Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Solid & Shade 25.13b "Usherwood Ghosts"  (Przeczytany 89054 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Runner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Solid & Shade Version 13.13 "Death to Calradia"
    « Odpowiedź #150 dnia: Lipca 22, 2010, 17:34:41 »
    Polska wersja... Masz spolszczenie na tej stronie, poszukaj. Nocnego łowce znajdziesz w... No, nie chce mi się odpalać m&b - sory, ale koło zamku Chalebek (chyba?). Kolega wyżej wyjaśnił ostatnią kwestię.

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Lipca 22, 2010, 20:58:23 »
    Ok serdecznie dzięki

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #152 dnia: Lipca 22, 2010, 21:41:01 »
    mam jeszcze jedno pytanko przegrałem wiele bitew nawed zginołem ale niedostałem żadnego ekwipunku tego jeźdca
    co mam zrobić
    z góry thx

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Lipca 22, 2010, 21:44:59 »
    Z tego... Myślę? Tak... To jest to wybierane losowo... Bodajże 1/2-ście ileśtam przypadków :)
    Ile razy już przegrałeś? xD
    Dokładana liczba jest gdzieś, w tym temacie...

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Lipca 22, 2010, 22:07:44 »
    jakieś 5 może 6 razy a następna to śmierć była

Offline tornaddos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Lipca 22, 2010, 22:11:37 »
    jeszcze jedno gdzie jest ta kopalnia

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Lipca 23, 2010, 02:28:17 »
    Co z tym gniewem śmierci? Fontanna gadała coś, że śmierć jest zmęczona i lepiej jej nie wkurzać.. Może chodzi tu o śmierć w bitwie parę razy, gdy masz kamień fil. ??

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Lipca 23, 2010, 11:28:00 »
    Jaka kopalnia, hę? :P
    Mi się to raz trafiło, ale wczytałem...
    Weź zrób masę kamieni filozoficznych i jazda, jak tak bardzo tego chcesz ^^
    Ale wg mnie, najlepiej cały czas dawać w siłę, do 30, a potem ukraść komuś uzbrojenie... :D

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Lipca 23, 2010, 13:46:15 »
    No właśnie gdzie jest ta cała meduza? :)

Offline Runner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Lipca 23, 2010, 13:50:08 »
    Tulbuk, czytaj wcześniejsze posty :P

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Sierpnia 13, 2010, 16:36:22 »
    Wyszła nowa wersja - 16.13 "Burning Pages"
    http://www.mbrepository.com/file.php?id=1859
    # CHANGELOG #

* Version 16.13 *
    ~ Fixed MORE typos, both in the game, and in the files included in the release zip.
    ~ Nicer title image.
    ~ Burned, Putrid and Preserved Zombie recipes converted prisoners as well as companions. This has been fixed.
    ~ Golems are a little more reddish in color now.
    ~ Killing prisoners was too slow one-at-a-time. Added options to kill 5, 10 or 20 prisoners as well. Also, inventory capacity for the corpses received wasn't being checked. This has been fixed.
    ~ Changed the camp menu so the Necronomicon will always be at the top, followed by teleporting to Zendar, killing prisoners, and summoning quicksilver.
    ~ Lowered the chances for finding only Graveyard Soil while graverobbing by about half.
    ~ Khan's Fist did not drop, due to a bug. This has been fixed.
    ~ Artificer's Blunderbuss damage increased to 80. Artificer's Bearings damage bonus reduced to +5.
    ~ Damage on Spade Shovel, Grain Scythe and Hay Fork have been adjusted.
    ~ Hit Points on Ghastly Left Cleaver have been dropped to 666, as an actual object, not a part of the abomination.
    ~ ALL armors for creatures intended to be their "skin" are now unlootable. Likewise all weapons and shields which are part of a creature's "natural weaponry" have been made unlootable - this means all of the basic shock troop armor and weaponry (except Shadow Swords or Shadow Shields) cannot be looted anymore. Mounts of all kinds are still lootable as are the weapons for the new shock troop upgrades, and the Ghastly Right Cleaver and Ghastly Left cleaver, and all other undead weaponry, of course.
    ~ Many other item stats have been adjusted for balance, especially weapon lengths, weight, and difficulty. Homunculi should be more powerful because of this.
    ~ Hellraiser's Tormented, Shadowlord's Storm and Artificer's Mancatcher added as mounts. They are now part of their respective item sets and will be created along with them, and they have also been added to the inventory of their respective necromancer leader troops.
    ~ Added engine sound to Artificer's Mancatcher.
    ~ Patchwork, Burned Abomination, Putrid Abomination, Preserved Abomination, Destroyer, Shadow Warrior and Blood Engine added as troops.
    ~ Patchwork troops added to Acolyte and Scavenger necromancer units.
    ~ The new Abominations have been added to their appropriate necromancer units.
    ~ Destroyers added to Hellraiser units. Shadow Warriors added to Shadowlord units. Blood Engines added to Artificer units.
    ~ Patchwork can now be created by scavenging for carrion on the world map, via the Necronomicon. This can be done only during the day, in contrast to graverobbing which can only be done at night.
    ~ Burning, Boiling and Preserving has been enabled for Revenants, Horrors, and Abominations. In addition, all of these recipes, as well as the ones for Death Horses have been rolled up into only three separate Necronomicon entries.
    ~ New troop trees are as follows; Patchwork have no tree:
    Zombie -> Revenant -> Horror -> Abomination
    Burned Zombie -> Burned Revenant -> Burned Horror -> Burned Abomination
    Putrid Zombie -> Putrid Revenant -> Putrid Horror -> Putrid Abomination
    Preserved Zombie -> Preserved Revenant -> Preserved Horror -> Preserved Abomination
    Demon -> Destroyer
    Homunculus -> Shadow Warrior
    Golem -> Blood Engine
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #161 dnia: Sierpnia 13, 2010, 17:14:32 »
    ~ Killing prisoners was too slow one-at-a-time. Added options to kill 5, 10 or 20 prisoners as well. Also, inventory capacity for the corpses received wasn't being checked. This has been fixed.
    Fantastyczne ;) Coś w sam raz dla domorosłych sadystów - "Po co zabijać jednego skoro można zabić na raz 20".
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline kargul

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #162 dnia: Sierpnia 15, 2010, 15:22:53 »
    Gram w tego moda od niedawna i muszę przyznać, że bardzo wciąga. W nowej wersji dodano parę nowych itemów i jednostek. Całkiem fajna jest też opcja odkopywania zwłok i robienia z nich żołnierzy. Ogólnie mod fajny, ale wkurzają trochę te wrzaski. Podczas mojej pierwszej walki prawie zawału dostałem jak przy umieraniu jeden z przeciwników tak ryknął :D. Ogólnie mod fajny, bardzo klimatyczny moja ocena to 8/10.

Offline dawidozzo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #163 dnia: Sierpnia 26, 2010, 18:39:31 »
    Ja mam pytanko czy na wersji 16.13 spolszczenie 15.13 ujdzie?? Co nowego wnosi ta wersja?

Offline raven18

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Sierpnia 26, 2010, 19:05:17 »
    Listę zmian masz trzy posty wyżej, co do spolszczenia to jest do wersji 16.13
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!