Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze mapy  (Przeczytany 36791 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    Odp: Nasze mapy
    « Odpowiedź #75 dnia: Lutego 07, 2012, 16:45:52 »
     Ciesze się że mapy przypadły Wam do gustu.
    To tak kilka informacji:
     Minas Tirith jest zrobiony na customówce mniejszej niż pole przy rzece więc mogło by być jeszcze większe.
    Jeśli chodzi o event na tej mapce czy robienie czego kol wiek to na razie owiane jest pewną tajemnicą, acz kol wiek na takie działanie przydała by się zmiana licznika, nie max 15 min na rundę a powiedzmy do 30 minut.
    Obie mapki są póki co na serverze HITMEN ale... nie wysyłałem jeszcze zaktualizowanych więc są zbugowane i niedoróbki.
    Dzięki wielkiej pomocy DziadaZGór mogę robiąc mapki zakładać serva w celu przetestowania, więc możecie śmiało wpadać jeśli się pojawi niezahasłowana 1_fabryka_filcu.
    Niestety muszę zawieść oczekiwania względem cRPG, ponieważ jestem nativowskim patriotą, więc na dzień dzisiejszy wysłanie map pod ten moduł odpada.
    Moimi fpsami i lagami sie nie przejmujcie. Gram na około 10 letnim kompie.
    Dziekuję za uwagę, idę dalej tworzyć ;)

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #76 dnia: Lutego 07, 2012, 18:32:50 »
    Hm. Obawiam się jednak że mapa jest zbyt obszerna na liczbę graczy. Żeby zacząć sensownie grać musiałoby być te 200 osób. A żaden serwer oprócz 22nd takiej liczby nie ma. Chociaż gdyby tak zagadać do 22nd, może by wrzucili mapę do siebie :P
    Sława!

Offline Ephedrinum

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Dziki Pasterz Bandyta
    « Odpowiedź #77 dnia: Lutego 09, 2012, 23:13:55 »
    Filcefix, Minas Tirith jest wspaniałe. Piękna textura, pięknie wykonana robota. :)  
    Mam tylko jedno "ale". Nie lepiej zrobić tak, aby te budynki mieszkalne były liczniejsze i gęściej ustawione? Bo tak porównywałem nieco z oryginalną twierdzą z filmu i tam gęsto było od tych domków.  Wszystko super, tylko to zmodyfikować i będzie ideał.

To tylko taka sugestia.

Myślę natomiast, że dobrze by było gdzieś na forum cRPG zasugerować wstawienie tej mapy na któryś serwer EU z oblężeniem.
    Powinna ta mapa zrobić wielkie wrażenie na obcokrajowcach. :D To wygląda tak super, że chce się na niej grać bo nudzą ludziom się już te "warbandowskie" zamki, które wyglądają wszystkie prawie tak samo.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2012, 23:21:36 wysłana przez Ephedrinum »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #78 dnia: Lutego 09, 2012, 23:28:39 »
    Niestety muszę zawieść oczekiwania względem cRPG, ponieważ jestem nativowskim patriotą, więc na dzień dzisiejszy wysłanie map pod ten moduł odpada.

To jest odpowiedź filca na pomysł wrzucenia mapy do cRPG - powinno Ci wystarczyć.

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #79 dnia: Lutego 10, 2012, 07:37:47 »
    Jeśli będzie za dużo szczegółów na mapie to nie które komputery nie wytrzymają .
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Lutego 10, 2012, 11:06:34 »
     Masz rację, oczywiście że tych budynków powinno być więcej, co najmniej dwa razy, dodane figurki, czy jakieś inne pomniejsze ozdoby, elementy... (w ogóle mapa powinna być na podkładzie pole przy rzece by była większa) ale specjalnie właśnie odchudziłem zamek, dodając te najbardziej charakterystyczne elementy, miejsca i kilka uzupełniających tło bo właśnie chodzi o grywalność żeby nie kraszowało ludzi, lagów takich nie było itp.
     Mam 10 letni złom i mnie osobiście, jeśli wchodzę na serwer, a nie zakładam swojego, mam 50 % szans że mnie nie wywali na tej mapie ;)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Lutego 18, 2012, 17:01:31 »
     Hejcia.
    Sorki że post za postem ale trochę czasu minęło, a jest to w formie nowości, a po przez edycję nowość nie jest już taka nowa lecz co najwyżej dodatkiem ;)
    Do rzeczy więc. Moja trzecia mapa, wzorowana po raz kolejny na serii HoMM lecz tym razem trójce, a zamkiem na dziś jest Forteca, jak by nie patrzeć odpowiednik wcześniej dodanej Akademii.

Kilka słów o mapie.
    Generalnie jest przeznaczona na tryb oblężniczy, w przeciwieństwie do poprzednich zamków jest proste działanie, zniszczyć pierwszą bramę w okalającym murze w towarzystwie wozu z amunicją, namiotu medyka, balisty i katapulty (och mój bosche normalnie jak w H3 ;) ) i wedrzeć się do środka. Wtedy standardowy bieg do zamku, niszczymy pierwszą bramę, drugą, biegniemy do góry i mamy flagę. Wszelkie ołtarze dżinów, świątynie tytanów są dla odzwierciedlenia w miarę możliwości tejże frakcji jak i zajęcie dogodnej pozycji by jeszcze lepiej otoczyć strzelcami obrońców. Dostać się do flagi można tak że podnosząc drabinę na tyłach zamku, po wejściu na wieże, podnosimy następną i już jesteśmy na murach.

