Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć własne królestwo?  (Przeczytany 149653 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darkfault

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:40:13 »
    Brawo! Nie wiedziałem nawet, że można tak duże bitwy odgrywać?

Ja zwykle mam ustawione na ... 70 bo boję się, że mi komputer eksploduje przy większej ilości [mam procesor i zintegrowaną kartę graficzną z czasów, jak jeszcze zasilacze były na węgiel :-(]

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 10, 2011, 16:50:40 »
    he Jagoda po takiej porażce tez bym z zamknu dlugo nie wyszedl chyba ze po uczcie (czyt. wino itp.)

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:05:36 »
    Obecnie gram na 90% ponieważ dograłam kilka modów poprawiających tekstury budynków, i flory ( drzewa, krzaki, trawa, niebo i inne pierdoły. Ale fajnie to wygląda :D ), dlatego zmniejszyłam rozmiar bitew z 701 na 501.

(click to show/hide)

W trakcie bitwy towarzyszyła mi moja ulubiona kapela wraz z ulubionym utworkiem

http://www.youtube.com/watch?v=bMN6CuB6R1c

Jednego nie mogę zrozumieć . Jak dla mnie im mniejszy rozmiar bitwy mamy tym trudniej wygrać. Bo na przykład dzieli nam armię na kilka fal, i przykładowo mając 100 Swadiańskich rycerzy i jakiś kuszników to otrzymamy po jakimś % z każdego rodzaju jednostek. Dla mnie to raczej utrudnia grę.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2011, 19:05:48 wysłana przez Jagoda »

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:10:33 »
    Sabaton!!! ^^ ^^ ^^ Do epickiej szarży trzeba było puścić sobie Panzer Battalion :D

Mhm, ktoś tu gra na autoblocku ;] Ale przy walce z botami to jest mało ważne. Ustawienia obrażeń masz odpowiednie, zwiększ sobie jeszcze szybkość, będzie dużo ciekawiej. Korzystasz z lancy? Jeżeli tak, ustaw sobie na manualny-będzie ci łatwiej, a nie, że za każdym gdy szybko jedziesz automatycznie walisz z nachylonej.
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 10, 2011, 17:53:14 »
    Jagoda tylko gratulować pięknego zwycięstwa:] Teraz chyba już nie będziesz miała oporów do walki z przeważającymi siłami wroga:]

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 10, 2011, 19:31:07 »
    Jagoda mówiłem, że stracisz około 10 żołnierzy, nie ma to jak doświadczenie. :>

Mhm.... a ktoś tu doradzał siedzenie w zamku..... :) No cóż, w każdym razie nordom chyba mało zależało na twoich włościach, skoro od razu zwiali. Teraz możesz przejść do kontrataku ^^ A zaledwie 30 ludzi straconych to fantastyczny wynik.

PS. Możesz wymienić po kolei, jakie masz ustawienia gry?

Straciła 8, reszta to tylko ranna.

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 10, 2011, 20:29:30 »
    Hm... takie małe pytanko:
    pewnie nie ma możliwosci zmiany narodowosci naszych podanych (lub dodania do gry innej z obecnymi już w gzre jednostkami lub nowymi).
    troche mnie to irytuje, że po kilku bitwach z krajanami moja swabianska milicja zwiewa dziesiatkami ( 4 odparte szturmy, 5 czy 7 pobitych w polu lordów i morale mieli w szczytowym momencie - 90 bonusem ^^)
    Niby to klimatyczne, ze nie chca bic swoich braciszkow, tyle tylko, ze to niedziala w obie strony bo Ci swabianscy jakos nie zwiewaja tysiacami, ba.. powiem wiecej jesli lord przechodzi do innego wladcy to ma nadal narodowe jednostki, moze wiec walczyc ze swym krajem a bonusa - 100 nie ma;-)
    Tak wynika z obserwacji.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 10, 2011, 20:38:37 »
    Bo ten bonus do ujemnych morale jednostek to polega na tym, że jak bije się np: twoje królestwo (ty grasz Swadią) bije się z królestwem Swadii to dostajesz ujemne morale, ale jeśli ty bijesz się z... np: Chanatem (i tam jest dawny Swadiański lord z którym teraz walczysz) to już tych morale nie dostajesz ujemnych.

