Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Teorie spiskowe  (Przeczytany 18004 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Balian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    Odp: Teorie spiskowe
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 07, 2010, 23:25:59 »
    Edit: A co sądzicie o Zakonie Illuminati? Ja sam prawie nic nie wiem bo dowiedziałem się o nich tydzień temu, ale są przypuszczenia, że to właśnie oni kierowali ZSRR, że to oni sterują dzisiejszym "Terroryzmem" (nienawidzę tego słowa). Że mają w ręku dolar Amerykański, że stoją ponad inne rządy świata. Wie ktoś coś o nich, chętnie poczytam o nich bo sprawa sama w sobie wydaje się ciekawa.

Ale co do Kennediego: On za wiele nie porządził, więc nie bardzo miał komu podpaść.

A czy to nie on rozpoczął wojnę w Wietnamie :D

Edit: No wiesz, napisałem to co wyczytałem w necie, chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat.
    « Ostatnia zmiana: Marca 07, 2010, 23:42:15 wysłana przez Balian »

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 07, 2010, 23:32:08 »
    Zakon Iluminati? Kontrolujący ZSRR i dolara? Brzmi jak: "wszystkiemu winni są Żydzi i cykliści" Masoni są organizacją tajemniczą i elitarną - historia zna wiele przypadków gdy znajdowali się wielu rządach, ale przypisywanie im takiej władzy to bujda na resorach. Terroryzm nie kontrolowany - to bardzo zanarchizowana struktura. A u sowietów nie przepadano za masonami - bo to byli zachodni kapitaliści.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 08, 2010, 02:02:11 »
    To i ja się dołączę. Bardzo mnie zaciekawiła teoria spiskowa na temat tzw. Nowej Szwabii i rzekomych ciężkich walkach na tym terenie amerykańskiej ekspedycji wojennej tuż po II światowej. Był na You Tube nawet film dokumentalny na ten temat.