Plan mapy:
    (click to show/hide)
    Czerwone punkty do drabiny (5)
    Zielone to respawn obu drużyn na oblężeniu.
    Niebieskie to respawn obu drużyn na bitwie.

Screeny:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Filmik:
    Oczywiście można by jeszcze dodać ze kilka chatek, kamieni czy krzaków ale było by tego za dużo i obciążyło by jeszcze bardziej sprzęt. I prawdopodobnie trochę by zakryło te charakterystyczne budowle, a nie o to w tym chodzi.
     Dla ciekawskich. Nie, do Galeonu Niebios nie ma drabiny ;)
    Jedyne budowle do których się nie da dostać to wieża gargulców i biblioteka magów (ta po prawej stronie wieża z drewnianymi schodkami wokół) bo jest limit mapy oraz na niektóre wieże w zamku z racji ze są za wysoko.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #82 dnia: Lutego 18, 2012, 17:07:29 »
    Uwielbiam, wspaniałe, spektakularne, genialne itp itd.
    No i znowu chce mi się zrobić Heroes 3 moda....

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #83 dnia: Lutego 18, 2012, 18:53:43 »
    Niesamowita mapa,swietna robota.Rozumiem ze to dopiero poczatek seri H3 ? :)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Lutego 18, 2012, 21:22:07 »
     Oooo Heroes 3 mod, to by było ciekawe. Hehe jeszcze przenieść walkę na tury... no nie przesada ale dla jaj fajnie by tak wyglądało, stoją sobie gracze i czekają na kolejkę heh.
     No właśnie z założenia to miał być właściwie koniec, bo miałem zamiar robić znane miejsca z różnych gier, filmów... tak po jednym. Acz być może pokuszę się o nekropolię jeszcze bo akurat miała ten klimat i rhodockie mury, budynki akurat by się nadały, no i ich zamek jest raczej grywalny pod względem konstrukcyjnym.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lutego 26, 2012, 14:21:49 »
     Mija kolejny tydzień i kolejna nowa mapa, i kolejny... no nieee, post pod postem. Kiedyś trafie za to do piekła i... zrobię im mapę :)

Moja czwarta mapa to tym razem zamek z Painkillera, który de facto był wzorowany na zamku w Będzinie. Jako ciekawostkę mogę dodać że główny budynek i kapliczka został od podstaw zbudowany z wszelakich murów, ścian, desek by uzyskać pożądany kształt bo nativ ma po prostu ubogie modele, że nie wspomnę o budynkach wewnętrznych bez okien. No i żeby liny/sznurka nie było! Cienka kłoda drewna dobra na wszystko ;)

O mapie: Generalnie zamek wydaje się mały, prosty i przejrzysty. W praktyce zaś... ze strony atakującego nie jest chop siup. Na samo powitanie, idąc po kamiennym moście napotykamy się na most zwodzony który trzeba otworzyć (tak, nastały czasy by aby wejść do środka NIE należy niszczyć drzwi), a żeby to zrobić trzeba podnieść drabinę, idziemy w dół pod arkadę, podnosimy drugą drabinę, idziemy z arkady pod mur, i podnosimy 3 drabinę na mur. Potem klasycznie otwieramy kołowrotkiem kratowaną bramę i opuszczamy most zwodzony (jeśli ktoś stoi na moście nie da się go podnieść). Następnie biegniemy ,,alejką,, niszczymy bramę i jesteśmy na głównym dziedzińcu. Dwie wersje zakończenia. Pierwsze to na szybkie oblężenia - flaga będzie na dziedzińcu. Drugie to na długie oblężenia (porównując do wcześniejszych map) - flaga będzie w lochach (czyli tak jak w grze Painkiller) a żeby tam dojść trzeba zniszczyć słabe drzwi do budynku, wejść do głównego budynku i znaleźć schody prowadzące w dół. Drugie wejście do głównego budynku jest wskakując na dwa dachy szopy i bieg po murze.

Plan mapy:
    (click to show/hide)
    Czerwone - oba respy.
     Zółte - flaga na dziedzińcu, flaga w środku w lochach.
     Seledynowe - 3 drabiny na mury, oraz czwarta jak ktoś spadnie w przepaść (też na mury).

Sreeny:
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Filmik:

A tu taka mała zapowiedź następnej mapy ;)
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #86 dnia: Marca 01, 2012, 18:47:43 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:29:53 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #87 dnia: Marca 02, 2012, 00:53:15 »
    Skoro Filc tak żwawo promuje swoje mapy (które de facto powstają w fabryce filcu jedna za drugą), to i ja wrzucę swoje 2 nowe twory, które można czasem zobaczyć na HITMEN_Server.

Ancient Temple
    Starozytna, dawno już zapomniana śwatynia u stóp wulkanu, wyraźne ślady składania ofiar z ludzi, obecnie porośnięta bujną roślinnościa. Odkryta jednocześnie przez dwie skore do plądrowania frakcje.

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Three Roads Tavern
    Sporych rozmiarów oberża, wynajmowana do róznych rodzajów imprez okolicznościowych, na codzień suto zaopatrzona karczma. Obecny stan zawdzięcza mocno zakrapianej imprezie, i mającej się rozpocząć pijackiej burdzie.

(click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #88 dnia: Marca 03, 2012, 15:48:51 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2015, 13:29:18 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #89 dnia: Marca 03, 2012, 18:22:37 »
    Ta pierwsza mapa kojarzy mi się z mapą z Serious Sama, tylko że tam było kilka takich piramid :p