Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358364 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #915 dnia: Stycznia 09, 2011, 00:26:43 »
    Witam! Mam problem z wydajnością gry Mount & Blade Warband mianowicie gram na sprzęcie z Intel Core 2 Quad Q8400 2,66GHz, GeForce 9600GT i 4GB RAM'u a i tak na średnich ustawieniach graficznych szacowana wydajność to 50%, przy czym mój kolega ma tą samą kartę graficzną procesor tej samej firmy tylko że 2-u rdzeniowy i 2GB RAM'u i na najwyższych ustawieniach graficznych szacowana wydajność u niego wynosi 100%. I to nie jest żaden błąd opisu bo jak ustawie sobie na najwyższe to mam 10% wydajności i gra strasznie muli a na tych średnich ustawieniach tnie przy większych bitwach. Ktoś może wie jak naprawić ten problem? Byłbym ogromnie wdzięczny. I jeszcze jedno, jeżeli to coś pomoże w analizie problemu to menadżer zadań pokazuje zużycia procesora tylko w 25% tak jakby gra używała tylko jeden rdzeń.
    Ja mam taką samą kartę i taką samą ilość RAMU, procesor też 2 Quad, ale ten numerek to już się nie orietnuje, a gra śmiga na najwyższych deatalach...
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Shakyor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #916 dnia: Stycznia 09, 2011, 09:36:38 »
    A ja mam takie pytanie.Czy jest możliwość ściągnąć Warbanda z Internetu i następnie kupić oryginalny Key?Jeśli tak to ile może taki key kosztować?

Tak, ściągasz z taleworlds.com i kupujesz klucz przez neta (niestety tylko przez taleworlds.com ponieważ w innych sklepach internetowych wykupili wszystkie klucze , a cena na taleworlds jest droga, przez to że złotówka słaba).

Pozdrawiam!

Offline cieply1946

• Użytkownik
    « Odpowiedź #917 dnia: Stycznia 09, 2011, 12:09:23 »
    Na początek witam wszystkich ;)

Mam taki problem byłem w królestwie swadii i w pewnym momencie królestwo to toczyło wojne z 3 innymi. Szybko zostalo zniszczone, wielu lordów przeszlo do innych królestw a wielu innych opusciło swiat(tak jest napisane w informacjach). Czy można ich jakos "przywrocic" ? Bo niedawno zalozlylem wlasne krolestwo i chcialem i przeciagnac do siebie bo mialem z nimi dobre stosunki a reszta mnie nienawidzi ;p

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #918 dnia: Stycznia 09, 2011, 15:19:38 »
    Nie da się. Jeśli opuścił Calradię, to na dobre. BTW sprawdź, czy siostra/córka takowego nie tkwi u Ciebie na zamku. Mi raz siętaka przyplątała, jak jej brat wyemigrował.

Offline Wilfred

• Użytkownik
    • Na pohybel niewiernym!!!
    « Odpowiedź #919 dnia: Stycznia 09, 2011, 18:39:30 »
    Chciałem prosić o pomoc w sprawie moda do Warbanda - Brytanewalda
    link - http://www.moddb.com/mods/bryten
    Kiedy pragnę stworzyć postać gra zacina się na Uruchamianiu gry.

Offline milicja

• Użytkownik
    « Odpowiedź #920 dnia: Stycznia 09, 2011, 19:26:46 »
    nie zacina sie tylko sie dlugo wczytuje juz bylo mowione TRZEBA CZEKAC az sie właczy

Offline cieply1946

• Użytkownik
    « Odpowiedź #921 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:31:17 »
    Nie da się. Jeśli opuścił Calradię, to na dobre. BTW sprawdź, czy siostra/córka takowego nie tkwi u Ciebie na zamku. Mi raz siętaka przyplątała, jak jej brat wyemigrował.

A może da sie jakos w plikach pogrzebac zeby ich "wrocic" ?

