Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)  (Przeczytany 92541 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Master1333

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)
    « Odpowiedź #150 dnia: Kwietnia 28, 2011, 18:17:52 »
    działa fajny mod .minusy: nie ma nowych bohaterów np. bunduk  ,nie ma postaci z książek.
    polecisz jakiś  mod do warbanda daj odrazu link

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Kwietnia 29, 2011, 09:46:33 »
    Emm... Co do 'realizmu' jaki opisałeś... Właśnie zdefiniowałeś to czego nie było w tych czasach. Jest to epoka gdzie na prawdę z niemożliwością graniczyło znalezienie dwu podobnie ubranych jegomościów... Polska nie miała jako takiej profesjonalnej armii, większość stanowiła zbieranina wszelkiej maści. MM zapomniał wdg mnie trochę o halabardach i formacjach pikinierów których była istna masa (bo koszt piki a muszkietu porównać może sobie każdy). Z tym jednolitym umundurowaniem wszelkich wojsk też jest trochę przesada... Nie jest to już średniowiecze gdzie na polu bitwy taką samą liczbę ofiar zbierało żniwo miecza jak i świecznika (tak, m&b nie ma nic wspólnego ze średniowieczem - każdy biega z mieczem czy szablą a o posiadanie takowej w XIII w nie było na prawdę łatwo), ale dalej bitwy nie były wygrywane przez same muszkiety. Jak dla mnie WFaS jest naprawdę blisko ideału historyczności tamtych czasów, wciąż jednak (nie oszukujmy się, zawsze...) jest za mało różnorodności w każdym aspekcie. (:

Co do bitew w wfas. Z własnych obserwacji stwierdzam że są one nastawione na 'epickie rozgrywki' z wykorzystaniem otoczenia. Ciężko pokazać tam bitwę między książętami, bez problemu jednak można zobrazować zwadę między sąsiadami. <: Aby zwiększyć 'realizm' terenu i potyczek jako takich do istniejących map wystarczyło by dodać multum pola/lasu na około. Można by wtedy 'biec' i zając jakieś dogodne pozycje, lub walczyć w polu. Wdg mnie jednak było by to sporym minusem na grywalności. Chcemy pograć, znaleźć się wzajemnie na mapie czy w końcu umrzeć/zabić. W historii jednak do śmierci czy też jej zadawania nikomu się nie spieszyło. Nie oddasz realizmu adrenaliny i strachu w obliczu śmierci mając spawn za max 8 minut... |x

Ufam że nie zostanę uznany za spamera, Araden jak co możemy podyskutować w nowym temacie (nie proponuje PW bo ufam że więcej osób by chciało zabrać tu swój głos. (:    )
    - próba przeniesienia Wojny o Pierścień na silnik M&B!
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #152 dnia: Maja 01, 2011, 13:53:10 »
    Emm... Co do 'realizmu' jaki opisałeś... Właśnie zdefiniowałeś to czego nie było w tych czasach. Jest to epoka gdzie na prawdę z niemożliwością graniczyło znalezienie dwu podobnie ubranych jegomościów...
    Przesadzasz to nie średniowiecze, w tym czasie już były początki standaryzacji. Nie przeczę że idealnie takich samych żołnierzy nie było w armii ale różnice już nie były takie wielkie i podstawowe mundury mieli podobne. Wystarczy nawet sprawdzić hełm husarski, wzorów było co prawda kilka ale stylem były wszystkie podobne z dala nie zauważyłbyś że są różne. Zresztą w grze przedstawić to, nie było by problemu, można by jednostkom dać po np. trzy wzory pancerza różniące się tylko wyglądem, statystyki były by takie same, i przydzielane losowo żołnierzom.
    Polska nie miała jako takiej profesjonalnej armii, większość stanowiła zbieranina wszelkiej maści.
    Zapomniałeś o wojskach kwarcianych a wcześniej obrony potocznej dodatkowo dochodzą prywatne chorągwie szlachty które często były wizytówką szlachcica.
    Co do bitew w wfas. Z własnych obserwacji stwierdzam że są one nastawione na 'epickie rozgrywki' z wykorzystaniem otoczenia. Ciężko pokazać tam bitwę między książętami, bez problemu jednak można zobrazować zwadę między sąsiadami.
    I właśnie o to chodzi, dla mnie spalenie wioski sąsiada to za mało. Wolę zniszczyć armię Kozacką pod Beresteczkiem a MM pokazuje że jest to możliwe do wykonania.
    Nie oddasz realizmu adrenaliny i strachu w obliczu śmierci mając spawn za max 8 minut... |x
    8 minut to dużo jeśli zginiesz w pierwszej minucie.

