Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć własne królestwo?  (Przeczytany 149455 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 17, 2010, 17:20:30 »
    Nie bardzo zrozumiałem. Na ministra możesz wyznaczyć jedynie towarzysza z drużyny, lub żonę. O jakim "zwykłym obywatelu" mówisz?

PS. Wojna na dwa fronty jest wredna - musisz dużo jeździć bez sensu, chyba że ufasz swojemu marszałkowi. Najlepiej rzucić się na jedną frakcję i zająć ich CAŁE terytorium. Jeśli zostawisz im choć jedno miasto to będą Cię zwyczajnie męczyć partyzantką.

zwykły obywatel gdy nie masz nikogo to możesz mianować na ministra "Bogatego obywatela" czy jakoś tak :P

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 20, 2010, 11:09:28 »
    W  momencie kiedy zakładasz własne państwo musisz wybrac ministra i przed Tobą ukazuje się lista... Możesz wybrać któregoś ze swoich towarzyszy, żonę albo bogatego obywatela. Nie wiem jeszcze czy są pomiędzy nimi jakieś różnicę.

I jeszcze taka mała rada dla tych co mają taki problem, że nie wiedzą jak uwolnić się od króla i zatrzymać swoje ziemie. Wystarczy poprzeć pretendenta tej frakcji, w której się obecnie jest, a potem zakończyć rebelię. Choć w moim przypadku (nie wiem czy to jakiś bug był czy nie) gdy poparłem pretendenta otrzymałem możliwość założenia swojego państwa mimo podjętego zadania rozpoczecia rebelii... Wszystkie ziemie, które zdobywałem inkasowało moje królestwo, a Lorda Kastora w ekipie swojej miałem... :D

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 20, 2010, 18:26:22 »
    W moim przypadku gdy już stworzyłem królestwo, potem chciałem obsadzić na tronie (Lorda Kastora z Veluki;) ), a na końcu powiedziałem mu że ta rebelia nie ma sensu całe moje terytorium zajęło Królestwo Rhodoków, więc chyba nie opłaca się wprowadzać rebelii, choć jest jeden duży plus - duża liczba lordów nacji, której robimy rebelię przechodzi na naszą stronę. I tak uważam że najlepiej podbić jakieś nadmorskie miasto i przekonywać rodziny lordów - to dość istotne. Dlaczego? Bo jeśli, np. oddasz lenno Grainwadowi to Tellrog i inni lordowie nie związani z nim, się na nas obrażą. A jeśli mam początki państwa i mamy jedynie Grainwada i lorda Despina (syna Grainwada) w królestwie to jeśli oddamy ojcowi włość to Despin się na nas nie wkurzy, a nawet chyba nasze stosunki z nim ulegną poprawie (chyba +3), więc warto werbować całe rodziny. Jeśli powiązania nie są losowe (nie sprawdzałem) to polecam przekabacać rodzinę Grainwada (Hrabia Haringoth, Despin, Regas i wielu innych, a w końcu córki też wyjdą za mąż ;) ). To też jest druga wada towarzyszy - nie mają oni rodzin (z czasem może założą). Ale nabazgrałem.:D

A tak na podczepienie pytanko:
    Byłem przez długi czas wasalem Harlausa. Poznałem lady Hrabiego Mirchauda (czy jak on się tam nazywa) no i tam mieliśmy się żenić i takie tam. Czekam na tą ucztę i czekam, ale w międzyczasie zachciało mi się królestwa, no to wypowiedziałem wasalstwo i podbiłem Yalen. No, ale ciągle mi wisi zadanie "Poślub wybrankę", a nie będąc swadijczykiem nie jestem informowany o ucztach. Teraz trochę banda się rozrosła i przejąłem Praven (właśnie tam miała się odbyć uczta) i teraz kompletnie nie wiem co robić. Pomożecie? Aha! Jeszcze jedno. Jak się organizuje uczty?:)
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Chaos, świnki i pijany grabarz - bo mrok nie zawsze jest poważny.:D

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 20, 2010, 20:20:02 »
    To porzuć tą damę i poszukaj sobie innej. Jeśli chodzi o te uczty to musisz właśnie mieć żonę. W menu dialogów z nią najpierw wypełniasz odpowiednio spiżarnię, a potem rozsyłasz zapra na ucztę

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 20, 2010, 21:02:26 »
    Hehe, dzięki. Jak widać - bez baby ani rusz.:P
    90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

Offline huguesdepayns

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 20, 2010, 21:35:25 »
    Ja osobiście nie radziłbym żenić się za szybko. Grając w warbanda pierwszy raz szybko się chajtnąłem, a teraz żałuje bo korzyści mam znikome mimo, że teść ma w swoim panowaniu Veluce.