No dobra, sami tego chcieliście.
    Zwrócono kiedyś uwagę na wypowiedź admirała Doenitza: "Niemiecka flota podwodna jest dumna ze zbudowania dla Fuehrera, w innej części świata Shangri-La na lądzie, niezwyciężonej fortecy" (1943 r.). Zaczęto szukać i zastanowiła, datująca się od 1938 r., dziwna aktywność niemieckich łodzi podwodnych w okolicach Ziemi Królowej Maud i archipelagu wysp Kergulen. Łodzie te przewoziły na Antarktydę tory kolejowe, urządzenia wiertnicze, wagony kolejowe, rtęć. Do tego celu naziści przeznaczyli na stałe 35 największych okrętów podwodnych, które zostały rozbrojone i przystosowane do zadań transportowych. Poza tym – według słów amerykańskiego oficera wywiadu płk Wendelle Stevensa – Niemcy zbudowali dodatkowo 8 wielkich transportowych okrętów podwodnych. Kilka tych łodzi w 1945 r. wpłynęło do portów w Argentynie i zostały internowane. Natomiast dalej było można oglądać wzmożony ruch innych łodzi jeszcze w 1946 r. No i Amerykanie powiedzieli dość. Zmontowali zespół uderzeniowy z lotniskowcem na czele, ponad 4000 ludzi i 14 okrętów. W odwodzie były 3 kolejne zespoły, przygotowane na następne wyprawy.
    Współdowódcą był admirał Rychard E. Byrd, znany polarnik (wykonał on w 1929 r. pierwszy przelot nad biegunem południowym). Co ciekawe, pomagał w 1938 r. Niemcom organizować wyprawę w te same strony. Wśród badaczy Antarktydy mówiło się otwarcie, że USA gotują się do wojny na Antarktydzie, natomiast oficjalny cel wyprawy to sprawdzenie możliwości sprzętu w ekstremalnych warunkach.
    Amerykanie wylądowali 27.01.1947 r. Zauważyli kilka jednostek podwodnych, z którymi nie zdołano nawiązać żadnego kontaktu radiowego. Podczas prób zbliżenia znikały w niewytłumaczalny sposób. Wysłane na ich poszukiwania małe łodzie podwodne nigdy nie powróciły. Grupa żołnierzy mających za zadanie spenetrowanie odcinka lądu, także przepadła jak kamień w wodę. Odebrano tylko urwany w pół słowa meldunek o dziwnych tunelach w lodzie i zapadła cisza. Dowództwo w Stanach nakazało przerwać misję.
    Po 14 dniach Amerykanie wycofali się w popłochu, tracąc 4 strącone i 10 niezdatnych samolotów oraz około 100 zabitych, chociaż byli przygotowani na ponad pół roku pobytu. Oficjalnie podano komunikat o wielkim sukcesie wyprawy, a równocześnie uznano Byrda za wariata i zamknięto. Opowiadał on niestworzone historie o miejscach na Antarktydzie, które były pozbawione lodu i były porośnięte  zieloną roślinnością ogrzewaną przez ciepłe źródła pochodzenia wulkanicznego, że Niemcy odkryli podziemny kompleks jaskiń z ciepłym powietrzem a nadto stwierdził, że konieczne jest, aby Stany Zjednoczone przygotowały się do obrony przed nieprzyjacielskimi myśliwcami, które mogą przylecieć z obszarów polarnych; w przypadku wybuchu nowej wojny, nad Stanami Zjednoczonymi będą latać nieprzyjacielskie myśliwce zdolne przemieszczać się z jednego miejsca na drugie z niesamowitą prędkością. Mówił też, on oraz piloci, że amerykańskie C-47 były przechwytywane nad Nową Szwabią przez niemieckie „dzwony” i zmuszane do lądowania.
    W 1950 r. Komitet Połączonych Szefów Sztabów wydał rozkazy dotyczące kolejnej wyprawy wojennej na Antarktydę. Przygotowania opóźniła wojna w Korei i dopiero w 1954 r. mogła dojść ona do skutku. Co ciekawe na mocy rozkazu prezydenta Eisenhowera admirał Byrd został uznany za zdrowego psychicznie, powołany do służby czynnej i został dowódcą nowej wyprawy, której nadano kryptonim Operation Deepfreeze. Co się działo, nie wiadomo, natomiast Chile, Nowa Zelandia i Argentyna ostro zaprotestowały przeciwko użyciu broni jądrowej w rejonie Antarktydy. Operację zakończono w 1957 r.
    « Ostatnia zmiana: Marca 08, 2010, 02:08:37 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #48 dnia: Marca 08, 2010, 08:30:07 »
    Hmm.... bardzo ciekawy wywód. Mocno absurdalny, ale nie sposób odmówić Ci racji - tajemnicza sprawa. A znając zaciekłość SS, które przecież walczyło jeszcze po 8 V i oddziałów Wehrwolfu można sądzić ze Naziści nigdy się do końca nie poddali. Ale trochę dziwne by tyle mogli przetrwać. Mam mieszane uczucia... Możesz polecić jakieś źródło z którego się o tym dowiedziałeś?

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #49 dnia: Marca 08, 2010, 15:38:48 »
    A ja powiem tak: " Gówno prawda". Nowa Szwabia, no ja was proszę. A odpowiedzieliście sobie na pytania w jaki sposób te samoloty mają zaatakować? Skąd będą startować? Co z samym uzbrojeniem? I dwa najważniejsze pytania: Skąd stale niszczący się czynnik ludzki na Antarktydzie ( Chyba, że eskimosi są rasą aryjską, może czegoś nie doczytałem )? I najważniejsze, skąd tak ogromna ilość zaopatrzenia. Mówimy tu o całej armii, sama znikająca żywność zwróciłaby na pewno uwagę jakiegoś kraju!
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Marca 08, 2010, 15:45:06 »
    Masz rację Francysh - to absurdalne, ale zarazem niesamowicie intrygujące. Właśnie czytam rozmaite teksty na ten temat i nie potrafię wyrobić sobie konkretnej opinii. Cholernie intrygujące! Może i to fikcja, ale świetnie stworzona!

Offline Francysh

• Użytkownik
    • ARE YOU READY TO UNLEASH FURY?!
    « Odpowiedź #51 dnia: Marca 08, 2010, 16:22:01 »
    A tak swoją drogą Griec wyobraź sobie nagłówki gazet amerykańskich:
    "NAZIŚCI Z ANTARKTYDY ATAKUJĄ LATAJĄCYMI SPODKAMI I SUPER NOWOCZESNĄ TECHNOLOGIĄ!"

Siostro....lobotomia raz!
    Na chwilę obecną umarłem! Wrócę... kiedyś ;]

Offline Idilyon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Marca 08, 2010, 16:43:53 »
    UPUP:
    Zagnieździli?! To nie są robaki tylko ludzie, a ludzi się nie morduje - wg Ciebie imigranci to podludzie? A Serbołużyczanie do to ajronmena bo zaczął o samostanowieniu narodów.
    I w tym wątku piszemy o spiskach, a nie secesjach - które nie mają w sobie nic ze spisku, a są naturalną koleją rzeczy. Zagnieździli.... w głowie się mieści żeby tak mówić o ludziach.

A mi się w głowie nie mieści,że bandyci mogą bezkarnie odrywać część państwa i to twoje gadanie,że jak Serbów się zabija to dobrze...w głowie się nie mieści,żeby tak mówić o Serbach.

I nigdzie nie powiedziałem,że imigranci to podludzie,natomiast ty powiedziałeś to o Serbach.
    Nordowie rządzą.Kropka.

Offline Grievous

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Marca 08, 2010, 17:20:55 »
    A tak swoją drogą Griec wyobraź sobie nagłówki gazet amerykańskich:
    "NAZIŚCI Z ANTARKTYDY ATAKUJĄ LATAJĄCYMI SPODKAMI I SUPER NOWOCZESNĄ TECHNOLOGIĄ!"

Siostro....lobotomia raz!

:D
    Ale tak na poważnie mówiąc Kasztanian Wdzydze podał naprawdę fajny przykład spisku. Aha zauważ że w 58 nastąpił tam prawdopodobnie wybuch nuklearny, więc jeżeli coś tam było (a to wątpliwe to już raczej tego nie ma) Ale teoria jest naprawdę intrygująca. Przecież do dziś Centrum Wiesenthala łapie nazistowskich zbrodniarzy - a sami raczej by się tak długo nie schronili....

UP: Idylion nie zgadzam się z tobą, ale szanuje twoje poglądy - i nie będę już o tym z tobą rozmawiał w tym wątku, bo nie chcę osta za offotopa.   

Offline ajronmen123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Marca 08, 2010, 18:20:05 »
    A ja powiem tak: " Gówno prawda". Nowa Szwabia, no ja was proszę. A odpowiedzieliście sobie na pytania w jaki sposób te samoloty mają zaatakować? Skąd będą startować? Co z samym uzbrojeniem? I dwa najważniejsze pytania: Skąd stale niszczący się czynnik ludzki na Antarktydzie ( Chyba, że eskimosi są rasą aryjską, może czegoś nie doczytałem )? I najważniejsze, skąd tak ogromna ilość zaopatrzenia. Mówimy tu o całej armii, sama znikająca żywność zwróciłaby na pewno uwagę jakiegoś kraju!

Przede wszystkim potraktuj to w czasie przeszłym, bo najprawdopodobniej jeśli coś na Antarktydzie było to już tego nie ma :)
    Eskimosi na Antarktydzie :D ? to jakaś nowa teoria spiskowa?

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #55 dnia: Marca 08, 2010, 18:46:37 »
    No kochani...nie traktujmy tego tematu śmiertelnie serio. Chcieliście teorię spiskową, to jest. Jest oczywiście intrygująca dla niektórych, inni zaciekawią się tzw. "urban legends" typu Jack Sprężynowy Obcas itd. Natomiast całkowicie odrębnym tematem jest, czy wierzymy w te opowieści, czy nie :-)

Zresztą zobaczmy, jak opisano dział Rozrywka. Poczytajmy tematy i bawmy się dobrze.