Cieszę się z twojego postu bo widać że wiesz o co mi chodzi mimo że się nie zgadzasz ze mną.

Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Master1333

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Maja 09, 2011, 08:07:23 »
    Mój pomysł jest inny niż wszystkie a polega on na wojnach subkultur np emo,dresy,metale itd

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #154 dnia: Maja 09, 2011, 16:12:52 »
    Nie tak bardzo inny... Rybka kiedyś chciał nam zaaplikować wojny kiboli. |x Jak dla mnie to idź się leczyć z nienawiści do ludzi. Z pełną odpowiedzialnością i pozdrowieniami dla administracji.

Peace and love. <3
    "Mod nigdy się nie spóźnia, nie jest też zbyt wcześnie, lecz właśnie wtedy kiedy ma na to ochotę." - Gandalf do moderów.

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #155 dnia: Maja 18, 2011, 00:12:50 »
    Nie tak bardzo inny... Rybka kiedyś chciał nam zaaplikować wojny kiboli. |x Jak dla mnie to idź się leczyć z nienawiści do ludzi. Z pełną odpowiedzialnością i pozdrowieniami dla administracji.

Peace and love. <3

Ta, zniszczyliście moje marzenia tworząc rane w mym sercu która się nigdy nie zagoi, chlip...

Co do prac:
    (click to show/hide)
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Maja 28, 2011, 12:42:09 »
    Zespół Prophesy of Pendor poszukuje świeżej krwi do kolejnej, czwartej już odsłony tego wspaniałego moda. Od plików tekstowych zaczynając, poprzez Python i MS, a na wszelakiej gamie artystycznych rzeczach kończąc [modele, tekstury, sceny itp]. Więc jeżeli ktoś z rodzimych modderów czuje się na siłach szczerze i gorąco polecam dołożyć swoją cegiełkę.

Więcej info w tym temacie click

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 05, 2011, 15:04:05 »
    Hej wszystkim , własnie zacząłem robić swojego pierwszego moda w życiu , będzie on pod Warbanda , dziś robie mapę.
    Mod będzie opowiadał o świecie Fantasty w którym będą 4 frakcje : Anioły Śmierci , Ludzie , Elfy i krasnoludy.
    Ponieważ jestem w modach zielony wszyscy chętni do pomocy pisać na PW.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 05, 2011, 15:29:37 »
    Raczej bym na to nie liczył, że jak rzucisz się z pomysłem, to od razu znajdą się chętni do pomocy. Pomysł to podstawa, ale bez jakiegoś Twojego zaangażowania nic z tego nie będzie. Pokaż więcej, pokaż mapę, koncepty, zrób jakiś zarys fabuły, cokolwiek. Bez tego spotkasz się z szyderczym śmiechem na sali i tekstami w stylu "frajera to sobie znajdź gdzie indziej".

Offline mrMichu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 09, 2011, 18:57:18 »
    Ja mam pomysł na moda z Silmarillion. Akcja może się rozgrywać podczas trzeciej z Wojen o Beleriand. Bohater będzie miał pełną swobodę wyboru, proponuję całkowicie zmienić wyposażenie, mapę oraz wygląd miast. Dobrze by było gdyby gdyby komputer miał więcej party i aby zmienić bitwy na bardziej strategiczne oraz aby można było tworzyć formacje. W m&b gram 2 lata ale z modowania jestem zielony jeśli ktoś chce współpracować to piszcie.

