Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaka jest twoja ulubioan frakcja ??

Sułtanat Sarranidów
    Królestwo Nordów
    Królestwo Swadii
    Królestwo Vaegirów
    Królestwo Rhodoków
    Khanat Khergitów

Autor Wątek: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie  (Przeczytany 104601 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwny

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jaka jest twoja ulubiona frakcja w Warbandzie
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 18, 2010, 09:32:07 »
    Nordowie> reszta

Offline Hoinarołup

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 18, 2010, 19:32:05 »
    Nordowie oczywiście. Potężna piechota w połączeniu z bronią miotaną: przeciwnik nie zawsze zdąży dojść do moich szeregów a nawet jak mu się uda, to co z tego :D ?Przyznam się iż nie używam wogóle ich łuczników bo mi szkoda rekrutów, kasy i miejsca w oddziale.

Druga frakcja którą lubię grać to rhodokowie. Szczerze mówiąc myślałem iż będą w warbandzie mocniejsi, pierwsze moje starcie z ich udziałem skończyło się rzezią 20 rhodockich współplemieńców dokonaną przez 9 lootersów :/. Sytuację ratują ich strzelcy i sierżańci.

Sułtanat sarranidzki - nie lubię ich. Islamiści chędożeni. Jednak po pierwszych starciach zacząłem odczuwać szacunek dla ich mameluków, którzy wyrżneli mi połowę formacji doborowych nordyckich weteranów. Wiechało ich kilku do środka, pomyślałem sobie luzik zaraz padną jak swadiańscy rycerze. Ale niestety po chwili miałem całą pomarańczowo - czerwoną stronę ekranu :)

Offline Syrjan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 18, 2010, 19:40:31 »
    Sułtanat Sarranidzki- na szczęście w Warband religia nie odgrywa żadnej roli, bo sam fakt Islamu był by dla mnie uprzedzeniem. Ale tak to mogę grać:P Uwielbiam ten pustynny klimat, a poza tym nie ma lepszej kawalerii niż Sarranidzcy memlukowie. No i sułtan jest bardzo hojny w kwestii obdarowywania mnie włościami.
    "Celem wojny nie jest śmierć za ojczyznę, ale sprawienie, aby tamci sku*wiele umierali za swoją."

Offline Mercedess

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 18, 2010, 20:10:31 »
    Swadia, ponieważ od zawsze kochałam kawalerię, a przy tej frakcji ma ona największe znaczenie.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2011, 18:07:20 wysłana przez Mercedess »

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 18, 2010, 20:38:43 »
    Zdecydowanie Nordowie, za ich dwuręczne topory kruszące tarcze w bardzo szybkim tempie.

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 19, 2010, 01:18:18 »
    Polubiłem tą nową nację Sułtanat Sarranidów, :p takie klimaty Arabów czy kogo tam.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Bergmen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 22, 2010, 16:05:07 »
    Ja zagłosowałem na Rhodoków ich jednostki bardzo szybko sie expią :) jak ma sie 2/3 armi z kuszników to jest koks. Jak dla mnie swandianie sa za prości przeważnie robi sie samych Rycerzy i nikt nie podskoczy - na dłuższą metę to się nudzi. Nordowie cóż dobra piechota, ale zanim zrobisz armię z samych husarlaków to połowa średnio wyexpionych lodzików będzie ginać w kolejnych bitwach - strasznie długo trzeba walczyć zeby wyexpic kilku husarlaków. Ja uwielbiam grać Rhodokami gdy stracę połowę armi to to jade do kilku wiosek najlepiej kolo siebie, w których wcześniej robiłem questy 3-4 wioski z którymi mam 15 relacji około 3-4 kliknięcia i juz mam uzupełnienie rekrutami do full ;). Kilka dni pokrece sie po lasach 3 dni max i juz mam kusznikow o jeden stopień przed strzelcami ;) i ruszam dalej na bitwy. Wrócę jeszcze do swandian to mam na nich 2 skuteczne taktyki ;p. mur kuszników a za nimi kolejny mur z sierżantów i można spokojnie wycinać rycerzy

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 22, 2010, 22:09:31 »
    Ja uwielbiam mieć konnice, Swadia jest dla mnie najlepsza. Sułtanat Sarranidów ma dobrych Mameluków ale za długo sie ich szkoli.

Offline Farkraj

• BANITA
    • Użytkownik
    • Nord Huscarl
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 22, 2010, 23:59:50 »
    Nordowie oczywiście :D Zgadzam się jednak z tym że szkolenie huskarlów jest długie i mozolne ale warto czekać ;) Armia z chociarz 50 huskarlami miażdży każde miasto i zamek. Swadianów lubię, nigdy nie chcę nic do nich mieć i najlepiej sojusz... Jednak ostatnio Ragnar palant zawarł pokój z vaegirami (znienawidzeni przezemnie ;d) a wypowiedział wojnę Swadii O.O jeszcze trochę podszkolę armie i robie wypad z wasalstwa i robie własne królestwo :)

Offline Seriq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 23, 2010, 23:04:43 »
    Rhodoki może i szybko się szkolą ale są słabi. Ja mając 60 mameluków ( byłem wasalem Sułtana i z miasta swojego ich miałem) rozwalam spokojnie 5 lordów Rhodoków. A Nordy też nie są najlepsi, wystarczy ich wybić na polu mając konnice. Ale w armii zawsze mam kilku huscarli do podbijania zamków xD

