Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Solid & Shade 25.13b "Usherwood Ghosts"  (Przeczytany 88921 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    Odp: Solid & Shade 23.13 "Broken Relics"
    « Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 14, 2013, 15:54:29 »
    Download powinien już działać, więc zachęcam do testowania. :)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 17, 2013, 19:26:10 »
    Ja to pobrałem, ale na razie nie widzę zbyt wielkich różnic, może dlatego, że nie zdążyłem zbyt głęboko zabrnąć :D

Ale na pewno dam relację za parę tygodni, jak będą ferie świąteczne, będe nieprzerwanie grał i tworzył Zombie :D
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 17, 2013, 19:46:46 »
    Na pierwszy rzut oka na pewno wielu zmian nie widać. Oddziały wampirów i wilkołaków pojawiają się od 20 levelu, do tego w określonych miejscach - nie są one przypadkowe. ;)
    Im więcej będziesz chodził po wioskach tym więcej nowości zauważysz. :D
    Choć szkielet ;) rozgrywki dalej stanowi korzystanie z Necronomiconu i tworzenie hord zombie, to nowe wersje wprowadziły poboczne wątki, których fabuła jest po prostu świetna.

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 18, 2013, 21:12:43 »
    Heh, kiedyś ściągnąłem starą wersję (coś koło 16.13)  i fajnie się grało, chociaż niektóre rzeczy z ekwipunku leciutko obrzydzały (przynajmniej przez jakiś czas) :) Nie było chyba wilkołaków itp. ale i tak spoko :D
    Zainteresowały mnie Twoje dwie wzmianki:

Oddziały wampirów i wilkołaków pojawiają się od 20 levelu, do tego w określonych miejscach - nie są one przypadkowe. ;)
    Nie są przypadkowe? Może coś więcej? :)
    nowe wersje wprowadziły poboczne wątki, których fabuła jest po prostu świetna.
    Tutaj również coś więcej? Jak dla mnie mogą być nawet leciutkie spoilery :P

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #214 dnia: Grudnia 19, 2013, 15:09:18 »
    Cytat: Kayuree
    Nie są przypadkowe? Może coś więcej? :)
    No więc tak, wampiry i wilkołaki pojawiają się w pobliżu pewnych wiosek. W tych wioskach...
    (click to show/hide)

A jeśli chodzi o fabułę poboczną, to są tu różne historie. Jest to na przykład wątek Niefortunnego Fortunato*. Po odnalezieniu tego ducha z wierszy E. A. Poe postać może wyruszyć na poszukiwanie czterech przedmiotów. Fortunato podaje wskazówki, które pomagają w ich odnalezieniu.
    Jest też historia Vlada Palownika, Rasputin w grze też nie jest bez powodu...
    Więcej można usłyszeć od Fontanny w grze. Mówi ona jednak zagadkami, więc trudno odnaleźć rzeczy o których mówi od razu - ale wtedy nie byłoby zabawy, prawda? :)
    Jeśli Ty, lub ktoś inny będzie chciał, to powiem wszystko dosłownie, ale w spoilerach, żeby nie psuć innym zabawy.
    Na razie ograniczę się do wskazówek. ;)

*- moje tłumaczenie :P

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Lutego 02, 2014, 01:12:45 »
    Ten mod zainspirował mnie do zgłębienia twórczości Edgara Allana Poe'a ;)

Jego wiersze są po prostu genialne :)

Niestety mam problem bo utknąłem trochę w miejscu.

Mam level 26 albo 27, wszystkie atrybuty na 15 poziomie. Ranking poziom 4 - Summoner (przywowałem już sobie Homunculusy :D)

Oczywiście przysiągłem siebie dla Krwawej Fontanny. Problem polega na tym, że mam krew wampira i mam też krew wilkołaka w inventory, ale mimo to Krwawa Fontanna nie chce mnie zmienić ani w to, ani w tamto.

Poza tym znalazłem też Niefortunnego Fortunato ale jedynie co udało mi się osiągnąć to usłyszenie jego krzyków i odpowiedź gracza "What the..." po czym dialog się kończy... Jak od niego mam wziąć tego questa?

Może linia życia ma jakieś znaczenie? Ojciec - Writer, wczesne życie - investigator, później seer, i ostatnie Fortune. Czytałem trochę na forum że niektóre wątki w modzie dostępne są tylko jeśli zaczniemy z określonym życiorysem (ma to zachęcać jak mniemam do wielokrotnej rozgrywki).

W każdym razie - jak zostać wampirem i wilkołakiem? (wiem, jak zostać duchem, ale nie zamierzam próbować, bo ponoć ciężko jest zdobyć tę klątwę) Po co jest grób Annabell Lee w modzie? No i jak zostać Liszem? Pomoże ktoś? Proszę o PM-ki albo o spoilery :c

I tak już dużo sam odkryłem bez pomocy FAQ na stronie, więc nie mam nic przeciwko zepsuciu sobie końcówki zabawy ^^

PS: Coś jeszcze mi się przypomniało - gdzie na mapie jest kopalnia soli? Znalazłem oczywiście Zendar i znalazłem nawet spaloną tawernę Four Ways
    (click to show/hide)
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #216 dnia: Lutego 02, 2014, 10:20:45 »
    Już spieszę z pomocą. Postaram się dawać wskazówki, a w spoilerach dokładne odpowiedzi. Twoja decyzja czy je otworzysz. ;)

Problem polega na tym, że mam krew wampira i mam też krew wilkołaka w inventory, ale mimo to Krwawa Fontanna nie chce mnie zmienić ani w to, ani w tamto.
    Wilkolałakiem może stać się tylko silna osoba, która potrafi również blokować ciosy.
    Aby zaś zostać wampirem, musisz być niezwykle zwinny i wytrzymały na ból.
    (click to show/hide)

Poza tym znalazłem też Niefortunnego Fortunato ale jedynie co udało mi się osiągnąć to usłyszenie jego krzyków i odpowiedź gracza "What the..." po czym dialog się kończy... Jak od niego mam wziąć tego questa?
    Czytałeś wiersze E. A. Poe, cóż, pewna wskazówka na pewno tkwi w noweli o Fortunato... Nawet w samym tytule. ;) Trudno lekko tu naprowadzić, więc:
    (click to show/hide)

Czytałem trochę na forum że
    niektóre wątki w modzie dostępne są tylko jeśli zaczniemy z określonym życiorysem (ma to zachęcać jak mniemam do wielokrotnej rozgrywki).
    Tak, tyczy się to wyboru "mummer".

