Witam wszystkich, mam nietypowy pomysł na moda, ale z braku umiejętności jest dla mnie nie wykonalny.
O tuż mam koncepcję na mod "Black Moon Chronicles", to stara gra strategiczna, jest to również znane jako komiks. Jeśli ktoś to pamięta to witam w klubie.
A zatem widzi mi się tak:
-Cztery główne frakcje( Imperium, Bractwo Sprawiedliwości, Bractwo Światła i Czarny Księżyc)
-Najemnicy (Krasnoludy, Elfy, Chłopi/Bandyci, Umarli i Demony)
-Ogromna plansza na której by się znajdowały najważniejsze miejsca z całej gry( Rozpadlina Tsaroth, Wyrocznia itp.)
-Masa broni i pancerzy dla każdej nacji.
-Główny bohater mógłby być: człowiekiem, elfem, krasnoludem, orkiem, umarłym bądź demonem.
-Możliwość rozbudowy własnego królestwa( Budowa stajni, koszar, strzelnicy, kaplicy itp.), wiosek.
-Bitwy morskie
-Podczas oblężenia były by możliwe machiny oblężnicze : katapulta(operowana przez gracza) taran.
- Możliwość rzucania czarów: Ognista kula, wezwanie żywiołaka ( ewentualnie jako najemnik), uleczenie, zniszczenie itp.)
-Towarzyszami byli by podstawowi bohaterowie z gry i Ci co występują tylko w komiksie "Black Moon Chronicles".
-Muzyka z gry "Black Moon Chronicles".http://www.youtube.com/watch?v=vyLtps96UHU
Zapewne wielu z was przyzna że taka wizja tego moda jest wręcz nierealna do zrealizowania, jeżeli można go stworzyć to tylko ogromnym nakładem pracy. Ja miałem ambicje stworzyć ten mod, jednak nie mam zdolności do tego.