Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze mapy  (Przeczytany 36731 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Fafaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Po prostu Pacman.
    Odp: Nasze mapy
    « Odpowiedź #30 dnia: Lipca 29, 2010, 22:19:56 »
    http://img840.imageshack.us/img840/2742/mb6q.jpg

Piekiełko, prosta duelowa mapa, która ma mniej niż 20 obiektów.
    Cytat: Konfederat
    Tak dla ułatwienia ja nie pisze przecinkow. bo się gubię gdzie je postawić.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 03, 2010, 23:56:41 »
    Sory za odświeżanie tematu ale nie ma sensu zakładać nowego na ten sam temat.Mam 3 pytania
    1.O co chodzi z tą numeracją entry point?Zakładajmy żę mapa do bitwy.Jeżeli zero to drużyna numer 1 a 32 to drużyna druga to biorąc pod uwage że nie moge wpisać wartości (a jakoś nie moge:/) to mam nakilkać 31 entry point w miejscu gdzie chce respawn teamu 1 a potrm 32 to bedzie team 2?? Chyba że nie wiem jak wpisać tam wartość albo chodzi wogóle o coś innego
    2.Jak zapisać mapę w grze i móc nad nią później pracować?Co z tego że nacisnę Save na końcu skoro nigdzie tego potem nie ma i nawet nazwy nie moge nadać-nadpisuje sie na przerabiany?Brak opcji save as czy czegoś w tym stylu , tylko Save i nic sie wtedy sensownego nie dzieje..Uruchomie Warbanda chwile później i śladu po mojej twórczości nigdzie nie ma...I
    3.Jak uruchomić mapę na serwerze?

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 04, 2010, 08:51:48 »
    Sory za odświeżanie tematu ale nie ma sensu zakładać nowego na ten sam temat.Mam 3 pytania
    1.O co chodzi z tą numeracją entry point?Zakładajmy żę mapa do bitwy.Jeżeli zero to drużyna numer 1 a 32 to drużyna druga to biorąc pod uwage że nie moge wpisać wartości (a jakoś nie moge:/) to mam nakilkać 31 entry point w miejscu gdzie chce respawn teamu 1 a potrm 32 to bedzie team 2?? Chyba że nie wiem jak wpisać tam wartość albo chodzi wogóle o coś innego
    2.Jak zapisać mapę w grze i móc nad nią później pracować?Co z tego że nacisnę Save na końcu skoro nigdzie tego potem nie ma i nawet nazwy nie moge nadać-nadpisuje sie na przerabiany?Brak opcji save as czy czegoś w tym stylu , tylko Save i nic sie wtedy sensownego nie dzieje..Uruchomie Warbanda chwile później i śladu po mojej twórczości nigdzie nie ma...I
    3.Jak uruchomić mapę na serwerze?

1:
    Numer 0 to spawn pierwszej frakcji a numer 32 to spawn drugiej frakcji, od tego punktu w rzędach będą się respić obie drużyny.
    Numery od 1 do 31 i od 33 do 64 bodajrze to są spawny na tryb DM i TDM.
    Masz dwie tabelki gdy wejdziesz w edycje entrypointa, ten numerek w górnej tabeli można edytować :D więc możesz ustawić sobie entrypoint jaki potrzebujesz :D
    2:
    Wychodzisz używając ctrl+e dajesz zapisz, i mapa się zapisuje na pliku który był podstawką czyli jak edytujesz ruinki i na nich robisz mapke to w sceneobj musisz szukać pliku scene_multi_1

Scene_multi i numer to:
    1 Ruiny
    2 Wioska
    3 Zamek Haylers
    4 Zrujnowany fort
    5 Scena 5
    6 Scena 6
    7 Pole przy rzece
    8 Zamek Ruthan
    9 Zaśnieżona wioska
    10 Zamek Turin
    11 Miasto nordów
    12 Atak na port
    13 Zamek Brunwód
    14 Bitwa na lodzie
    15 Zamek mahdar
    16 Zamek Jamejed
    17 Arena
    18 Leśna kryjówka
    19 Battle step (dużo roślinności)
    20 Battle step (średnio roślinności)
    (Nazwy mogą być błędne)

3:
    Musisz ją po prostu włączyć, czyli jak robiłeś coś w ruinkach to uruchamiasz ruinki :D i ci się nowa mapa właduje.
    Jak wysyłasz komuś plik to pamiętaj by skopiować również dane do twojej mapy z pliku scenes.txt

Pochwale się moją mapką:
    Małpi_Gaj
    (click to show/hide)
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 04, 2010, 10:47:51 »
    Mega wielkie dzięki Kalsiver:D:D:D I bardzo ciekawa ta Twoja mapa,wgrana już na Wasz serwer?

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 04, 2010, 12:13:54 »
    Mega wielkie dzięki Kalsiver:D:D:D I bardzo ciekawa ta Twoja mapa,wgrana już na Wasz serwer?
    Wgrana...
    Wcześniej była wersja z miastem, ale zrezygnowałem z tego pomysłu...
    Teraz jest karczma vs zrujnowany fort/małpi gaj :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 04, 2010, 19:21:11 »
    Kalsiver, naprawdę świetna robota. Dzisiaj miałem okazję grać na Waszym serwerze na owej mapie. Idealna mapa dla strzelców. Bardzo dobre kryjówki w tym "małpim gaju" czy zrujnowanym forcie. :)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 05, 2010, 14:30:32 »
    Przedstawiam Wam moją pierwszą mapę
    http://www.hitmen.fora.pl/mapy,34/magazyn-win,37.html

Na dole jest też filmik na którym widać jak wygląda.
    Jest mroczna,klimatem zbliżona do lochów-przez to niekoniecznie piękna;p ale wbrew pozorom jest dobrze rozbudowana i pozwala na stosowanie wielu taktyk, w grze sprawdza sie znakomicie

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 05, 2010, 15:57:52 »
    Dlaczego na twojej mapie pada deszcz ?
    Jak na winiarnię to mało tam tego wina :D

Ta mapka służy do taktyk ?

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 05, 2010, 23:19:31 »
    To stary zniszczony budynek i w kilku miejscach przecieka dach:) Tak mapa doskonale nadaje sie do taktyk,mimo że jest mała 9Porównywalna z Areną)to  jest wiele możliwości prowadzenia walki
    Nie za bardzo oddają to screeny i film ale beczek i butli z winem jest tam mnóstwo:P

Mam pytanie techniczne, jeżeli mapę tworzyłem na pliku Areny to czy jest opcja żeby zamienić ,skopiować to na inny plik (np równiny) bo obawiam sie że po wgraniu mapy na nasz serwer zastąpi on na zawsze Arene , a tego bym akurat nie chciał

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 06, 2010, 15:52:37 »
    To stary zniszczony budynek i w kilku miejscach przecieka dach:) Tak mapa doskonale nadaje sie do taktyk,mimo że jest mała 9Porównywalna z Areną)to  jest wiele możliwości prowadzenia walki
    Nie za bardzo oddają to screeny i film ale beczek i butli z winem jest tam mnóstwo:P

Mam pytanie techniczne, jeżeli mapę tworzyłem na pliku Areny to czy jest opcja żeby zamienić ,skopiować to na inny plik (np równiny) bo obawiam sie że po wgraniu mapy na nasz serwer zastąpi on na zawsze Arene , a tego bym akurat nie chciał

Możecie to podmienić za inną mapę, tyle że wtedy nazwy trza odpowiednio pozmieniać...
    Wszystko się da, a jeśli macie wgrany moduł vincenzo to macie 20 dodatkowych miejsc na mapy od razu.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 13, 2010, 12:04:27 »
    Oto moja najnowsza mapa wzorowana w pewnym stopniu pomysłem z "Pola przy rzece"

http://www.hitmen.fora.pl/mapy,34/wielki-most,85.html#139

Zapraszam do obejrzenia i komentowania:)

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 15, 2010, 23:07:45 »
    Co prawda jestem jedyną osobą która sie w tym temacie wypowiada :P ale nie będe zakładał nowego żeby przedstawić swoje mapy;p

"Pustynna twierdza" tym razem mapka do DM i Duel

http://www.hitmen.fora.pl/mapy,34/pustynna-twierdza,92.html

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #42 dnia: Grudnia 15, 2010, 23:29:24 »
    Hmm...tylko z DM na tak małej powierzchni mógłby być duży problem:) Sekundę po respie dostaniesz czymś po głowie i tyle będzie z walki:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #43 dnia: Grudnia 16, 2010, 11:33:14 »
    No domyślnie mapa była dla Duelu ale po co ma sie marnować tylko w jednym trybie;p Wczoraj testowaliśmy w DM to w 6-7 osób gra sie bardzo przyjemnie,na więcej rzeczywiście może być chaos..Jakby co to zapraszam na przetestowanie jej na HITMEN Clanserver

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #44 dnia: Grudnia 31, 2010, 12:07:03 »
    Przepraszam za zabawę w archeologa, ale chciałem się pochwalić mapą.
    Oto jej screeny:
    (click to show/hide)

Mapę zaczął robić acoaco122, postawił kilka budynków, trochę roślinności, zrujnowaną basztę i przewróconą wieżę oblężniczą. Następnie mapę wziąłem w swoje ręce i ją dokończyłem. Na tej mapie grać można na naszym serwerze 1_Wardogs_PL. Jest w niej dużo kryjówek dla dystansowców, miło się gra.