Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nasze mapy  (Przeczytany 36711 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ignatus

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • HITMEN
      • HITMEN
    Odp: Nasze mapy
    « Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 18, 2011, 10:01:32 »

Offline flax97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 21, 2011, 09:21:20 »
    Cześć mam małe pytanie jak przełożyć swoją mape z singla do multi i grać na  niej ?

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 26, 2011, 22:47:22 »
    Sam usiadłem nad tym na chwile (niech no tylko sie skonczy sesja, to posiedze dluzej). Idzie jak krew z nosa. Sadze ze nie bez znaczenia jest moja iepska karta graficzna. Mam od razu dwa pytania:

Jak robić dachy? Chciałbym zrobić sale treningową do sparringów w zamku i coś mi nie idzie, bo zamek moget zrobić tylko bez dachu.

jakie musze dodac entry pointy, zeby sie dalo grac duele? Bo zupelnie tego nie rozumiem niestety.

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 27, 2011, 16:05:15 »
    Aaargh !!! Denerwuje mnie to juz powoli. Załóżmy że ide na łatwizne, nadpisuje jedną z aren jako mape multi 18 (Leśna Kryjówka / Forest Hideout) i po wejściu na te mape, nie mama dostępu do całej areny postacią, tylko zachowuje sie tak, jakby była w 1/3 niewidzialna bariera (a nie ma takowej w spisie obiektów). Z czego to może wnikać? A przy okazji z płaskiej areny zrobiła się górka na środku, a część areny jest pod wodą. O ile górke skasowałem, to część spod wody nie chce się podnieść :( Co robie zle?

Offline ignatus

• Użytkownik
    • HITMEN
      • HITMEN
    « Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 28, 2011, 22:30:51 »
    Dlatego że nie przepisałeś danych importowanej mapy w plku scenes.txt.Muszą być takie same dla custom 18 jak dla tej mapy którą zrobiłeś.Inaczej nie potrafie wytłumaczyć:)

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Lutego 01, 2011, 13:08:00 »
    a jak to sie robi?

Offline Haller

• Użytkownik
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #66 dnia: Maja 01, 2011, 18:42:55 »
    Odkopię lekko temat i zadam takie pytanko:
    Kiedy przy tworzeniu mapy zmieniam sobie efekt pogodowy (np. mgła) to nie zapisuje się on. W jaki sposób to zapisać?
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Krzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Czerwca 11, 2011, 08:36:11 »
    Mam pytanie czy jak zrobie mape to zastąpi ona tą modyfikowaną czy stanie się zupełnie nową?

No i drugie pytanko: jak wykasuje wszystkie obiekty to zostają po nich cienie, co zrobić aby ich nie było? Czy może w grze po prostu ich nie widać?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 11, 2011, 08:46:29 wysłana przez Krzyn »

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #68 dnia: Czerwca 11, 2011, 09:30:44 »
    Pytanie nr1 - Zamienisz tą, która już jest

Pytanie nr2 - Musisz wyjść z trybu edycji mapy i ponownie do niego wejść, wtedy nie będzie cieni.

Offline Krzyn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Lipca 03, 2011, 22:28:19 »
    Dzięki Tobiken.

Jeszcze jedno pytanie jak zrobić aby drabina/brama się podnosiły?

PS: EP 64 i 65 to flagi z trybu "zdobądz flage", natomiast EP 66 odpowiada za flagę w oblężeniu.

A teraz moja mapa "Swadiańskie Miasto"

Screeny:
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2011, 09:16:38 wysłana przez Krzyn »

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #70 dnia: Lutego 07, 2012, 14:20:42 »
     Trochę ożywię temat, bo nowego ie będę zakładał przecież.
    Jak niektórzy już zauważyli od koło 2 tygodni zacząłem się bawić z edytorem map, więc postanowiłem co nie co się pochwalić. Oczywiście od razu rzuciłem się na głęboką wodę robiąc coś dużego...

Oto moja pierwsza mapa na siege, Minas Tirith.
    Puki co 2 screeny, filmik w niedługim czasie.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

O mapie:
    Dojście z respa do flagi może zająć piechurowi około 6 - 7 minut, konnemu 3 - 4 minuty. Tajne przejście znacząco skraca czas ale że jest tajne to nie powiem o ile skraca i gdzie jest (Warband miejsce gdzie po krętych schodach szybciej się idzie tyłem) , więc zamek jest wbrew pozorom do zdobycie.

Druga mapa przeznaczona na siege, battle, deathmatche.... Akademia z Heroesa V.
    Właśnie to że jest rozbudowanym miastem czyni ją wielofunkcyjna mapą bo walki mogą być prowadzone wewnątrz. Choć takie położenie miasta to słowo wewnątrz jest jak by na zewnątrz :D
    (click to show/hide)
    O mapie:
    Siege - jeżeli obrońcy się nie rozstawią to zdobycie jest bardzo szybkie. Idziemy ze statku po schodach niszczymy bramę, biegniemy na tyły, dochodzimy do kołowrotka, otwieramy, niszczymy bramę i jesteśmy w kapitolu. Świętujemy zwycięstwo.
    Battle - drużyny respiąc się po lewej i prawej stronie od centrum, mogą szybko na siebie natrafić idąc po prostu w stronę gdzie znajduje się kapitol. Strategicznych miejsc jest wiele, od zdobycie bramy i murów, po ... kampienie się na pozostałych platformach ;)

Generalnie w obu mapach ograniczyłem ilość budynków i pierdół by nie zajmowało dużo miejsca i tak nie cięło.

I na razie to tyle z gotowych map.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #71 dnia: Lutego 07, 2012, 14:29:42 »
    Wspaniałe i epickie. Nie sądziłem że tyle da się wyciągnąć na samych modelach z nativa. Aż chyba znowu włączę Nativa żeby zobaczyć je w akcji.
    Szkoda tylko że Minastirith jest chyba zbyt duże na Warbanda. Przydałoby się do niej coś w stylu conquesta ze zdobywaniem po kolei flag(w COE kiedyś coś w tym stylu było). Jeszcze doportowąć tam jakiś orków i już widzę te tony dobrej zabawy. Jedyne co mnie martwi to licznik FPS, ale może to być wina komputera.

Offline MikiBar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #72 dnia: Lutego 07, 2012, 14:31:30 »
    Minas Tirith niesamowite, chętnie zobaczyłbym na tej mapce jakiegoś eventa. :D Świetna robota, gratulacje.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #73 dnia: Lutego 07, 2012, 14:32:04 »
    Jeżeli jest taka możliwość to chętnie dodamy obie mapy na serwer cRPGa Grey Order. I oczywiście wiele innych jeśli znajdą się chętni do ich tworzenia:-)
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Haller

• Użytkownik
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #74 dnia: Lutego 07, 2012, 15:12:57 »
    :O Minas Tirith... Coś niesamowitego! Piękne mapki! Z wielką chęcią zagrałbym na obu. :)
    Jeśli będzie to możliwe na jakimś serwie to dajcie znać... od razu wbijam! :P
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."