Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357736 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lesiu131

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #360 dnia: Czerwca 03, 2010, 14:44:32 »
    nie mogę nigdzie znalesc więc zadam pytanko.

Jak wykupic lorda z więzienia? Udało mi się po Cichu wtargnąć do zamku przkupiłem za 100 strażnika aby mnie wpuscił. i teraz pytanie...

Jak zdobyć klucz albo jak zapłacić za niego okup?

Z góry dzięki za odp.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #361 dnia: Czerwca 03, 2010, 14:49:29 »
    Musisz pogadać z nim. Będzie coś w stylu "dawaj klucz". On wtedy wezwie kumpli i będziesz się z nimi bił. Kiedy już zdobędziesz klucz ["wypadnie" ze strażnika lochu] będziesz mógł pójść do lochu i go uwolnić. Następnie gadasz z nim i albo mówisz, żeby trzymał się z tylu i poczekał aż ty kolejnych wykosisz albo żeby ci pomógł. I tak po zabiciu kolejnych strażników uciekasz z zamku...

Nigdy tego nie zrobiłem "tak na serio", ale pewnie wywoła to wojnę z frakcją, która więzi lorda... Radziłbym ci więc znaleźć zamek/miasto gdzie jest z 2 albo 3 lordów żebyś miał większe "profity"...
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2010, 14:51:30 wysłana przez Kradus »

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #362 dnia: Czerwca 03, 2010, 14:50:54 »
    Co do wykupywania, to go nie ma, wg. newsu na stronie, ma był w nowym patchu 1.120 który ukaże się niedługo.

Offline lesiu131

• Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Czerwca 03, 2010, 14:58:55 »
    Acha dzięki za pomoc ;)

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #364 dnia: Czerwca 03, 2010, 16:01:28 »
    Jeszcze a propos tego zadania - nie wywołuje ono wojny z frakcją, poprawia tylko relacje z tą, z której lorda ratujesz (+2); z nim samym także (+7), a do tego wzrasta honor (+2).
    Najlepiej wykonywać to zadanie, kiedy masz dobre stosunki z frakcją przetrzymującą lorda, lub kiedy wojna z nią się skończy (co czasem nie jest takie proste), ponieważ nie musisz się wtedy przekradać w przebraniu - bo walka bez zbroi, z samym kijem i kilkoma nożami do rzucania, nie wszędzie jest łatwa.
    W zamku to jeszcze pół biedy, choćby dlatego, że nie ma tam dość silnego strażnika zamkowego (mały paradoks).
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #365 dnia: Czerwca 03, 2010, 16:11:20 »
    Czy ktoś z Was wyszedł za mąż? ;-) Gram babką i chcę się wydać za przystojnego lorda, ale jak na razie nikt mnie nie chce... :( Mam zatem pytanie, czy komuś się udało, a jeśli tak to w jaki sposób?

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #366 dnia: Czerwca 03, 2010, 19:31:39 »
    Da się ;) Gra kobietą jest "dla hardcorów" :P Trzeba mieć prawie wszędzie dobre relacje, ba nawet król niechętnie Cię przyjmie jako swojego wasala(wasalkę?) z małymi relacjami, ale dać się da. Z Twoim przyszłym mężem również musisz mieć duże relacje, potem pytasz się go czy chce się z Tobą ożenić. Jeśli frakcja Twojego męża nie prowadzi wojny to zorganizuje ucztę, na której zostaniecie połączeni małżeństwem ;p Dodam jeszcze, że po ślubie automatycznie zostaniesz wasalem(wasalką?) władcy frakcji, do której należy Twój mąż.

EDIT: Też bardzo lubię grać kobietami w grach ;) Wolę patrzeć się na tyłek kobitki niż jakiegoś zakutego w puszkę rycerza ^^
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2010, 21:46:06 wysłana przez PissInPeace »

Offline szpsz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Czerwca 03, 2010, 20:01:04 »
    Witam,

to mój pierwszy post choć forum czytam od jakiegoś czasu ;)

Pytanie dość laika ale jednak :

Przy obrażeniach zadawanych przez broń jest :
    Cięcie 27c
    Pchnięcie 28k

co oznacza K a co C
    Rany Kute i cięte ? Nie wiedziałem, że jest jakaś różnica ?

