Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Parę nurtujących pytań  (Przeczytany 46259 razy)

Opis tematu:

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Awanturnik
    Odp: Parę nurtujących pytań
    « Odpowiedź #120 dnia: Lipca 30, 2010, 01:07:00 »
    Czyli: boisz się konfrontacji, nazywaj rzeczy po imieniu. Ja też mogę się schować w Odasan, najbardziej odludnym miejscu na mapie, siedzieć tam przez dwa lata łowiąc ryby, a potem powiedzieć że jestem hardkorem, bo nigdy nie przegrałem bitwy. Trzeba ryzykować człowieku, nie zakładaj z miejsca, że przegrasz.

I kto tu jest agresywny w wypowiedzi? Przegranej się nie boję, tylko robię to co należy. Marszałek potrzebuje zwiadu, wsparcia, dostaw żywności, a to pomoc w bitwie to w oblężeniu. Trochę wczuć się w sytuację trzeba.

Nie sztuka być marszałkiem i na hurra lecieć na wała, jeszcze trzeba się do tego postacią nadawać, a nie hop siup i ciągle łomot dostawać. Nie mówiąc o odpowiednim zapleczu posiadłości by utrzymać armię na poziomie. Jak pisałem wcześniej preferuje wyważony styl gry bez pośpiechu pierw jako niezależny awanturnik, po dłuższym czasie i poziomie najemnik, potem przeskakuje na wasala po jeszcze dłuższym czasie i jeszcze wyższym poziomie.

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #121 dnia: Lipca 30, 2010, 09:52:40 »

Nie sztuka być marszałkiem i na hurra lecieć na wała, jeszcze trzeba się do tego postacią nadawać, a nie hop siup i ciągle łomot dostawać. Nie mówiąc o odpowiednim zapleczu posiadłości by utrzymać armię na poziomie. Jak pisałem wcześniej preferuje wyważony styl gry bez pośpiechu pierw jako niezależny awanturnik, po dłuższym czasie i poziomie najemnik, potem przeskakuje na wasala po jeszcze dłuższym czasie i jeszcze wyższym poziomie.

Włąściwie to inteigencja wrogich lordów jest na tak wysokim poziomie, będąc marszałkiem można spokojnie iść na hurrra. Zwiadu nie wyślesz, bo jak? Sam też zwiadu nie zrobisz, bo z 300 chłopa armii na terenie wroga nie masz ich gdzie zostawić. Zywność kupisz w każdej wiosce, a matrwisz się jedynie o swój oddział. Z pomocą w bitwie jest czasem problem, bo lordowie ni z tąd ni zowąt uciekają. Ale mimo wszystko wojna będąc marszałkiem jest dość prosta.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #122 dnia: Lipca 30, 2010, 10:33:31 »
    Nie gdy masz inteligencję SI w kampanii na wysokie :)
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #123 dnia: Lipca 30, 2010, 12:08:36 »
    Oj zdziwiłbyś się :). Zresztą po dłuższym czasie w Multiplayer wygrywa się nawet wrogiem o miażdżącej przewadze.

Offline Orzech

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Lipca 30, 2010, 12:53:17 »
    Oj - gram jako marszałek Swadii od dłuższego czasu. Mam za sobą unicestwienie Nordów (którzy byli najpotężniejszą frakcją), doprowadzenie do upadku rhodoków (pierwsza wojna jako marszałek, dopiero wtedy poparcie mojej postaci - Jaksy - zaczęło u lordów dawać zauważalne efekty) oraz khergitów. Jeśli lordowie wspierają Twoją wojnę to pozostaje wydawać odpowiednie rozkazy - będą zabezpieczać Twoje tyły lub plątać się przy Tobie przez czas zależny od efektów wojny. Nie raz widziałem hrabiego rzucającego się na kilkukrotnie większego wroga, a tego bym tchórzostwem nie nazwał;)

Jedyną irytującą mnie rzeczą jest zbyt krótki czas, po którym powracają do mnie z miejsc, które poleciłem im obsadzić wojskiem.

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 01, 2010, 00:10:20 »
    Jakie produkty i w jakiej ilości muszę umieścić w mojej spiżarni, żeby uczta była oceniana wyżej niż tylko na poziom 'wystarczający' Mam wszystkie sloty w spiżarni zapchane a mimo to dalej żona mówi, że uczta jest na poziomie wystarczającym.

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 01, 2010, 09:48:18 »
    Jakie produkty i w jakiej ilości muszę umieścić w mojej spiżarni, żeby uczta była oceniana wyżej niż tylko na poziom 'wystarczający' Mam wszystkie sloty w spiżarni zapchane a mimo to dalej żona mówi, że uczta jest na poziomie wystarczającym.

Bo musisz nie tylko jedzenie i wodę dać ale także olej do lamp itp.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 01, 2010, 12:04:09 »
    Czy mi się wydaje czy najnowszy patch pozwala zbieranie rzeczy naszych poległych kompanów?
    (click to show/hide)

Offline LiYuan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 01, 2010, 16:19:59 »
    Mam olej. W ogóle mam wszystkie rodzaje jedzenia i picia, jakie jest w grze. Daje również sól i przyprawy. Szlachta może preferuje jakieś rodzaje trunków albo żarcia? którego powinno być więcej niż pozostałych?

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 01, 2010, 18:34:57 »
    Czy mi się wydaje czy najnowszy patch pozwala zbieranie rzeczy naszych poległych kompanów?

A dlaczego tak Ci się wydaje?

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 01, 2010, 19:20:36 »
    Bo na początku jak miałem odbić brata kupca, w kryjówce bandytów nie obyło się bez ofiar, patrze a w łupach widły i stare pawęże a grabieżcy tego nie mają
    (click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 01, 2010, 19:35:01 »
    Może obrabowali Rhodocką karawanę?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 01, 2010, 19:49:47 »
    to była misja od kupca z jelkali a w karawanie rekrutów nie ma
    (click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 01, 2010, 19:57:05 »
    Jak to? Jest trochę strażników karawany i trochę jednostek narodowych

Offline Klakson

• Użytkownik
    • Metallica na SONISPHERE FESTIVAL 2010 - Cudo.
    « Odpowiedź #134 dnia: Sierpnia 01, 2010, 21:32:47 »
    A to nie jest przypadkiem tak, że czasem podrzucają do łupów kilka przedmiotów, których nie było/nie powinno być?
    Btw. od czego zależy, czy np w łupach będę miał skrzydlaty hełm wrogiego lorda (podałem taki przykład, bo to charakterystyczny item i tylko dla lorda)? Często walczę z dużo większymi armiami, dobrze wyszkolonymi i w ogóle, a dostaję przeważnie jakieś graty. Od biedy jakaś krótka kolczuga wpadnie.