Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)  (Przeczytany 358037 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Warband - Szybka pomoc (wątek zbiorczy)
    « Odpowiedź #975 dnia: Lutego 24, 2011, 21:37:02 »
    Wspomagaj Jarlów w walkach, gdy przegrywają (zwiększa renomę i relacje).
    Walcz w turniejach - zwiększają renomę od 20 w dół (im więcej razy wygrasz tym mniej renomy otrzymasz).
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #976 dnia: Lutego 24, 2011, 23:58:31 »
    A jak najszybciej zwiększyć honor i renomę? Bo za walkę 200-300+ dostaje tylko 3 pkt renomy :/
    Jak napisal kolega wyzej,ale chce dodac pare szczegolow.Jesli Twoja armia moze liczyc przykladowo 120 wojska,wez tylko 50.Najwiecej dostaniesz za pokonanie wroga w przewazajacej liczbie.Do tego dbaj o dobre stosunki z krolem oraz obecnie panujacym marszalkiem.Zawsze po zdobyciu zamku mozesz wplynac na pozytywne dla Ciebie decyzje odnosnie lenna.Nawet jesli to nie Ty zdobyles zamek,miasto(w pozniejszym stadium gry)wszelkie wioski zazwyczaj sa rozdzielane lordom.Przy dobrych stosunkach i ukladach z lordami,to wlasnie Ty mozesz otrzymac dana wioske(po slowie ofc).
    Co do honoru.Jesli po bitwie w Twoje rece wpadnie Lord,poprostu go wypusc(oprocz krola,ale to juz kazdego indywidualna decyzja).Jakie kolwiek zaplaty za wykonanie questa i o ile jest taka mozliwosc-odmiawiaj przyjecia.
    Powodzenia.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #977 dnia: Lutego 25, 2011, 13:39:26 »
    A jak ma się wersje gry np 1130 i pobierze się patcha 1134 to zrobi wersie 1,134 po instalacji
    proszę o szybką odpowiedz

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #978 dnia: Lutego 25, 2011, 15:41:48 »
    Przecztaj sobie swojego posta na głos...

www.pustamiska.pl

Offline marcin145

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #979 dnia: Marca 01, 2011, 18:46:19 »
    S w tym modzie wfas 0.2 to tylko w multi można grać ?

Offline wesch96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #980 dnia: Marca 01, 2011, 19:40:34 »
    Wszystkie wersje WFaS są multiplayer'owe - narazie.

www.pustamiska.pl

Offline marcin145

• Użytkownik
    « Odpowiedź #981 dnia: Marca 02, 2011, 17:27:02 »
    aha dzięki tera zasysam ogniem i mieczem a wfas jest pro

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #982 dnia: Marca 08, 2011, 21:06:12 »
    Opcja "lance control" na multiplayerze jest domyślnie ustawiona w trybie manual hard czy medium? Bo przy informacjach o serwerze nigdzie nie pisze.

Offline Sorin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #983 dnia: Marca 10, 2011, 12:34:35 »
    Mam pytanie:

Czemu moje jednostki i mój bohater zdobywają tak małą ilość doświadczenia? Kolega grając w taką samą wersję po 2 dniach grania miał koło 25 lvl, podobnie "expią" się bohaterowie NPC w jego drużynie.

U mnie natomiast jest dramat. Stoczyłem dzięsiatki różnorakich bitew i mam ledwie 19 czy tam 20lvl. Bohaterowie imienni to w ogóle dramat. Najlepszy ma z 12lvl.

Czasem bywało też tak, że miałem w armii rekrutów i po wygranych dwóch bitwach oni nadal nie mieli możliwości awansu. A w szkolenie trochę jednak zainwestowałem.

Offline Sandero

• Użytkownik
    • Awanturnik
    « Odpowiedź #984 dnia: Marca 10, 2011, 17:15:15 »
    Najlepszy przychód doświadczenia jest z misji, a nie z biegania po mapie i szukania zaczepki. :P

Offline Baixista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #985 dnia: Marca 11, 2011, 23:09:01 »
    1.Mam problem, otóż nagle MB zaczął mi niemiłosiernie ścinać, mimo, że wcześniej wszystko chodziło na full detalach bez problemu :/ dzieje się tak na nativie jak i modach.
    2.Nie wiem czemu, ale Floris Expanded Pack od czasu do czasu w czasie bitwy mi ścina, na co jedyną pomocą jest schowanie gry do paska i włączenie ponownie, wielokrotnie gra się buguje i wyłącza, nie wiem co zrobiłem źle, proszę o pomoc.

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #986 dnia: Marca 11, 2011, 23:37:28 »
    Może zapchałeś sobie dysk innymi grami/programami?

Offline Baixista

• Użytkownik
    « Odpowiedź #987 dnia: Marca 12, 2011, 08:44:19 »
    Raczej wątpie. To po prostu stało się od tak, gra działała itp. wyłączam ją na chwile by sprawdzić coś na necie, włączam ponownie i wszystko ścina.

Offline Czarny_Człowiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #988 dnia: Marca 13, 2011, 12:25:09 »
    Cześć wszystkim,

Szukałem odpowiedzi na to pytanie na forum ale nie znalazłem, dlatego zapytam tutaj: jak można zmienić muzykę w Warbandzie? Chodzi mi o wrzucenie własnej muzyki do gry tak, żeby odtwarzała się podczas bitwy, podróży na mapie itp. W sieci są jakieś wskazówki ale nieco przestarzałe chyba (bo do M&B a nie Warband). Czy jest jakiś prosty sposób bez bawienia się w mody? :)

dzięki i pozdrawiam

Offline kaczy1982

• Użytkownik
    « Odpowiedź #989 dnia: Marca 13, 2011, 17:05:12 »
    Zdaje sobie sprawe ze to pytanie pewnie gdzies juz padalo ale nie mam zamiaru przekopywac calego forum w poszukiwaniu odpowiedzi na jedno pytanie :D

Chodzi mi dokladnie o NPCtow.Mam liste ktorych chcialbym miec w swojej druzynie , jednak chcialbym ich miec u sibei jak najszybciej.Czy znajduje sie gdzies jakis wykaz wiosek - miast w ktorych kazdy z nich sie znajduje, czy jest to zupelnie losowe?
    I jeszcze jedno pytanie?Czy spolszczenie warbanda , ktore jest do zassania na stronie dziala do najnowszej wersji?