Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357562 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1590 dnia: Stycznia 30, 2014, 23:28:04 »
    Wielokrotnie spotykałem się z tym problemem, u mnie zawsze była to wina błędów przy modyfikowaniu gry, najczęściej w scripts.txt. Co prawda nie lubię tej rady bo zwykle znaczy ona tyle, ze osoba ją dająca się nie zna ale :"przeinstaluj moda", choć pewnie już i tak wypróbowałeś to rozwiązanie.

Offline Czarny Rycerz 123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1591 dnia: Stycznia 31, 2014, 12:18:54 »
    Wszystko próbowałem ,reinstal gry i moda ,zmiana wersji gry lub moda ,wlaczenie lub wylączenie wczytywania tekstur na żądanie i nic nie pomaga :(

Offline Tavano

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1592 dnia: Stycznia 31, 2014, 14:07:35 »
    Siemano, potrzebuje szybkiej odpowiedzi, gram w M&B Warband Diplomacy Mod, i chcę zbudować farbiarnię w innym mieście, ale nie ma tam guild mastera, jest on tylko w Praven, co muszę zrobić aby się pojawił?

Offline Robak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1593 dnia: Stycznia 31, 2014, 14:16:59 »
    Co prawda nie grałem w samego moda Diplomacy Mod ale grałem w inne, które miały ten zaimplementowany i nie spotkałem się z modem w którym nie było by Guild Mastera w każdym mieście. Jeśli chodzi Ci natomiast o odblokowanie opcji dialogowej "talk to guild master" w głównym menu danego miasta, to zazwyczaj najpierw trzeba tego łepka znaleźć na mapie miasta i pogadać z nim chociaż jeden raz ("walk around the streets").

@Czarny Rycerz 123, nie działa Ci ani jeden mod? a native chodzi? jeśli nie działa żaden mod  to może być to wina podstawy,  jeśli przeinstalowanie podstawy nie pomaga to może Twoja instalka ma błędy, spróbuj innej. Jest jeszcze kilka innych rozwiązań, które mogą pomóc: najnowszy patch, wyczyszczenie rejestru i plików konfiguracyjnych po wyinstalowaniu gry. Czasami pomaga także usunięcie plików danej gry z folderu C:\Windows\Prefetch tylko trzeba znaleźć ten właściwy.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2014, 14:30:11 wysłana przez Robak »

Offline Czarny Rycerz 123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1594 dnia: Stycznia 31, 2014, 17:17:52 »
    Tylko native dziala

Offline Vader

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1595 dnia: Lutego 14, 2014, 23:06:06 »
    Witam, zainstalowałem sobie mod ''nowa ojczyzna'' wersja 1.185, mam wersję gry 1.143. Kiedy chcę uruchomić mod to podczas ładowania wyskakuje komunikat o treści ''Unable to open file: CommonRes\wb_mp_objects_a.brf''. Wie ktoś co z tym zrobić ?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1596 dnia: Lutego 15, 2014, 23:27:53 »

Offline xXWojo96Xx

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1597 dnia: Marca 11, 2014, 17:02:03 »
    Witam, chciałem popykać sobie w moda "Mercenaries" ale mam złą wersje Warbanda (1.157), czy ktoś mógłby mi podać pliczki które "zmieniają" wersję gry? Bo nie bardzo widzi mi się pobieranie całego Warbanda od nowa, a wiem że takie pliczki istnieją bo kiedyś z nich korzystałem.

Z góry dziękuję
                                                                                                                                                   JanuszTracz
    "biegają sobie konikiem i wymachują rękami jak cepem"    "Kto jest najwspanialszym człowiekiem świata i dlaczego właśnie Lenin?"

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #1598 dnia: Marca 11, 2014, 17:06:25 »
    Nie ma takiej potrzeby, zmiany pomiędzy 1.153 a 1.158 są niewielkie i mod powinien bez problemu chodzić na Twojej 1.157

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #1599 dnia: Marca 11, 2014, 17:12:58 »
    czy ktoś mógłby mi podać pliczki które "zmieniają" wersję gry

Najnowszy patch zawsze możesz pobrać tutaj: http://www.taleworlds.com/en/Games/Warband/Download
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline xXWojo96Xx

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1600 dnia: Marca 11, 2014, 17:20:41 »
     Adam0r - To że różnica między tymi wersjami jest chyba oczywiste, skoro wystarczy zmienić tylko dwa pliczki? Problem tkwi w tym że Warbandowe multi nie zauważa tego i przy próbie wbicia na serwer mercenaries wywala mnie na stronę TaleWords żebym pobrał odpowiednią wersję. Więc ponawiam prośbę o "Patcha-W-Drugą-Stronę" Z wersji 1.158/7 do wersji 1.153.

Dyktator - chodzi mi o patcha z 1.157 do 1.153, nie odwrotnie :)

Edit Dobra, zrobiłem backupa i wywaliłem warbanda z dysku. Potem poprostu zainstalowałem go z płyty i zarzuciłem patcha 1.153 :) Dzięki za pomoc.
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2014, 18:30:05 wysłana przez xXWojo96Xx »
    "biegają sobie konikiem i wymachują rękami jak cepem"    "Kto jest najwspanialszym człowiekiem świata i dlaczego właśnie Lenin?"

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1601 dnia: Kwietnia 04, 2014, 15:32:20 »
    Mam pewne pytanie do osób obeznanych  w stronach internetowych i sklepów typu empik.Mam Warbanda z z internetu wszystko ładnie zapłaciłem za niego pare złotych i okazało się że dałem się naciąć .wie ktoś czy można jeszcze gdzieś te grę kupić w normalny sklepie? albo strone gdzie na 90% mnie nie naciągną? wszystko co pobrałem z tej strony mi niedziała(poza 1866 niewiem czemu)

Offline magbet814

• Użytkownik
    PROSBA o POMOC
    « Odpowiedź #1602 dnia: Kwietnia 16, 2014, 19:36:50 »
    Witam serdecznie mam podstawową wersje gry worband ze stemem wer 1.158 mam prośbe moge was prosic o jakies mody kompatybilne z moją wersją gry albo o pomoc z paczami zeby zaktualizowac do takiej wersji zebym mógł zagrac na jakim fajnym modzie !!!! Prosze o pomoc !!! Sorki za błędy ale niechce mi sie poprawiac ;-P

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1603 dnia: Kwietnia 16, 2014, 22:29:56 »
    Zgaduję, że zajrzeć do działu "Mody do Warband" też się nie chce?

Offline Damianos3108

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1604 dnia: Maja 04, 2014, 12:34:17 »
    Cześć,mam mb ale zastanawiam się nad kupnem mb warband dzikie pola i zastanawiam sie czy lepiej kupic samego warbanda czy z dodatkiem dzikie pola