Mam swoje królestwo - podbiłem część Swadii, z bohaterów zatrudnionych w tawernach zrobiłem lordów, mam ich z ~7, a każdy posiada minimum 50 jednostek.
Nawet jednego z lordów k. Swadii przekabaciłem na swoją stronę... Ze stolicy (minister) mogę wysłać wysłannika do innych królów by uznali mnie jako monarchę, ale mimo iż z jednym mam relację około 40/45 i tak mnie nie uznaje jako jednego z królów Carlandii(chyba tak to się pisze ;p) - bo jeśli się nie mylę, do czasu akceptacji mojej osoby jako króla, moja kraina będzie tylko "zbiorem miast, zamków i wsi pod władzą jakiegoś człowieka", a nie królestwem (moje miasta nie wysyłają żadnych karawan kupieckich, a przynajmniej na żadną nie natrafiłem). Dodatkowo wysyłam niekiedy bohaterów z drużyny z jakimiś zadaniami (na przykład opowiadanie o mojej dobroci wśród ludu)
Jak zdobyć akceptację innych władców? Iść w górę z relacjami wykonując zadania etc, czy może stworzyć potężniejsze państwo?
Edit: Jeszcze jedno pytanie:
Zabiegam o względy pewnej damy z królestwa nordów. Mam z nią relacje 5 (spadło o kilka, gdyż wyzwałem na pojedynek jej adoratora). Nie wiem jak je zwiększyć - żaden bard z pobliskich miast nie może mnie już nauczyć nowych wierszy..
Edit2: Właśnie dostałem list od mojej Lady, że chce się ze mną widzieć w zamku xxx. Relacja polepszona o 1 (do 6). Jeśli raz na miesiąc będzie mnie zapraszać, to już "niedługo" jej się przypodobam.