Offline Degren

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 20, 2010, 22:05:16 »
    Wydaje się że najlepiej ożenić się z osobą posiadającą największą rodzinę. Z drugiej strony - z czasem kawaler czy panna też sobie kogoś znajdzie i będzie tylko kilka grup niezwiązanych ze sobą ze względu na to że lord, ani lady nie umiera, ani nie ma dzieci... szkoda.:) Można by było się trochę z tym pobawić.:D Nie myślę o Simsach, tylko o grze politycznej.:)

Offline Król Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Lipca 04, 2010, 12:55:49 »
    witam. Mam taki problem dotyczący ministra. Postanowiłem poprzeć księcia Valdyma Bękarta i pomagałem mu w walce. Po przejęciu kilku terenów zachciało mi się zostać królem, więc powiedziałem księciu że musimy się poddać. Podbiłem wtedy całe królestwo Vaegirów aż do zniszczenia frakcji. I teraz problem. Kiedy wchodzę do miasta pisze że zostają otwarte bramy jako królowi i takie tam. Mam 4 lordów skaptowanych z tawerny. Żaden nie chciał się zgodzić dołączyć do mnie z innej frakcji. Czytałem na forum że podczas zakładania państwa mianuje się ministra. Jak to zrobić?

PS. Mam 800 renomy i prawo do rządzenia 39. Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Lipca 04, 2010, 13:33:09 »
    Najmij bohatera z tawerny i zagadaj do niego , albo się ożeń.

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Lipca 04, 2010, 13:40:00 »
    Ministra mianujesz gdy podbijesz pierwszy zamek lub miasto jako niezależny lord. Wtedy zagaduje cię jeden z towarzyszy z pytaniem kogo chcesz mianować na ministra. Minister powinien być w twojej stolicy, razem z żoną. Może żonę mianowałeś na ministra i dlatego nie możesz go znaleźć? Jeśli nie ma go w żadnym twoim mieście lub zamku, a w rozmowie z żoną i towarzyszami nie ma żadnych opcji dotyczących powoływania ministra, to nie wiem jak ci pomóc, gdyż takich problemów nie miałem i musi to być jakiś błąd gry.

Minister odpowiada za przydział ziemi lordom i mianowanie marszałka. Jakoś nie mogę uwierzyć, że wszystkie twoje zamki stoją puste, bez panów.

Inwestuj w prawo do rządzenia (wysyłaj towarzyszy w misję), to łatwiej zwerbujesz jakichś lordów. Myślę, że jednak z powodzeniem możesz już teraz kilku zdobyć. Przed każdą rozmową sejwuj ;) i klikaj we wszystkie opcje po kolei, tak dla pewności. Z wrogami przed bitwą, tak samo. U mnie to skutkowało i po pewnym czasie miałem ich trzydziestu.

Offline Król Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Lipca 04, 2010, 14:57:40 »
    Witam. Mam żonę ale na razie nie mogę jej odwiedzić, ponieważ ona jest Swadianką a ja prowadzę z nimi wojnę. Lordów mam tylko z tawerny. I jeszcze jest ciekawa sprawa. Kiedy król frakcji z wypowiada wojnę to w komunikacie nie ma mojej nazwy mojego  królestwa tylko np: królestwo x wypowiada wojnę twojej osobie. Kiedy dawniej odwiedzałem żonę (przed wojną) to nie było żadnej opcji o mianowaniu na ministra. Podczas rozmowy z wasalami można mu dać lenno, ale nie można go oskarżyć. A może to jest przyczyną że jestem rebeliantem, tzn. część ziemi podbitych podczas misji z księciem Valdymem Bękartem była moja i kiedy wypowiedziałem mu posłuszeństwo nie zaczynałem podbojów z "czystym kontem".

Wyczytałem na tym forum że stolica jest to pierwszy zamek/miasto jakie się zdobyło. Jeśli tak to
    a) jako pierwszy zdobyłem Zamek Slezkh, lecz wtedy byłem poddanym księcia Valdyma
    b) po uwolnieniu się od niego zdobyłem miasto Khudan, które teraz jest zajęte przez Chanat

Które z nich jest stolicą?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2010, 15:26:37 wysłana przez Król Rhobar »

Offline januery

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Lipca 04, 2010, 15:42:15 »
    Nie mam pojęcia jak ci pomóc. Z tego co rozumiem, walczyłeś razem z pretendentem, potem wypowiedziałeś mu posłuszeństwo, a mimo to gra jakby dalej postrzega cię jako wasala i króla jednocześnie rebeliantów. Do tego żony nie ma w stolicy, tylko jest u wrogów - pewnie ma kochanka :) . Dla mnie, to jeden, wielki bug.

Jedyne co mi przychodzi do do głowy, to żebyś jeszcze raz pogadał z tym Bękartem, może będzie jakaś opcja do kliknięcia. Ja bym eksportował postać i zaczął grać od nowa.

Stolica, to pierwsze zdobyte miasto które posiadasz (jako król i realny właściciel), a nie posiadałeś. Jak nie masz miasta, to zamek.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2010, 15:50:16 wysłana przez januery »

Offline Król Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Lipca 04, 2010, 16:02:24 »
    dzięki za odpowiedź. Więz eksportuję postać i zaczynam od nowa.

A możliwe jest że po instalacji nowszego patcha będzie wszystko w porządku?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2010, 17:18:08 wysłana przez Król Rhobar »

Offline Kawalek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Lipca 04, 2010, 17:27:23 »
    Wątpię, możesz też przyłączyć się do jakiegoś królestwa jako wasal, potem odejść i od początku zacząć podbijać kogo tam zechcesz.

Offline Król Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Lipca 04, 2010, 17:54:44 »
    Dzięki. A żonę jak da się przenieść do stolicy, kiedy już rozpocznę nowe podboje?