Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358066 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zozol2011lw

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1515 dnia: Czerwca 20, 2013, 20:11:07 »
    kupilem wlasnie m&b warband i nie wiem jak spaczowac gre z wersji 1.110 na 1.185 pomocy

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1516 dnia: Czerwca 20, 2013, 20:42:26 »
    Nie ma takiej jak 1.185. Jest 1.154. Patcha uaktualniającego pobierzesz ze strony taleworlds.

Offline SFDrake

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1517 dnia: Lipca 06, 2013, 19:18:03 »
    Witam wszystkich- jakiś tydzień temu zacząłem grę w Warbanda (szczerze to kilka lat temu się nad tą grą zastanawiałem ale coś mi nie pasowało że dobra gra stworzona została przez "jakieś" tureckie studio ;) )

Gram własnym królestwem w Native i... jedna rzecz mnie martwi- honor mam na -15(minus) a reputację 700 ponad mimo stoczonych już setek (jak mniemam) bitw. charyzmę rozwijam teraz wyłącznie aby mieć jak najwyższy limit oddziału i oczywiście rozwijam "przywództwo" niestety ciągle mam oddział bardzo mały- obecnie jedynie 126 ludzi a to zbyt mało aby pokonać Sułtana Hakima (ponad 500 ludzi). jak można zMODyfikować te ustawienia reputacji ? Tak aby obecne 700 nie dawało jedynie +30 chłopa ale np 60 bo to już byłby sens zdobywania tego współczynnika. Czy to zależy też od honoru czy po prostu muszę grać jeszcze kwartał aby mieć pół tysiąca ludzi ?
    Jak są jacyś moderzy to proszę o szczegółowe wskazówki- forum przeglądałem ale jakoś nic na ten temat nie znalazłem ;/

P.S.
    To najbardziej swobodna gra strategiczna w jaką grałem ! :) Medieval/Empire to wspaniałe gry i batalie itd. ale nie czuje się tego wiatru w brwiach (gram łysą postacią) i  w brodzie co tutaj

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1518 dnia: Lipca 06, 2013, 20:07:00 »
    Coś na pewno da się z tym zrobić przy pomocy TweakMB http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=101731.0

Offline Dante_PL

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • I make the angel scream, and the devil cry.
    « Odpowiedź #1519 dnia: Lipca 08, 2013, 16:46:11 »
    Witam

Abu przenieść dwór potrzebne są: narzędzia 1szt. + płótno aksamitu 1szt. No i tu pojawia się problem... byłem we wszystkich miastach (WSZYSTKICH) i owego aksamitu znaleźć nie mogę. czy można go wyprodukować, lub w ostateczności zespawnować jakąś komendą? ;x

Z góry dzięki za odpowiedz

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #1520 dnia: Lipca 08, 2013, 18:39:02 »
    Aksamit jest produkowany w Jelkali i chyba w Suno, często jest eksportowany do Veluki.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1521 dnia: Lipca 08, 2013, 22:04:28 »
    Czasami możesz znaleźć także u Sarranidów. Chyba w Shariz

Offline maxkey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1522 dnia: Lipca 23, 2013, 12:14:14 »
    Chciałbym zadać małe pytanie, mianowicie dołączyłem do Swadii którzy aktualnie mają wojnę z Nordami. Udało mi się pojmać dwóch jarlów i jako iż mam "drobne" kłopoty finansowe pytam po około jakim czasie ktoś zechcę ich wykupić? Dla mojej kompanii byłoby by to zbawienie po pieniędzy nie ma prawie wcale.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1523 dnia: Lipca 23, 2013, 12:15:55 »
    Zależy po prostu jak szybko rodzina zbierze pieniądze na wykup. Czasami jest to tydzień, czasami miesiąc.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #1524 dnia: Lipca 23, 2013, 12:21:01 »
    Chciałbym zadać małe pytanie, mianowicie dołączyłem do Swadii którzy aktualnie mają wojnę z Nordami. Udało mi się pojmać dwóch jarlów i jako iż mam "drobne" kłopoty finansowe pytam po około jakim czasie ktoś zechcę ich wykupić? Dla mojej kompanii byłoby by to zbawienie po pieniędzy nie ma prawie wcale.

Spal kilka wiosek to pieniądze się znajdą :)

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #1525 dnia: Lipca 23, 2013, 13:20:15 »
    Ja już nie chce zakładać nowego tematu, więc zapytam się tutaj. (próbowałem wyszukać, ale nie wiem jaką frazę wpisać - nieważne)
    Jak poprawić warunki życia w mojej wiosce? Dostałem lenno, które jest na samym krańcu mapy, ale i tak tacy Khergici się fatygują i jadą specjalnie tam, tylko po to, aby ją splądrować. Ostatnio była wiadomość, że poziom życia zmienił się tam z bardzo biedny na ubogi, ale max. na to. Buduje właśnie młyn i próbuje wykonywać misje dla starszego wioski, ale to nic nie daje. Da się jakoś wpłynąć na to? Wybudowanie szkoły i innych rzeczy poprawi sytuacje w wiosce?

Ostatnio była wiadomość, że Król Harlaus zdradził Swadie (czyli moją frakcje), a później widziałem jak jeździ sobie po naszym terytorium. Było jak wcześniej, miał ten sam sztandar, czerwony kolor. Istnieje w ogóle możliwość, aby król nas zdradził, bo sobie tego nie wyobrażam?

Jeszcze w kwestii żony. Opłaca się ubiegać o taką, która ma dużą rodzinę? Wiem, że żona daje możliwość wyprawiania uczt, ale coś tam jeszcze było, że, gdy mamy żonę, to jej rodzina nas popiera, więc tak sobie myślę, czy warto mieć taką, która ma dużą rodzinę.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1526 dnia: Lipca 23, 2013, 15:41:11 »
    Eee, jak król może zdradzić Swadię, jak jest jej władcą? Co do wiosek trzeba wykonywać dla nich zadania, najlepiej te z dostarczeniem zboża. I dodatkowo pilnować chłopów, żeby trafiali z powrotem do wioski, a nie zostali by napadnięci przez bandytów.

Edit: Zapomniałem - żonę wybieraj z dużą rodziną. Poprawią Ci się relacje z wszystkimi jej krewnymi.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline maxkey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1527 dnia: Lipca 23, 2013, 16:19:49 »
    Mam kolejne pytanko, podczas moich pobytów w miastach zaatakowało mnie paru bandytów. Czy możliwe że nadesłali ich inni lordowie z którymi mam relacje na minusie? Musiałem pokonać paru z nich ponieważ ubiegali o względy u pewnej Lady którą mam w przyszłości zamiast poślubić.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1528 dnia: Lipca 23, 2013, 16:35:22 »
    Takie napady opryszków po nocach, chyba nie mają nic wspólnego z wrogimi lordami. Chociaż jak raz grałem, byłem marszałkiem u Vaegirów i miałem napięte stosunki z paroma lordami. A później co noc w prawie każdym mieście atakowali mnie bandyci. Kto wie?
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1529 dnia: Lipca 23, 2013, 18:41:11 »
    Już bez przesady. Raz chciałem się zabawić w handlarza, kilka miechów to "handel" (tłuczenie bandytów i zarobek na tym - łupy plus czasem jako zadania; nie jakieś wyrafinowane palenie wsi), ale i tak miejscy bandyci potrafili się zrespić. Jaki lord zainteresowałby się nikomu nieznanym handlarzem, który sobie dorabia na łupieniu bandytów?