Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46237 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline leuthen

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 17, 2010, 14:55:39 »
    @Adrian
    Za mną Katrina się szwendała ;-) Znalazłem ją parę razy w tawernach na przeciwnych krańcach mapy. Zabawne że towarzysze czasami siedzą  w pokojach na górze. Jeszcze rozumiem jakby tylko w nocy to się zdarzało, ale nie, w dzień także tam potrafią się schować.

A tak przy okazji, czy da się nie wziąć - niektórych albo i wszystkich - żołnierzy do bitwy? Chcę sam walczyć czasami, bo na początku towarzysze za szybko giną, ale takiej opcji nie widzę, a rozkaz ucieczki (F2 & F5) jakby nie działał...

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 17, 2010, 15:04:51 »
    Jeśli chcesz pójść sam w bój to jak tylko pojawisz się na mapie pojedynku wstukaj F1&F1(Utzymać pozycję) wtedy wszyscy staną w miejscu i będziesz mógł dalej iść sam, ale istnieje ryzyko, że jak będziesz walczył przeciwko jeździe i/lub strzelcom to i Twoim kompanom się oberwie, czy to strzałą lub bełtem, czy też jakiś jeździec się do nich wybierze, gdy Ty będziesz zajęty.
    Co do powiększenia ilości osób po obu stronach to wchodzisz w Opcje/Ustawienia walki i zwiększasz rozmiar bitwy. Ilość wojaków po obu stronach rozkłada się proporcjonalnie do wielkości bitwy i tego kto ma więcej wojska. Jeśli Ty masz liczniejszą armię(całościowo) to na polu walki Ty będziesz miał więcej jednostek, natomiast jeśli przeciwnik ma liczniejszą armię, to on będzie zaczynał z większym wojskiem i w trakcie walki będą dochodzić uzupełnienia do wartości startowej.

Offline Nortoon.IV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Lipca 07, 2010, 15:21:27 »
    Mam pytanie.
    Czy warto wysyłać bohaterów npc na misje? np. Firentis mówi że rozgłosi szlachcie moje podglądy i takie tam, że później lordowie ruszą za mną.
    Chciałbym dodać że nie należę do żadnej frakcji i nie mam żony, więc co da mi wysłanie ich na misję?

Offline Mr.M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Lipca 07, 2010, 15:28:12 »
    Możesz dać kompana, ale możesz też dać żonę. Ja najczęściej daję żonę, bo wole mieć kompana na polu walki.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Lipca 07, 2010, 16:44:26 »
    Możesz dać kompana, ale możesz też dać żonę. Ja najczęściej daję żonę, bo wole mieć kompana na polu walki.

???

Mam pytanie.
    Czy warto wysyłać bohaterów npc na misje? np. Firentis mówi że rozgłosi szlachcie moje podglądy i takie tam, że później lordowie ruszą za mną.
    Chciałbym dodać że nie należę do żadnej frakcji i nie mam żony, więc co da mi wysłanie ich na misję?

Wysyłając bohaterów na misje zyskujesz prawo do rządzenia.

Offline Nortoon.IV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Lipca 07, 2010, 21:25:56 »
    I może jeszcze jedno pytanie.
    Czy żona przyda mi się gdy planuję być królem własnej frakcji i dlaczego?

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Lipca 07, 2010, 22:01:01 »
    Możesz ją mianować na ministra. Zleca też misje dzięki którym godzisz swoich lordów. O organizowaniu orgii w zamku, nie wspomnę.

Offline Mr.M

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Lipca 07, 2010, 22:31:59 »
    @up
    sory pomyliłem tematy. A co do misji kompanów to pomagają zostać królem.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci skurwiele umierali za swoją." - gen. George Patton

Offline Xavit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Lipca 25, 2010, 12:08:40 »
    Witam,
    czy Wy też zauważyliście, że w Warband mniej chętnie lordowie z narodu, do którego przynależycie dają misje? Ciągle tylko wyskakują z tekstem, że mają kilka misji ale zlecą go jakiemuś swojemu podwładnemu, a nie zaprzysiężonemu wasalowi.. co ciekawe wcześniej przed zaprzysiężeniem pisali że mają ale zlecą zaprzysiężonemu ;p Dżizas.. Też tak macie czy to tylko u mnie? Jeszcze do tego jak już dadzą łaskawie misje to najczęściej tą co trzeba szkolić rycerzy ;/ i jak tu zostać marszałkiem ;p

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lipca 25, 2010, 12:51:39 »
    Wspomnieliście w tym temacie, że wysyłając swoich bohaterów na misje zyskuje się prawo do rządzenia. Moje pytanie brzmi jak długo trwa ich misja? i czy sami wracają do nas?

Offline Diseant

• Użytkownik
    • GG - 496616
    « Odpowiedź #70 dnia: Lipca 25, 2010, 12:54:59 »
    @Up

Misja trwa zazwyczaj ponad dwa tygodnie (od 15 do 21 dni - ja tak zauważyłem). Jest to misja zbierania wsparcia na tron, czyli zdobywaniu nowych włości, którzy będą stać razem z tobą (nie zdobywanie wsi czy miast, lecz ich poparcia).

CZOKOKABRA!! Oh yea - I'm back :D

"Windows jest jak winda, Linux jest jak schody. Może i windą jest szybciej i wygodniej, ale schody nigdy się nie zepsują."

Zapraszam do DropBoxa (inna maszyna). Otrzymasz 250 MB EXTRA!!

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Lipca 25, 2010, 13:57:48 »
    Eee...  a nie pięć dni? Mi zawsze wracają po pięciu dniach... tak, sami wracają, jak wrócą to zapytają czy masz miejsce w kompanii, jeśli masz to "Witaj ponownie w oddziale", jeśli nie to "Niestety nie mogę Cię jeszcze przyjąć". Jeśli "Niestety..." to spróbuje za kilka dni, chyba dzień czy dwa. Ja tak miałem że połowa NPC-ów mi wyskakiwała że chcą wrócić, a ja nie mogłem ich przyjąć bo atakowałem miasto.

Xavit, najczęściej daliby takie misje najemnikowi, takie misje to mordowanie bandytów w kryjówce i takie tam. Jeśli nie wiesz u kogo możesz się zaczepić to idź do tawerny i zapytaj oberżystki. Ona Ci powie kto ma misje, ale tak jak mówię - problem z bandytami jest raczej nie dla Ciebie bo jeśli jesteś wasalem to jesteś za gruba rybą na takie zabawy.
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Xavit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Lipca 25, 2010, 14:02:08 »
    W sumie racja, widać że w tej części bardziej nad tym posiedzieli i pomyśleli, bo w podstawce wszystkie misje praktycznie się dostawało od nich i łatwiej było budować relacje dzięki temu.

Na pięć dni to chyba taka misja co jest w jakiś sposób związana z NPC, mój towarzysz raz chciał odwiedzić rodzinę i to coś w ten deseń.

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Lipca 25, 2010, 14:05:41 »
    No, ale samo ci to wyskoczyło czy ty musiałeś klikać w rozmowie?
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline Xavit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Lipca 25, 2010, 14:49:52 »
    W trakcie rozmowy wynikło, bo akurat chyba byliśmy niedaleko miasta, z którego pochodzi czy coś takiego.