Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46361 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #135 dnia: Sierpnia 01, 2010, 22:07:22 »
    Podrzucanie to w TEatRC jest
    (click to show/hide)

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #136 dnia: Sierpnia 02, 2010, 17:16:48 »
    @Klakson
    To zależy od tego jak dana armia jest wyszkolona , podczas wojny często w wrogich wojskach są rekruci . Po za tym AI gry nie szkoli tak wojska jak gracz .
    Musisz mieć także rozwiniętą umiejętność zdobywania łupów .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Degren

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #137 dnia: Sierpnia 02, 2010, 19:58:32 »
    Jemu chodziło raczej o to że nie ile dostaje, ale jakie. No, załóżmy walczy z armią huskarlów, a tam tabard chłopa... trochę głupie.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #138 dnia: Sierpnia 02, 2010, 20:23:56 »
    Nie nie, jemu chyba chodzi o To co zrobić żeby badziewia nie mieć. Więc klaksonie , im więcej masz tym większa szansa na cos fajnego, ale nie dziw sie ze dostajesz "ze sladami uzywania" jak dopiero co po tej zbroi mieczem przejechałeś :P
    (click to show/hide)

Offline Diseant

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #139 dnia: Sierpnia 02, 2010, 22:23:02 »
    Witam.

Ta umiejętność się bardzo przydaje z tego względu, iż można na niej dużo zarobić, lecz opłacalny jest bardziej handel towarami. Przydaje się także, gdy potrzebujemy jakiś przedmiot "na gwałt", lecz nas go na niego nie stać.

To samo, co podsumował Gregoriian - po jednym machnięciu mieczem, zbroja nie będzie "zrypana".

----

Odświeżam prośbę o pomoc w jednym aspekcie rozgrywki.
    Otóż chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje możliwość podłączenia i zainicjowania kontrolera typu joypad do Warbanda (razem z analogami)? Jeżeli ta opcja jest możliwa, prosiłbym o jak najszybsze poinformowanie w tym wątku mojej osoby z tego względu, iż aplikacja Wine pod Linuxem źle interpretuje tą grę pod względem wskaźnika myszy. Ten problem jest na tyle frustrujący, że po prostu nie można grać.

Wiem, że istnieje opcja załączenia pliku wykonywalnego .py, dzięki któremu wskaźnik wróci to stanu podstawowego (na środek ekranu), lecz pod POL ta komenda nie działa.

Prosiłbym o jak najszybszą pomoc.

Pozdr.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 02, 2010, 22:26:35 wysłana przez Diseant »
    CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #140 dnia: Sierpnia 03, 2010, 12:30:21 »
    @Diesant - ze względu , że zapewne większa rzesza graczy używa Wndy to zapraszam na forum >>> http://forum.ubuntu.pl/ . Wiele razy mi tam pomogli .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #141 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:08:59 »
    A ja mam pytanie z innej beczki, otóż mam tłocznie oleju w wercheg a oliwki kupuje w shariz i tu sie rodzi pytanie bo zaledwie połowa dojeżdza do wercheg. Czy zna ktoś sposób jak zapobiedz "wpieprzaniu" oliwek przez moich żołdaków?
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #142 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:23:17 »
    Podstawowe zasady ekonomi się kłaniają, chcesz obniżyć koszty, lokuj zakład produkcyjny w pobliżu źródeł surowców...
    Mozna zmodyfikować plik item_kinds tak zeby oliwki nie były pożywieniem. Morgh's Warband Mod Tools się do tego nada.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #143 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:25:04 »
    O nie nie, nie lubie sobie ułatwiać gry plikami :>, a co do lokacji, to w wercheg jest to opłacalne, bo mam tysiaka za tydzień :>
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:27:20 »
    No to jeszcze możesz zmniejszyć armię, wyszkol mniej a lepszych wojaków i będą mniej jedli. Poza tym trzymaj dużo innego pożywienia.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #145 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:49:28 »
    Wydaje mi się, że jeśli położysz oliwki na "dnie" ekwipunku to nie będą ich zjadali. Ja zawsze w ten sposób trzymam zapas jedzenia, na wypadek gdybym nie mógł uzupełnić prowiantu i od kilku tygodni (Warbandowych) nawet go nie ruszyli.
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #146 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:54:24 »
    przy mniejszych armiach bandyci mnie atakują :P
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Sierpnia 03, 2010, 21:58:18 »
    Jak masz dobrą armię (znaczy wojowników na wysokich poziomach) to bandyci nie są problemem, poza tym jeśli zainwestujesz w samych konnych to nie będą cię doganiać.

Offline BodziuRat

• Użytkownik
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #148 dnia: Sierpnia 04, 2010, 08:29:17 »
    Zakup owoce w koszu , winogrona , miód , masło , pęto kiełbasy to zapomną o oliwkach .
    Przyznam , że już dawno się tak nie uśmiałem z tych żołdaków i oliwek xD . Rozumie jakiś problem z morale , nieskutecznych podatków , relacji między lordami , przy obaleniu króla ... ale "wybredne głodomory" to pierwsza liga :D
    Przypomina się taki "tekst" :
    -Czemu ?
    -Bo nie ma dżemu . [słaba sprzedaż w olejarni]
    -A czemu nie ma dżemu ?
    -Bo są śliwki robaczywki . [mała ilość oliwek]
    -A czemu są śliwki robaczywki ?
    -Bo są robaki wpier....ki [głodomory w oddziale]

Offline Michał Wołodyjowski

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Tu miał być fajny tekst
    « Odpowiedź #149 dnia: Sierpnia 04, 2010, 15:21:02 »
    Do raddeo-umiejscowienie w ekwipunku porzywienia na górze czy to na dole nie wpływa na jego częstotkiwośc spożywania.Ja zawsze kłade na dnie żarcie po to aby na górze kłaśc bronie,a i tak ubywa go tak samo.

Ja z produkcji w zakładzie kase dostawałem,a i tak nie kupywałem żelaza do swoich kuzni,a więć czy jeśli kupie żelazo i umieszcze je w warzsztacie w ekwipunku to moje dochody zwiększą się czy nie?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2010, 16:03:13 wysłana przez Michał Wołodyjowski »
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)