Zagłosowałem na Khergitów.
Zdecydowanie Khanat Khergicki.
Mały subiektywny ranking (według grania,jednostek,siły)
1.Królestwo Nordów
2.Khanat Khergicki/Królestwo Rhodoków
3.Królestwo Vaegirów
4.Królestwo Swadii/Sułtanat Sarranidzki
Ranking (Według fabuły,kultury,stylu walki,gry i bycia)
1.Khanat Khergicki
2.Królestwo Rhodoków/Królestwo Vaegirów
3.Królestwo Nordów
4.Sułtanat Sarranidzki
5.Królestwo Swadii
Moje najulubieńsze,tylko nimi staram się grać:
1.Khanat Khergicki
2.Królestwo Rhodoków/Królestwo Vaegirów
Jak dla mnie zdecydowanie Khanat Khergicki,mało osób widzi ich potencjał,ich umiejętność.
Postawili na jedno,na jazdę i za to że nie mają piechoty nie powinniśmy ich krytykować i stawiać na szarym końcu (wielkim eventem jest jak na serwerze jest możliwość grania).
Podoba mi się ich styl,klimat fabularny i wygląd ogólne czyli w kwestii fabularnej i takiej "opowieściowej",ale także oczywiście w kwestii grywalnej.
Są najszybsi,amają dobrych łuczników konnych i do tego najszybsze "puszki" w grze-lansjerów.
Dzięki czemu-Doświadczony i wytrenowany łucznik konny może trafić przy 90% strzałów i umknąć każdemu,przeciągać walkę i dzięki tej taktyce uciekania i strzelania za siebie może wygrać z o wiele liczniejszymi przeciwnikami.
Doświadczony i wytrenowany lansjer może dogonić bardzo dużo rodzajów przeciwników,osłaniać się tarczą lub samą zbroją,walczyć umiejętnie bronią obuchową,lancą,kosą lub ciężką szablą a są to dobre bronie.Może się też przekształcić w lekkiego kawalerzystę,zmniejszając ciężar eq,biorąc szybszego konia (jednak do takiego lekkiego khergickiego kawalerzysty polecam lekko uzbrojonego łucznika konnego) lub zmienić się w średnio opancerzonego kawalerzystę dobierając eq pośrednio między ciężkim "tradycyjnym" lansjerem a lekkim jeźdźcem ( Ja osobiście nigdy nie biorę przy ciężkim eq najcięszego konia,jest on dla mnie za wolny,biorę prawie zawsze kiedy uzbieram kasę Łowcę lub Rumaka-to w multi,jeżeli chodzi o single Rumak masywnego wyglądu).Lansjer oczywiście może się też przekształcić w piechura (najbardziej standardowym i uniwersalnym jest średnio opancerzony piechur,ja przynajmniej tak polecam i myślę).
Khergici mi się najbardziej podobają,miło i dobrze mi się nimi gram (choć niestety w multi rzadko mi się zdarza).
Szkoda że wokół nich jest tak małe zainteresowanie i że mało osób ich lubi jednak mam nadzieję że kilka osób jeszcze raz się nad tym zastanowi i że w tego wyniku już nie koniecznie musi ogłosić ich mianem ulubionej frakcji ale przynajmniej zastanowi się i chociaż podniesie ocenę w swoim prywatnym rankingu i zauważy ich zalety i nie będzie zostawiać ich na szarym końcu i wykluczać ich.
Chciałbym zaapelować by osoby (nie wszyscy bo wielu traktuje Khergitów na równi i normalnie z czego się ciesze) które nie szanują tej frakcji,nie traktują ich jako równych przeciwników i nie widzi z ich strony zagrożenia,nie szanuje ich stylu walki i bytu i nie jest w grze co do nich tolerancyjny,by po prostu się jeszcze raz nad tą frakcją zastanowili.
To była moja opinia i moje zdanie.
Dziękuję jeżęli to przeczytaliście i wzieliście na poważnie.
Pozdrawiam serdecznie.