Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 357765 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #900 dnia: Stycznia 01, 2011, 19:10:23 »
    Moje dokumenty\Mount&Blade Warband\Characters Proszę :)

Offline milicja

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #901 dnia: Stycznia 01, 2011, 21:23:26 »
    a moge przeinstalowac gre i wyeksportowac swoja postac??
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2011, 10:35:23 wysłana przez milicja »

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #902 dnia: Stycznia 02, 2011, 11:06:44 »
    Z tego co wiem to folder z postaciami nie jest usuwany po deinstalacji. Na wszelki wypadek zrób kopię swojej postaci.

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #903 dnia: Stycznia 02, 2011, 18:25:08 »
    Co się dzieje z tymi władcami co ich obaliłem na rzecz uzupatora, chodzi mi czy oni znikają na zawsze z gry czy zostają i próbują ponowie odzyskać swój tron.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #904 dnia: Stycznia 02, 2011, 20:56:46 »
    prawdopodobnie dolaczaja do innych frakcji glownie do tej z która masz najgorsze relacje podbno tez paru do Ciebie dochodzi ale nie jestem pewny

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #905 dnia: Stycznia 02, 2011, 22:18:53 »
    Zostają wasalami uzurpatora - tak, wiem, idiotyczne, ale prawdziwe.

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #906 dnia: Stycznia 04, 2011, 15:08:51 »
    Witam

Jeśli moja postać ma poziom 24 i szkolenie 3 punkty, a bohater w drużynie poziom 9 i 5 szkolenia to jak wygląda szkolenie?
    Bohaterowie powyżej 9 poziomu są szkoleni przez mojego głównego bohatera czy wcale bo cały team może szkolić tylko osoba z najwyższym szkoleniem?

Ile muszę mieć prawa do rządzenia żeby królowie mnie akceptowali jako samozwańca?
    Jak da się przejąć frakcje (zostać królem jakiejś istniejącej frakcji)?
    Ile trzeba mieć wszystkiego aby przekonać do siebie lordów wrogiej frakcji do przejścia na twoją stronę?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #907 dnia: Stycznia 04, 2011, 15:22:38 »
    Jeśli moja postać ma poziom 24 i szkolenie 3 punkty, a bohater w drużynie poziom 9 i 5 szkolenia to jak wygląda szkolenie?
    Bohaterowie powyżej 9 poziomu są szkoleni przez mojego głównego bohatera czy wcale bo cały team może szkolić tylko osoba z najwyższym szkoleniem?
    Po części sobie odpowiedziałeś. Bohaterowie powyżej 9 poziomu są szkoleni przez Twojego głównego bohatera, natomiast reszta, poniżej 9 poziomu otrzymują trening zarówno od Twojej postaci, jak i od postaci NPC. Jest to jedyna umiejętność, która się kumuluje, ale bohater, który szkoli musi mieć poziom wyższy od jednostki, która ma te doświadczenie otrzymać.

Jak da się przejąć frakcje (zostać królem jakiejś istniejącej frakcji)?
    Nie, nigdy nie obejmiesz stanowiska króla w istniejącej już frakcji (tylko we własnej). Możesz być najwyżej marszałkiem, rebeliantem wspierającym pretendenta...

Ile trzeba mieć wszystkiego aby przekonać do siebie lordów wrogiej frakcji do przejścia na twoją stronę?
    Musisz mieć przede wszystkim nieujemne stosunki z danym lordem (najlepiej jak najwyższe), musisz mieć wysoką renomę (ponad 2000?). Umiejętność perswazji także się przydaje... Poza tym misisz mieć świadomość, że jest to kwestia losowa zazwyczaj. Są tacy lordowie, którzy od razu Cię będą wspierać i są tacy, których nigdy nie przekonasz.

Odnośnie prawa do rządzenia, to nie mam pojęcia... Może ok 100...

Pozdrawiam!

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #908 dnia: Stycznia 04, 2011, 15:29:13 »
    Dzięki.

Szkolenie się kumuluje z każdego bohatera? Cholera, szkoda, że nie widziałem wcześniej to każdemu bym pakował w to punkty. :)

Jeszcze apropo umiejętności:
    umiejętności osobiste - moje własne i nie wpływają na oddział
    umiejętności dowódcy - moje własne i wpływają na oddział
    umiejętności drużyny - wpływają na oddział. Z tym, że które z nich się kumulują jeszcze? Chirurgia itp. ?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #909 dnia: Stycznia 04, 2011, 15:46:46 »
    Jeszcze apropo umiejętności:
    umiejętności osobiste - moje własne i nie wpływają na oddział
    umiejętności dowódcy - moje własne i wpływają na oddział
    Dokładnie.

umiejętności drużyny - wpływają na oddział. Z tym, że które z nich się kumulują jeszcze? Chirurgia itp. ?
    Właśnie tylko Szkolenie się kumuluje wśród jakichkolwiek umiejętności drużynowych. W sumie, to i dobrze, bo wyszkolić taką Chirurgię dwóm NPC-om skutkowałoby zerowymi stratami na polu bitwy (chyba, ze ktoś by tego medyka ogłuszył).
    Osobiście niespecjalnie inwestuję w szkolenie (chyba, że naprawdę nie mam w co), bo zazwyczaj biegam ze stałą ekipą i rzadko kiedy ponoszę ogromne straty...

Pozdrawiam!

Offline Pumku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #910 dnia: Stycznia 05, 2011, 20:04:29 »
    Witam, mam problem. Miałem Warbanda z starszą wersją spolszczenia, postanowiłem że zainstaluję nowszą wersję, dobra zainstalowałem, git działa. Postanowiłem zagram sobie od nowa, wybieram pochodzenie itp, skille, a gdy już wybiorę gdzie chce zaczynać i jest "kontynuuj" to klikam i nic się nie dzieje :( . Nie mogę sobie pograć. Pomoże ktoś please!

Offline FTR

• Użytkownik
    « Odpowiedź #911 dnia: Stycznia 07, 2011, 23:21:48 »
    Jak wygląda rekrutacja lordów? W sensie co trzeba zrobić, żeby przeciągnąć lorda z innej nacji na swoją stronę (jakie trzeba spełnić warunki) oraz jak zmusić lordów do rekrutowania i utrzymania armii?

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #912 dnia: Stycznia 08, 2011, 10:15:11 »
    1. Prawo do rządzenia, przyda się :)
    2. Wysoki honor
    3. Wysoka renoma
    4. Wysoki poziom perswazji
    5. Dobre stosunki, wcale nie są wymagane, lecz powinny być wyższe od 0.
    6. Jeżeli werbujesz lorda do swojego królestwa, będzię on chciał lenna, więc będziesz potrzebowała nieprzydzielonego lenna, zadarzają się przypadki, iż lord po rozmowie postanawia dołączyć do Ciebie wraz z dotychczasowymi lennami, co jest brdzo miłe :)
    7. Dowiedzieć się w oknie dialogowym: Chciałbym porozmawiać na osobności > Co sądzisz o polityce (na podstawie jego wypowiedzi wybierasz adekwatną obietnicę) > Co sądzisz o osobie znanej jako [Nazwa włacdy] > (Gdy powie cokolwiek negatywnego, bądź "Jest on tylko moim suzerenem", możesz go przydusić i być może się uda) > Wybierasz opcję która go najbardziej zadowoli [W 1 nawiasie już napisałem].
    Sam zdobywa i utrymuje armię, ale zawsze możesz mu armię zwiększyć poprzez wchodzenie w odpowiednie okno dialogowe.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline ZiBi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #913 dnia: Stycznia 08, 2011, 11:12:27 »
    Witam! Mam problem z wydajnością gry Mount & Blade Warband mianowicie gram na sprzęcie z Intel Core 2 Quad Q8400 2,66GHz, GeForce 9600GT i 4GB RAM'u a i tak na średnich ustawieniach graficznych szacowana wydajność to 50%, przy czym mój kolega ma tą samą kartę graficzną procesor tej samej firmy tylko że 2-u rdzeniowy i 2GB RAM'u i na najwyższych ustawieniach graficznych szacowana wydajność u niego wynosi 100%. I to nie jest żaden błąd opisu bo jak ustawie sobie na najwyższe to mam 10% wydajności i gra strasznie muli a na tych średnich ustawieniach tnie przy większych bitwach. Ktoś może wie jak naprawić ten problem? Byłbym ogromnie wdzięczny. I jeszcze jedno, jeżeli to coś pomoże w analizie problemu to menadżer zadań pokazuje zużycia procesora tylko w 25% tak jakby gra używała tylko jeden rdzeń.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2011, 21:12:36 wysłana przez ZiBi »

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #914 dnia: Stycznia 08, 2011, 20:43:29 »
    A ja mam takie pytanie.Czy jest możliwość ściągnąć Warbanda z Internetu i następnie kupić oryginalny Key?Jeśli tak to ile może taki key kosztować?