostawałem +1 do relacji)

EDIT.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2010, 16:07:00 wysłana przez Klakson »

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 10, 2010, 16:43:10 »
    To samo co z kupcami z początku gry czyli raczej nic :>
    (click to show/hide)

Offline SaddamKrK

• Użytkownik
    • Piwa: 59
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 10, 2010, 18:05:50 »
    1. To chyba niemożliwe. W sumie zawsze mnie to drażniło, że Lord nawet bez swoich żołnierzy będzie walczył, gdy go zaatakujesz.

Offline Chudy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 10, 2010, 19:22:06 »
    Lord zawsze walczy nawet gdy nie ma nikogo ^^. Powinni uciekac albo chociaż łupy swoje oddać. Tak to bezsensu 1 lord na 130 ludzi ^^
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Klakson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Sierpnia 10, 2010, 19:41:10 »
    No tak, już wiele razy się z tym spotkałem więc.. Wychodzi na to, że ta opcja dialogowa jest zbyteczna. Ma tylko i wyłącznie robić wrażenie, że jest jakiś wybór albo coś ; d

EDIT.

1. Jeśli schowam jakieś przedmioty, do skrzyni w swoim zamku i ów zamek zostanie przejęty przez wrogiego lorda, to czy po odzyskaniu zamku, przedmioty dalej tam będą?

1a) Sytuacja ta sama, tylko że z rąk wroga, zamek wpadnie w ręce lorda mojej frakcji. To samo pytanie. Mam dalej dostęp do tej skrzyni?

2. Dostałem zadanie zorganizowania uczty (uprzednio już wrzucając tam tony żarcia) i zadanie mówi, że zamierzam dostarczyć żarcie na ucztę, która odbędzie się w dogodnym terminie. Skoro żarcie cały czas tam jest, to wystarczy tylko, że będę czekał na ów termin, tak? (Mogłoby być tak, że np to żarcie trzeba wrzucić dopiero po otrzymaniu zadania, więc trzeba by wszystko to wyładować i ponownie wrzucić, dlatego pytam ;))

2a) Wcześniej ktoś już o to pytał, ale dostał odpowiedź w stylu: oprócz jedzenia i wody [...] oliwę do lamp itp.   
    No właśnie, a mnie ciekawi, co to jest to ITP, które niby wszystko tłumaczy. Mam: Piwo, Wino, Miód, Mięcho, Kiełbasę, Wieprza, Kurczaka, Daktyle, Winogrona, Chleb, Ryby, Oliwki, Kosz z owocami, Pszenicę (oO), Przyprawy, Sól, Oliwę (to chyba tyle, o ile pamięć nie myli) a wciąż jest poziom wystarczający. W takim razie, co jeszcze powinienem tam wrzucić, oprócz żarcia?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2010, 09:08:55 wysłana przez Klakson »