Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357562 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maxkey

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #1530 dnia: Lipca 23, 2013, 18:56:05 »
    Kolejne pytanie, mianowicie udało mi się dołączyć do Swadii (wreszcie!) i dostałem jako lenno małą wieś która niezbyt mnie satysfakcjonuje. Brałem już udział w dwóch oblężeniach zamków (obydwa wygrane) ale mimo to Król nie daje mi żadnych nowych ziem. Czy jest jakiś sposób aby takowe dostać?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1531 dnia: Lipca 23, 2013, 18:59:37 »
    Przede wszystkim, najlepiej jak byś dowodził szturmowaniu zamku. A później najlepiej chodzić od lorda do lorda, prosząc go o poparcie w sprawie lenna. Taka kwestia Komu według ciebie należy się...
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #1532 dnia: Lipca 23, 2013, 19:04:40 »
    Jeśli chcesz dostać zamek, to ty musisz go oblężać. Jest chyba możliwość, że dostaniesz go nawet wtedy kiedy cię tam nie było, ale musisz mieć bardzo dobre stosunki z lordami.

//edit: no i to samo co up. Podjeżdżaj do lorda i proponuj mu swoją kandydaturę.

A co do moich pytań:
    Eee, jak król może zdradzić Swadię, jak jest jej władcą?
    Też nie wiem, dlatego pytałem. Sam byłem zaskoczony i trochę przestraszony, bo w końcu król daje lenna i wszystko inne. Jakbym miał czym zrobić zdjęcie, to bym zrobił. Na poprzednim save chyba Król Rhoodoków dokonał zdrady, ale jak pisałem - nadal był z nami. Miał sztandar i czerwony napis, więc...

Poprawią Ci się relacje z wszystkimi jej krewnymi.
    Można wiedzieć o ile?

//edit kolejny:
    A opcja u lorda, że chce przynależeć do jego rodu, to to samo co ślub? Tylko, że gdy on da nam zgodę, to mamy z górki, tak?

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1533 dnia: Lipca 23, 2013, 21:14:17 »
    Jeśli chodzi o przynależenie do rodu, to jest to coś w rodzaju "słuchaj, chcę ci pomagać w tym i tym, zostańmy dobrymi kumplami".

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    « Odpowiedź #1534 dnia: Lipca 29, 2013, 19:36:28 »
    Co należy zrobić, żeby odpalenie Warbanda nie było uzależnione od połączenia z internetem?

Mieszkam w okolicy, gdzie net często na długo ucieka. O ile dobrze się orientuje, sama gra otwiera się przez Steam-a, który jest programem wymagającym internetu. Steam się nie odpala - nie odpala się również Warband.

Więc tu moje pytanie - jak obejść ten cały bezsensowny system i grać nie mając nawet połączenia?

Z góry dzięki!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #1535 dnia: Lipca 29, 2013, 20:03:04 »
    Da się włączyć gry na steamie w trybie offline, poszukaj w google.

Poza tym Warbanda można zainstalować osobno(pobrać ze strony np. Taleworlds), a właściwy cd-key wyciągnąć ze steama.

Offline gracz99

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1536 dnia: Sierpnia 05, 2013, 15:21:42 »
    Witam, mam chyba problem ze Steamem/ Warbandem. Ostatnio wyszedł patch 1.157, w którym miałabyć między innyymi Khergicha piechota. Otóż, ja doszedłem już do lansjerów i łuczników konnych, nie było żadnej piechoty po drodze. Coś nie jest, tak jak być powinno, czy piechota jest jeszcze dalej? Jeżeli powód to jest to, że wcale nie pobrało patcha, to mam możliwe 2 powody:
    - Mam trochę modów
    - Steam mi wariuje. Przy każdym uruchomieniu kumpa się aktualizuję, ale potem okienko z aktualizacją nagle znika.

ps. Zgubiłem płytę z Warbandem. Czy po przeinstalowaniu steama będzie możliwość pobrania go bez płyty w napędzie?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1537 dnia: Sierpnia 05, 2013, 16:48:02 »
    Piechota Khergicka została wprowadzona tylko do trybu multiplayer.

Jeśli masz gdzieś zapisany klucz aktywacyjny, to tak.

Offline DarkKnight3476

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1538 dnia: Sierpnia 12, 2013, 01:15:22 »
    Czy bedzie jakis patch ktory dodaje peichote Khergicka do singla?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #1539 dnia: Sierpnia 12, 2013, 08:36:34 »
    W przyszłości pewnie piechotę Khergitów wprowadzą ( mam nadzieję, że nie tylko ).
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1540 dnia: Sierpnia 12, 2013, 11:22:54 »
    Zawsze można się samemu pobawić w TroopEditorze :-)

Bardzo sympatyczna zabawa, a przy okazji można poprawić parę błędów w drzewkach rozwojów lub uzbrojeniu innych żołnierzy :-)

Offline Ciastko1996

• Użytkownik
    • Gotta go fast!
    « Odpowiedź #1541 dnia: Sierpnia 12, 2013, 21:32:58 »
    Witam, chciałem się spytać o jedną rzecz. Podczas grania w warbanda założyłem własne królestwo. Wszystko ładnie, pięknie wystawiam mojego towarzysza by miał świeżo podbity zamek jako lenno, a tu atakuje mnie wróg z 1 k woja, a ja miałem ledwo 50. Oczywiście uciekłem. Zamek podbili, królestwo mi zniszczyli, niby wszystko w porządku, ale nie wiem gdzie jest mój (były) lennik? W zamku go nie było czyli pewnie hasa po świecie. I o to moje pytanie jak odzyskać lennika i "jego" armię? I czy to w ogóle jest możliwe?
    "Jeśli chcesz coś zrobić dobrze musisz zrobić to sam"

Offline Mathew19951

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1542 dnia: Sierpnia 12, 2013, 21:51:47 »
    Ja takiej sytuacji nie miałem, ale penie jak to bywa w przypadku upadku królestwa, zaciągnął się do kogoś innego :P Pewnie za kilka dni znów będzie radośnie biegał po mapce, ale już z innym kolorem. Aczkolwiek nigdy takiej sytuacji nie miałem, więc pewności również nie mam.

Offline spodek0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1543 dnia: Sierpnia 13, 2013, 14:12:04 »
    Hej, mam problem. Gdy włączam Warbanda, po intrze gra się po prostu się wyłącza i pojawia się komunikat "Program Mount&Blade przestał działać". Mam zainstalowaną wersję 1.153 i Florisa 2.54 całego ale czysta gra też się nie włączała. Mój sprzęt to GeForce GT 430, Intel Pentium Dual Core 2,4 Ghz, 4 Gb RAM, please HELP bo naprawdę chce zagrać w tego Florisa na którego z niecierpliwością czekałem.

P.S Jeszcze muszę dopowiedzieć że na samym początku miałem Warbanda 1.105 pobranego z taleworlds i nie było z nim problemów, potem pobrałem 1.158 ale z tą wersją był już problem. Wszytko jest probrane ze stronki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2013, 14:56:48 wysłana przez spodek0 »

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #1544 dnia: Sierpnia 13, 2013, 21:42:47 »
    Oryginał?
    W launcherze przed kliknięciem "graj" wybierz "skonfiguruj" i zaznacz/odznacz opcję "Wczytuj tekstury na żądanie".