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:55:18 »
    No tak, wiem, ze polega to na tym, ze gracz ma - jak walczy "z narodowym panstwem" , ale lord kierowany przez ai takich plusów nie ma, dlatego pytam czy da sie zmienic narodowosc czy cokolwiek innego, to neico wkurzajace jest, ze majac Dhirim i 5 wiosek wokolo niemoge swych poddanych w armii miec (zeby z zcasem chociarz im ten "nacjonalizm" spadal, ale nie)....

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:57:06 »
    Bo ten bonus do ujemnych morale jednostek to polega na tym, że jak bije się np: twoje królestwo (ty grasz Swadią) bije się z królestwem Swadii to dostajesz ujemne morale, ale jeśli ty bijesz się z... np: Chanatem (i tam jest dawny Swadiański lord z którym teraz walczysz) to już tych morale nie dostajesz ujemnych.

W/w lord powinien też dostawać w takim przypadku ujemne bonusy. Nie znaczy, że dostaje (nawet nie wiem, jak to jest), ale gwoli sprawiedliwości to powinien.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 10, 2011, 22:01:41 »
    Może ma, może nie, tego się raczej nie dowiemy. A co do narodowości to NIE da się wynarodowić lordów (tzn. królestwo może upaść, ale oni zawsze będą mieli wojska swego starego królestwa).

Offline marcin20000

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 10, 2011, 22:09:29 »
    Chiodzilo mi o wynarodowienie / rhodokizacje/vaegiryzacje moich wiosek, nie lordow;-)

Nie dostaja tych, albo w tak malym stopniu, ze tego nie widac.
    Despin został "zielonym" , była wielka bitwa i czerwoni przegrali, potem tenze despin zdobyl zamek i przez dobrych kilka dni ( z nowymi kumplami) oblegal Uxhale , na oko (patrzac po moim spadku morale ) powinien miec cos z -40/50 a wiec cos powinno mu zaczac zwiewac, ale nie zwiewalo.
    Inna rzecz, czy ai tyz dotyczy brak zywnosci jesli oblegaja miasto, chyba nie bo Harlus czy inny boss by tylko od wioski do wioski po jadlo zawijal ;-)?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 10, 2011, 22:22:28 »
    Gdyby ta gra była zbalansowana, to albo wojny trwałyby dłużej, albo osiągano by mniej sukcesów. Przy okazji - co oznacza opcja "AI kampanii" w opcjach gry?

Offline Shakyor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 11, 2011, 13:59:29 »
    AI kampanii oznacza to jak komputer zachowuje się podczas kampanii wojennej (marszałek), o tym  np. który zamek przejąć i ile lordów powołać do kampanii itp :)

Pozdrawiam!

Offline sefko1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 11, 2011, 23:32:42 »
    Jestem wasalem Rhodoków. Walczyłem z Sułtanatem i zdobyłem na nich 1 miasto i 6 zamków. Wszystkie król Graveth dał mi w lenno. Mam jeszcze 2 wioski.
    W zamkach mam po 80 wojaków, a w mieście 150. Przy mnie jeździ zastęp pancerny 100 doborowych rycerzy. Mam około 60 tys w skarbcu. Co tydzień zarabiam około 6000.
    Reputacja ponad 1000, Honor ponad 100, Prawo do rządzenia 6 [:(]. Żółci nie mają już żadnych zamków i miast, kilku lordów krąży po okolicy. Jestem marszałkiem Rhodoków.
    Proszę wytłumaczyć mi krok po kroku, co mam zrobić, aby założyć własne królestwo.
    Jak podnieść prawo do rządzenia?
    Czy stracę wszystkie lenna?
    Jeśli tak co stanie się z moimi wojami z garnizonów miasta i zamków?