Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 465161 razy)

Opis tematu:

Offline lumpi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #1350 dnia: Czerwca 24, 2010, 19:00:23 »
    Mam pytanie jak moge dodać własną muzyke do gry.. chciałem podczas wali ustawić jakiś metaloway kawałek, no ale próbowałem w module system w module_music.py  zmieniając wartość  ("fight_1", "fight_1.ogg",[...]
    na  ("fight_1", "No_Way.mp3",[...] lecz po tej zmianie podczas walki poprostu nie było muzyki, próbowałem też poprostu wrzucić muzyke do folderu Music zmieniając nazwe utworu na tą odtwarzaną podczas walki ale to bez zmian..

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1351 dnia: Czerwca 24, 2010, 19:31:08 »
    Plik muzyczny nie może być w .mp3. Musisz go skonwertować na .ogg

Offline lumpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1352 dnia: Czerwca 24, 2010, 19:51:19 »
    ok dzięki, w takim razie jeszcze jedno pytanie, dodałem broń do gry, wszystko ok z nią ładna teksturka, ładnie siętrzyma, ale poznikały mi modele i tekstury innych broni.. dodałem wpis w module_items, tuż przed items_end.

EDIT: przekonwertowałem muzyke do tego .ogg ale nadal bez zmian .. utwór wrzuciłem do folderu Music w modzie i zmieniłem nazwe na tą oryginalną.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2010, 20:06:18 wysłana przez lumpi »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1353 dnia: Czerwca 24, 2010, 21:21:27 »
    Plik muzyczny nie może być w .mp3. Musisz go skonwertować na .ogg

Nie musi. M&B bez problemu czyta pliki mp3.

edit:

lumpi, jeśli wrzucasz pliki do katalogu music w folderze moda, to upewnij się, że w module_music przy zmienionych plikach masz ustawioną flagę "mtf_module_track".
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2010, 21:25:25 wysłana przez Daedalus »

Offline Dragomir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1354 dnia: Czerwca 25, 2010, 16:24:29 »
    Witam
    Mam małe pytanie odnośnie M&B Warband.
    Bardzo nie podoba mi się wygląd zbroi krytej (w warbandzie nazywa się trochę inaczej, nie pamiętam dokładnie jak) http://static.computergames.ro/cg/assassin/images4/moundandbladewarband/moundandbladewarband042.jpg
    i tu pytanie: czy da się jakoś zmienić jej wygląd na na ten "starszy" : http://www.modrealms.com/blog/wp-content/uploads/2009/02/mount-and-blade-expansion-pack-new-screenshot.jpg  ?
    W podstawce był to mój ulubiony pancerz, moja postać nosiła go przez całą moją "kariere" w M&B. :) Jakoś tak się przywiązałem i nie podoba mi się nowy wygląd.

Offline lumpi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1355 dnia: Czerwca 25, 2010, 16:50:42 »
    Hmmm miałeś racje nie dodałem tej flagi, lecz po dodaniu jej przy uruchomienui odziwo wywali mi  błąd związany z module_dialogs co jest dla mnie dosć nie zrozumiałe.A co odnosnie tego problemu w bronią o którym pisałem ?

@UP: Zapewne wystarczyło by wyciągnąć teksture z m&B i podmienic z tą Warbanda, chyba że ma inny model to wyciągnąć cały model z m&b i dodać jako osobny przedmiot . (?)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #1356 dnia: Czerwca 26, 2010, 22:37:50 »
    Takie pytanko: Jak zmienić scenę na wersję nocną? Wiem, że da się w Module System, ale chyba wystarczy coś gdzieś nadpisać.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 26, 2010, 22:47:03 wysłana przez Hrabia Darkula »

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1357 dnia: Czerwca 29, 2010, 15:29:05 »
    Można zmienić rozdzielczość siatki modelu? Bo 512x512 to troszkę za mało... :/

Edit:
    Już wiem jak. :)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 16:15:56 wysłana przez Realign »
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline nfire727

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1358 dnia: Czerwca 29, 2010, 17:20:15 »
    Słuchajcie !
    Mam Mount & Blade Warband v.1.125 i kupę modów które mi nie działają.
    -
    Ściągnąłem moda "Hegemony 268 B.C." i oczywiście mi nie działa...
    Ale że są tam takie fajne tekstury, pomyślałem że tylko te tekstury sobie przerzucę do folderu z Native/Textures żebym miał wszystko tak jak JEST razem z tymi nowymi teksturami.
    Odpalam grę szukam, niema tych nowych zbroi i broni.
    Więc mówię kurde! Jak to jest możliwe! Więc przerzuciłem te tekstury do Mount & Blade Warband/Textures.
    Włączam grę, nie działa!
    --Pytanie--
    1.) Da się zrobić tak żebym grał na modzie Native razem z nowymi teksturami, czy muszę zrobić inaczej. Proszę napisać jak?
    2.) Jak zrobić tak żebym "grał na modzie Native razem z nowymi teksturami"?
    --
    3.) Jak się tak nie da to czy są jakieś tekstury Spartanów które będą mi działać bez problemów?
    @Edit
    @Down
    Ja mam jakieś BETA tego czy coś...
    Wiem że sie nie da przerzucić z jednego do drugiego i będe miał ale chce się dowiedzieć co zrobić żebym miał te modele w sklepie...
    --
    Hegemony na Warband odliczanie:
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=50999.0
    --
    Hegemony to co ja mam do ściągnięcia beta...
    http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,34293.0.html

« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2010, 17:30:47 wysłana przez nfire727 »
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC
    Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica
    Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden
    Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline Realign

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1359 dnia: Czerwca 29, 2010, 19:25:36 »
    Yyy... Hegemony na Warbanda? Pierwsze słyszę. o.O
    To nie jest tak że przerzucisz sobie tekstury z jednego moda do drugiego i wszystko będzie Ci ładnie działało. ;D

Nie wiem jak to jest w Warbandzie, ale ja jak chciałem ten i ten miecz w innym modzie kopiowałem Brf-a z tym modelem i teksturę, kopiowałem tą linijkę  z item_kinds wpisywałem do tamtego moda i działało. Kurde pokręciłem wszystko, nie jestem dobry w tłumaczeniu, poczytaj różne tutki o dodawaniu modeli do gry itd. ;)

Edit:
    Można jakoś zaimportować model z teksturą wykonany w wings 3d do programu Blender? Chodzi mi o to żeby była widoczna tekstura, bo jak eksportuje w wingsie model z rozszerzeniem .obj i importuje to nie ma tekstury... :/
    Chciałem zrobić render w Blenderze bo ładniejszy jest niż w wingsie, ale to każdy wie. ;D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2010, 20:23:59 wysłana przez Realign »
    Mówisz Justin Bieber - Odpowiadam ACDC<br />Mówisz Miley Cyrus - Odpowiadam Metallica<br />Mówisz Pink - Odpowiadam Iron Maiden<br />Mówisz Pop - Krzyczę Heavy Metal!!!<br />92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline nfire727

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1360 dnia: Czerwca 30, 2010, 17:32:00 »
    O.K... Sam chyba doszłem jak to dodać... trochę też poczytałem ale mam błąd!
    (click to show/hide)
    --
    Więc tak:
    Wszystkie BRFy z folderu /Modules/Hegemony 268 B.C./Resource/ skopiowałem do /Modules/Native/Resource/ i dopisałem do "module.ini" "load_module_resource".
    Potem Wszystkie DDSy tekstury z /Modules/Hegemony 268 B.C./Textures/ skopiowałem do /Modules/Native/Textures/ i dopisałem do "module.ini" "scan_module_textures = 1".

I mam ten błąd...
    Pomożecie?

Sorry że nie z edytowałem ostatniego posta ale zależy mi na tym aby mieć te tekstury!

@edit
    Dobra już mam, był mój przypadkowy błąd :P
    Ale teraz mam następny błąd o.O Wie ktoś co to jest za tekstura "earthenvmap" albo body "bo_siege_leadder_12m"`?
    @edit
    Dobra i tak mi nie zadziała
    « Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2010, 18:10:25 wysłana przez nfire727 »
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1361 dnia: Lipca 01, 2010, 23:19:58 »
    Mam pytanie: (może było więc proszę o niekaranie mnie :) )

Chciałbym zrobić banner, napiszcie mi proszę co muszę wiedzieć na ten temat.

Offline nfire727

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1362 dnia: Lipca 02, 2010, 20:14:23 »
    http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=58725.0
    Staram się pomóc. Musisz mieć koniecznie po Polsku, czy po Englishu też może być?

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #1363 dnia: Lipca 02, 2010, 22:16:55 »
    Dziękuje po ENGLISZ wystarczy :)

Offline Arsene

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1364 dnia: Lipca 07, 2010, 21:26:34 »
    Witam. Dawno mnie tu nie było, ale okazało się, że M&B mi śmiga na laptopie, więc postanowiłem się pobawić z edytorem. Mam grę z zainstalowanym spolszczeniem. Chciałem pozmieniać sobie nazwy jednostek, więc zmieniam w TroopEditorze na własne. Wchodzę do gry, a nazwy nadal są stare. Usuwam spolszczenie, znowu zmieniam - wszystko OK. Tu pojawia się moje pytanie - czy mogę zmienić nazwy jednostek, miast etc. nie musząc usuwać spolszczenia ?
    SHOGUN MOD FAN!