Po co jest grób Annabell Lee w modzie?
    Póki co nie spełnia żadnej istotnej roli, jest po prostu ciekawostką. :)

No i jak zostać Liszem?
    Uuu,Największy z sekretów, droga jest długa i ciężka, podpowiem tylko że tak jak w przypadku przemiany w Wampira czy Wilkołaka, musisz być gotów. Rytuał przejścia odbyć się może tylko w jednym, miejscu nie z tego świata.

PS: Coś jeszcze mi się przypomniało - gdzie na mapie jest kopalnia soli?
    Mogę Ci powiedzieć gdzie, ale nie wiem czy jesteś na to gotowy. Jedno raczej jest pewne, po wizycie pytań będzie więcej ;)
    Kopalnia znajduje się na pustynnych równinach. A dokładniej,
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2014, 10:31:13 wysłana przez McAbra »

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Lutego 02, 2014, 12:50:01 »
    W takim razie chyba mam jakiś bug z tym Fortunato, bo mam to o czym pisałeś w spoilerze a mimo to nic się nie dzieje, dalej dialog jest taki sam :/

Mam jeszcze jedno, już ostatnie pytanie - można np. jednocześnie zostać paroma niezwykłymi istotami? chodzi mi o to, czy na przykład możliwe jest połączenie duch/wampir, duch/wilkołak, duch/lisz, wampir/lisz, wilkołak/lisz (wiem na pewno, że połączenie wampir/wilkołak jest niemożliwe).
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #218 dnia: Lutego 02, 2014, 13:12:40 »
    Dziwne, do mnie Fortunato dołączył po tym, co opisałem... Możliwe, że musisz mieć 5 poziom nekromancji (High Priest). Lub spróbuj zrobić więcej "sam wiesz czego". :D
    Fortunato jest dość ważny, więc warto się starać o niego.

I tak, łączenie istot jest możliwe, a nawet pożądane. :)
    Jedyny wybór, którego trzeba dokonać i jest bardzo ważny, bo każdy otwiera inną drogę do kompanów i przedmiotów to wilkołak/wampir. Osobiście polecam to drugie.

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #219 dnia: Lutego 02, 2014, 14:22:46 »
    Rzeczywiście, udało mi się z tym Fortunato. Znalazłem też trzy z czterech przedmiotów które on wymienił (nawiasem mówiąc zdolność Investigator bardzo się przydaje ;) ), ale wciąż mam problem ze znalezieniem The Golden Bug (złotego żuka?). Wiem na pewno, że trzeba szukać gdzieś
    (click to show/hide)
    W każdym razie nie mogę tego robala znaleźć :/

Mam jeszcze taki problem, że Kruk i Stheno oraz Oak nie byli zadowoleni z doboru moich kompanów i uciekli mi :c i teraz nie wiem, jak mam ich odzyskać, bo nie pojawiają mi się ani w tawernach ani w swoich rodzimych lokacjach :c wolałbym już Rasputina wywalić, ale jak wybrałem opcję poparcia Stheno to i tak nic to nie dało :c

Teraz w zasadzie jeżdże bez celu po mapie i staram się levelować, bo wciąż brakuje mi skilli, żeby zostać wampirem lub wilkołakiem, o liszu już nie wspominając. No i byłem w
    (click to show/hide)
    jak coś :3
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #220 dnia: Lutego 02, 2014, 17:04:48 »
    Dobrze myślisz, The Golden Bug jest
    (click to show/hide)

No i mam złe wiadomości, specjalni kompani się nie odnawiają. Oak i Kruk nie są zbyt ważni, to znaczy ten drugi pomaga odnaleźć drogę dla Lisza, ale nie jest do tego 'wymagany'. Rasputin jest niezwykle istotny. Dzięki Stheno możesz znaleźć to, o czym mówiła gdy ją spotkałeś. Jeśli już to zdobyłeś, to nie ma problemu :)

A, no i
    (click to show/hide)

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Lutego 02, 2014, 19:03:20 »
    Nawet nie wiedziałem, że
    (click to show/hide)
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline McAbra

• Użytkownik
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #222 dnia: Lutego 02, 2014, 20:24:47 »
    W takim razie
    (click to show/hide)

Ciekawie muszą wyglądać te posty dla nie czytających spojlerów. :D

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #223 dnia: Lutego 02, 2014, 22:30:41 »
    Wygląda na to, ze muszę zacząć grać OD NOWA po raz kolejny :3

Oh jak ja bardzo to lubię ^^

Dzięki za pomoc McAbra. Tym razem wezmę sobie postać Mummera i zobaczę te wątki poboczne.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #224 dnia: Lutego 09, 2014, 13:30:34 »
    Może ktoś pomóc? Tak bardzo bym chciał wrócić do tego moda, ale nie mogę. W żaden sposób nie mogę otworzyć strony z nexusa, aby go pobrać. Ogólnie to cała strona nexusa u mnie nie działa. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić?