Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56358 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Battlefield Bad Company 2
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 10, 2010, 10:21:44 »
    Co do nowego patcha. Dodałbym jeszcze że shotguny zrobiły się strasznie silne i teraz szturmowiec nie ma z takim gościem z shotgunem szans. Co zresztą mnie irytuje bo jakoś nigdy nie mogłem się do tych broni przekonać:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 10, 2010, 10:54:54 »
    Dodałbym jeszcze że shotguny zrobiły się strasznie silne i teraz szturmowiec nie ma z takim gościem z shotgunem szans. Co zresztą mnie irytuje bo jakoś nigdy nie mogłem się do tych broni przekonać:)
    No w sumie racja. Trochę je podciągnęli, ale one już wcześniej wymiatały. Wystarczyło wziąć M870 z dwoma upgrade'ami (tj. amunicja 12mm i lepszy uchwyt) i nie było mocnego na krótki dystans, a dzięki amunicji 12mm również na średni sprawdzała się taka broń świetnie. Według mnie nie są one jakoś przepakowane (via. An-94), ale są na rozsądnym poziomie i w walce oko w oko jeden strzał wystarczy by położyć przeciwnika.

edit: Tak jak pisałem. Po patchu M60 straciło na sile i widać, że MG36 wychodzi zdecydowanie na prowadzenie. Zawsze grając medykiem stosunek zgonów do zabić miałem w granicach 1:1, albo i niżej, ponieważ nie ma to jak latanie z defibrylem i wyciąganie innych z agonii (^^) oraz rzucanie apteczek. A teraz? Niemal zawsze wychodzę na plus. O.o
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2010, 11:01:28 wysłana przez proud »

Offline Jedes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 28, 2010, 18:06:40 »
    Chłopaki co dają te nieśmiertelniki zdobyte jak zabije się na multi z noża? I gdzie pokazane jest życie?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 28, 2010, 18:57:16 »
    Dog tag są po prostu dla bajeru. :p Chociaż oprócz tego 'waloru' są szpilki które wymagają zabicia kilku przeciwników nożem oraz (o ile dobrze pamiętam) odznaka za 100 - albo 500 - takich fragów. Do tego są chyba trzy ich stopnie - brązowy, srebrny i złoty, a zależą one od poziomu delikwenta, którego wentylujesz nożem.

Co do życia. Żadnego wskaźnika punktowego, ani graficznego nie ma. Bad Company idzie z duchem czasu i zgodnie z panującą modą istnieje tutaj autoregeneracja żywotności (dość wolna), a jeśli zbliżasz się na skraj zgonu, to ekran staje się zamazany krwią. Znacznie bardziej regenerację zdrowie przyspieszają apteczki, które na wyposażeniu ma medyk oraz które mogą zostać przez niego ulepszone o szybsze działanie oraz/i większy zasięg oddziaływania na towarzyszy (jak i samego medyka).

Offline Jedes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 28, 2010, 23:05:46 »
    Dzięki Proud za przybliżenie tematu :)

To co myślę o fabule lepiej zamknę w spoiler
    (click to show/hide)
    Dubbing bardzo bogaty w niecenzuralne słowa. Sweetwater jest najlepszy. Kur*a,Kur*a,Kur*a,Kur*a!
    Multi zaledwie liznąłem, ale już natknąłem się na straszne irytacje. Kamperzy. Zdobywałem ,,miejsce wypadku'' a tu head shot z respa Rusków. Szlag mnie trafił. Późnie poczytałem troszkę posty ludz co trochę w to pograli i ogarnąłem, że tutaj team work się liczy. Znalazłem drużynę, wybrałem szturmowca. Grałem z medykiem i mechanikiem. Ja latałem pierwszy biegliśmy na A na ,,Wioskę''. Zdobyliśmy lecimy dalej i... Znowu snajper! Medyk mnie uleczył, mechanicy pobiegli na ,,B''. Medyk za ścianą ja leże na trawie i ciągle snajper mnie ściąga. Medyk leczy i tak w kółko. Nie wiem czy on go nie widział czy Achievementa robił, ale od razu gra na półkę. Nie mówiąc już o prawie nie widocznych snajperach. Wg mnie za dużo krzaków na mapach. Ale jak się dobry zespół znajdzie to fajnie się gra ale chyba wolę Modern Warfare. Pogram jeszczę troszkę i ,,bardziej ogranę''.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 17, 2010, 20:46:04 »
    Gra ktoś w to jeszcze?  Nie ma to jak granie ze znajomymi prowadząc rozmowę na TS, jednak ani Proud`a, ani Daedalusa ostatnio nie widzę, żeby grali. Jeśli jest kilku chętnych, to może pogramy coś wspólnie, hmm? Jakby co, czekam na jakieś info, czy to tutaj, czy na PW.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 17, 2010, 20:48:45 »
    Ja oczywiście mógłbym zagrać, ale... nie w najbliższym czasie. :) Jedyny czas jaki spędzam przed blaszakiem to robota dla CDP i jak ją skończę, to już normalnie nie mogę przed monitorem wysiedzieć. Po 23 sierpnia powinienem mieć więcej czasu, to wtedy będzie większe prawdopodobieństwo na wspólną grę. ;D

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 17, 2010, 21:24:31 »
    Ja moge grać, długo nie grałem i nie ten sam skill poza tym rozwalam all CG, jak Bóg Kubie, tak Kuba Bogu, znaczy się na odwrót xD. Ogólnie wole BF2, a konkretnie dodatek Forgotten Hoppe 2, ale moge grać z kimś kto chce, Sitken, lub Sitken2 jestes ;x. Jakby ktoś chciał ze mną ugadać by zagrać, bo raczej nie wchoidze na BFBC2 od tak sobie, to niech pisze GG:10402031, a skype Margoth011.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 18, 2010, 19:10:47 »
    Też jestem za. Zebrać przynajmniej 4 ludzi by w jednym squadzie biegać i można wbijać na jakiś serwer.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 19, 2010, 20:04:22 »
    To w takim razie pytanie do naszych szanownych adminów :) Czy na Tawernowym Mumble jest możliwość utworzenia kanału dla graczy BC2? Ułatwiłoby to bardzo komunikację :)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 19, 2010, 20:19:52 »
    Ruch na serwerze i tak jest mały, więc nie widzę przeszkód. Zakładam tymczasowy kanał.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 19, 2010, 20:30:34 wysłana przez Daedalus »

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 19, 2010, 20:36:58 »
    Super, dziękuję w imieniu graczy BC2 :) Tak więc, panie i panowie, zakładajcie sobie konta na Mumble i możemy grać.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 29, 2010, 16:52:20 »
    No to jak panowie, gramy coś wspólnie? Może podsumujmy kto jest chętny: woyo-sensei, Margoth, proud  wspominał że po 23 może będzie miał troche czasu no i ja.
    Akurat 4 do jednego squadu. Napiszecie jakie tryby lubicie i jakie mapy preferujecie. Ja lubię pograć na raczej pustynnych mapach (Pustynia Atacama, Kanał panamski), choć taki Port Valdez też nie jest zły. Co do trybu - preferuje rush. Jak to u Was wygląda?

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 29, 2010, 17:28:41 »
    Wszystkie mapki prócz ten Atakamy czy coś, rush tryb, najczęściej biegam mechanikiem, ale okazało się, że jest on cholernie słaby, a więc biegam Wyrzutnią Rakiet tzn. Mechanikiem z CG2.

Offline Dzejkobs

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 29, 2010, 17:35:35 »
    Margoth, a czy zdajesz sobie sprawę z tego, że waląc z premedytacją z CG w piechotę nieźle  wkur... ludzi? Mnie to np. denerwuje, a sam często ostatnio gram mechanikiem używając jego karabinków/smg. Trzeba się nauczyć grać tymi broniami. Co do klasy to jak wspominałem ostatnio gram mechanikiem, medykiem z jego mg36 też nie pogardzę ;). Kiedyś nałogowo grałem assaultem ale coś mi przeszło.