Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358378 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jabol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #375 dnia: Czerwca 04, 2010, 21:11:38 »
    Mam problem, gdy zdobywam zamek mam wybór poprosić o zamek lub nie. Obojętnie, którą dam odpowiedź gra się wyłącza. Próbowałem kilka razy i ciągle to samo.

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #376 dnia: Czerwca 04, 2010, 21:37:36 »
    Owszem, to było i wcześniej. NPC-ty dostają bonusy do umiejętności od Twoich własnych, jeśli mają w nich wyższy współczynnik. Dlatego samemu też się opłaca dać parę punktów w umiejętności, których się nie maksuje.
    Nie wiesz czy wystarczy mieć po prostu punkt (jeden) umiejętności, by dodawało go NPC-owi z wyższą ilością punktów, czy może trzeba mieć jakiś jakiś stosunek punktów naszych do NPC-owskich?

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #377 dnia: Czerwca 04, 2010, 22:40:23 »
    Żeby mieć +1 Twój heros musi mieć min. 2 pkt w danym skillu, żeby mieć +2 musi mieć co najmniej 4 skilla. Zalecam zapoznanie się z instrukcją ;-)

Też bardzo lubię grać kobietami w grach ;) Wolę patrzeć się na tyłek kobitki niż jakiegoś zakutego w puszkę rycerza ^^

Hehe ;-) Coś w tym jest ;) Mam jeszcze jedno pytanie, czy jak już wyjdzie ma bohaterka za mąż to wioski jej męża będą moje? Redę mógł nimi zarządzać i tak dalej?

PS Ostatnio odkryłem pewien błąd w grze, jednego z lordów uwolniłem z niewoli pomimo,że nie dostałem takiej misji. No i niby super, pięknie, tylko że lord wyparował. Gdy pytałem się kogoś gdzie on jest mówili mi, że nie wiedzą, zas w info o lordzie było napisane, że siedzi w niewoli. Az wróciłem do więzienia sprawdzić czy faktycznie dalej kibluje, ale nie, nie ma go. Może jak się wojna skończy to wróci, ale na razie lipa, bo tego kolesia chciałem dać mej babce za męża, bo miał fajne wioski, w które inwestowałem.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2010, 22:48:26 wysłana przez leuthen »

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Czerwca 04, 2010, 22:47:33 »
    sorki ;)

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #379 dnia: Czerwca 04, 2010, 23:24:37 »
    Na 90% nie będziesz mógł zarządzać jego wioskami, ale nie jestem pewien w 100% ponieważ dawno nie grałem moją Klarą ;p
    Btw. Ja po uwolnieniu lorda z lochów miałem taki bug, że zawsze w salach lorda moja postać była naga ;o Nie pasowało mi to więc wczytałem grę ;p

Offline orzeszko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Czerwca 06, 2010, 14:09:20 »
    To ja mam pytanko o szarżowanie na koniu z bronią drzewcową. W podstawce wystarczyło się rozpędzić i wpadać na przeciwników, bez żadnego klikania. A teraz co, mam biec i w odpowiednim momencie kliknąć atak? Niby działa, ale trochę to mało klimatyczne i nierealistyczne. Jest jakiś inny sposób, o którym nie wiem?

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #381 dnia: Czerwca 06, 2010, 14:16:00 »
    Kiedy jesteś rozpędzony naciśnij x, wtedy na pewien czas twoja postać opuści lancę.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Czerwca 06, 2010, 15:09:25 »
    @up
    Dodam, że wiele zależy od opcji jakie wybrałeś oraz rodzaju broni drzewcowej której używasz. Gdy ustawisz opcję - lanca na "automatycznie" to sama po nabraniu odpowiedniej prędkości ulegnie obniżeniu. Przy wyborze opcji "manualnie" czy jak tam jest napisane trzeba użyć "x". Powyższe stosuje się do lanc i kopii, włócznie i inna broń drzewcowa może być użyta tylko do ręcznego kłucia.

PS Chyba ;)

Czy można mieć 2 bądź więcej takich samych książek? Czy też w świecie gry jest tylko 1 egzemplarz każdej książki? Jak przeczytać książkę? Wchodzę do obozu, wybieram opcję czytaj, mam tekst, że wiele się dowiedziałem. Powyższe czynności powtarzam min. 20 razy, postęp w czytaniu książki - wciąż 0%. Czy ja robię coś nie tak czy po prostu aby przeczytać książkę należy powtórzyć tę czynność 10000 razy??????

Offline orzeszko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Czerwca 06, 2010, 15:14:12 »
    Dzięki, to teraz sobie poszarżuję.
    A z książkami to chyba można mieć kilka takich samych, ale po przeczytaniu jednej, pozostałe będą bezużyteczne. A czyta się tak, że wybierasz książkę do czytania i... odpoczywasz. Wtedy postęp rośnie. Przynajmniej w podstawce tak było, nie sądzę, żeby w Warband coś się zmieniło.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Czerwca 06, 2010, 17:09:42 »
    Chodzi mi o książki które dają +1 do szkolenia, czy chirurgii, gdy są w ekwipunku, te których się nie czyta. Czy są takie dwie? A z tym odpoczywaniem to nie rozumiem o co biega...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #385 dnia: Czerwca 06, 2010, 17:30:11 »
    Chodzi mi o książki które dają +1 do szkolenia, czy chirurgii, gdy są w ekwipunku, te których się nie czyta. Czy są takie dwie? A z tym odpoczywaniem to nie rozumiem o co biega...
    Wiem, że występują dwa egzemplarze książek, które dodają +1 do opatrywania ran, gdy są w ekwipunku. Lecz posiadając je obie, nie otrzymujemy bonusu +2 do owej umiejętności.

Szkoda, ze nie ma większego wyboru, jeśli chodzi o te książki... Przecież twórcy mogliby dać książki typu "1h weapons", "How to shoot bow", "Manual of corssbows", które po przeczytaniu zwiększałyby biegłość przy władaniu danego typu broni np o 15...

Pozdrawiam!

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #386 dnia: Czerwca 06, 2010, 18:11:06 »
    Wielkie dzięki za odp ;) Nie będę musiał na darmo łazić po karczmach w poszukiwaniu księgarza. A generalnie mam wrażenie, że w wielu aspektach gra jest niedorobiona. Twórcy coś stworzyli, ale zamiast dany element rozwinąć to stanęli nawet nie w połowie, a na samym początku drogi. Cóż, czekam na M&B 3 ;-)

Offline TenOdZygmunta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Czerwca 08, 2010, 19:30:34 »
    Mam pytanko małe :) gram parę godzin i pojawia się pytanie ;) Przejąłem Kuham (jakoś tak) i mam królestwo "Rzeczpospolita" i nie mogę żadnego z moich Towarzyszy dać np. na Wasala :D a bardzo mi to potrzebne gdyż chcę mieć tak zwaną koronacie żeby być królem? Wielki dzięki za odpowiedź.

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #388 dnia: Czerwca 08, 2010, 23:37:18 »
    Musisz ustawić żonę lub jednego z towarzyszy na ministra i wtedy pojawią się z nim odpowiednie opcje dialogowe, ponieważ ten ''wybrany z ludu'' nie może za wiele zdziałać (ktoś wie dlaczego nie?).
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline Xame

• Użytkownik
    « Odpowiedź #389 dnia: Czerwca 10, 2010, 12:55:26 »
    Istnieje jakiś "cziterski" sposób na pozyskanie lordów do własnego królestwa?