Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358354 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matiyyy

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #300 dnia: Maja 16, 2010, 11:36:39 »
    aha dziękuję za odpowiedź

Offline CristoV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #301 dnia: Maja 16, 2010, 14:09:49 »
    Zauważyłem, że po królestwie którego jestem wasalem (Sułtanat), wozi się spora grupka wieśniaków. Problem w tym, że składa się z ponad 400 osobników, a większość to wojska Swadii.

Z resztą sami zobaczcie:

Mam pytanie. Czy to jakiś bug, czy Swadia szykuje na mnie zasadzkę? :D

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Maja 16, 2010, 21:26:19 »
    Zauważyłem, że po królestwie którego jestem wasalem (Sułtanat), wozi się spora grupka wieśniaków. Problem w tym, że składa się z ponad 400 osobników, a większość to wojska Swadii.

(click to show/hide)
    Mam pytanie. Czy to jakiś bug, czy Swadia szykuje na mnie zasadzkę? :D
    Po prostu grupy wieśniaków chodzą sobie luzem czasami to norma, ale widać ta napadła na króla przeciwnej frakcji a że król miał 1 wojska czy coś w tym guście to go pokonali i wzięli jeńców (którzy teraz walczą po ich stronie) sprawdź kto jest wrogiem swadii i może jeńców łapać tyle xD
    Masz tu zajebisty zbieg okoliczności :D
    I bóg wie co jeszcze mogła ta grupa wieśniaków jeszcze zdziałać :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline CristoV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Maja 16, 2010, 22:36:21 »
    Najlepsze jest to, że dzisiaj widziałem przejeżdżającą armię Swadii, a w niej były oddziały właśnie tych Hrabiów. :D Tak jakby się sklonowali.

Offline Wiedzmin

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Maja 17, 2010, 20:19:48 »
    Jak zostac krolem?

Mam 5 wsi 2 zameki i 1 miasto krolestow rhodockow 1100 punktow reputacji 39 prawa do rzadzenia i honor 12.
    TYlko nei mowcie ze wysylac bohaterow ze by mowili ze bede dobrym krolem itp, bo wyslalem raz i juz nie moge.

Offline DarkHunter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Maja 21, 2010, 21:33:19 »
    Mam pytanie, jak zedytować herb? Mam zedytować ten plik? E:\games\Steam\SteamApps\common\mountblade warband\Textures\banner_b  <--- przykładowy plik

Ściągnąłem program DXTBmp, ale nie mogę odtworzyć edytowania w paincie, jest inna opcja?

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Maja 21, 2010, 21:40:15 »
    Po prostu w DXTBmp (jak już załadujesz plik dds) kliknij dwa razy lewym przyciskiem myszy na "treść obrazka" i sam otworzy Ci się w paincie.

EDIT: Chodzi mi o "treść" jako obrazek :P, np. na obrazku jest Pepsi to klikasz dwa razy na Pepsi :P Lub po prostu daj File>Save as>Extended bitmap
    EDIT2: Więc kliknij w ikonkę Painta po prawo i wybierz ścieżkę to painta. Wtedy zrób co Ci napisałem, powinno działać.
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2010, 21:55:03 wysłana przez PissInPeace »

Offline DarkHunter

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Maja 21, 2010, 21:47:06 »
    Mam po angielsku i nie widzę czegoś co by mogłoby być treścią obrazka :P

Gdzie to mniej więcej znajdę?

I dobry plik próbuję edytować? Czy trzeba jeszcze coś?

edit: niestety, chyba jest problem z tym, że program nie umie otworzyć painta. Tak jakby nie wiedział gdzie ma paint.exe :/

Dobra, popróbuję coś, dzięki w każdym razie :P

ed: ok, dałej ścieżkę i działa, dzięki
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2010, 22:00:13 wysłana przez DarkHunter »

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Maja 21, 2010, 22:30:38 »
    Mam pytanko odnośnie garnizonu.
    Wyczytałem na forum, że po zdobyciu zamku/miasta po jakimś czasie do garnizonu dodanych zostaje 120 jednostek wojska. Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu nowego zamku i iasta i po wojsku w garnizonach nie ma śladu. Po jakim czasie te jednostki się pojawią? Czy też się nie pojawią i sam muszę zorganizować garnizony?

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Maja 21, 2010, 23:21:37 »
    Nie, te jednostki pojawiają się jednorazowo, to jest taki jakby "prezent" od króla. Potem garnizon musisz sobie sam uzupełniać.

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Maja 21, 2010, 23:27:28 »
    Nie, te jednostki pojawiają się jednorazowo, to jest taki jakby "prezent" od króla. Potem garnizon musisz sobie sam uzupełniać.

No właśnie w tym problem, że w pierwszym zamku, który dostałem garnizon był, w drugim zamku oraz mieście(jedno i drugie zdobyłem jako marszałek, po czy Król Swadii mi je dał) garnizonów nie ma :/

Czy wpływ na to, że nie dostałem garnizonu w jednym zamku i jednym mieście może być fakt, że jestem Marszałkiem i/lub od razu po otrzymaniu we władanie owych dwóch lokacji przystąpiłem do ich rozbudowy?

Czy może źle Cie zrozumiałe i taki bonus w postaci garnizonu dostaję tylko dla swojego pierwszego zamku/miasta i dla kolejnych już nie?
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2010, 00:19:50 wysłana przez AdrianC »

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #311 dnia: Maja 22, 2010, 00:53:59 »
    To nie tak, gracz nigdy nie dostaje ''automatycznych doładowań'' w postaci garnizonu - to trzeba załatwiać samemu. To co Wy zaobserwowaliście to inna kwestia, a mianowicie w czasie, kiedy zdobywasz zamek wespół z innymi lordami, oni zostawiają tam część wojska po jego zdobyciu. Jeśli atakujesz sam, to nie możesz na to liczyć.
    Kolejny przyrost nastąpi, gdy któryś z lordów obejmie go w posiadanie (i tak co jakiś czas aż do maksimum), lecz jeśli Ty go dostaniesz, sam musisz o wszystko zadbać.
    Ciekawą sprawą jest też fakt, że zamki przygraniczne mają większe (nawet dwukrotnie) garnizony, od tych w centrum państwa.
    « Ostatnia zmiana: Maja 24, 2010, 01:33:00 wysłana przez Horn »
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline AdrianC

• Użytkownik
    « Odpowiedź #312 dnia: Maja 22, 2010, 10:08:00 »
    Zarówno zamek jak i miasto zdobyłem z pomocą lordów. Niestety żaden z nich nie umieścił w zamku i mieście choćby kilku swoich żołnierzy.

Offline chłop z wioski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Maja 23, 2010, 12:28:23 »
    jesli ty prowadziłeś tych lordów na oblężenie zamku również garnizon się nie pojawi

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #314 dnia: Maja 23, 2010, 12:47:41 »
    Moze ktos mi pomoc? Wiec mam problem poniewaz wszystkie dziewczyny z ktorymi moglbym sie ozenic zniknely. Nie ma ich ani na ucztach, ani w zamkach czy miastach wogole ich nie ma. Lordowie mówią że mają być, w danym miejscu a tam ich nie ma, są tylko te starsze matki i żony lordów. A i jeszcze jedno wczesniej byly. Mam patch v1.13. Z gory dziekuje.

Alea iacta est