Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358024 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #345 dnia: Maja 31, 2010, 18:19:17 »
    W eksporcie postaci można zmienić stan konta [eksportuje się zawsze tylko: kasa i skille]. Jest tam pewna linijka odpowiadająca za kasę...

Jak nie wiesz jak to zrobić pisz pw albo daj edita...

Offline AdrianC

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #346 dnia: Maja 31, 2010, 20:58:18 »
    Najlogiczniejszym rozwiązaniem wydaje się... wczytanie wcześniejszego save'a.
    Co do tej kwoty, którą musiałeś zapłacić, to chyba rzeczywiście jakiś bug, bo z tego co ja zauważyłem wielkość kwoty jaką należy zapłacić bandytom by sobie poszli w siną dal zależy od tego ile mamy przy sobie pieniędzy... im ich więcej, tym haracz większy. Widać twórcy gry albo nie przewidzieli, że ktoś może mieć debet i nie uwzględnili odpowiednich warunków w kodzie odpowiedzialnym za wysokość haraczu, albo też popełnili jakiś błąd, który wyrzuca takie kosmiczne kwoty przy ujemnym stanie konta...

Offline xyp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Maja 31, 2010, 21:24:08 »
    Dla jasności dodam, że nawet jeśli zapisujesz grę tylko w jednym okienku zapisu (albo wszystkie save'y od dłuższego czasu masz w tym oknie), to możesz wejść do folderu save'ów (Moje dokumenty\Mount&Blade Warband Savegames\Native) i tam znajduje się plik o nazwie last_savegame_backup.sav - wystarczy usunąć (najlepiej przerzucić do innego folderu) plik naszego ostatniego save'a, a nazwę pliku "last_savegame_backup.sav" podmienić na nazwę usuniętego save'a (np. sg04.sav - to będzie bodajże piąte okienko save'a w oknie zapisu gry, bo pliki save'a zaczynają numerację od 00).
    Dzięki temu masz przywrócony przedostatni zapis gry - czasem się to bardzo przydaje.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Czerwca 01, 2010, 14:37:33 »
    Czy jest gdzies dostępne zestawienie wszystkich jednostek z gry ze wskazaniem ich statystyk? Wiem, że są drzewka rozwoju, ale chodzi mi o zestawienie skilli poszczególnych oddziałów. W grze można to oczywiście sprawdzić, ale tylko tych jednostek które się ma, więc lypa.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #349 dnia: Czerwca 01, 2010, 14:52:30 »
    Czy jest gdzies dostępne zestawienie wszystkich jednostek z gry ze wskazaniem ich statystyk? Wiem, że są drzewka rozwoju, ale chodzi mi o zestawienie skilli poszczególnych oddziałów. W grze można to oczywiście sprawdzić, ale tylko tych jednostek które się ma, więc lypa.
    W samej grze mozęsz to sprawdzić. Uruchom M&B w Trybie Edycji (Edit Mode), czyli w launcherze wejdź w Konfiguruj i zaznacz odpowiednia opcję w zakładce Zaawansowane.
    Gry uruchomisz grę, po wejściu do menu statystyk nad sylwetką Twojej postaci będą widnieć klawisze "następny" / "poprzedni". Za ich pomocą możesz przeglądać statystyki innych postaci, bohaterów występujących w grze.

Oczywiście możesz jeszcze grzebać w Module System, ale to już osobny temat.

Pozdrawiam!

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Czerwca 01, 2010, 15:27:15 »
    Wielkie dzięki za pomoc ;-)

Offline Maharradzia

• Użytkownik
    • Kokodżambo i do przodu!
    « Odpowiedź #351 dnia: Czerwca 01, 2010, 18:17:53 »
    Moje pytanie zadam ponownie. Jak otworzyć np. jakiś miecz w wings 3D aby móc go edytować??
    Koko dżambo i do przodu

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #352 dnia: Czerwca 01, 2010, 18:46:01 »
    A taki ładny dział pod tytułem ''modding'' to pewnie przed Tobą schowali źli ludzie, prawda?

Od "upominania" jest administracja więc proszę nie upominać więcej innych użytkowników bo to jest taki sam spam. Pytania odnośnie moddingu zadajemy tutaj:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=488.1275
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2010, 18:59:04 wysłana przez Kradus »
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #353 dnia: Czerwca 02, 2010, 13:13:12 »
    Również mam jedno małe pytanie: Czy da się ustawić żołnierzy w jakimś logiczym szyku, by przeprowadzić efektywniejszy atak (np. formacja Klin, dla kawalerii jedącej za mną i wszyscy wbijają się w grupkę wrogów)? Bo denerwująca jest grupa wojowników bezmózgo biegnąca na jednego wroga. I czy da się wymuślić jakąś formację wojaków na początku bitwy?

Z góry dzięki...
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline chłop z wioski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Czerwca 02, 2010, 16:49:37 »
    Ogólnie zbyt dużych mozliwości to nie ma na formowanie jakiś konkretnych szyków.Możesz ratować sie przypisując różne rodzaje wojsk do podgróp i wydawać osobne polecenia.Przy wiekszych bitwach nie ma zbyt wiele czasu na jakieś skomplikowane dowodzenie i powstaje chaos nad którym cięzko zapanować,kawaleria i tak się rozjedzie,najprościej wydać komendę ,,za mną,,ja gram piechotą i sam jestem piechórem,wszystkich trzymam obok siebie,nikt się nie rozłazi,i  nie mam problemów.poprostu nie gonie za uciekającymi i gdy pojawi się nowy respawn wrogów mam wszystkich wojaków do walki obok siebie.gdy dołączysz do bitwy sprawa ma sie jeszcze gorzej bo nie panujesz nad wojskami sojusznika a swoich masz tylko garstkę ale i w tedy najlepiej trzymać sie razem,no może nie w przypadku kawalerii.

Offline sumek101

• Użytkownik
    « Odpowiedź #355 dnia: Czerwca 02, 2010, 20:31:40 »
    Witam,
    Gdy utworzę własne królestwo w warband to jednostek jakiej frakcji będą używać lordowie którzy do mnie dołączą?
    Swoich "narodowych", czyli frakcji z których pochodzili pierwotnie czy też mogę to jakoś ustalić?
    Wolałbym żeby w przypadku gdy utworze już to imperium sumka :) moi lordowie używali jednostek tylko jednej frakcji a nie że jeden lord poprowadzi rhodockich żołnierzy inny swadiańskich itp

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #356 dnia: Czerwca 03, 2010, 00:03:46 »
    Używają domyślnych dla swojej pierwszej frakcji przez całą grę. Podobnie ma się sprawa z NPC-ami, jeśli już zdecydujemy się uczynić ich lordami. Tak więc na przykład Bunduk tworzy rhodockie wojsko, a Matheld nordyckie.
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #357 dnia: Czerwca 03, 2010, 00:26:40 »
    Czyli jednym słowem lipa jeśli wygląda to tak jak opisał Horn. Już mogli to chociaż uzależnić od rodzaju posiadłości jaką posiada lord. :P

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #358 dnia: Czerwca 03, 2010, 11:49:48 »
    Co się dzieje po postawieniu jakiegoś wasala w stan oskarżenia? Opuszcza nas? Sam boję się to sprawdzić :)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #359 dnia: Czerwca 03, 2010, 13:30:33 »
    Jeśli postawisz go w stan oskarżenia, zajmiesz jego fortecę i włości, o ile je miał (jeśli zdradzi zabiera je). Wtedy musi uciekać za granice kraju, by ratować swoje życie. Pewnie przyłącza się do jakiejś innej frakcji.