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #922 dnia: Stycznia 10, 2011, 21:55:34 »
    Nie wiem, może. Ja za nimi nie tęsknię.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #923 dnia: Stycznia 11, 2011, 17:33:56 »
    No więc tak , po podpisaniu nowej umowy z Dialogiem na 4mb internetu od dłuższego czasu pogorszył mi się znacznie ping . Kiedyś grając na serverze IG_Battlegrounds miałem około 60 pingu , teraz waha mi się ping od 75 do 150 . Piszę o sytuacji gdzie nikt nie działa na drugim komputerze . Nie wiem już w czym rzecz , próbowałem wielu sposobów . Wiem , że to bardziej powinno się znaleźć w wątku o komputerach ale gram tylko w Warbanda i ten problem mi bardzo doskwiera .

Mam jeszcze jedno pytanie . Mój kolega miewa pewne lagi w Warbandzie ( i w singlu i w multiplayerze ) , których przyczyn nie może ustalić . Zmieniał komputer , monitor , kartę graficzną , reinstalował grę i nadal nic .
    http://www.youtube.com/watch?v=wVqRvwDk4Dk&feature=recentlikmore
    http://www.youtube.com/watch?v=wVqRvwDk4Dk&feature=autoplay&list=UL8jcMvYUCJDw&index=4&playnext=1
    http://www.youtube.com/watch?v=cSIt4D2iwbA&feature=autoplay&list=UL8jcMvYUCJDw&index=1&playnext=6
    http://www.youtube.com/watch?v=YOSjBvf1qcs&feature=autoplay&list=UL8jcMvYUCJDw&index=2&playnext=7
    Proszę bardzo o pomoc w obu przypadkach :-)
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline harryangel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #924 dnia: Stycznia 11, 2011, 19:02:33 »
    Wezyku..ściągnij sobie ten soft...to jest shareware..ale trial na miesiąc. Zapoznaj się z dokumentacja i ustaw priorytety..to powinno pomóc.

http://www.dobreprogramy.pl/cFosSpeed,Program,Windows,12826.html
    ,, Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów,,. Stanisław Lem

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Stycznia 11, 2011, 19:52:35 »
    Dziękuje Harry :-) Zainstaluje i sprawdzę czy to zadziała . Czy ktoś miał do czynienia z podobnym problemem jak mój kolega ( mój wcześniejszy post ) , bardzo proszę  o pomoc .
    Edit : Nie działa :/
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2011, 20:50:10 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline janek9971

• Użytkownik
    « Odpowiedź #926 dnia: Stycznia 15, 2011, 16:53:14 »
    Witam

Czytałem na różnych forach i wyczytałem, że trzeba mieć 80 prawo do rządzenia, ale i tak nie wszyscy mnie zaakceptują jako Króla ja mam prawo do rządzenia 99 renomę ponad 1300 honor ponad 220, wszyscy moi bohaterowie są lordami prócz Lezaitla, Matyldy i Jeremusa. Pokonałem już do zera Nordów, Vaegirów i Khergici mają 2 zamki. Wysyłam emisariuszy, żeby mnie zaakceptowali jako Króla i ani sułtanat ani swadia nie akceptują mnie jako króla. Rhodki i Khergici to nie wiem bo mam z nimi wojnę i chociaż ich jadę to nie chcą rozejmu. Pozatym oprócz tych bohaterów co są lordami to mam około 15 lordów z innych królestw bo Harlaus i Graveth po oskarżali prawie 10 lordów. Nie wiem co zrobić, żeby mnie zaakceptowali jako monarchę pomóżcie.

Uploaded with ImageShack.us

Offline matigeo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Stycznia 15, 2011, 18:47:53 »
    To całe zaakceptowanie coś w ogóle daje prócz PDR-u?

Offline janek9971

• Użytkownik
    « Odpowiedź #928 dnia: Stycznia 15, 2011, 18:55:54 »
    Nie rozumiem co PDR-U?

Uploaded with ImageShack.us

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #929 dnia: Stycznia 15, 2011, 20:33:19 »
    PDR- Prawo Do Rządenia.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl