Sory za odświeżanie tematu ale nie ma sensu zakładać nowego na ten sam temat.Mam 3 pytania
1.O co chodzi z tą numeracją entry point?Zakładajmy żę mapa do bitwy.Jeżeli zero to drużyna numer 1 a 32 to drużyna druga to biorąc pod uwage że nie moge wpisać wartości (a jakoś nie moge:/) to mam nakilkać 31 entry point w miejscu gdzie chce respawn teamu 1 a potrm 32 to bedzie team 2?? Chyba że nie wiem jak wpisać tam wartość albo chodzi wogóle o coś innego
2.Jak zapisać mapę w grze i móc nad nią później pracować?Co z tego że nacisnę Save na końcu skoro nigdzie tego potem nie ma i nawet nazwy nie moge nadać-nadpisuje sie na przerabiany?Brak opcji save as czy czegoś w tym stylu , tylko Save i nic sie wtedy sensownego nie dzieje..Uruchomie Warbanda chwile później i śladu po mojej twórczości nigdzie nie ma...I
3.Jak uruchomić mapę na serwerze?
1:
Numer 0 to spawn pierwszej frakcji a numer 32 to spawn drugiej frakcji, od tego punktu w rzędach będą się respić obie drużyny.
Numery od 1 do 31 i od 33 do 64 bodajrze to są spawny na tryb DM i TDM.
Masz dwie tabelki gdy wejdziesz w edycje entrypointa, ten numerek w górnej tabeli można edytować :D więc możesz ustawić sobie entrypoint jaki potrzebujesz :D
2:
Wychodzisz używając ctrl+e dajesz zapisz, i mapa się zapisuje na pliku który był podstawką czyli jak edytujesz ruinki i na nich robisz mapke to w sceneobj musisz szukać pliku scene_multi_1
Scene_multi i numer to:
1 Ruiny
2 Wioska
3 Zamek Haylers
4 Zrujnowany fort
5 Scena 5
6 Scena 6
7 Pole przy rzece
8 Zamek Ruthan
9 Zaśnieżona wioska
10 Zamek Turin
11 Miasto nordów
12 Atak na port
13 Zamek Brunwód
14 Bitwa na lodzie
15 Zamek mahdar
16 Zamek Jamejed
17 Arena
18 Leśna kryjówka
19 Battle step (dużo roślinności)
20 Battle step (średnio roślinności)
(Nazwy mogą być błędne)
3:
Musisz ją po prostu włączyć, czyli jak robiłeś coś w ruinkach to uruchamiasz ruinki :D i ci się nowa mapa właduje.
Jak wysyłasz komuś plik to pamiętaj by skopiować również dane do twojej mapy z pliku scenes.txt
Pochwale się moją mapką:
Małpi_Gaj