Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak założyć własne królestwo?  (Przeczytany 149652 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline piti_112

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak założyć własne królestwo?
    « Odpowiedź #135 dnia: Stycznia 12, 2011, 00:23:42 »
    1. Jedziesz do Roddockiego Króla i wypowiadasz mu posłuszeństwo ale tracisz wszystkie lenna wraz z garnizonami które masz w swoich posiadłościach po czym szukasz sobie jakiejś twierdzy do zdobycia(odradzam ta opcje)
    2. Zdobywasz twierdze której król ci nie chce dać i wypowiadasz mu posłuszeństwo zabierając wszystkie swoje dotychczasowe lenna ze sobą w zamian za co masz co zdobyłeś tudzież otrzymałeś do tej pory a w nagrodę że stworzyłeś własne królestwo twój dotychczasowy pan wypowiada ci wojnę.
    3.Nim podejmiesz się pkt. 1 lub 2 zdobądź prawo do rządzenia które uzyskasz poprzez min. wysyłanie swoich NPC aby mówili jaki jesteś dobry(o tym już gdzieś tu było poszukaj)

Offline sefko1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #136 dnia: Stycznia 12, 2011, 09:09:33 »
    A co się dzieje z wioskami? Sam mam wioskę gdzieś w sercu Rhodockiego Imperium stracę ją? I co z wioskami przynależnymi do zamków i miasta, które posiadam? Przejdą na moją własność, skoro zamek będzie należał do mojego królestwa?

Ile minimum trzeba mieć PRAWA DO RZĄDZENIA, aby móc rekrutować lordów. Większość Sarranidzkich wasali ma ze mną stosunki powyżej 30, więc powinno być łatwo ich rekrutować.

Rozumiem, że fabryki w miastach Rhodockich ulegną mi konfiskacie (na czas wojny). A te obecnie skonfiskowane w miastach Swadiańskich wrócą do łask?

Teraz jest dobry moment na uniezależnienie się od Rhodoków. Prowadzą wojnę ze wszystkim nacjami. A ja mam zamki skupione w jednym miejscu. Wokół dwóch byłych Sarranidzkich miast z końca mapy. Barayyie należy do mnie. A pozostałem miasta w tym zakątku świata mają po góra 150 ludzi (niedawno zdobyte). A Khergici właśnie stracili w starciu z Rhodokami ponad 1200 ludzi. Więc zagrożeń na początek mało.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2011, 09:18:31 wysłana przez sefko1 »

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Stycznia 12, 2011, 15:39:30 »
    sefko na logikę jeżeli odchodzisz to tracisz te wioski które nie przynależą do twojego zamku/miasta a zyskujesz te wsie które są przypisane twoim posiadłościom. Prawa do rządzenia jak już ty kilkanaście razy pisane było powinieneś mieć jak najwięcej a najlepiej 100. Lordów się nie rekrutuje albo sami się do ciebie przyłączą albo tobie uda się ich przekonać aby doszli do ciebie co nie koniecznie jest takie proste jak by mogło się wydawać. Co do twoich fabryk to jęcia nie mam jaką ty masz sytuacje polityczna na mapie ale Rodockie na pewno ulegną konkwiście a Swadiańskie.... to jeżeli oni jeszcze istnieją u ciebie to raczej będą wolne ale czasowo dopóki ci swadia wojny nie wypowie. Zdobądź więcej prawa do rządzenia. Ja na twoim miejscu zwiększył bym garnizony bo możesz się otem gorzko rozczarować..ale to moje zdanie.

Offline Shiroken995

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Stycznia 12, 2011, 15:46:23 »
    Jeśli lord zostanie oskarżony o zdradę i pójdzie do Ciebie to spoko. Jednak większe korzyści przynosi przekonanie ich osobiście, by wsparli Cię w twej walce o tron, ponieważ wtedy weźmie ze sobą wszystkie swoje włości i wojska w nich stacjonujące... co nie zmienia faktu, że jest to znacznie trudniejsze.

Pozdrawiam!

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #139 dnia: Stycznia 12, 2011, 19:22:53 »
    Czasem jest info typu: lord x zdradza i przechodzi do królestwa y. W ten sposób do Sarranidów przeszedł Irya z miastem Werheg i 2 wsiami. Ja nic nie robiłem, to były działania ai.

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Stycznia 20, 2011, 17:08:41 »
    mam problem mam steama i kupiłem dzis warbanda i jak chce instalowac to mi pisze łączenie z kontem a potem steam error co mam robic?
    Veagirowie mają dobrych łuczników nie uważarz?

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #141 dnia: Stycznia 20, 2011, 17:32:44 »
    A gorszego tematu już się znaleźć nie dało?

Heh, w sumie mogłeś jeszcze zamieścić w klany Warband.....

http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=44.0

http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=42.0
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Stycznia 20, 2011, 17:54:37 »
    dzienki króliczku tygrysi

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Stycznia 21, 2011, 22:45:25 »
    mam kłopot gra piknie chodzi tylko jak gram to mi wyłoncza sie gra całkowicie musze zapisywac ale to i tak nic nie daje

Offline Damonowski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 22, 2011, 09:27:09 »
    "wyloncza" sie sama gra czy wraz ze steamem?
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrze. Jednym jest człowiek a drugim ... jest śmierć

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 22, 2011, 20:08:14 »
    post do kasacji

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 23, 2011, 19:34:17 »
    Mam ostatnie pytanie czy da sie zmieniac nazwy miast? Nie chodzi mi oto że w załorzeniu obozu tylko nazwe miasta?

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 23, 2011, 19:52:41 »
    a widziałeś gdzieś taką opcje?? Nie nie ma takiej opcji jedyne co możesz zmienić to nazwę swojego królestwa.

Offline Jagoda

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 23, 2011, 23:26:17 »
    W zasadzie dałoby radę zmienić nazwy miast. Ale musiałbyś w tedy ręcznie pogrzebać w plikach Native lub modu na którym grasz. Ja uważam że to nie jest warte zachodu... no ale jak komuś bardzo na tym zależy, to czemu nie. W każdym razie, jak wspomniałam wcześniej, nazwy miast można zmienić grzebiąc w plikach.
    Pozdrawiam.

Offline michal99950

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 24, 2011, 01:35:23 »
    Dzięki!