Co do źródeł, był na You Tube film dokumentalny na ten temat, pisał o tym Igor Witkowski z Nautilusa, a na zachodzie wydano kupę książek, np. w 1979 r. tytuł bodajże na polski "Tajne operacje polarne nazistów".
    « Ostatnia zmiana: Marca 08, 2010, 18:58:02 wysłana przez Kasztanian Wdzydze »
    MORMO rządzi

Offline tsukai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 16, 2010, 19:00:51 »
    A co sądzicie o rosyjskim H.A.A.R.P'ie? Idzie się domyślić o co chodzi więc nie będę wyjaśniał.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 16, 2010, 21:00:16 »
    Ja chciałbym jeszcze powrócić do Projektu Chronos. Może to, co Kasztanian pisze brzmi nieprawdopodobnie ale to nie znaczy, że można to z tego powodu zanegować. Popisałbym trochę o tym ale po co, skoro mogę podać link do świetnego artykułu na ten temat (który z resztą z rok temu dawałem w innym topicu): http://www.greendevils.pl/rozne/hyperborea/nowa_szwabia/1_nowa_szwabia.html Początek brzmi dziwacznie (jednak Hitler miał już gorsze pomysły) ale dalej podawane już są rzetelne informacje poparte argumentami. Od razu mówię, że ta cała historia to nie wymysł autora, o Projekcie Chronos traktuje więcej takich, niezależnych od siebie artykułów, a także kilka książek.
    Może czytaliście dzienniki admirała Bryd'a? Jeżeli nie, to zamieszczam ciekawy fragment:

Krajobraz pod spodem wydaje się być już bardziej płaski. Na wprost widzimy coś co zdaje się być miastem!!! To jest niemożliwe! Samolot zaczyna się jakby świecić i dziwnie zachowywać. Wskaźniki kontrolne nie odpowiadają!! Mój BOŻE!!! Widzę dziwny typ samolotu. Kilka. Zbliżają się szybko. Są w kształcie dysków. Są na tyle blisko, że widzę na tych samolotach znaki. To rodzaj swastyki. Fantastyczne!!! Gdzie my jesteśmy!? Co się stało. Spoglądam na wskaźniki kontrolne, nie odpowiadają!!!! Zostaliśmy złapani w jakiś niewidzialny uchwyt!

Temat ten, przyznam jest cholernie intrygujący choć brzmi bardzo fantastycznie.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 17, 2010, 12:27:40 »
    Co do Nowej Szwabii, jest jak dla mnie ta teoria bardzo prawdopodobna.
    Spodki, czyli Vastimy[czy jakoś tak] zostały zaprojektowany nie przez Niemców, a przez nieznaną cywilizacje[Przepraszam, ale poruszę temat Obcych].
    W piramidach w Egipcie jest słowo Vastima użyte kilka razy, a dalej jest zawsze wyjaśniane iż to spodek latający. Więc tutaj ja uważam iż Obca cywilizacja pomogła nam zbudować Piramidy[ogólnie świątynie], ponieważ nie ma takiej możliwości, by bez dźwigów Egipcjanie to zbudowali, tym bardziej, że wielką piramidę zbudowali w 22 lata, a więc każdy kamień musiałby być, przycięty, wciągnięty i "wsadzony" w miejsce co 9 sekund. Jest to niemożliwe. A więc moja teoria brzmi tak: Obcy pomogli nam "zacząć", a w dodatku zostawili plan budowy Vastima, ukryty oczywiście, ale Niemcy jak i USA szukali planów, Niemcy znaleźli je pierwsi i najpewniej rozszyfrowali, a następnie uciekli na Antarktyde, a USA odszyfrowało co prawda kawałek, ale nie pozwalał on zbudować owego spodka, mimo to jest o nim wzmianka i jest to prawie pewne iż właśnie to NOL[Inaczej: UFO]. No i co ja wam chce tutaj powiedzieć? Obca cywilizacja pomagając nam, zostawiła plan budowy spodku, by nam jeszcze bardziej ułatwić początek. Niemcy będąc na Antarktydzie właśnie testują te spodki.
    Ps: Ciekawy film, o obcej cywilizacji, która nam pomagała zacząć i, że za Bogów mogli być właśnie oni uważani. http://www.youtube.com/watch?v=H5LVmyHMj9c&feature=related

Offline Balian

• Użytkownik
    • Nigdy nie za wiele Rock and Rolla ;)
    « Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 17, 2010, 17:53:09 »
    A co sądzicie o rosyjskim H.A.A.R.P'ie? Idzie się domyślić o co chodzi więc nie będę wyjaśniał.

