Trochę ożywię temat, bo nowego ie będę zakładał przecież.
Jak niektórzy już zauważyli od koło 2 tygodni zacząłem się bawić z edytorem map, więc postanowiłem co nie co się pochwalić. Oczywiście od razu rzuciłem się na głęboką wodę robiąc coś dużego...
Oto moja pierwsza mapa na siege, Minas Tirith.
Puki co 2 screeny, filmik w niedługim czasie.
O mapie:
Dojście z respa do flagi może zająć piechurowi około 6 - 7 minut, konnemu 3 - 4 minuty. Tajne przejście znacząco skraca czas ale że jest tajne to nie powiem o ile skraca i gdzie jest (Warband miejsce gdzie po krętych schodach szybciej się idzie tyłem) , więc zamek jest wbrew pozorom do zdobycie.
Druga mapa przeznaczona na siege, battle, deathmatche.... Akademia z Heroesa V.
Właśnie to że jest rozbudowanym miastem czyni ją wielofunkcyjna mapą bo walki mogą być prowadzone wewnątrz. Choć takie położenie miasta to słowo wewnątrz jest jak by na zewnątrz :D
O mapie:
Siege - jeżeli obrońcy się nie rozstawią to zdobycie jest bardzo szybkie. Idziemy ze statku po schodach niszczymy bramę, biegniemy na tyły, dochodzimy do kołowrotka, otwieramy, niszczymy bramę i jesteśmy w kapitolu. Świętujemy zwycięstwo.
Battle - drużyny respiąc się po lewej i prawej stronie od centrum, mogą szybko na siebie natrafić idąc po prostu w stronę gdzie znajduje się kapitol. Strategicznych miejsc jest wiele, od zdobycie bramy i murów, po ... kampienie się na pozostałych platformach ;)
Generalnie w obu mapach ograniczyłem ilość budynków i pierdół by nie zajmowało dużo miejsca i tak nie cięło.
I na razie to tyle z gotowych map.