Ten mod zainspirował mnie do zgłębienia twórczości Edgara Allana Poe'a ;)
Jego wiersze są po prostu genialne :)
Niestety mam problem bo utknąłem trochę w miejscu.
Mam level 26 albo 27, wszystkie atrybuty na 15 poziomie. Ranking poziom 4 - Summoner (przywowałem już sobie Homunculusy :D)
Oczywiście przysiągłem siebie dla Krwawej Fontanny. Problem polega na tym, że mam krew wampira i mam też krew wilkołaka w inventory, ale mimo to Krwawa Fontanna nie chce mnie zmienić ani w to, ani w tamto.
Poza tym znalazłem też Niefortunnego Fortunato ale jedynie co udało mi się osiągnąć to usłyszenie jego krzyków i odpowiedź gracza "What the..." po czym dialog się kończy... Jak od niego mam wziąć tego questa?
Może linia życia ma jakieś znaczenie? Ojciec - Writer, wczesne życie - investigator, później seer, i ostatnie Fortune. Czytałem trochę na forum że niektóre wątki w modzie dostępne są tylko jeśli zaczniemy z określonym życiorysem (ma to zachęcać jak mniemam do wielokrotnej rozgrywki).
W każdym razie - jak zostać wampirem i wilkołakiem? (wiem, jak zostać duchem, ale nie zamierzam próbować, bo ponoć ciężko jest zdobyć tę klątwę) Po co jest grób Annabell Lee w modzie? No i jak zostać Liszem? Pomoże ktoś? Proszę o PM-ki albo o spoilery :c
I tak już dużo sam odkryłem bez pomocy FAQ na stronie, więc nie mam nic przeciwko zepsuciu sobie końcówki zabawy ^^
PS: Coś jeszcze mi się przypomniało - gdzie na mapie jest kopalnia soli? Znalazłem oczywiście Zendar i znalazłem nawet spaloną tawernę Four Ways
(pośrodku był gigantyczny człowiek wbity na włócznię, a dookoła niego palił się ogień - w tej lokacji Dupin i Rasputin stoją dookoła ogniska. Dupin daje wskazówkę odnośnie Vlada Palovnika, a Rasputin nie mówi nic ciekawego).