Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 462846 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Wulfstan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 11, 2009, 01:22:17 »
    Włączasz grę w trybie edycji, wchodzisz do generatora wyglądu twarzy, ustawiasz taką, jaka Ci odpowiada, wciskasz Ctrl+E i kopiujesz kod znajdujący się nad twarzą. Nie wiem, czy istnieje inny sposób.

A w jaki sposób to skopiować? Wolę nie przepisywać tego kodu, bo pewnie zjem jakieś "0" i potem się będę głowił w czym problem.

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 11, 2009, 09:41:57 »
    Kliknąć na niego trzeba i przeniesie się do schowka.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 11, 2009, 12:23:59 »
    Można też kliknąć na button "copy" i automatycznie kod przeniesie się do schowka.

Offline Drakkainen

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 11, 2009, 13:52:21 »
    Czy da się zmienić jakoś model lecącej strzały, żeby zamiast smugi w powietrzu leciała normalna strzała? Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 11, 2009, 13:56:19 »
    Da się. Tutaj masz instrukcje razem z gotową paczką modeli pocisków - http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=9&lid=905

Offline zajac244

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 11, 2009, 15:39:20 »
    Hey ja mam kolejne pytanie xD
    Mianowicie chodzi o to ze kiedy dodaje do Age of Machinery nowe itemy np bron (z innych modów) to wszystko jest ładnie pięknie ale bron jest nie otexturowana i cala bialutka.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 11, 2009, 16:41:38 »
    A przekopiowałeś tekstury do właściwego katalogu (czyli "Age od Machinery\Textures")??? W pliku module.ini jest bowiem "scan_module_textures = 1", więc powinno je odczytywać, jeśli by tam były.

Offline zajac244

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 11, 2009, 18:26:05 »
    a mam jeszcze pytanie co do "item_kinds1" tam musze podać liczbę przedmiotów. Ta liczba musi być dokładna czy może być zawyżona??
    PS.Gdzie znajdę plik z herbami?

Offline Syliusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 11, 2009, 20:30:52 »
    Heh będziecie się śmiać ale mam chyba banalne pytanie otóż ściągnąłem module system i pythona włączyłem build_module czy jakoś tak ok i nie wiem jak zrobić aby z tych plików co mam w tym folderze ModuleSystem zrobić mod.

Offline Lord Wulfstan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 12, 2009, 17:31:15 »
    Heh będziecie się śmiać ale mam chyba banalne pytanie otóż ściągnąłem module system i pythona włączyłem build_module czy jakoś tak ok i nie wiem jak zrobić aby z tych plików co mam w tym folderze ModuleSystem zrobić mod.
    Jeśli jesteś angieslko-języczny to ta strona da ci wszystkie odpowiedzi:
    http://forums.taleworlds.net/index.php/board,12.0.html

Offline Madmatyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 12, 2009, 18:55:04 »
    Mam problem z Thorgrim's Map Editor. Mianowicie nie mogę zmieniać/rozszerzać/zmniejszać terenu mapy oraz przemieszczać ikon miast, wiosek ani mostów. Przy każdej próbie ilość FPS drastycznie spada. Wcześniej nie miałem z tym żadnych problemów. Mam wersję 1.011 i wiem, że TME jest pod 0.960 (chyba), ale gdzieś czytałem, że powinno działać. Proszę o odpowiedź i wyprowadzenie mnie z ewentualnego błędu.

Offline Lord Wulfstan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 12, 2009, 19:38:07 »
    Włączasz grę w trybie edycji, wchodzisz do generatora wyglądu twarzy, ustawiasz taką, jaka Ci odpowiada, wciskasz Ctrl+E i kopiujesz kod znajdujący się nad twarzą. Nie wiem, czy istnieje inny sposób.

Nie działa :(   Twarzyczki są takie same jak poprzednio...

Offline bronkiszot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 12, 2009, 23:44:26 »
    Witam mam takie dziwne pytanie
    czy za pomocą module system mozna edytowac mody zrobione przez kogos innego czy trzeba robic nowe od początku na podstawie native ?

opowiem moją krótką historię by lepiej nakreślić problem

dzis rano :P zabralem sie za dodawanie itemów do cudzego moda, przegrałem to co trzeba do katalogów resources i textures dopisałem odpowiednie linijki w module.ini oraz
    w items.cośtam.txt wszystko pieknie ładnie gra działa, nowe itemy sa, gra i buczy, aż zachciało mi się zmienić statsy tych nowych itemów, więc zassalem pythona i module system poinstalowalem i ... DUPA
    bajzel zrobił sie niemiłosierny, python shell ponadpisywał mi pliki z tego moda plikami z native i całą robote szlag trafił z czasem zorientowałem sie ze te pliki z module system gdy je otwieram sa plikami z nativ a
    ja bym bardzo chciał żeby w nich były dane z tego moda (bym mogł je edytować).

mam nadzieje że ten wywód jest zrozumiały :P

nie odsyłajcie mnie prosze na taleworlds bo siedzę tam od rana i na tyle na ile pozwala mi znajomość języka wyczytałem mase rzeczy poza właśnie tą istotną informacją
    jak edytować plik item_kinds1.txt pythonem ?

z goory dzieki za pomoc

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 13, 2009, 00:02:26 »
    Module system to pliki modułu przed skompilowaniem w Pythonie. Po skompilowaniu pojawiają się pliki .txt. Procesu odwrócić się nie da. Czyli aby edytować moda w plikach Pythona, trzeba mieć źródło tego moda (cały module system ze zmianami wprowadzonymi przez autora moda). Jeśli nie masz źródła, to możesz sobie co najwyżej pogrzebać w plikach tekstowych, jak np. wspomniany tu przez Ciebie "item_kinds1.txt".

Offline bronkiszot

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 13, 2009, 00:11:31 »
    Dzieki za szybką odpowiedź :)
    czyli mój niecny plan poszedł w ...
    A orientujesz się może czy jest jakieś narzędzie, które edytuje taki np item_kinds1.txt w sposób podobny do pythona ? tak bym mógł z tego ciągu cyfr opisujących statsy itema coś zrozumieć i zmienić.

jeżeli moje pytanie brzmi dziwnie to na swoją obrone pisze że modowaniem zajmuję się od 12 godzin :P

Edit:
    Jakież to banalne gdy porzuci się już nadzieję :P google: item editor
    że też musiałem próbować tej HARD WAY

tak czy inaczej dzięki

PS powodzenia przy RES'ie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2009, 00:46:46 wysłana przez bronkiszot »