Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 461929 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #60 dnia: Maja 27, 2008, 17:34:16 »
    To nie tekstura jest...

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Maja 27, 2008, 20:33:13 »
    Czyli to jest model ??? a więc jak można zmienić np hełm skrzydlaty tak aby już nie miał skrzydeł jakie programy mi są potrzeben czy Wings 3d wystarczy i jaki musze stosować rodzaj plików ( chodzi mi o dds itd) abym mógł to zmienić ??? 

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #62 dnia: Maja 27, 2008, 22:51:18 »
    Wings3d i BRFeditor wystarczą, ale jak utniesz skrzudła to teksturę też by wypadało zmienić, bo chyba skrzydła zostaną... Ale bez skrzydeł i tak samo mocny jest Great Helmet :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Maja 28, 2008, 00:15:12 »
    Dzięki już wszystko pozmieniał i pozapisywałem został mi jeszcze jeden problem .Mianowicie zapisałem już nowy model bez skrzydeł i lekko zmieniony do tego katalogu Resorce czy jakoś tak  do działu hełm tam gdzie był skrzydlaty hełm i pytanie moje ostatnie brzmi jak mogę zrobić aby ten model pojawił się w grze???? Z góry dzięki za cierpliwość i wszystkie odpowiedzi

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #64 dnia: Maja 28, 2008, 07:51:56 »
    Wszystko jest tutaj http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/viewcat.php?cid=2

Ściągnij filmy i zobacz jak się to robi. Tyle że po angielsku.

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Maja 28, 2008, 12:04:46 »
    Ok ,wielkie dzięki za wszystko . Ściągnąłem wszystkie filimiki i ten gość nic praktycznie mi nowego nie powiedział bo nadal mam problem aby moja modyfikacja skrzydlatego hełmu była w grze. co muszę po zmieniać???
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2008, 01:47:12 wysłana przez Jan Rycerz »

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 29, 2008, 19:55:04 »
    Ma ktoś link do MS'a oblsugujacego 95* ?

Janie Rycerzu - napisz po kolei dokladnie co chcesz zrobić i co zrobiłeś. Z tego co zrozumiałem to chcesz podmienić wizualizację jednego hełmu na inny ?
    « Ostatnia zmiana: Maja 29, 2008, 20:02:04 wysłana przez wujek_bulus »

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #67 dnia: Maja 29, 2008, 23:19:49 »
    Ma ktoś link do MS'a oblsugujacego 95* ?
    Na razie takowy nie istnieje.

Offline wujek_bulus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Maja 29, 2008, 23:28:55 »
    Szkoda to bede musial na 903 siedziec i sie uczyc ;)

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Czerwca 17, 2008, 14:51:52 »
    Witajcie znowu

pisze ponieważ przez ostatnie dni zrobiłem kilka nowych modeli i przybrałem je w teksturki ,lecz mam teraz problem z wporwadzeniem ich do gry co powinienem wpisać w item kinds aby pojawiły się one w grze i u kupców????

P.S jak zrobić aby w moim hełmie były widoczne oczy zrobiłem fajny hełm garnczkowy ale niestety w polach na oczy są czarne ,,elementy" czy musze coś porobić w teksturach czy gdzie
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2008, 21:26:22 wysłana przez Jan Rycerz »

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Czerwca 17, 2008, 23:25:29 »
    Witam!

Według mnie lepiej poczekać na Module System do wersji 1.0 jak wyjdzie ( lub ewentualnie 9.5x ). W międzyczasie radziłbym ci naukę riggowania gotowych modeli pancerzy. Troszkę to bardziej skomplikowane niż robienie modeli, ale pratkycznie każdy powstający mod cierpi na niedobór " pancerniaków " ( m.in. przez to upadł WFaS ). Jeśli się tego nauczysz, będziesz miał możliwość pracy przy wielu modyfikacjach ( można np. iść na wymianę :  ty riggujesz komuś zbroje do moda, a on robi modele dla twojego projektu etc. ). No ale to tylko takie moje sugestie.

Pozdro!

A co do zapytania o hełm to jedyną możliwością ( jaką JA widzę - żeby nie było ) jest nadanie przezroczystości teksturze w miejscu oczu ( o ile się nie mylę służył do tego kanał alpha )
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2008, 23:27:29 wysłana przez Kowal »

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Czerwca 18, 2008, 20:03:51 »
    przez to upadł WFaS
    WFAS nie upadł, wszedłbyś na forum czasem, bo widzę, że ostatnie odwiedziny masz 13 kwietnia, a wiele się zmieniło od tego czasu. Masz prawie 300 postów zaległości.

jak zrobić aby w moim hełmie były widoczne oczy zrobiłem fajny hełm garnczkowy ale niestety w polach na oczy są czarne ,,elementy" czy musze coś porobić w teksturach czy gdzie
    Tak jak mówi Kowal alpha, ale wtedy będzie widoczne ząbkowanie zależne od rozdzielczości tekstury. Możesz też zrobić extrude w Wingsie aż do oczu w miejscu, w którym mają one być widoczne. Najpoprawniej byłoby zaś po obu stronach przedniej ścianki hełmu zarysować kształt oczu i zrobić 'bridge', ale do tego hełm musi być wydrążony do środka, a nie zawsze to się opłaca.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2008, 20:06:35 wysłana przez tul »

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Czerwca 19, 2008, 03:18:28 »
    Zrobiłem tak jak kazaliście ale pojawia się następny problem kiedy właczam gre z wydrążonymi oczami w miejsc oczu są szpary ale niestety w tych szparkach jest wszystko przezroczyste jakby tam nic nie było a powinny być oczy co robić???

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Czerwca 19, 2008, 10:59:56 »
    Pokaż screen i powiedz którą technikę wybrałeś?

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Czerwca 19, 2008, 14:00:43 »
    Tul dzięki ale dałem jakoś rade wczoraj myślałem trochę na tym i tak zrobiłem najpierw zrobiłem wszystko w wingsie tak jak kazałeś i nie uzyskałem poprawnego efektu bo nadal nie było oczu więc pozmieniałem trochę w item kinds tak że to modelu mojego hełmu dodałem ,,strings cyferki nie wiem jak to nazwać" od innego w którym widać oczy i działa w hełmie pojawiły mi się oczy i zajebiaszczo wygląda tylko mam jeszcze jedno pytanie nadal mam problem z wprowadzeniem modeli do gry mógłbyś powiedzieć co robić kiedy już mam gotowy model i z teksturkami co dalej mam to gdzieś do item kindsa ,,dodać" czy jak????