Wczoraj znowu odpaliłem. A co tam, poszukam tych legend.. Trzy już zrobione (Te opisane). Próbowałem też zdobyć pięści Czana ale okazało się że Plugastwo nie jest dobre na konnych łuczników i lansjerów. Szczególnie gdy ich jest trzy razy więcej (~100vs~300). Dziś napadnę na niego z Horrorami. (Bo Akolitów jest trudno znaleźć.
W sumie ta mała żmija (meduza) wydaje mi się do dupy, no wiem, 250/250/250 i super łuk, ale jej walka mnie zaskoczyła, zaatakowałem szybko bandytów, biegną, Stheno strzela pierwszy strzał kill. Uśmiecham się w duchu patrze dalej i nic. koniec końców moje nie do końca martwe murzyny musiały ich zabić. Koniec końców zamieniłem się z nią ekwipunkiem. (Kusza, miecz pana ciemności i ta jego zbroja) A i na kuszy samopowtarzalnej także się zawiodłem. :D
Niby wow, super obrażenia i wgl ale nią zadawałem 30(!) z szota (może mała biegłość? Ano nie, ~400 to nie mało.) A z łuku gorgony strzałem w głowę wyciągnąłem, uwaga, uwaga, ~720 (721 dokładnie).
A wczoraj co zobaczyłem jak się teleportowałem po mapie? Werewolfs! Już mam ich łapy (To bronie, prawa łapka, lewa łapka) A w legendach co? Miecz drakuli!
Co do tego miecza (musiałem zrobić taką przerwę bo to chyba najważniejsze w mojej chaotycznej wypowiedzi) Pustynia i wioska z najdłuższą nazwą. Okej, to lecę szukać. Do Chanatu rzecz jasna (to było przed polowaniem na Czana na szczęście) i najdłuższa nazwa wsi.. Latam po tej mapie MAM! `Dirigh Aban` Rozglądam się. Nic. Zwiedzam okolicę nic. Zataczam pełne koło po górach. Nic! `Inna wioska` se myślę. Może chodzi o jedno słowo? A może nie umiem liczyć literek? Dalej latam po Chanacie `Dashbigha` No dobra. Rozglądam się.. Wielki czerwony kamień (wygląda mi na wielki czerwony tampon) No to zbadam z bliska. Patrzę miecz! `Rozmawiaj` No dobra, zobaczymy co ma mi do powiedzenia. Obrócił się w moją stronę (o ku*wa, ten miecz żyje!) I mówi żebym odszedł albo mnie zabije. Pff, zostaję. Pff, zabił mnie.
W ekwipunku 3 kamienie filozoficzne. 34lv. Siła.. Na 30 chyba miałem. Jakby ktoś wiedział co z nim zrobić to niech napisze. :D
Przy okazji rozwiązałem chyba dwie legendy, ale wątpię żeby set składał się z jednego itemu.. Znalazłem niejakiego Dupin'a w karczmie i miał on rękawiczki +5 do ciała i jakaś tam umieja (nie pamiętam) i gogle +125 główka. i +1 do spostrzegania.
Życzę wszystkim powodzenia w szukaniu pozostałych legend i mam nadzieję że pomogłem. I że ktoś doczytał się sensu.