Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Modowanie - pytania i odpowiedzi  (Przeczytany 462523 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Modowanie - pytania i odpowiedzi
    « Odpowiedź #1410 dnia: Sierpnia 07, 2010, 14:17:14 »
    Mam problem z dodaniem jednostki do multi. Jak próbuję dodać bota, to wszystko wychodzi, ale jak dodaję jednostkę którą można grać, to nie ma do wyboru niczego oprócz konia.
    Wpisy w MS:
    Jednostka którą można grać:
    (click to show/hide)
    Bot:
    (click to show/hide)
    Screeny z gry:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

PS. Wiecie może co zrobić aby dodać jakieś przedmioty oprócz podstawowych jednostce którą można grać? Czyli np. pięć a nie jedną tarczę do wyboru.

Edit:Naprawione
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2010, 18:51:58 wysłana przez Zowi »
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #1411 dnia: Sierpnia 08, 2010, 08:59:17 »
    Mniałem ten sam problem w Item kinds czy jakoś tak lub w module items  żle podałeś nazwę modelu popraw to i ci nie bedzie nic takiego wyskakiwać

Dzięki za odpowiedz. Problem był w tym, że przez moją nieskończoną mądrość zapomniałem wstawić modelu do resources (.obj)

Zowi: Próbowałeś zmienić coś w troop editorze? Tam można chyba zmieniać wszystko co dotyczy postaci (chyba również z multi).

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1412 dnia: Sierpnia 08, 2010, 14:20:37 »
    Jak zmienic częstotliwość spadku morale (spada co 8 h średnio o 20 pkt) w TweakMB?

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1413 dnia: Sierpnia 11, 2010, 13:43:00 »
    Mam takie pytanie jak dodawać skrzynki z przedmiotami do miast ?

Offline rozman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1414 dnia: Sierpnia 11, 2010, 18:11:58 »
    Chłopaki mam pytanko, robię z Wambem polskiego PW moda. Nie potrafimy zrobić zamiast dwóch pięć frakcji. Moda robimy pod warbanda potrafi ktoś coś takiego zrobić ? Najlepiej żeby napisał jak.

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #1415 dnia: Sierpnia 11, 2010, 19:17:15 »
    W pliku module_faction.py wywalcie wszystkie frakcje poza dwoma. No i mash. Ja też chcę robić tego moda! Umiem robić modele! Bardzo ładne! I tekstury, jak się wysilę. Proooooszę...

Edit: Wywalcie, znaczy tak: (to jest w podstawce, ale w WB raczej nie wygląda o wiele inaczej)

Usuńcie te linijki. I tą od sarranidów, nie mam jej, bo nie pobrałem MSa do WB.
     ("kingdom_3",  "Khergit Khanate", 0, 0.9, [("outlaws",-0.05),("peasant_rebels", -0.1),("deserters", -0.02),("mountain_bandits", -0.05),("forest_bandits", -0.05)], [], 0xCC99FF),
      ("kingdom_4",  "Kingdom of Nords",    0, 0.9, [("outlaws",-0.05),("peasant_rebels", -0.1),("deserters", -0.02),("mountain_bandits", -0.05),("forest_bandits", -0.05)], [], 0xDDDD33),
      ("kingdom_5",  "Kingdom of Rhodoks",  0, 0.9, [("outlaws",-0.05),("peasant_rebels", -0.1),("deserters", -0.02),("mountain_bandits", -0.05),("forest_bandits", -0.05)], [], 0x33DDDD),
    I te też:
     ("culture_3",  "culture_3", 0, 0.9, [], []),
      ("culture_4",  "culture_4", 0, 0.9, [], []),
      ("culture_5",  "culture_5", 0, 0.9, [], []),

Wywalcie również linjiki z module_party_template, dokładnie te:
     ("kingdom_3_reinforcements_a", "kingdom_3_reinforcements_a", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_khergit_skirmisher,2,6),(trp_khergit_tribesman,4,7)]),
      ("kingdom_3_reinforcements_b", "kingdom_3_reinforcements_b", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_khergit_horse_archer,2,6),(trp_khergit_skirmisher,4,7)]),
      ("kingdom_3_reinforcements_c", "kingdom_3_reinforcements_c", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_khergit_lancer,3,6)]),

("kingdom_4_reinforcements_a", "kingdom_4_reinforcements_a", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_nord_footman,4,8),(trp_nord_recruit,2,4)]),
      ("kingdom_4_reinforcements_b", "kingdom_4_reinforcements_b", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_nord_archer,1,3),(trp_nord_huntsman,3,5),(trp_nord_footman,2,5)]),
      ("kingdom_4_reinforcements_c", "kingdom_4_reinforcements_c", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_nord_warrior,3,6)]),

("kingdom_5_reinforcements_a", "kingdom_5_reinforcements_a", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_rhodok_spearman,3,7),(trp_rhodok_tribesman,3,6)]),
      ("kingdom_5_reinforcements_b", "kingdom_5_reinforcements_b", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_rhodok_trained_crossbowman,2,6),(trp_rhodok_crossbowman,4,7)]),
      ("kingdom_5_reinforcements_c", "kingdom_5_reinforcements_c", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_rhodok_sergeant,3,6)]),

W module_scripts wywalcie te linijki:

(faction_set_slot, "fac_culture_3", slot_faction_tier_1_troop, "trp_khergit_tribesman"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_3", slot_faction_tier_2_troop, "trp_khergit_skirmisher"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_3", slot_faction_tier_3_troop, "trp_khergit_horseman"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_3", slot_faction_tier_4_troop, "trp_khergit_horse_archer"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_3", slot_faction_tier_5_troop, "trp_khergit_veteran_horse_archer"),

(faction_set_slot, "fac_culture_4", slot_faction_tier_1_troop, "trp_nord_recruit"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_4", slot_faction_tier_2_troop, "trp_nord_footman"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_4", slot_faction_tier_3_troop, "trp_nord_trained_footman"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_4", slot_faction_tier_4_troop, "trp_nord_warrior"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_4", slot_faction_tier_5_troop, "trp_nord_veteran"),

(faction_set_slot, "fac_culture_5", slot_faction_tier_1_troop, "trp_rhodok_tribesman"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_5", slot_faction_tier_2_troop, "trp_rhodok_spearman"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_5", slot_faction_tier_3_troop, "trp_rhodok_trained_spearman"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_5", slot_faction_tier_4_troop, "trp_rhodok_veteran_spearman"),
          (faction_set_slot, "fac_culture_5", slot_faction_tier_5_troop, "trp_rhodok_sergeant"),

(faction_set_slot, "fac_kingdom_3",  slot_faction_culture, "fac_culture_3"),
          (faction_set_slot, "fac_kingdom_3",  slot_faction_leader, "trp_kingdom_3_lord"),

(faction_set_slot, "fac_kingdom_4",  slot_faction_culture, "fac_culture_4"),
          (faction_set_slot, "fac_kingdom_4",  slot_faction_leader, "trp_kingdom_4_lord"),

(faction_set_slot, "fac_kingdom_5",  slot_faction_culture, "fac_culture_5"),
          (faction_set_slot, "fac_kingdom_5",  slot_faction_leader, "trp_kingdom_5_lord"),

I te, odpowiadają za wojny.

(call_script, "script_diplomacy_start_war_between_king doms", "fac_kingdom_1", "fac_kingdom_5"),
          (call_script, "script_diplomacy_start_war_between_king doms", "fac_kingdom_4", "fac_kingdom_2"),
          (call_script, "script_diplomacy_start_war_between_king doms", "fac_kingdom_4", "fac_kingdom_1"),
          (call_script, "script_diplomacy_start_war_between_king doms", "fac_kingdom_3", "fac_kingdom_2"),
          (call_script, "script_diplomacy_start_war_between_king doms", "fac_kingdom_3", "fac_kingdom_5"),