Offline BodziuRat

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Multiclan =PTG=
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 24, 2010, 16:09:08 »
    Sułtanat Sarranidów , maja świetną konnice i łuczników a ze względu , że moja kompania sklada się z ciężkiej konnicy [ "opancerzone" konie , ludzie z lancami i ciężkimi , długimi mieczami oraz kuszników] to wspólnie z Emirami wypełniamy się w walce na polu jak i w zdobywaniu fortec .
    Dodatkowym aspektem na korzyść arabów jest klimat pustynny , mocno ufortyfikowane zamki , najładniejsze damy - moja żona Safiya ;) , świetne uzbrojenie .
    Niestety , ale sułtan prowadzi zazwyczaj zbyt dużo wojen , przez co ciężko jest bronić terenów nie mówiąc o ofensywie , więc wole własne Królestwo Krwiożerczych Bestii .
    The whole mental process is in our hands. You can see how thoughts create reality. You decide - the heaven ... or the hell

Cały umysłowy proces jest w naszych rękach. Widzisz jak myśli tworzą rzeczywistość. Decydujesz się - niebo ... albo piekło

Offline Galik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 26, 2010, 10:18:31 »
    Jak dla mnie to królestwo Rhodoków...
    Zalety:
    Silna piechota z długimi pawężami dobrze sprawująca się przeciw jeździe i radzi sobie z większością jednostek piechoty.
    Potężni kusznicy chyba najlepsi w grze
    Wady:
    Konnica - a co to? xD
    Na świecie niema wielu idiotów po prostu są tak sprytnie porozstawiani, że spotykamy ich co krok.<br />Niech żyje Caldaria :-).

Offline Buchcio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 26, 2010, 16:07:39 »
    Sułtanat wg mnie najlepszy do walki w polu jak i do walki o miasta i zamki. We wcześniejszej wersji to Nordowie byli moimi faworytami. Grając z największymi obrażeniami na mnie i na jednostki siekam mamelukami wszystko co się rusza ;) 50 mameluków w oddziale (na pierwszej pozycji na liście - co by pierwsi atakowali) sieka co i jak chce ;) Ogólnie gra trochę skopana bo mając 50 mameluków + 20 łuczników sarranidzkich rozwaliłem 3 oddziały Khergitów z ich królem na czele. Moich 40 mameluków vs ~90-100 khergickiej jazdy. Troszkę siekania, 2-3 mameluków gryzie glebę, a ja znowu rozwalam posiłki Khergitów ;) Podobnie z oblężeniami... Mając 200 ludu obroniłem lichy zamek przed 1400 wojakami Vaegirów. Straty to coś ponad 15 mameluków i trochę łuczników z garnizonu ;)
    Rhodocy to też nie problem mimo pik i pawęży - 1 skoordynowany atak i Książę z 120 Rhodokami pod bronią zamienia się w jeńca z 50 mamelukami pod kopytami ;)

Podsumowując: System posiłków został skopany... Gdyby 200 arabów zmierzyło się na raz z 1400 wojakami vaegirów to nic by z nich nie zostało, ale jaka maszyna to udźwignie? Jak by wprowadzili proporcje typu masz 100 woja, wróg 200, na mapie max 150, to Ty wtedy dostajesz wojo w proporcjach 1:2, żeby zmieścić się w 150 ;) Odpowiednio 50 Twoich i 100 wrogów :D
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 26, 2010, 16:42:12 wysłana przez Buchcio »

Offline Sarranid

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Maja 15, 2010, 20:55:41 »
    Zdecydowanie Sarranidzi, ponieważ są nowi i postanowiłem ich wypróbować. Mają bardzo dobrych mameluków.

Pozdrawiam

Offline Petters

• Użytkownik
    • W grze - Deus
    « Odpowiedź #44 dnia: Maja 15, 2010, 21:33:00 »
    Moją ulubioną frakcją są Nordowie. Zawsze uwielbiałem nimi grać. Niektórzy powiedzą, że są słabi, bo nie mają kawalerii. A ja powiem tak - kij z kawalerią! Huskarlowie są najbardziej elitarną jednostką, jaką spotkałem. Z jazdą też sobie nieźle radzą dzięki broni rzucanej. Co do "rzucadeł", pewnego razu wziąłem ze sobą 8 huskarli i powowałem na korsarzy. Natrafiłem na grupkę bodajże 32. Zanim dobiegli do moich żołnierzy, to 9 już nie było. Rzucane toporki wymiatają. :)
    Nie tylko ze względu na jednostki ich wybrałem. Od początku mojej przygody z M&B polubiłem ich "styl bycia". Przypominali mi wikingów, których uwielbiam.
    Najprościej rzecz ujmując, ludzie dzielą się na dwa rodzaje - na gaduły i na ludzi czynu.
    Większość ludzi to gaduły. Jedyne, co potrafią, to gadać.
    Ale kiedy przychodzi co do czego, właśnie ludzie czynu odmieniają świat.
    A kiedy to robią, odmieniają też nas. I dlatego nigdy o nich nie zapominamy.
    A kim ty jesteś? Będziesz tylko gadał, czy się postawisz i coś z tym zrobisz?
    Bo, uwierzcie mi, reszta to tylko zwykłe pieprzenie.