Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć własne królestwo?  (Przeczytany 149635 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michal99950

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 09, 2011, 16:53:14 »
    Jagoda widze ze masz prawdziwy kłopot niemam warbranda ale moge pomuc bo mam normalną wersje jeżeli cie atakują nordowie to spróbuj wziąsc jakiś veagirskich łuczników albo rób swadińskich strzelców na obrone i tylko tak jak cie nie będą szturmowac tam przez 1 dzień to podbij jakis odnich zamek tylko na partole uwarzaj bo król ragnar widze ze ma 400 armi to zaatakuj ten zamek z lord marid ale bo poprostu zmniejsz poziom trudności.
    Veagirowie mają dobrych łuczników nie uważarz?

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 09, 2011, 16:57:49 »
    Wyjść to bym wyszła, tylko ze mój lord (mój wasal) Marnid nie chce ruszyć siedzenia, bo zbiera armię. I tutaj mam pytanie, Jak mogę dać wojsko lordowi Marnid bo ma zaledwie 38. Siły wroga liczą sobie 567 ja sama maksymalnie mogę tylko wziąć 210. jak podjadę do jednego Lorda z tej pierwszej armii, to bo bitwy przyłączą się wszyscy nordytcy lordowie. A jako sama wraz z 209 wojakami poniosę spore straty :( W tedy ta druga armia wraz z królem podjedzie pod mury i zacznie oblegać zamek. Dlatego nie wiem co mam robić :(

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:16:09 »
    aha to tak musisz byc marszałkiem lub zrób nowych towarzyszy na lordów tylko nmie zadużo

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:21:49 »
    no Jagoda chyba pozostaje Ci czekac i liczyc ze ktos zatakuje nordow(moze maja z kims wojne) i czekaz a moze odejda:)

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:23:32 »
    no Jagoda chyba pozostaje Ci czekac i liczyc ze ktos zatakuje nordow(moze maja z kims wojne) i czekaz a moze odejda:)

Milicja ma racje popieram a bym ci radził z swojich npc lordów ale nie wszystkich bo bendą kłopoty.

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:27:29 »
    Jagoda - Powinnaś mieć opcję dialogową w rozmowie z nim, że chcesz dać mu wojsko. Na pewno masz jak jesteś marszałkiem, jak to nie jestem pewien. I nie czekać na szturm, kawalerią spokojnie rozwalisz ich w polu, a nordowie są nieźli jeśli chodzi o atakowanie zamków bo posiadają silną piechotę.

Araden - No i ja zrobiłem właśnie głupotę bo pierw zlikwidowałem nordów będąc wasalem Swadii. Dzięki mnie swadia miała 9 miast, natomiast po zerwaniu przysięgi byłem pewien, że Swadia posiadająca dzięki mnie ogromną i nie wyczerpaną wojnami armie, poradzi sobie z Rhodokami. Niestety rhodoccy wygrali ze swadią i zajęli jej wszystkie miasta.. ehh (najśmieszniejsze jest to, że rhodokom zostało może 1 miasto jak odszedłem od swadii). Jak odchodziłem od swadii to sam król ciągnął 300 jednostek

W każdym razie nordów i swadii praktycznie nie ma, a reszta frakcji jest potężna. W tej chwili posiadam ichamur, tulge i narrę, zastanawiam się co robić dalej. :(

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 09, 2011, 17:58:51 »
    Jagoda - Powinnaś mieć opcję dialogową w rozmowie z nim, że chcesz dać mu wojsko. Na pewno masz jak jesteś marszałkiem...ciach...

No właśnie to mnie dziwi, bo nie mam takiej opcji. Będąc najemnikiem lub wasalem Swadii mogłam dawać wojsko, a tutaj, nie mogę. Nie mam takiej możliwości, by za pomocą opcji dialogu przekazać mu wojsko i to mnie właśnie dziwi :( Sama w bój nie pójdę z 200 Swadiańskimi rycerzami przeciwko 600 chłopa. Wiem że wygram ale w tedy nic mi nie pozostanie w zamku tylko 144 kuszników i może z 100 swadiańskich rycerzy. Wyszkolenie 200 Swadiańskich rycerzy zajmuje wieleee czasu i pieniędzy. Nie zaryzykuje.

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:02:26 »
    Jagoda wychodź z zamku swoją kawalerią i możesz spokojnie ich atakować 200v500(mniej więcej) da ci po prostu satysfakcjonującą aczkolwiek wyczerpującą walkę. Ja sam biegam z 100 kawalerzystów chodź teraz z potrzeby chwili mam ich więcej bo coś koło 130 i po szybkim przeglądzie co ma przeciwnik idę z nim walczyć i spokojnie niszczę 2 czy 3 krotnie większe oddziały. Straty oczywiście będziesz miała to nieuniknione ale masz tyle rezerw że spokojnie sobie poradzisz a w razie czego będziesz po 1 bitwie mogła się wycofać chodź raczej wygrana zachęca niż zniechęca do dalszej walki.  

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:04:25 »
    Jagoda moim zdaniem nie stracisz więcej niż z 10 rycerzy, sprawdź. Ja nie mogłem dawać wojska będąc najemnikiem bądź wasalem. Może to jakiś błąd?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:05:21 »
    200 swadiańskich rycerzy? Nieważne ile ich jest, i kim są - zmiażdżysz ich. Poza tym, jako że to sama kawaleria, będziecie się poruszać stosunkowo szybko, tak więc możesz urządzić wypad, zgnieść jedną armię, wrócić, patrzeć jak się rozwinie sytuacja. Jeżeli masz dobrą umiejętność taktyki-pokonasz ich bez większych strat.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:09:37 »
    Ja u siebie widziałem w opcjach dialogowych opcje przekaż wojsko ale wcześniej czegoś takiego nie miałem. Nie no bez przesady straci raczej więcej niż 10 bo początkowo przewaga bitewna będzie na jej niekorzyść. Generalnie to i tak zależy od tego w jakie umiejętności inwestowała u siebie lub swoich NPC i o ile mnie pamięć nie myli to chirurgia może skutecznie zmniejszyć ilość zabitych a zwiększy ilość rannych co jest przydatną opcją. Więc Jeżeli masz rozwiniętą umiejętność to spokojnie możesz iść i atakować. A jak tak bardzo się boisz to skopiuj sobie pliki zapisu i możesz zaryzykować. Z resztą w zamku może ci za wiele wojska nie zostanie ale jak zniszczysz ich armie to nie będzie ona ci w nim potrzebna Takie jest moje zdanie ale zdecydujesz o tym sama.

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:17:05 »
    Ja tam mam lekarza z chirurgią 8 punktów w oddziale. Na oko ginie mi 1/4 a 3/4 jest tylko ogłuszonych. (w teorii jest to chyba 32% na ogłuszenie, no ale).

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:36:06 »
    Jagoda zmiejsz se poziom trudności bezie latwiej

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:46:03 »
    Ekhem..... równie dobrze mogłaby użyć czita na doświadczenie dla jednostek, to mniej więcej ten sam rodzaj oszustwa ;d A zabiera chyba jeszcze więcej satysfakcji. Atakuj ich, będzie epicko, a przecież o to chodzi w tej grze :D
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:53:56 »
    w ta gra nie radze grac na oszustwach