Offline leuthen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Czerwca 03, 2010, 20:31:04 »
    Da się ;) Gra kobietą jest "dla hardcorów" :P
    Hehe ;-) Sam nie wiedziałem, żem taki hardcor ;) Lubię grać babkami w RPGach ;) Ok, postaram się zatem popoprawiać relacje, bo na razie mój przyszły ;) mówi, że nie spełniam jego ideału kobiety... Noż k..., ja mu dam po ślubie, hehe ;-)

@szpsz

Kłute, cięte, o = obuchowe. Różnica jest taka, że kłute i obuchowe zadają większe obrażenia przez zbroję. Poczytaj w instrukcji jest tam wszystko opisane.

Offline FeS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #369 dnia: Czerwca 04, 2010, 12:35:00 »
    Witam. Pewnie pisze nie w tym temacie ale chcialem sie pytac gdzie można ściagnac Warband. Prosze o szybką odpowiedz.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Czerwca 04, 2010, 12:39:23 »
    http://download.taleworlds.com/mb_warband_setup_1113.exe Pełną wersję należy kupić w sklepie, a jeśli chcesz sobie "spiracić" to w regulaminie w punkcie 9 masz podany link do cracka...

Offline FeS

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Czerwca 04, 2010, 12:41:28 »
    Dzieki.

Offline pat25

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Alea iacta est

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #373 dnia: Czerwca 04, 2010, 15:58:16 »
    Zależy, co masz na myśli pisząc "Full Detalach"... Zawsze możesz Battlesizer powiększyć, więc nigdy nie jest tak, ze nie będzie ścinać... ;d
    Myślę natomiast, że na podstawkę się spokojnie nada -- nie wiem, jak z GTA, ale Warband pójdzie na pewno -- mam nadzieję (ale nie jestem pewien -- nie zajmuję się sprzętem), że te części sprzętu komputerowego są kompatybilne ze sobą...

Ja mam pytanie takie odnośnie wersji 1.113 (możliwe, że i zwykłego M&B 1.010/1.011). Tworząc mój "zajebisty" oddział bohaterów na wersji 1.120 spotkałem się z przydzielaniem bonusów do nich tych umiejętności, których sam się uczyłem. Dla przykładu:
    Rozwijałem na początku umiejętności Spostrzeganie, Szukanie Ścieżek i Tropienie do poziomu 2. Gdy byłem sam, otrzymywałem do tej puli bonus +1 w widoku umiejętności drużynowych. Nic nadzwyczajnego, prawda?

Przyszedł czas, na rekrutacje podopiecznych. Padło na moich ulubionych -- Manrida i Borchę. Manrida wyszkoliłem na przyzwoitego (jak na razie) medyka. Natomiast Borchę na zwiadowcę, czyli rozwijałem mu umiejętności, które niegdyś sam u siebie...
    Od dłuższego czasu nie zawracałem sobie głowy widokiem w ekranie drużyny  na umiejętności drużynowe, aż do dziś (no dobra, wczoraj...):

Borcha -- zwiadowca -- otrzymał bonusy do umiejętności zwiadowczych +1 -- bonus, który niegdyś sam otrzymywałem.
    Manrid z kolei, jako iż posiada (jak na razie) najwyższy współczynnik handlu, otrzymał również bonus w postaci +1, jako, że sam mam punkty w handlu...

Stąd moje pytanie: Czyt to było w e wcześniejszych wersjach? Mimo mojego długiego stażu z tą grą, dopiero pierwszy raz coś takiego zauważyłem O.o

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2010, 16:00:44 wysłana przez NIFN »

Offline Horn

• Użytkownik
    • Krwawa opalenizna
    « Odpowiedź #374 dnia: Czerwca 04, 2010, 16:39:48 »
    Owszem, to było i wcześniej. NPC-ty dostają bonusy do umiejętności od Twoich własnych, jeśli mają w nich wyższy współczynnik. Dlatego samemu też się opłaca dać parę punktów w umiejętności, których się nie maksuje.
    Rescipiens post te, hominen memento te, cave, ne cadas.