DOWN: O BOSCHHH przeczytałem, że chcą dwie frakcje zamiast pięciu... Geez... Ale się napracowałem, z szukaniem tego w MSie, a okazało się, że chcą co innego... Sorry.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2010, 19:38:04 wysłana przez Zizka »
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1416 dnia: Sierpnia 11, 2010, 19:24:48 »
    Zizka, nie o to im chodzi. Chodzi im o to, żeby w multiplayerze było więcej niż 2 frakcje do wyboru. Moim zdaniem raczej nie da się tego zrobić, a jeśli się da, to trzeba przerabiać masę rzeczy (mówiłem o tym Wambo, ale ten jest uparty ;p)

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1417 dnia: Sierpnia 12, 2010, 21:19:05 »
    Mam taki problem próbowałem dodać nową map ikonkę ale wyskakuje mi błąd i nie wiem co żle zrobiłem .
    W open brif wyeksportowałem  do .brf  zmieniłem go w wingsie i i wyeksportowałem do .Wavefront w open brf z importowałem go  dodałem teture,materil i zapisałem w module/mod/resources
    dałem texture fface_houses do folderu texture w moim modzie w module_map_icon_py zamieniłem linkije
    "town",mcn_no_shadow,"map_town_a", 0.35,0),
    na
    "town",mcn_no_shadow,"map_town_b", 0.35,0), -nazwę mojego modelu
    i w module
    dodałem na końcu load_mod_resource = map_town_b-nazwę pliku w resource
    i podczas ładowania sie gry wyskakuje mi
    (click to show/hide)
    co zrobiłem źle ?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1418 dnia: Sierpnia 12, 2010, 21:24:07 »
    Gdzieś coś przekręciłeś z nazwami tekstury. Sprawdź w pliku brf czy wszystko się zgadza i czy w pliku module masz "scan_module_textures = 1". Możesz mieć zamiast "1" "0".
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1419 dnia: Sierpnia 12, 2010, 21:45:01 »
    W nazwach textur nic złego nie znalazłem w pliku brf też wszystko gra w module ta linijka też spoko nie wiem no xd
    jeszcze kiedyś spróbuje się w to pobawić narazi nie mam na to już siły xD

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #1420 dnia: Sierpnia 13, 2010, 16:54:05 »
    Mam takie pytanie mianowicie chodzi o Warbanda.
    Chcę ustawić dla Swadian jedną zbroję we wszystkich polach tyle, że w wersjach a, b, c i tak dalej.
    Wie ktoś jak to zrobić?
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.

Offline Moon Eowan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1421 dnia: Sierpnia 16, 2010, 19:30:42 »
    czesc,

moze bylo, ale nie znalazlem więc zapytuję:

jak zmienic skład armii dowodcy frkacji z prawie wszystkich jednostek na tylko jedną (najlepszą, elitarną...)? chodzi mi o "typ" jednostki, nie ilość. ilość w sumie tez.

z gory dzieki.
    Bitwa: 130 na 704. Oblężenie. Bez noldorów (PoP). Straty: 6 moich do 698. Cud miód i orzeszki. Da się. Bez cheatów, wiadomo.

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1422 dnia: Sierpnia 17, 2010, 05:23:20 »
    Walnij mu lvl 1000 Po pewnym czacie wyszkoli ci all wojsko  elite xD

Offline Mistafa Faghil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1423 dnia: Sierpnia 17, 2010, 08:08:23 »
    Mam takie pytanie nie wiem czy ktoś o to pytał jak tak to przepraszam.
    A więc czy dało by rade zrobić tak by moi bohaterowie się ze sobą kłócili ?

Sorka za Double posta
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2010, 10:10:07 wysłana przez Mistafa Faghil »

Offline Nacjo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Zapraszam do JZ
    « Odpowiedź #1424 dnia: Sierpnia 17, 2010, 09:46:20 »
    Double post, staraj się tego unikać.
    Sygnatura naruszająca pkt. 7 regulaminu forum została usunięta.