Jak już coś to nie Rosyjskim tylko Amerykańskim.

Nie będę kopiował z neta więc napiszę co o nim wiem.
    Projekt HAARP został stworzony z myślą o badaniu co dzieje się w ziemskiej atmosferze. Po kilku latach nauki i badań udało im się wywołać HAARP'em sztuczną zorzę polarną (w biały dzień nad Norwegią). W końcu udoskonalono go tak, że jest w stanie zakłócać jakieś tam fale, chodzi mi oto, że jadąc samochodem HAARP może nam go zatrzymać, mogą nim sterować jak zabawką. Kiedyś był incydent,  jakaś kobieta zgłosiła się na ochotnika, miała normalnie żyć, wykonywać codzienne czynności, ale miała załączone kamery w całym domu i w samochodzie. Chodziło oto, czy HAARP jest w stanie sterować domowymi przedmiotami, a nawet człowiekiem. Kiedy wsiadła rano do samochodu jadąc do pracy, gdy chciała się zatrzymać na pasach samochód nagle przyśpieszył, sam skręcał, hamował, jakby coś nie sterowało. Raz chciała przykręcić w swoim domu osłonkę na gniazdko przy ścianie. Zjechał jej śrubokręt i wpadł do otworu (tam gdzie się wtyka wtyczkę) i gdyby nie HAARP który wyłączył w ostatnim momencie przepływ prądu w całym domu, kobieta by została porażona, podobna zaczęła im na głos dziękować bo oni ją słyszeli.

Tyle wiem, zwolennicy teorii spiskowych uważają, ze HAARP potrafi wywoływać trzęsienia ziemi, huragany, niże atmosferyczne itd. HAARP obwinia się za trzęsienia ziemi na Haiti i w Chile bo "Amerykanie chcą zmniejszyć populację na ziemi, aby zmniejszyć ruch antyglobalistyczny gdy dojdzie do III wojny św" tak pisali w necie.

A to filmik nakręcony kilka minut przed trzęsieniem ziemi w Syczuanie w 2008 roku (87 tysięcy ofiar)
    http://www.youtube.com/watch?v=hzVamNQzfYA

Warto o tym poczytać (o HAARP'ie) bo też sprawa jest kontrowersyjna, podobno dorwało się do niego wojsko USA. Cóż, urządzenie Boskie w rękach ludzkich to niedobra sprawa.

Szkoda, że już istnieje temat o "katastrofie" pod Smoleńskiem 10 kwietnia bo chciałbym poznać Wasze zdanie na temat owego filmiku który pojawił się w necie, który pokazuje miejsce katastrofy kilka minut po upadku samolotu. Widać tam podobno gapiów, słychać jak ktoś mówi: Uspokój się, Boże mój. A także krzyki Rosjan: Ubijaj Sjuda (zabijaj tutaj) itd. Oglądałem ten filmik, widać na nim wyraźnie jak ktoś wyskakuje z kadłuba samolotu, jak ktoś leży obok kadłuba i macha prawą ręką do operatora i słychać wyraźnie 4 strzały oddane z pistoletu. Doświadczeni piloci, uczeni jak latać w gęstej mgle, rozbili się przed lotniskiem lecąc 8 metrów na ziemią. Jakim cudem z samolotu pozostały szczątki po upadku z tak niskiej wysokości? Powinien pozostać w jednym kawałku, a na pewno nie powinni zginąć wszyscy. Poza tym kadłub był cały więc piloci na pewno by przeżyli. Cóż jest już temat i proszę aby o tym tu nie dyskutować, chciałem przedstawić, że coś tu śmierdzi na wiele kilometrów.