Offline Tapase

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 09, 2011, 20:23:56 »
    Silma to bardzo ciekawy temat... Dość ciężko jednak oddać klimat tego okresu w tolkienowskim universum. Przy tak sprecyzowanych latach jakie wyróżniłeś można ogarnąć bohaterów... Ale skoro ma to być tylko czas jednej bitwy... Można by to było zrobic na zasadzie moda z krzyżaczkami (wino/miód cośtam i zakon krzyżacki... nie pamiętam nazwy ; P) do WB. Bardzo mały obszar a każdy zamek był by po prostu 'obozem' poszczególnych chorągwi/armii... Ciężko widzę silmę, ale jeśli szukasz dość dobrze oddanej gry z tego okresu na której można się wzorować to polecam mapę do wc3 tft "War of the jewels" czy "Age of quenti". Jednak jeśli nie przeszkadzało by Ci przerzucenie się na czas wojny o pierścień - click w moją sygnaturkę i ewentualnie PW. <: oferuję pomoc w rozpoczęciu przygody z modowaniem.

Tapase.

@Edit. Aha. I staraj się używać f-cji "zmień" Multiposty są dla trololów. ; P

Offline mrMichu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 09, 2011, 20:29:12 »
    Rozumiem fan Lotra ale dobrze w wojnie o pierścień można się wzorować na mapce bitwa o śródziemie jednostki też można skopiować. Mogę współpracować

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 10, 2011, 22:25:18 »
    Ja mam dużo pomysłów niestety brak internetu na komputerze one ogranicza. Mam pomysła aby zrobić moda wzorując się na piratach z karaibów i grze port royale czyli karaiby, piraci, miasta bitwy mogły by być na statkach i na lądzie można by było opuścić statek, zaatakować miasto od morza, trzeba by zrobić armaty kule armatnie kartacze i jeszcze te co maszty rozwalają dwie kule połączone łańcuchem(zapomniałem nazwy), a i by były różne statki zaczynając od pinaki przez karawele, fregaty, galeony,  po liniowce a nawet latającego holendra i czarną perłe, itemy z tych czasów oczywiście, całkiem inne zadania, nowe budynki, można wziąść ślub, artefakty które prowadziły by do statku jedynego w swoim rodzaju, dodać nowe towary np. Rum(bez niego ani rusz hehehehe..,) 4 frakcje: holandia, anglia hiszpania i francja. To jeden z moich pomysłów na moda jak będę miał internet to pokombinuje narazie będę próbował robić itemy. Jeśli komuś podoba się mój pomysł to może na pw mi dać znać, ja jestem zielony w modowaniu ale szybko się takich rzeczy uczę. (jutro spróbuje zrobić armate)
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 10, 2011, 22:26:49 »
    Jest podobny mod, Pirates and Fishmod. Frakcje chyba fikcyjne, aczkolwiek trzyma piracki klimat ;p
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Lord Dawo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 10, 2011, 22:33:45 »
    Tego nie wiedziałem ale są tam armaty?
    Edit: są tylko że ten mod jest na warband a ja na podstawkę tego mojego moda chce zrobić bo warbanda nie mam i wątpię abym kiedykolwiek go zakupił.
    Ps. Skąd mam 2 ostrzeżenia przecież ja nic nie zrobiłem? Dziwne to już za samo pisanie na tym forum są warny.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2011, 23:04:35 wysłana przez Lord Dawo »
    "Również mam tą grę z Komputer
    Świat i grałem w nią 4 lata a po 3
    latach się skapłem że żeby
    budować budynki muszą być one
    połączone chodnikiem."
    acoaco122

"[Nd 12:01] <Elsevier> a ja nie mam kompa bo w naprawie! Od 3dni pisze na tawernie na komie. Jestem hardcorem :>
    [Nd 12:04] <Zowi> I teraz Dawo wchodzi do gry... :P
    [Nd 12:04] <Lord Dawo> Ja synku robię moda mając neta tylko na komórce to ja jestem hardcorem mnie nie przebijesz :D
    Nd 12:04] <Zowi> Haha a nie pisałem? :D"
    :D